Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 957: Zirve

Bölüm çok iyi değil miydi be :D


  • Kullanılan toplam oy
    361
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence boyle seyleri saklamiyorlar sonucta fuji de dresrosada kendi ahlak anlayisini tum dunyaya gosterdi marine ye ters dusmesine ragmen garpin da bu ahlak anlayisini kutsal ejderler de biliyormus saklanmasi ya da gizlice anlatilmasi cok da elzem degil sanki
Güzel bir bakış açısı kesinlikle, ancak şöyle söylemeliyim ki; Fuji'nin tutumu WG ile paralel ölçüde. Gördüğün gibi Fuji'nin yegane amacı kendisinin de şüphesiz erken bulduğu bir anda gerçekleşti. Shichibukai sistemi eninde sonunda korsanlarda oluşan bir sistem ve denizcilerin Yonkou sistemine karşı oluşturdukları bir direkti. Garp'ın mevzusu ise denizcilerin yegane amaçları olan kutsallara tabiri caiz ise köpeklik yapmamak. Biraz uçmak istiyorum müsaden ile: Onu ilk gördüğümüzde bir köpek maskesi takıyor olması da Oda'nın bu konuda ki güzel bir ironisi olabilir.
 
  • Bölüm hakkındaki yorumumdan ömce bu sayı Oda'nın daha önce yaptığını anımsamadığım bir anlatım şekli seçmiş. Şöyle ki normalde Oda bilgiyi verir ve açıklama yapmazdı bu yüzden bizler bi şeyler düşünüp tartışma çıkardı:
1- Xebec için Roger'ın en zorlu rakibiydi demesi Sengoku'nun
2- Linlin ve Kaido ittifakı başarılı olursa ödülleri BeyazBıyık ve Roger'ı aşar
  • Bu ikisi aslında bilgi verme yönteminde pek tercih edilmeye hatta Oda'nımn başvurmadığı bir tarz. Sanırım Oda bazı konularda daha net olması gerektiğini düşünmeye başlamış.

  • Öncelikle Yeni Denizci Karagahı, Sakazuki'nin filo amiralliğine çok uygun. Heybetli bir görünüşü var. Buna değinmeden geçemeyeceğim.

  • Rocks oluşumunun en önemli isimlerine baktığımızda bu insanları bir araya getiren kişinin görkemi daha tanınmadan yükseliyor.
  • Ayrıca Dünyanın Kralı olmayı istemesi beni epey memnun etti zira OP'ta böyle biri yoktu. Tırpan kullanması da ayrıca hoş olmuş. Bu hissiyatı sadece KaraSakal vermişti bana fakat bu bölümden yola çıkarsam Karasakal'ın bu hayalinin kökeni Xebec'e dayanıyor olmalı.
  • Hükümetin yasakladığı işlerin peşinden gitmesiyle kastedilen tabletleri okuma, antik silahlar ve Raftael ilgili olmalı.
  • Tabi asıl merak konusu: Roger, Kutsal Ejderler ve Xebec Tanrı Adası'nda ne yapıyorlardı?

  • KaraSakal'ın, Xebec ile aynı adada ikamet etmesi epey enteresan. Bunun dışında oluşumları da benzer. Belirttiğin gibi Dünyanın Kralı olma isteğini görebildiğim tek kişi Teach idi. Tayfasına baktığımızda acımasız ve tayfadan ziyade çıkarlar için bir araya gelmiş bir oluşum gibi duruyor. Karaksakal'ın oluşumu, ideali ve yerleşkesi sanki bir şeylerin tekerrür edeceğinin belirtisi gibi.

  • Benimle birlikte birçok kişinin de tahmin ettiği gibi en dengeli ve güçlü tayfa KızılSaçlar. Zaten meyve yemedikleri yönündeki düşünceler de doğruysa açık denizde diğer yonkolara göre daha güçlüler hatta yenilmez bile denebilir.

  • Oden'ın başına gelenleri bilmiyorlarsa bile Kaido tarafından işgal edildiği için başına gelmiş olanları tahmin etmeleri gerekirdi. Böyle olunca insan ister istemez Zaman meyvesi bu arc bir noktada devreye girecek mi diye düşünmeden edemiyor.
Rock D. XEBEC! Karakteri şimdiden sevdim.
 
Şöyle bir durum var bence; Amiral konumu gereği kutsallarla belki de birebir bağlantı kurabilen bir seviye. Bunu sağlayan hem güçleri hem konumları. Denizciler, Amiraller'den emir alan alt tabaka ise amaçlar zaten aynı oluyor bütünen baktığında. Amiraller'in yegane odak noktaları kutsallar evet, geri kalan görev ve yükümlülüklerle koramiral vs. vs. uğraşıyor. Ancak tek çatıda toparlarsak denizci oluşumu kutsalların güvenliğinden sorumlu. Garp, konumu gereği daha farklı görevlerde yer alıyor.

Yani bir bankada CEO'nun görevi milyon dolarlara sahip müşteri bularak, o kişinin bankasına yatırım yapmasını sağlayarak kar elde ettirmekse, şubede yer alan güvenlik görevlisinin o şubenin güvenliğinde sorumlu olması kurumun genel amacının CEO'nun yaptığıdır diye düşünüyorum Umarım açıklayabilmişimdir.
Bazıları idealist takılıyor, Akainu mesela o bile Kutsal Ejder'lerin aldığı kararlara kızıyor. Adam bunun için 5 Yaşlı Moruğa laf sokuyordu. Siz 5 yaşlı bunak, o Kutsal Ejder kuklaları CP0 tarafından ezilip geçildiniz gibisinden... Yani belki dediğin gibi gözüksede çoğu denizci olayı öyle görmüyor olabilir. Coby mesela en büyük örneği. Amacı adaleti sağlamak, masumları , zayıfları korumak.
 
Efsane bölüm.

O değil de Hükümet bayağı bayağı siliyor galiba, bildiğin silgi ile siler gibi.

Tanrı Vadisi Olayını ayrıntılı olarak öğrenebiliriz inşallah. Başı sonu Kutsal Ejderlerin olaya dahli, Roger'ın tesadüf olarak mı yoksa planlı bir şekilde mi Garpla birlikte iş yaptığı falan filan. Gelecek bölüm de güncel Shichibukai ödülleri gelir de ödül meselesi kapanır inşallah.
Hükümet anladığım kadarı ile belli bir ölçütte kontrol mekanizmasına sahip. Yani zamanında belki de çağın en tehlikelileri aynı noktada buluştular ve hükümet kontrol merkezini bu noktaya kanaliz edebildi. Ancak bu çağda Supernova'ların da devreye girmesi ile hemen hemen benzer zaman dilimlerinde farklı noktalarda ciddi olaylar oluyor. Bu durum hükümetin kontrol yetisinin zorlanmasına sebep oluyor ki bir iki sayı önce gördüğümüz gibi gazeteci abimizi tehdit etmişlerdi ancak başarılı olamamışlardı.

Sengoku'nun son sayfada "Wano'daki buluşmanın tesadüf mü?" diye sorması düşündüğüm gibi çıkabilir. Hükümet belli bir güç seviyesindeki korsanları bir noktada buluşturmak istemiş ve böylece kontrollerini daha kolay sağlayabileceğini düşünmüştür.
 
Lurking legend muhabbeti vardı, doğru ya. Rocks D Xebecmiş.
Spoiler yorumunda da dendiği gibi bayağı bayağı Oklahoma City Thunder muhabbetiymiş la bu Kayalar Korsanları.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık