Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

One Piece "magazine"

Türkçe çevirisi var mı bu hikayenin acaba?
Üstteki alıntı, 1. cilt, alttaki alıntı 2. cilt. 3. yani son cilt on güne gelir.

"Brag Men" gibi bir macera denemesi yazmak isteyen bir adam, Doğu Mavi'de bulunan "SIXIS" isimli çok güzel bir ıssız adada mahsur kaldı. Adanın etrafındaki akım kimsenin kaçamayacağı şekilde oldukça düzensizdi. Yanındaki bir iskeletle konuşurken farkında olmadan birisinin daha konuşmaya katıldığını farketti. Bu, o ve Ace'in konuştukları ilk andı.

Ace kibarca "Tanıştığımıza memnun oldum." dedi. Adam ise Ace'in onunla aynı yaşta olduğunu aklından geçiriyordu. O, Ace'in buraya kendisini kurtarmaya geldiğini düşündü ama gerçek şu ki aslında Ace'de gemisi harap olmuş bir kurbandı. İçinde bulundukları duruma rağmen Ace'in neşeyle gülümsemesi adamı rahatsız etti. Adam 3 gündür adadaydı oysaki Ace 6 gününü burada geçirmişti. Ace adama "Benimle bir sal yapmaya ne dersin" dedi.

Hem Ace hem de adam adada saklandığı söylenen bir hazineyi arıyorlardı.
Ace, adama adını sorup duruyordu ama adam okyanusa çıktığı gün adını arkasında bıraktığından söylemek istemedi. Ace "Biz zaten arkadaşız, değil mi?" dedi.
Adam Ace'in adını ödünç alarak takma adını "Ace" olarak tanıtmaya çalıştı ama Ace buna engel oldu ve adama takma adını telaffuzlarının benzer olduğunu düşündüğü "Deuce" yapmasını önerdi. "Deuce" kelimesinin anlamının "kör talih" olması adamın mevcut durumuna da uyduğundan dolayı adam bundan rahatsızlık duymadı. Adam, Denizciler yüzünü fark etmesin diye maske taktığı için Ace adama "Maskeli Deuce" demeye karar verdi.

Deucu berbat notlara sahip bir tıp öğrencisiydi. Ailesi ona karşı ilgisizdi. Deuce bir macera yaşamak istemekle birlikte aranan bir adam da olmak istemiyor. Ace ve Deuce aileleri hakkında konuşurlar. Ace gülümseyerek konuşurken Luffy'den bahseder.
Deuce "Eğer birinin babası Roger olsaydı eminin o kişi ölmeyi yeğlerdi" der. Ace aniden sessizleşir ve ciddi bir yüz ifadesi takınır ki bu durum Deuce'un Ace'in Korsan Kral'ın gerçek oğlu olduğunu anlamasına neden olur. Deuce, Ace'e artık benimle konuşma diyerek karışık duygular içinde oradan uzaklaşır.

Birkaç gün geçer. Ace'in harap olmuş gemisiyle adadan kaçma girişimi başarısız olur. "Ben böyle bir yerde ölemem...!"
Ace artık olumlu bir ruh hali içinde değil. Deuce yiyecek ve su bulmaya çalışıyor ama boşuna.
Bir gün Deuce sahilde Ace'i elinde büyük bir meyve tutarken bulur. Deuce aç ve Ace'de efsanevi bir suçlunun oğlu, Deuce öyleyse onu öldürse bir sorun yaşamayacağı sonucuna varır. Deuce'un, Ace'e ağaç dalıyla saldırmadan hemen önce, karnı guruldar. Ace Deuce'u fark eder ve onun tekne yapımında kendisine yardım etmeye geldiğini düşünür. Ace ona meyve yemeyi teklif eder ama Deucu onu öldürmeye çalışmasının verdiği suçluluk duygusuyla bunu reddeder.

Deuce sonunda, Korsan Kral'ın oğlu olmasına rağmen Ace'in iyi bir insan olduğunu kavrar. Sonuç olarak meyveyi paylaşmaya karar verirler.
Deuce bunun şimdiye kadar yediği en berbat ama aynı zamanda lezzetli bir yiyecek olduğunu düşünür. Deuce geriye döner ve Ace'i yanarken bulur. ikiside Ace'in yanan bedenine şaşırır. Yedikleri meyve Mera Mera no Mi'dir.

Bir kaç günün ardından, Ace alevini kotrol edebilir hale geliyor. Deuce alev yardımıyla plakaları döndürerek ilerleyen tekneyi "Striker" diye adlandırıyor.
Deuce adada bir hazinenin gizlendiği sahte bir söylentiydi diyor. Ace bir gülümsemeyle cevap verir, "Emin olamayız..."
Ace, Deuce'a elini uzatır ve "Benimle geleceksin, değil mi?" der.
Deuce, "Seninle gelirsem iyi bir macera denemesi yazabilirim" der ve el sıkışırlar.
Ace Korsan Kral'ın ötesine geçeceğini beyan eder. Ve böylece Spade Korsanları doğar.

Maskeli Deuce



Deuce, iyi bir kaptan olmak isteyen bir kişinin, birçok kişi tarafından sevilmesi gerektiğine inanıyor. Bu sebeple, Ace kaptanlığı hak ediyor. O, gidecek yeri olmayan kişileri tayfasına kabul ediyor.

Bıyıklı bir adam Ace'e saldırmaya çalışıyor. "Ace! Seni seviyorum!!" diye bağırıyor. Esasında o bir ödül avcısı ve Ace ona çok para getireceği için onu seviyor. Deuce onu def ediyor.

Birçok ödül avcısı aceleyle Maça Korsanlarına gidiyor. Gemileri tehlikede diye yardım istiyorlar. Maça Korsanlarının nezaketinden faydalanıyorlar. Ace bunu fark edip Ateş Yumruk ile saldırıyor "Bu namussuzlar terbiyeden yoksunlar..!!" Ace her ne kadar yakın bir zaman önce yanlışlıkla Deuce'un neredeyse yakıyor olsa da artık Mera Mera'yı hakim bir şekilde kullanabiliyor.

Bir başka düşman Deuce'a suikast düzenlemeye çalışsa da Mihari'nin uzaktan attığı ateş ile kılıcını düşürüyor. Mihari, "Dikkat edin, Deuce-san" diyor. Öğretmen olarak çalıştığı için yeteri kadar eğitim alamamış olan çocuklara yardım etmek istiyor. Ace onu denizden almış ve ona destek vermiş.

Mihari, "Kaba misafirlere ders verilmeli... Gemimizde düşman varken kitabımı sükunet içinde okuyamıyorum. Silindir şapkasını ve gözlüklerini takıyor. Görünüşünün aksine güçlü bir dövüşçü. Mihari dışarıda yapılan şeylerden hoşlanmıyor. Tayfadakiler alışveriş yapmaya gitse dahi, o gemide kitap okuyor. Bu yüzden ona "Ev kuşu" adını takmışlar.

Ace'in adamı olan Skull, kuru kafa tasarımlı bir silahı olan bir ödül avcısını övüyor. Skull, silahın tasarımını çok iyi biliyor ve anında tıkıyor. Düşmanının elinden alıyor ve odasına aksesuar yapıyor. Kuru kafalı şekilli bir çok aksesuara sahip. Skull, korsanlara ait eşyaların koleksiyonunu yapıyor. Kendisini bir korsan olarak değil korsan hayranı olarak görüyor. Korsanları o kadar çok seviyor ki birçok kez korsan gemilerine sızmış. Kendi yüzünü bir kuru kafa maskesi ile saklıyor. Birçok korsan Skull'ın işe yaramadığını düşünse de, Ace ona korsanlar hakkında birçok bilgi ve tecrübeye sahip olduğu için değer veriyor. Skull, bunun için Ace'e müteşekkir.

Deuce, Mihari ve Skull, Maça Korsanlarının beyin takımını oluşturuyor. Diğer tayfa üyeleri dövüşçüleden oluşuyor. Sürekli ödül avcılarını mağlup ediyorlar. Ace," Bilincini kaybeden arkadaşlarınızla birlikte derhal burayı terk edin!" diye bağırıyor.

Bir vaşak tıslayarak tehdit ediyor. Onun adı Kotatsu (Kotatsu cat yazarak kediler ve kotatsu arasındaki bağlantıyı görebilirsiniz.) Ace onu kaçak avcıların tuzağı sebebiyle yaralandığı zaman kurtarmış. Kotatsu bir ucube gösterisinde çalışmaya zorlandığı günden beri korkak bir kişiliğe sahip olsa da Maça Korsanlarına katıldığından beri cesurlaşıyor. Fakat tıslarken tatlı bir ses çıkartıyor. Kotatsu, Mera Mera şeytan meyvesini yediği için Ace'in etrafının sıcak olmasından dolayı Ace'i seviyor.

Maça Korsanlarında yer alan tüm tayfa üyeleri Ace ile tanışana dek gidecek hiçbir yeri olmayan kişilerdi. Deuce'a göre, Ace insanların ırkına ya da görünüşüne göre değil kişiliğine göre değer biçiyor.

Ace parti veriyor. Deuce'a onu öldürmek isteyen ödül avcısı sayısının artmasından dolayı söyleniyor. Kotatsu savaş gemilerinin yaklaştığını fark ediyor. Deuce onları kaya döküntülü kıyıya doğru çekerek onlardan kurtulmayı planlıyor.

Düz ve uzun bir kılıca sahip olan genç bir kadın denizci birdenbire Maça Korsanlarının gemisinde beliriyor. "Gemin harika, değil mi? Seni hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm ama yolculuğun burada sona eriyor." Elinin arkasında bir yanık izi var. Mihari'nin uzaktan ateşlediği mermiye karşı kendisini kılıcı sayesinde kolay bir şekilde koruyor. Deuce geri adım atarak, "O bir canavar..." diyor.

Skull anında onun "Çivileyen Isca" olduğun fark ediyor. Scull, ona bu adın, kılıcı ile rakiplerini delik deşik eden dövüş stilinden verildiğini söylüyor. Ace," Bu korkutucu" diyor ve ileri çıkıyor. Sözlerine karşın ondan korkmuyor.

Isca güçlü sesiyle, " Ben İkinci Teğmen Isca! Tutuklusunuz!" Ace ona, lakabından yola çıkarak zinde bir bedene sahip olan orta yaşlı bir gemi tamircisi olarak hayal ettiğini söylüyor. Çok ciddi bir yüz ifadesiyle, "Adın bir kuşu andırıyor, değil mi?" diye şaka yapıyor. (Isca, Japonca'da "çarpazgaga kuşu" anlamına geliyor.)

Ace: "Beni öyle bir silah ile kesebilir misin?" Vücudunu ateşe çeviriyor.
Isca: "Dileğin buysa seni delik deşik edeceğim!"

Ace onun kılıçı savuruş hızına şaşırıyor. "Ace kaptan! Hadi ona yardım edelim, çocuklar!" Birçok tayfa üyesi onun etrafını çeviriyor fakat ona zarar vermiyorlar.

Isca: Kıpırdama, Ateş Yumruk! Boşa direnme ve bana teslim ol!

Ace: Öyleyse etkili bir şekilde savunma yapabilirim, değil mi?

Ace, saldırılarını kolaylıkla atlatıyor. birdenbire, birçok savaş gemisi Maça Korsanlarının etrafını çevreliyor. Aslında Isca, onlara zaman kazanmak için gemiye yalnız başına gelmiş. Isca, Ace'e "İşin bitti" diyor ve kılıcıyla onu hedefliyor.

Bir savaş gemisinden çığlık sesleri ükseliyor. Bu, Deuce'un planının başarılı olduğu anlamına geliyor. Savaş gemileri batıyor. Deuce, "Bu kaza yaşanmadan önce bizi takip etmeyi bırakmalarını isterdim..."

Isca kılıcını kınına koyuyor. Ace, "Kaçacak mısın?" diye soruyor. Isca, "Aptal! Gidip iş arkadaşlarıma yardım edeceğim!" Bir saniye düşünmeden denize atlıyor. Birçok denizciyi kurtardıktan sonra büyük bir dalga sebebiyle Isca boğulmanın eşiğine geliyor. Ace hiçbir şey söylemeden ona bakarken bir can yeleği fırlatıyor.

Isca: Neden beni kurtardın?!
Ace, dobra bir şekilde "Emin değilim." diyor.
Isca: Ateş Yumruk! Gelecek sefere seni yakalayacak ve beni kurtardığın için seni pişman edeceğim!

Bir süre sonra, Ace kısık bir sesle "O iyi biri..." diyor. Deuce, Isca gibi güçlü bir denizcinin bu andan itibaren başlarına dert açacağını söylüyor. Ace gülerek, "O pis sakallı adamlar tarafından kovalanmaktan iyidir, değil mi?" diyor. Deuce Ace'e hak veriyor. Ace, "Haydi tekrar partiye başlayalım!" diyor.

Yolculuk devam ediyor. Maça Korsanları artık Yeni Dünyanın eşiğindeler. 20 tayfa üyesi ve bir vaşak ile giderek büyüyorlar. Yalnızca Ace değil aynı zamanda diğer tayfa üyeleri de korsanlar arasında nam salıyor.

Ace, geminin kaplanması için en az üç gün bekleyeceklerini öğrenince morali bozuluyor. ama Sabaody Takımadaları'nın yemeklerinin güzel olduğunu öğrenince mutlu gözüküyor. Deuce, Sabaody'nin görülmeye değer yer fantastik yerleri hakkında düşüncelerini kaleme alıyor. Tayfa üyeleri gizlice okuyor ve yazma konusunda beceriksiz olduğu için ona gülüyorlar. Deuce, şakayla bir daha asla kitabında onların isminden bahsetmemeye karar veriyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık