Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 882: Bir Yonko'nun Beklentilerinin Ötesi

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    195
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
odanın her lafından birşeyler üretme yeteneğimiz inanılmaz.
yok hiç sırtı yere gelmemişmiş o yüzden yonkou seviyesinde hayır hayır amiral seviyesinde yok canım en az kk
sonuçta luffy için parlatılan bir karakter luffy öyle yada böyle bu düelloyu geçmeli geçmek zorunda.her zaman dediğim gibi bb lehine açılan güç dengesini luffy lehine düzenlemek için gerekirse çiğ tavuk bile yiyebilir oda.
çokta şeyapmamak lazım bence
 
Ayrıca Katakuri için dengi adamlarla savaştığı halde sırtı yere gelmemiş bakın Luffy sırtını yere getirecek belki de demek bizim açımızdan size göre daha çok savunulması gereken bir şey. Ama yok biz Luffy'nin rakibi olan Katakuri'nin bu kadar övülmesine karşı çıkıyoruz. Fuzuli bir parlatma var diyoruz. Yoksa fan olarak düşünsem bunu üstüne basa basa söylerim. Adamın sırtı yere gelmemiş derim.
 
Ayrıca Katakuri için dengi adamlarla savaştığı halde sırtı yere gelmemiş bakın Luffy sırtını yere getirecek belki de demek bizim açımızdan size göre daha çok savunulması gereken bir şey. Ama yok biz Luffy'nin rakibi olan Katakuri'nin bu kadar övülmesine karşı çıkıyoruz. Fuzuli bir parlatma var diyoruz. Yoksa fan olarak düşünsem bunu üstüne basa basa söylerim. Adamın sırtı yere gelmemiş derim.
Fuzuli bir parlatma yok. Ben açıkçası Luffy'nin kendinden kat be kat güçlü heriflerin karşısında durmasından iradesini ortaya koymasından dolayı seviyorum. 3 amiralin karşısına kendini atması gibi. Luffy'i luffy yapan budur. Yok onu dövdü yok bunu patakladı yok şundan güçlü yok bu kadar güçlü olduğundan değil.
EDİT: Luffy bu dövüşü kaybetse bile bu dövüşten güçlenerek ders çıkarak çıkacak ki bu benim için yeterli şu an için.
 
Luffy'nin, G4 süz hali ile Katakuriye meyve uyanışını açtırması bile Luffy'nin ciddi manada geliştiğini gösteriyor. Bu haliyle G4 süresi uzamış olabilir. Bu sayede yorulmasına rağmen Katakuriyi zorlayabileceğine inanıyorum. Bir ihtimal Katakuriyi yener yada saygısını kazanır. Esir olayı zor bana göre.
 
Doflamingo için herkes dayanıklı dedi zaten.

Aynı şekilde Luffy'nin de 3 bölümdür dayak yediğinden bahsediyoruz.

Ama Kata diyor ki daha önce senin kadar ataklarımdan sıyrılabilen biri olmadı. Yani adamın şu sözü bile olayı özetliyor. Luffy'nin durumunun çok kötü olduğundan bahsediyorsun. Ve kesin yenilecek diyorsun. Bu haldeki Luffy bile Kata'ya bu sözü söyletiyorsa bu adamın dengi olarak varsaydığımız adam Luffy'nin yaptığı kadarını yapamamış mı yani?

İki denk birbirini yenmeye çalıştı mı Akainu vs Aokiji gibi bir durum oluşuyor. Sırtlarının yere gelmesi gibi basit bir şeyden değil kol bacaklarını kaybetmekten tut adanın ikliminin değişmesine gibi sonuçları oluyor.

O zaman Kata dengi, olduğu adam ile bir yumruk tokuşturdular. Sonra tamam biz dengiz daha dövüşmemize gerek yok demişler. Sadece mantık ile yola çıkıyoruz. Yani bunu kabul etmek zor olmamalı.
Şu sırtın yere gelmemesi olayını sen yanlış anlamışsın bence. Orada mecaz yok, bildiğin sırtın yere gelmemesinden bahsediliyor. Adam uyurken bile sırtının üstüne yatmıyor. Bu yüzden diz çökmesi bu tezi çürütmüyor.

Ayrıca ben Katakuri'nin şimdiye kadar çok da ciddi olduğunu sanmıyorum. Mızrak çıktıktan sonra, dövüşün seyri değişti. Adam ciddi moduna girince, Luffy en güçlü formu olan Dördüncü Vites açmak zorunda kalıyor. Sadece buradan pay biçebilirsin.

Jinbe ve Ace denk güçlerdi. Ikisinde de görünür bir hasar olmadı beş gün kapıştılar bir de. Jack koskoca kabileye karşı beş gün mücadele etti. İki tarafta da görünür bir yara yok. Bu mücadele de berabere gidiyordu bu arada. Nekomamushi ve Inuarashi'nin kol bacak dövüşte değil, işkencede gitti. Demek ki her denk mücadelede ada iklimi değişmiyor, kol bacak kopmuyor.
 
Katakuri kendi kendini övseydi neyse. Başkası övüyor onu. Şu ana kadar gördüğümüz rakipler genelde kendi kendini övüyordu. Hiçbiri bu kadar temkinli ve soğukkanlı değildi. Adam farklı işte kabul etmek lazım.
 
Mangakanın her arc ısıtıp ısıtıp önümüze koyduğu saçmalıktır "rakibi küçümseme" muhabbeti. Her seferinde bunu söyletir ama bir kez olsun şu hataya düşmeyip tayfanın ağzına edecek bir rakip çizmez. Böyle de bayık bir muhabbet haline gelmiş, sıradanlasmış, yapmacık ve artık hiçbir esprisi olmayan bir konudur bu. O yüzden Tamago'nun konuşması etkileyici olmak bir tarafa keşke olmasaymış dediğim bir sahne oldu. Geçelim...

Katakuri... Dövüş tarzı gittikçe şaşırtıyor. Mızrağı kullanım şekli çok ilginçti. Neden köstebek ismini verdiğini saldırıyı yaptıktan sonra anladım. Manganın 7. sayfasına bakacak olursanız aynalar ve duvar Katakuri'nin olduğu tarafa doğru şişmiş. Halbuki saldırı yönü tam tersine. Yaptığı saldırının hangi yöne şişeceğine kendisi mi karar veriyor yoksa saldırı bu şekilde ters yöne doğru mu ivme kazanıyor bilmiyorum. Akıllara direkt Gladius'u getirdi.

Ayrıca mızrağını meyvesi ile kombine ederek kullanması da hoş olmuş. Adam resmen bir dövüş dehası. Mızrak sadece bir savaş aleti olmaktan çıkmış başka bir boyut kazanmış ve fazlasıyla ölümcül bir forma bürünmüş. Resmen bir darbeli matkap örneği :) Rakibe değse deler geçer; affetmez. Ayrıca mızrağını matkap gibi döndürmesi Kraker'in Pretzel kılıcının çalışma prensibiyle aynı gibi duruyor.

Kısacası bu adam nişanlılığı iyi seviyede, Gladius, Kraker, Luffy hatta uyanış yönüyle Dofi karışımı bir dövüş makinesi. Aynı zamanda çok da zeki bir karakter. Hemen her bölüm söylüyorum.. Bu adam 2 gün sonra bir tır dayak yesin, hiç önemli değil. Bana göre bu arcta yonkoudan daha fazla dikkat çeken ve izlemesi-okuması yonkoudan daha fazla zevk veren muhteşem bir karakter. Dövüş sonucu ne olur ? Kata'nın sırtı bir kere yere gelecek. O kesin. Ama yenilmeyecek de. Dün de yazdım. Bu dövüş Luffy için bir kazanç. Yenilse bile. Çünkü çok şey öğrenecek Kata'dan. Belki Kata sırtı ilk defa yere geldiği için Luffy'ye saygı duyacak ve onu sağ bırakacak.

Germa... Çöpleri temizleyince itibari geri mi geldi şimdi bunların ? Ok, diyorum başka da bir şey demiyorum.

Dalgayı Pros yapmış. Geçen @Reiper'la konuştuğumuz Ana'nın meyveler üzerine hakimiyeti konusuna bir örnek olmuş.

Bege yengeyi almaya gidiyor. Orada mecburen bizimkilerle bir temas daha sağlayacak. Işin kötüsü Ana da Kakao Adasına gelecek. Işler burada baya karışacak ama nangaka burada senaryoyu mantıklı bir şekilde işledi. Bizimkilerin pasta yapıp tekrar geri dönmesindense Brulee'ye Hasır'ların konuşmayı duydum dedirtip bunu Ana'lara haber verdirtti. Böylece Ana bizimkilerin ayağına gitmiş olacak ve zamandan tasarruf sağlanmış olacak. Buradaki tek sıkıntı Ana Kakao Adasına geldiğinde bizimkiler ne halt yiyecek ? Ama bunu da çok dert etmiyorum. Nasılsa bal deryasında yüzen Hasır Şapka tayfasının başına iyi bir tesadüf(!) daha gelir! :artiz:

İyi tesadüfler ve bal demişken Smoothie'den bahsetmemek de olmaz tabi. Sen koskoca yonkounun koskoca sol kolunu nasıl bu kadar islevsiz ve etkisiz bırakırsın ya ? Hani bizimkilere kaçmak için, ölmemeleri için fırsat sunulur da bu iş bu kadar göz çıkarırcasına yapılmaz bea! :mincika:Senaryo resmen bas bas bağırıyor lan. Allah belanı Oda...

Deniz böceklerinin şu an hiçbir şeyden haberi yok. Burası önemli olabilir bak. Adaya kim gelse fark etmeyecek bir yonkou oluşumu var şu an. Birkaç arkadaş yazmış ben de arc başından beri söylediğim için destekliyorum bu konuyu... Ananın ordu gitmiş, Snack gitmiş, Kraker gitmiş, Kata'nın akıbeti ne olacak belli değil. En sağlam 5 komutanından ikisi pert. Daha ihtimal dahilinde Pros'un Sanji tarafından yenilmesi var falan. Hem denizciler hem de diğer yonkoular için Ana'yı devirmek adına bundan daha iyi bir fırsat O-LA-MAZ. BB herkesin beklediği ve tam da böyle anların fırsatçı adamı. Gelebilir, beklerim. Lakin daha şaşırtıcı olacak olan şey denizcilerin çok büyük bir baskın yapması olmaz mıydı ?

Şöyle düşündüm. Denizciler mekanı bassa hem bizimkiler kaçmak zorunda kalır ki zaten kaçmak zorunda oldukları için bu bir fırsat olur... Hem de Germa kaçmak zorunda kalmaz mıydı ? Imparatorlardan biriyle iş birliği yapan Germa göz ardı edilmez herhalde ? Bu baskının denizciler için en iyi tarafı Germa'nın klon teknolojisine de sahip olmaları olurdu.

Denizciler karargahı artistlik olsun diye yeni dünyaya taşımadılar ve Sakazuki de artistlik olsun diye -korsan düşmanıyım lan ben- diye ortalarda dolanmıyor işe bu fırsatı değerlendirmeli bence.
Bu fena olmamış bak. İşin içinde Zoro ve Mihawk olmayınca güzel şeyler yazabiliyorsun :D
 
Fuzuli bir parlatma yok. Ben açıkçası Luffy'nin kendinden kat be kat güçlü heriflerin karşısında durmasından iradesini ortaya koymasından dolayı seviyorum. 3 amiralin karşısına kendini atması gibi. Luffy'i luffy yapan budur. Yok onu dövdü yok bunu patakladı yok şundan güçlü yok bu kadar güçlü olduğundan değil.
EDİT: Luffy bu dövüşü kaybetse bile bu dövüşten güçlenerek ders çıkarak çıkacak ki bu benim için yeterli şu an için.
Farklı şeylerden bahsediyoruz. Ben ondan bahsetmiyorum. Kata'nın bu sırtı yere gelmemesi olayı için yaptığımız yorumlar fan yorumu olarak nitelendirilmiş. Ben ise öyle olsa bunu eleştireceğime daha çok dile getirirdim diyorum. Adamın sırtını şu ana kadar kimse yere getirememiş felan diye. Ama ben bununla alakalı bir yorum yapmıyorum. Tam tersine Luffy'nin şu halde iken belki de sırtını yere getireceği adamı nasıl oluyorda denkleri yapamıyor diye çıkarım da bulunuyorum. Ki denkleri olarak sayılabilecek isimler Amiral'e yakın seviyede Amiral seviyesi olabilecek adamlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık