Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kitap Tavsiye

Ecinniler'i okuyacak olan varsa bu videoyu izlesin bence. Bende onceden izlemistim bu videoyu ama en azindan bir yazarin agzindan dinlemek daha etkili olabilir kitabi anlamak veya akılda bir fikir oluşturmak icin.
Alıntıdır.
Camus'un tiyatro eseri olan Ecinniler hakkında da bilgi sahibi oluyorsunuz.
 
Diogenes Laertios -Unlu Filozoflarin Yasamlari ve Ogretileri adli kitabi felsefeyle ilgilenenler icin oneriyorum. Kitap biraz demeyelim de baya dipnot iceriyor , ama korkutmasin okumaniza gerek yok onlari. Akademisyenler icin hazirlanmis dipnotlar. Antik Yunan'in Yedi Bilgesinden Basliyor Antik Yunan doneminin Epikurosculuk donemine kadar gelen ve giden filozoflarin Akil ve bilim yoluyla Evren'i,Doga'yi anlamlandirma ve aciklamalari mevcut. Ama dikkat ceken nokta Thales'ten Epimenides'e kadar gelen(Yedi Bilge) her zaman "Olculu Ol!" Ogudunu vermis. O zamanlar ki donemlerde bollugun fazla olmasi nedeniyle insanlarin mallarini carcur etmesinden bahsediyor olabilir.

Zaten genel olarak kullanilan kaynaklar. Internette ki bilgilerin cogu bu kitaptan alinma. Genel olarak Filozof sozlugu gibi ama genel olarak ogretileri ve filozoflari tanidikca ne kadar bilge olduklarini goreceginizi dusunuyorum.(Yedi Bilge en onemlileri)

Isin ilginc tarafi bu kitabin yazari sevdigi kadinin felsefeyi sevmesi uzerine boyle bir girisim yapmis olmasi. Bu da ayri bir ilginc olay.
 
Dostoyevski ölüler evinden anılar
Kısa istersen aynı adamın kumarbaz isimli kitabı iyi

Adam fewer olasılıksız var ama okumuşsundur herhalde. Aynı yazarın empati isimli kitabi var gerçi konu 4 yıllık lazım olur mu bilmem.
 
Son iki haftadır çalıştığım yerde boş zamanlarımda Dostoyevski'nin budalasını okudum. Prens Mişkin gibi budalalar (aptal anlamında değil abdal anlamında) hayatımızın içinde çok varlar aslında. Onların dostluğunu kazanmak çok değerli. Özellikle büyük dini gelenekleri olan toplumlarda daha çok görülüyor bu şahıslar. Belki bizdeki meczuplar gibi diyebiliriz.

Kitabın birden çok dizi ve film uyarlaması olmuş ancak 2003'te yapılan 10 bölümlük Rus Kültür Bakanlığı yapımı olan en iyisi. Sırf Prens Mişkin, Lebedev, Aglaya ve Nastasya Flipovna'yı kimler nasıl oynayacak diye izledim pişman olmadım. Kitabı gözü kapalı, diziyi gözü yaşlı tavsiye ediyorum.
 

MuzluYulafEzmesi

Beyazlı Kadın- Wilkie Collins Muhteşem bir kitaptır kitapta geçen olaylar tüm karakterlerin bakış açısından anlatılıyor ve bu kitabı gerçekten çok daha zevkli yapıyor .
 
"BiIimde en yeni, edebiyatta en eski kitapIarı oku."
B. Lytton

Sizce bu doğru bir söz mü?
Bakış açısıyla değişebilecek bir önerge gibi duruyor.

Şöyle ki; bilimde en yeni eserlerin okunması kişiyi güncel kılacağından teknolojik devinimlere sürekli hızlı bir şekilde adapte olabilir. Diğer bir yandan ise bilimde gerçekleşen buluşlar büyük bir süreçte gerçekleşir. Ne demek istiyorum? Günümüzde otonom araçların yakın, orta gelecekte çok daha verimli olacağı ve insanların artık bu teknolojiyi kabul edeceği düşünülüyor. Peki insansız araçlara gelene kadar hangi süreçler yaşandı? Örneğin; önce bir yere daha hızlı ulaşma, ulaştırma isteği doğdu insanda. Bu da insanın yuvarlak bir cisim (tekerlek) oluşturmasına sebep oldu ve yükleri zemin altında yer alan silindirik cisimlerle hareket ettirdiler. Sonrasında yüklerle beraber kendileri de hareket etmeleri gerektiğini anladılar. Çünkü daha uzun yollara gitme gereği duyuyorlardı. Aracın temelleri atıldı bu noktada. Önce buhar ile, sonra benzin ve dizel ile desteklenen motorlar, şu anda hibrit ile farklı bir noktaya gelmiş, son olarak da Tesla'nın öncülüğünde elektrikli araçlara geçiş yapmıştır. Bu arada dizayn ve tasarım dışında en önemli konu yazılımdı. Endüstri 4.0 ile yazılımların araçlar içerisinde yer alması mümkün oldu. Otomatik klimalar, yağmur damlasını algılayan silecekler, otomatik dur kalk desteği, vb. Soruya geliyorum. Eğer "mucitler" bilimde yer alan önceki buluşları incelememiş olsalardı devam ettiremezlerdi. Bilimde ilerleme için temeli analiz etmenin şart olduğunu düşünüyorum.

Gelelim ikinci kısma; edebiyat. Bu noktada cümleye katılan kısımdayım denilebilir. Temel sebebi ise bilişsel teknoloji olarak adlandırılabilir. Açıklayayım: Günümüzde elbette Da Vinci, Salvador, Tolstoy, Nazım Hikmet, Michalengelo gibi sanatçılar veya daha iyiler mevcut olabilir. Altını çizmek isterim, olabilir diyorum. Ancak bilişsel teknoloji öncesinde insanlar daha çok temel ihtiyaçlarına yönelik yaşıyorlardı; uyku, beslenme ve cinsellik. Geriye o kadar çok zaman kalıyordu ki kişilere. Bu sayede bir başlarına kalıp çalışmalarına çok daha rahat odaklanabiliyordu. Örneğin; Dostoyevski'nin temel ihtiyaçlarını giderdikten sonra kaba taslak 11-13 saat arası kendisine kalıyordur. Bu süreçte ne yapabilir? Telefon yok, internet yok. Üniversite kongre ve katılımları yok. Beğenilme arzusu yok. Sergi ve bienaller yok. Kişi tamamen kendisi ile. Bu yüzden çok daha özgün eserler ortaya çıkarabiliyor. Etkileşim az olduğu için kişi daha doğal, dış dünyadan etkilenmemiş kalabiliyor diye düşünüyorum. Günümüzde ise çok başarılı bir sanatçı muhakkak medya tarafından bilinir halde. Kendisi çok muhtemel bir ajans ile çalışıyor. Bu durum sanatı "profesyonelleştiriyor". Ve bence bahsettiğim terim doğallığı, bıçkınlığı, duygusallığı ve agresyonu azaltıyor. Bu yüzden edebiyat ise en eski eserler muhakkak daha değerli olanlardır diye düşünebiliriz.

Umarım tatmin edici bir cevap olmuştur Gümüş hocam.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık