Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 890: Koca Ana Güvertede!

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    227
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet, yıllarca ''Mihawk Vista'yla muhattap oldu, Mihawk=Vista len; Mihawk'ın saldırısını Jozu durdurdu, Mihawk=Jozu len; Luffy Mihawk'tan kaçabildi, Mihawk ezik len'' diyenleri piste alalım. Sahne sizin. Kimler engelledi bu Ana'yı? Koskoca yonkou hani. Nami bile atlattı. :D Vista'dan güçlü, onu da geçtim Vista kadar güçlü biri var mı durduranlar içinde? Durdurmayı da geçtim yumruğu ne güzel oturttu Jimbei reis. :) Mihawk şu hallere düşseydi demek ki Mihawk sahtekar falan yazılırdı burada. Bir de bahane olarak ''Oda tayfayı kurtarmak için sıvadı, yonkouyu madara etti,'' diyenler var. :) Ee güzel kardeşim, biz zamanında ''sırf Luffy kurtulsun diye Mihawk'ı oyalattı,'' dediğimizde neden karşı çıkıyordun? Mihawk Big Mom kadar ciddi değildi bile. Kim dokunabildi Mihawk'a? Kim uçurabildi? Kim kılıcına çentik atabildi? Hani diyordunuz ya ''Mihawk'tan kılıcını alsan hiçbir şey yapamaz ama Ana'dan kılıcını al yine çok güçlü.'' Evet, haklısınız. Nami ve Brook tarafından madara edilen güçleri de var kılıç dışında. :) Chopper durdurdu be Chopper. :D Big Mom=Chopper. :D Şimdi bahane olarak bana gelip de ''Ama Ana zayıfladı,'' demeyin sakın. Zayıflamasaydı. :) Yonkou değil mi? Ayrıca zayıflamadan önce ne yaptı? Kime ne zarar verebildi? Anca şekilden şekile girsin. :D "Ana'nın aklında pasta var," diyenlere de diyorum ki; E, yani? Kadının bir amacı var ve ona ulaşmak için saldırıyor. Pro ile Napolyon'u kombolayarak isimli saldırı yaptı da Jimbei karşıladı. Sonra hiçbir şey olmamış gibi çıkıp bir de Ana'yı uçurdu. Bay bay Ana, git de Vista tekle. :)

Bu arada Big Mom kılıç ustası değil. :)

Bu saatten sonra siz sadece Mihawk'ı bekleyin. Ben ne geleceğini biliyorum ama eminim siz hala kendinizi avutuyorsunuzdur. Ki böylesi daha iyi, daha zevkli. :)

Çok iyi bölümdü.

Amma boş yapmışsın be. Mihawk balondur, balon kalacak.
 
Bazı arkadaşlar çok ağır yorum yapmış. Ama bölüm kuru üstü pilav gibi Luffy yani bir tek cacık eksik. Bu arada Koca Ana'nın 8 saatlik açlık nedeniyle değil kriz nedeniyle bu hale geldiğini unutmamak lazım. Yani bence herhangi bir amiralle rahat on gün dövüşecek enerjisi vardır. Ama kriz hali tahminen Luffy'nin g4'ü gibi yani çok enerji harcattırıyor olabilir. Bir de amiralin Jinbe'ye olan saldırısıyla Koca Ana'nın saldırısı kıyaslanmış. Amiral Akainu Jinbe'ye saldırıda bulunurken Jinbe 20 30 cm geriye doğru giderken Koca Ana vuruşuyla Jinbe'yi çok uzağa fırlatıyor. Saldırıcı gücü eksilmemiş ama bu kriz Koca Ana'yı savunma açısından negatif olarak baya etkilemiş yani ben de Jinbe'nin o yumruğunun Mama'yı bu kadar uzağa fırlatmasına şaşırdım.
 
İkisi arasında şu fark var. Bu zamana kadar istediğini bir şekilde hazırlayıp kadını durduruyorlardı. Ama Perospero'nun dediğine göre daha önce bu kadar aç kalıp bu duruma gelmemişti. Ayrıca bu kadın 8 saattir kriz halinde kovalıyor, deniz üzerinde az daha gemi gidiyordu. Şu an orada Jimbei diye çok üst seviye bir adam var ki bu adamın en büyük özelliği deniz. Ve denizdeler. Nami diye bir kadın var hava durumunu kontrol ediyor. Brook diye var. Ruhlara etkisi var. Şu an Koca Ana'nın lehine hiçbir durum yok ve tüm bunlar birleştiği halde gemiyi koruyup zeusu etkisiz hale getirmeleri Koca Ana'ya zarar veremeselerde bence büyük başarı.

Koca Ana'nın güç olarak zayıfladığını düşünmüyorum. Sadece bir fiziksel zayıflama var. Bunun nasıl bir etki doğuracağını daha sonra göreceğiz orası ayrı bir mevzu. Yoksa Perospero geçen bölüm Ana için "bilmediğimiz bir canavara dönüşüyor" demezdi.
Hem bu kadar zaman aç olması onu daha tehlikeli yapıyor deyip, hem de asıl dikkati kekte bizimkilerin püskürtmesi normal diyorsun. Burada çelişki var. Bizimkiler o kadar rahat çıkıyor ki şu adadan, ben böyle bir şey görmedim. Enies Lobby arc gibi olması gereken arc, Foxy arctan halliceye döndü. Orada da kimsenin tayfada ayrılmayacağını biliyorduk, orada da tayfanın her türlü karlı çıkacağını biliyorduk. Burada da biliyoruz. Düşmanın gücü kat kat artsa da değişen bir şey yok.
 
Bu bölümle alakalı gerçekten rahatsız olan kişiler, bütün one piece dünyasına karşı bu tutumu sergilemeli bence. Sıradan bir takipçi olarak, bu bölüm beni fazlasıyla tatmin etti ve kafamda hiç bir soru işareti bırakmadı.
Şunu unutmamak gerekki yonkou'larda bu dünyada kanlı canlı insanlar. Hiç biri Dragon ball'dan one piece evrenine geçiş yapmadı.
Genel olarak bakınca big mom hasta bir bünye ve karaktere sahip bir kadın ve böyle bir krizde tek derdi 1. oğulun yalanına güvenip pastayı aramak. Mesela hasırşapkalar pastayı yedi mama denseydi, bence şuankinden çok daha farklı bir durum söz konusu olurdu.
Bu ada'ya gelen tayfa belli olduğunda bile ben Choppar'ın bu sezonun kahramanı olacağını düşünmüştüm. Beklediğim gibi olmadı ama Sanji'nin pastası, Nami'nin Zeus'a karşı artısı, Brook'un meyveye karşı anti gücü durumu çok değiştirdi, ki bütün bu güçler sadece idare etme üzerine tayfayı ilerletti. Aynı zamanda Jimbei gibi denizde yenilmez seviyesinde birinin tayfaya katılıp gemide olması bambaşka birşey. Benim için şuan yaşanan hiç birşey abartı ve saçma değil.
İlla öyle birşey arıyorsak Luffy şuana kadar savaştığı çoğu korsan tarafından çoktan mefta edilmiş olurdu. En başta'da Doffy reis'e.
 
Bölümün türkçesini şimdi okudum da saçmalıktan başka bir şey değil.Kurgu bu kadar da belli edilmez.Dressrosa'da şunların Dof'u gördüklerindeki halini hatırlıyorum da Dof'tan çok daha güçlü olan bir kadın karşısında show yapmaları saçmalık bana göre.

Hani 1 kere de değil kadını 2 kere ekarte ediyorlar.İlkinde Jinbei uçuruyor.Jinbei'nin bir yonkoyu uçarmasını geçtim bir de BM saldırının geldiğini görmesine rağmen uçuyor.2. olayda da Brook+Nami kombosuyla zaman kazanıyorlar. Brook,Chopper,Jinbei la bu isimler.Jinbei neyse de diğer ikisi bir komutanın yarısı etmicek isimler.Jinbei'de zaten bir komutan etmez bana göre.

Daha önceden ''Bir yonko güç olarak tayfasının %70'i %80'i eder'' gibi sözler vardı.Bir yonko tayfasının yarısı falan eder.Yonko olmasa tayfa çöp diye bir şey olduğunu sanmıyorum.Kata-Smoothie-Cracker birleşse BM'yi indirme ihtimalleri vardır bana göre.

Onun dışında Brook'a da gülmedim.Olum az ciddiyet gözünüzü seveyim bu nedir.Oda hani tamam biz bunların ölmeyeceğini bilerek seriyi okuyoruz ama karakterler bari ölüm tehlikesi varmış gibi davransınlar.Sanji'ye karaktersiz diyordum(ki hala diyorum) Brook'un da pek bir farkı yok benim için.

Takip olayı da sıktı artık.BM gemiyi 3 kere yakaladı ve bizimkiler 3'ünden de bir şekilde kaçtı.Bir sonuca bağlansın artık.Kısır döngüye girdik hikaye de ilerleme namına bir şey yok.

Bölümü daha çok beğenmesem de beğendim bir tarafta vardı tabii.Beğenmedim çünkü bir yonko şu isimler tarafından durdurulmamalıydı.Aynı şekilde dediğim gibi takip olayında da sürekli aynı şeyler oluyor baydı artık.Beğendiğim kısım ise ''yonko=2 amiral'' tezini çürütmek için baya nimet vardı bölümde.
 
İnşallah zeus naminin olur :) aslında çok istiyordum bi şekilde zeus u alabilirmi diye şimdi kucağına düştü :)
 
Ben bölümü beğendim sonunda koca ana savaş moduna girdi. Bence şöyle olacak; luffy kata dövüşün gösterecek, luffy karayı iptal edecek. Sonra sanji gemiyi pastayı getirdiğinde luffyde yetişecek ve benim aşçının yaptıklarını sadece ben yerim gibisinden birşeyler söyleyecek. Pastayi yiyecek ve kuduracak. Sonuçta sanji pastanın içine kötü birşey koyamaz öğrendik bunu. Ee mama yerse bence bayilmaz. Buna yakın şeyler olacak gibi.
 
Hadi jinbei tek yemesin,ulan karşı saldırı yaptı bildiğin çaktı yumruğu uçurdu,burası aklına yatıyor mu ?.Jinbei yumruğuyla kaidoyu uçurur desem bana ne dersiniz ?
Kadın şu an dengesiz. Bu bir vs bir değil ki. 2 adım öteye attı. Luffy'nin Cracker'i fırlattığı gibi tepki veriliyor. Bu seviyedeki bu adam bunu da yapamayacaksa zaten bıraksın gitsin. Kaido olsa yine aynı düşünürdüm. Bu fairy tailde Natsu'nun Gildarts'ı 2 adım geri ittirmesi gibi bir durum. Ne oldu orada şimdi Gildarts'ın gücü mü azaldı karizması mı çizildi. Sonra gitti Natsu'ya tek attı büyü gücü ile. Baktığımız açılar farklı galiba. Bir dahaki bölüm Koca Ana gelip Jinbei'yi etkisiz hale getirse ne olacak? Tek bir açıdan değerlendirmek yanlış bana göre. Uçururdan kasıt ne burada Koca Ana iki adım öteye gidiyor zamanında Luffy'nin Doflamingo'yu veya Cracker'i uçurduğu gibi uçurmuyor ki bu kadar abartılacak bir şey değil. Kaido'da 2 adım geri uçurulabilir. Ama Cracker gibi uçurulur dersen olmaz o iş derim. Arada bu fark var. Jinbe'nin amacı Ana'yı gemi dışına atmak. Uzaklara uçurmak değil ki hemen geri geleceğini söylüyor zaten Jinbei.

Hem bu kadar zaman aç olması onu daha tehlikeli yapıyor deyip, hem de asıl dikkati kekte bizimkilerin püskürtmesi normal diyorsun. Burada çelişki var. Bizimkiler o kadar rahat çıkıyor ki şu adadan, ben böyle bir şey görmedim. Enies Lobby arc gibi olması gereken arc, Foxy arctan halliceye döndü. Orada da kimsenin tayfada ayrılmayacağını biliyorduk, orada da tayfanın her türlü karlı çıkacağını biliyorduk. Burada da biliyoruz. Düşmanın gücü kat kat artsa da değişen bir şey yok.
Niye çelişki var. Kadının gözü pastadan birşey görmüyor ve bunun için önüme gelene yüz tekme mantığı ile ilerliyor. Bu yüzden daha tehlikeli dedim. Ayrıca Pedro gazi veya şehit, Luffy arkada kalmak zorunda kalmış. Bir yandan Sanjiler ayrı bir uğraşta Ana diplerinde ve "bizimkilerinin kendi has özelliklerinin harmanı" ile Ana'ya zarar veremediler ama ana yardımcı güçlerinden Zeus'u bir şekilde etkisiz hale getirdiler. "O kadar rahat" ilerliyorlar. Bana kalırsa bu çelişkidir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık