Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Devrim Ordusu Komutanlarını Nasıl Buldunuz?

Komutanları Nasıl Buldunuz?

  • Tasarımları başarılı, iyi bir hava verdiler.

    Kullanılan: 41 20.8%
  • Tasarımları başarısız, istenilen havayı veremediler henüz.

    Kullanılan: 38 19.3%
  • Bazılarını beğendim, bazılarını beğenmedim.

    Kullanılan: 78 39.6%
  • Nötr.

    Kullanılan: 16 8.1%
  • Meh.

    Kullanılan: 24 12.2%

  • Kullanılan toplam oy
    197
Tamamı klişe karakterler.

Gizemli tuhaf adam.
Cinselliği öp plana çıkan kadın.
Komedi unsuru olan ucube
Çılgın bilim insanı.
 
Son düzenleme:
Marijoa'daki savaşın sonucunu bekliyorum.

O dört komutan iki amiral karşısında ölmediyse başarılıdır. Bunun dışında karakter tasarımı olarak Karasu ve Bety iyi diğerlerini sevmedim.
 
Daha ciddi bir yorum yapmam gerekirse


Devrim ordusunun tek başına dünya hükümetine meydan okuyabilecek kadar güçlü olduğunu hiçbirzaman çok fazla düşünmedim.

One Piece'in klasik kurgusunu biliyorsunuz, adayı yöneten kötü bir korsan diktatör vardır ve bizimkiler devirirler. Serinin ana kurgusu da çok benzeri bir yere gitmekte. Burada dünyayı yöneten kötü diktatörümüz İmu oluyor.

Şimdi buradan yola çıkacak olursak bu tür arclarda tayfa yerel halktan, orada bulunan diğer güçlerden yardım alsa da her zaman asıl gücü oluşturur. Bunun mantığı da bilhassa Oda'nın bizimkilerin yardımcıdan çok kurtarıcı olmasını istemesidir. Bunun yanında adanın halkından olan ve diktatöre direnen kişilerin sahip olduğu güçler pek önemli değildir. Onlar daha çok diktatör gittiğinde kimin yöneteceği sorusuna cevaptır.


İşte devrimciler de Ganfall, Cobra, Riku vb kişilerin rolü neyse finalde o rolün dünya için olan versiyonunu üstleneceklerdir. Yani asıl olay bizimkilere ve müttefiklere kalırken onlar daha çok devrimin ideolojik kısmını oluşturacaktır.


Dolayısıyla ben devrim ordusunun düşünüldüğü kadar güçlü olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. En fazla ortalama br yonkou tayfası kadardır. Hatta daha azı bile olabilir. Zaten devrim ordusu komutanları da bunun göstergesi.
 
Beş altı tane gözden düşmüş Krallığı özgürlestirmisler Dünya Hükümetine kafa tutuyorlar. @Gutts harika açıklamış seride yerlerini. Bunların icraatlarını bellirli seviyedeki korsan tayfaları bile yapıp adayı kendi koruması altına bile alıyor. Ha seri biraz daha ciddi bir seri olsa aslında seri sonunda etkileri daha fazla olabilirdi.
 
ne isimlerim, ne tipleri akılda kalıcı değil.. zaten belo betty dışında diğerlerini eciş bücüş çizmiş geçmiş. erkek karakter düşmanı oda
 
Tasarım olarak da fikir olarak da iyiler güzeller ama sanki daha güzel bir şeyin dandik bir çakmasıymış gibi eğreti duruyorlar
 
Marijois da sabo ve devrim ordusunun kumandanlarıyla , ryokugyu ve fujitora ile vs atmışlar ve sonucunda fujitoranın kafası sargılı Sabo saldırı Skill i bulunduğundan şüphe ettigim bu elemanlarla beraber 2 amiralle vs atıyor ve fuji de hasar var bir sağ kol için bile bu biraz fazla
Sabo'yu bir kenara koy, Sabo dışında kalan tiplerin bir amiral karşısında şansı sıfır. Hani bunların sayılarının da bir önemi yok. İsterlerse 20 kişi olsunlar. Çünkü amirale zarar verecek çap yok adamlarda. O yüzden bu kadronun 2 amiralle dövüşüp bir icraat yapması veyahut amirallere ciddi manada bir hasar verebilmeleri ya da hasar vermiş gibi çizilmeleri Oda'nın klasik off panel hikayeciliğinin bir ürünü olmaktan öte değil. Hani bakın burda bir dövüş oldu amiralin de kafa sarılı falan.. Bir yandan da ne şiş yansın ne kebap tarzı çiziyor ki karşı tarafın da haysiyeti ayaklar altına alınmasın. Dostlar alışverişte görsün hesabı yani. Yoksa Sabo net olarak sağ kol bile olsa 2 amiralin ortaklaşa ve ciddi bir şekilde dövüştükleri bir senaryoda bu kadronun iş/icraat/aksiyon almaları çok da imkan dahilinde olan bir şey değil.

Abartma be Dns. Fuji ile aralarında ciddi bir savaş olmamasına rağmen Sabo gayet iyi dayandı. Meyvesini yeni aldığı halde iyi kullanıyordu. Burgess'i nasıl yok ettiğini hatırla.
İyi ki diyorsun. Fuji ciddi değildi ama Sabo ondan daha ciddi olmasına rağmen Fuji iplemedi pek Sabo'yu. Zaten Fujitora'yı tanıdıysan birini şahsi rakibi görüp onu silmeye yönelik dövüş çıkarmayacak yapıda biri olduğunu da çözmüşsündür. Akainu değil bu adam. Kafa yapıları farklı.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık