Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Uykusuz Kalma Rekorunuz

Belki yeri değil ama erken yatan varsa bunu nasıl başarıyor? Ben saat 12 den önce yatamıyorum. Yattığımda ise gecenin bir vakti yine kalkıyorum durduk yere. Bu uyku problemi başıma bela gerçekten. İlaç filan mı kullanmak lazım bilemedim:(

Yatağa girmeden 1 saat kadar önce telefonu bırak, pc yi karanlıkta kullanma yatmadan önce. Sonra istediğin her saatte uyursun. Kafanı koy gözünü kapa 10 dk ya gidersin. Ram çok fazla ışığı işleyemiyor belli bir noktadan sonra sürekli gün ışığı sanıyor ekranlardan gelenleri.
 
Uyumadan en az yarım saat önce bilgisayar, telefon gibi şeylerden uzak durmak lazım diyor uzmanlar.
Bunu bir deneyim :sapkali:

Yatağa girmeden 1 saat kadar önce telefonu bırak, pc yi karanlıkta kullanma yatmadan önce. Sonra istediğin her saatte uyursun. Kafanı koy gözünü kapa 10 dk ya gidersin. Ram çok fazla ışığı işleyemiyor belli bir noktadan sonra sürekli gün ışığı sanıyor ekranlardan gelenleri.
Aynen hocam dediginizin olma ihtimali var, aslında bilgisayarı șöyle 1 hafta kapatayım istiyorum çok fazla oyalıyor beni. Tesekkurler tavsiyeler icin :good:
 
İşimden dolayı 26 saat (24 saatlik nebet tututuyorum) uykusuz kaldığım çok oluyor çok farklılık olmuyor artık. Ama 36 saat olduğunda ellerde titreme gerginlik ve baş dönmesi oluyor. Ayaklarda şişlik şiddetli ağrı. Anlamada güçlük (bir kere letgodan eşya satarken dolandırıldım).
 
17 yaşımda 2.5 gün uyumamıştım 58 saate yakın, en son ps4 oynarken uyuyakalmıştım ve (uyuduğumda 11 saat falan uyuyakalmıştım. Yetmiştide o uyku ) Bir kere de Wow’un legion paketi çıktığında 40 saat uyumamıştım.( uyuduğum sürede 6.5 saatti burda da ) :D
 
52 saat civarı uykusuz kalmıştım 35. saatten sonra uyku hissedilmiyor daha doğrusu hiçbir şey net olarak hissedilmiyor açlık susuzluk bile net değildi his kaybı var dikkat dağınıklığı odaklanma sorunu yavaş konuşmaya başlamak önereceğim bir şey değil. birkeresinde de hiç uyumadan oruç tutmuştum orucu açarken çorba kaşığını tutmak bile çok zordu ellerim titriyor ve çorba kaşığının ağırlığını kaldıramıyordum
 
Belki hadi lan oradan falan diyeceksiniz ama 5 gün hiç uyumadan yaşadım sonrasında 2 gün aralıksız uyudum. 5 gün şöyle geçti benim uyku düzenim zaten yoktu 1.5 2 gün uyumuyordum. Sonra 12 saat uyuyordum. Yine uyudum bi kalktım 24 saat uyumuşum. Sürekli bilgisayar başında hiç kalkmadan sadece tuvalete gidiyordum ve yemek siparişi geldiğinde kalkıp parayı ödeyip bilgisayar başında yiyordum. Bu 5 günlük serüvenin sonunda 11 paket sigara 10 tane 2.5 lt Cola bitirmiştim.
 
yani bu uykusuz kalma sayılır mı bilmem ama bunun bi eşiği var, bende yaklaşık 30 saatten sonra uyku istediği kalmıyor ve 3-4 saatte bi 20şer dakikalık kestirmelerle çok yoğun bi süreçte 10 gün çalıştığımı hatırlıyorum. ama tavsiye edilecek bişey değil. fiziksel ve dolaylı olarak zihinsel olarak yoruluyorsunuz. sürekli bilinçli kalmak iyi değil. eğer zaman geçiyor aga gibi kaygılarınız varsa, tasarruf etmeye çalışıyorsanız boş bir çaba, mücize çözümler aramaya gerek yok. düzgün bi uyku ve ardından yapılan planlama ile zaten zaman kazanılır fakat yine üç beş günde her şey rayına oturacak değil, disiplin aceleyle kazanılmıyor, istikrar da kontrollü tekrarla mümkün. ytd.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık