Oden hangi felsefeye uyuyor veya balık-adam adasındaki zehir kullanan ahtapot hangi felsefeye uyuyor. Merak ettim şimdi.
Mihawk'ın bir prensibi olması demek kılıç ustalığının illa ki bir felsefesi olması olduğunu göstermiyor ki. Başka bir örnek daha vereyim. Zoro'nun Dojo'daki ustası kılıç ustalığı hakkında konuşurken ''kılıç ustalığının zirvesi korumak istediğini korumak kesmek istediğini kesmektir diyor. Ona göre dokunduğu şeye zarar veren kılıç gerçek bir kılıç değilmiş. Şimdi bu adamın bir felsefesi var diyebiliriz,
ama Zoro devamında her şeyi kesen bir kılıç ustası olacağım diyor. Baya felsefesi varmış Zoro'nun... Yahu Zoro dediğimiz adam alışılmışın dışına çıkıp 3 kılıç kullanmaya başlamış, samurayların kendisine dediği sunachi sözünü bile söylememiş birisi.
Sırtından yara almama olayına gelirsek; Zoro'ya göre bir kılıç ustasının sırtından aldığı yara bir utanç meseledir. Bu her kılıç ustası buna uymak zorunduğu anlamına gelmiyor.Kaldı ki Wb'de de bu işlenmedi mi? Adam hayatı boyunca arkasından yara almamış. Bakın felsefesi varmış, bu mantıkla kılıç ustası mı diyeceğiz.
Katakuri ve Luffy'de de teke tek dövüşe başkası karıştığı için Katakuri kendisini yaraladı. Bunlar savaşçı onuruyla ilgili şeyler. Zoro'da bu savaşçı onuruna saygı duyan birisi.