Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni
Zirve Ray'in seviyeyesine gelecegi yorumlar olduğu icin oyle dedim. Gelecegin Korsanlar Kral Tayfası olduğu icin ona da bu benzetmeyi yapmislar muhtemelen. H.haki konusunda Ray'den kasıt iradesi var muhtemelen.

Idam Meydaninda goremedik ama umudum var :F

Ryuma'da kesin olduğunu dusunuyorum. H.haki'nin tum kurallarini karsiliyor. "Kral,Potansiyel,Ustalık,Irade v.s"
Ray Zorodan çok Sanjiye benziyor kişilik olarak. Ellerini kullanmama geyiği olmasa bildiğin Rayleigh. Karı kız düşkünlüğü, vurdumduymazlığı etc kişilik olarak Zoroya hangi konuda benziyor mesela? Kimisi yeğenine denizci ordusu girerken izler, kimisi yonko ordusu.
 
Ray Zorodan çok Sanjiye benziyor kişilik olarak. Ellerini kullanmama geyiği olmasa bildiğin Rayleigh. Karı kız düşkünlüğü, vurdumduymazlığı etc kişilik olarak Zoroya hangi konuda benziyor mesela? Kimisi yeğenine denizci ordusu girerken izler, kimisi yonko ordusu.
Kişilik olarak tespitin doğrudur. Benzemesinden kasıt Roger'ın Sağ kolu olduğu icin Luffy'nin Sag Kolu'da Zoro oldugu icin boyle ozdeslestiriliyor. Yani genel mantık olarak Roger'lar ne yasadiysa nereye geldiyse bizim tayfaninda bunlarla aynı seyleri yasayacagindan dolayı bazi şeyleri ozdeşlestirmekten kasit tum seyleri ozdeslestiriliyor ve bu da bir yanilgı haline geliyor.

Biraz daha açarsak Luffy'nin Roger ile benzerligini Luffy'nin tum tayfasinin ve Roger'in tayfasinin durumunun ayni yere gelmesi nedeniyle boyle sonuca variliyor.
 
Son düzenleme:
Seriye renk katayım diye katılmış bir şey ama görüyoruz ki Oda daha mantığını kendisi oluşturmamışken seriye katmış.

Sabaody'ye kadar duymadığımız bir şey olduğu için bugün forumda şu haki miydi değil miydi tartışması sürüp duruyor.

Üstelik Rayleigh'ten eğitim alan Luffy en üst b. haki türünden haberdar bile değil. Yapamamasını anlarım. Ama Rayleigh nasıl bundan bahsetmez Luffy'ye? Rayleigh'in yaptığı şey diye hatırlıyor çocuk.
 
Dün mangaya bakarken farkettim.

İşte Kyros vs Diamante



Diamante burada bir an Lucci gibi tırsıyor ve Croco'nun söylediği lafların benzerini söylüyor.Bir anda gücü arttı bu güç nereden geliyor diye saniyesinde tırsmaya başlıyor.


İşte arkadaşlar Luffy'nin hemen her boss karşısında özellikle 2 sene önce yaptığı şey tam olarak bu.Bosslar bu yüzden ezik görülüyordu.


Luffy ve Kyros dövüş içinde güçleniyorlar.Bunu Zoro da yapmıştı aslında bir kere Daz dövüşünde.Mental anlamda kendilerini zorladıklarında ağır yaralanıp sınırına geldiklerinde haki çiçek açıyor.Tam olarak Ray'in söylediği şey bu.Buna benzer sahneler.Yani her arc her rakiple dövüştüğünde olan birşey değil.


Crocodile bu çocuk gücü nereden buluyor dedikten kısa süre sonra yenildi.Lucci böyle demedi ama şu sayfada Diamante'nin yüz ifadesine benzer bir ifade verdi gatling yemeden hemen önce.Zaten jet gatling çok hızlı olduğu için konuşacak vakti kalmamıştır.


Biz daha öncesinde bir insan haki kullanmıyorsa 2 hakiyi dövüşürken birdenbire açtığını biliyoruz.Fiziksel yeteneklerini zorladığında herkesin aslında sahip olduğu hakiyi kullanmaya başlıyor karakterler.Bu durum da bunun bir üst boyutu.Açmış oldukları hakide kademe atlıyorlar dövüş içerisinde gücüne güç katıyorlar.Çiçek açmak bu demek yani olgunlaşmak.


Zoro daz dövüşünde gözlem haki için bunu yaptı.Kyros b.haki için bunu yaptı.Luffy de özellikle 2 sene önce b.haki konusunda bu şekilde vites arttırarak gidiyordu.Bu sayede 2 yıl evvel 2 shichibukai ve Lucci gibi rakipleri indirebildi.


Manganın aslında daha çok incelenmesi lazım taşların yerine oturması için.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık