Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] House of the Dragon (2022-)

Tarafınız nedir?


  • Kullanılan toplam oy
    87
Ekşi sözlükte bir yorumda görmüştüm eskiden 500 tane falan alıp gidiyorlarmış savaşlara. Bolmuş yani ama bu Targaryerlerin geldiği yer yok olunca nesilleri tükenmiş. Normalde bu Targaryenler de asıl ülkelerinde düşük sınıf bir haneymiş.
Bir teoriye göre Valyria'daki 14 yanardağ büyü ile kontrol altında tutuluyormuş. Targaryenler, Valyria'dan ayrılıp Ejderha Kayası'na yerleşiyor. Sonra da Yüzsüz Adamlar'a para verip yanardağları kontrol eden büyücüleri öldürtüyorlar. Böyle olunca 14 yanardağ birden patlayıp Valyria'nın Kıyameti meydana geliyor. Tüm ejderha efendileri orada yok olunca da geriye sadece Targaryenler kalıyor.
 
Bu evrende ejderhalar ne kadar zeki ya da o büyülü bağlantı tam olarak nasıl işliyor bilen var mı? Sanki böyle çok spesifik bir şey istesen bile anlayacaklarmış gibi hareket ediyorlar. Aynı zırhı giymiş 10 tane askerin içinden sadece birini hedef gösterse sahipleri kime saldıracaklarını anlayacak kapasiteleri varmış gibi duruyorlar.
Kimse tam olarak bilmiyor. Kitaplarda da yazar sürekli olarak belirtiyor kimsenin bilmediğini ve anlamadığını. Muhtemelen ilk kez bu kan ve ateş büyüsü ile ejderleri kendilerine bağlayanlar daha iyi biliyordu bu işin detaylarını.
Ama göründüğü kadarı ve elimizdeki bilgilere göre durum şu; ejderha ve binicisi birbirlerini hissedebiliyorlar ve bir çeşit telepati ile bağları var. Binicisi ölünce uzakta olmasına rağmen binici ölür ölmez çıldıran bir ejderha olayı var mesela. Muhtemelen arada oluşan bağa göre de kuvvetleniyor veya daha zayıf kalabiliyor bu iletişim. Mesela Daemon ve Caraxes ciddi şekilde güçlü bir bağa sahipler, ejderin karakteri de binicisiyle benzer özellikler gösteriyor. Dizide de bunu düzgün yansıtmışlar. Ne zaman Daemon tehditkar olsa arkasında Caraxes beliriyor ve bağırıyor mesela.
Bu bağ zamanında doğrudan dna'ya işlenmiş bir çeşit büyü. Kan ve Ateş büyüleri ile bağlanmışlar. Bu yüzden özelikle ensest yapıyor Valyrialılar, kan bağı sağlam kalsın ve ejderlerle bağ zayıflamasın diye.


Araştırdım ben de bayağı. Targlar ya çok zeki ya gs balı var mevzu çıkmadan çok önce göçmüşler diyardan. O krallık birlik olsa karşısında duracak güç yok içlerinden çıkmış tek bir hane bile dünyayı dize getirebiliyor.
Ekşi sözlükte bir yorumda görmüştüm eskiden 500 tane falan alıp gidiyorlarmış savaşlara. Bolmuş yani ama bu Targaryerlerin geldiği yer yok olunca nesilleri tükenmiş. Normalde bu Targaryenler de asıl ülkelerinde düşük sınıf bir haneymiş.
Targaryen'ler Valyria'da düşük bir hane değil, aksine Valyria'nın en güçlü hanelerinden biri. Valyria'da soylu veya normal binlerce aile var, bunların arasında 40 tanesi ejder lordu aileleri sadece. Ejderlordu aileler yönetiyor ülkeyi (Roma senatosu gibi biraz, sadece çok zenginler çok soylular ülkeyi asıl yönetenler). Targaryen'ler de bu 40 ejderlordu aileden biri ve oldukça da nüfuzlular. Kıyametten önce aileden bir rüyacı kahin, kehanet rüyası görüp kıyametin geleceğini söylüyor ve ailesini ikna edip taşıtıyor Valyria merkezinden. Targlar da bütün arazilerini, saraylarını, kölelerinin büyük çoğunluğunu, vs yanlarında taşıyamayacakları her şeyi satıp Valyria'nın en batı toprağı olan Ejderkayası adasına yerleşiyorlar, yanlarında ailenin 5 ejderhasını da alarak tabi ki. Gittiklerinde Valyria'daki rakip aileler bunlarla alay ediyor, korkaklar kaçtılar falan diye. Çünkü Valyria'da ejderlordu aileleri arasında çok fazla entrikalı çekişme oluyor en güçlü hane olmak, en güçlü nüfuza vs sahip olmak için. Yani Targ'lar direkt en tepe hanelerden.

Valyria'da her zaman bu tür çekişmeler olduğundan çok ciddi olmadıkça genelde birlik olup saldırmıyorlar düşmanlara. Bir Ghiskar'da bir Rhoynar'da birlik olup saldırdılar ki onlarda da karşılarındaki iki medeniyet de tamamen yok oldu. Rhoynar'a en az 300 ejderha ile saldırmışlar mesela.
Öyle dünyayı fethedelim kafasında değiller Valyria'lılar, öyle olsa zaten karşılarında durabilecek hiçbir şey yoktu. Zaten dünyanın açık ara en güçlü, en zengin, en nüfuzlu devleti onlardı ve istedikleri her şeyi istedikleri gibi yapabilirlerdi. Diğer bütün devletler, medeniyetler falan da bunun farkındaydı ve herkes buna göre davranıyordu. Mesela Rhoynar şehirlerinin hemen dibine ticaret yapacağız diye gelip başka yerleşimler kuruyorlar, şehir falan kuruyorlar ve Rhoynar hiçbir şey de yapamıyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık