Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Film İzleme Kulübü (Kapanmıştır)

Tamam mı, devam mı?


  • Kullanılan toplam oy
    53
Severim bu tarz, sporcu belgesel filmlerini. Bunu da beğendim. Yalnız hep bir trajedi olacak diye de tırsmadım değil. Spiker de paid actor yani hep mi gıcık konuşur insan. Şu "eagle landed" diyeni demiyorum. TV yayınını yapan genel sunucu mu ne, devamlı küçümsüyordu Eddie'yi. Bayâ riskli spor yalnız ama ya. Öyle böyle değil. Ayrıca kadın madın düşünemez insan o atlama noktasında. Ceket esprisi güzeldi. Ormancı gömleği kollar kıvrık dolaşacak sandım Hugh tüm film. Bereket öyle olmadı.
 
Eddie The Eagle Hakkında Yorumlar:


Severim bu tarz, sporcu belgesel filmlerini. Bunu da beğendim. Yalnız hep bir trajedi olacak diye de tırsmadım değil. Spiker de paid actor yani hep mi gıcık konuşur insan. Şu "eagle landed" diyeni demiyorum. TV yayınını yapan genel sunucu mu ne, devamlı küçümsüyordu Eddie'yi. Bayâ riskli spor yalnız ama ya. Öyle böyle değil. Ayrıca kadın madın düşünemez insan o atlama noktasında. Ceket esprisi güzeldi. Ormancı gömleği kollar kıvrık dolaşacak sandım Hugh tüm film. Bereket öyle olmadı.
Klasik biyografik spor filmi. Bu filmleri çekerken bir şablonu uyguluyorlar belli ki. Oyunculuklar iyi. Film duygulara hitap edip bunu başarıyor. 7-8 puanlık bir çerez.
Filmi izledim. İnternetim yoktu, o yüzden bu kadar geç kaldım. :( Bir başyapıt değil. İzlediğim en iyi 10 film arasına da giremez. Ama filmin bir başyapıt olma gibi bir amacı da yok zaten. İzleyince kendini iyi hissettiren ve gaza getiren filmlerden. (İng: Feel Good Movie) Ve bu tarz filmler arasında, hızlıca düşünürsem, şimdiye kadar izlediğim en iyi ikinci film film olabilir. (En iyisi 3 idiots) Ayrıca kulüpte önerilen en iyi film buydu bence. O yüzden, teşekkürler @Daredewill

Yeri gelmişken, kendimce bir sıralama yapmak da istiyorum.

1-Eddie The Eagle (7.9/10)
2-Buda As Sharm Foru Rikht (7.3/10)
3-Leave No Trace (7.05/10)
4-Veronique'in Ikili yaşamı (7/10)
5-K:20 The Legend Of The Mask (5,5/10)

Neyse, kimsenin umursamayacağı bu sırlamadan sonra, yoruma geçeyim. :ehe:

Eddie Edwards'ın gerçek hayatı bu şekilde değilmiş. Bu sebeple, filmin başında Eddie Edwards'dan ilham alınarak yapılmıştır minvalinde bir şeyler yazılmıştı. O yüzden yorumu gerçeğine hiç girmeden yazacağım.

Öncelikle Eddie, içki içmiyor olsa bile, nasıl bir insan içlerinden biri absent olan beş çeşit içkiyi karıştırınca başına neler geleceğini bilmez? Hem de içkiye hiç alışık değilken. Yine az bile sızmışsın ama. :ehe:Ayrıca tamam içki içmiyorsun, onu anlıyorum da, (Ki Luffy bile içiyor) neden barda ve her yerde sürekli süt içip, kendini rezil etme çabasındasın? Ayrıca kullanan herkesi ezik ve aptal gösteren o gözlüğe de gerek yok yani. :ehe: Ayrıca saygısız bir insansın. Onca şeyden sonra Peary'e söylediklerin, yenilir yutulur cinsten şeyler değil. Peary yine sabırlı adammış. Ben olsam bacaklarını kırardım, Kanada'ya falan gidemezdin. :oleyo:

Geçenlerde Almanya'nın sauna kültürü, (aslında daha çok Fin kültürü sanırım ama neyse) ile ilgili bir video görmüştüm. Iki üç gün sonra aynı olayı bir filmde görmek biraz garip oldu.


Ama sauna sahnesinde çok büyük bir mantık hatası var. Eddie gözlükle oraya giriyor, ama gözlüğüne herhangi bir buğulama falan olmuyor. Oysa gerçekte, dışarıdan gelirken sıcak eve geçince bile bazen önümü göremeyecek derecede buğu oluyor. Artık buz gibi bir yerden sonra gözlükle saunaya girersem ne olur, bilmiyorum. :oleyo2:

Ayrıca bence Bo Derek o kadar da güzel değil. :oleyo2:

Filme aslında 8/10 vermek istiyorum. Ama bir yandan da, o kadar etmez gibi geliyor. Neyse, şimdilik 7.9/10 olsun. Sonra belki attırırım. :oleyo:
[Bir gün Eurosport da kış sporları izlerken sunucu bu hikayeyi anlatmış ve hikayeyi seneryolaştırmayı düşündükleri söylemişti. Filmin çıkaçağını duydugumda çok mutlu olmuştum, arkadaşla sinemaya gitmiştik tabi o begenmedi ama ben aşırı zevk almıştım. Film hakkında söyle böyle analiz yapmıcam çünkü filmi aşırı sevdiğim için objektif olamam. Benim gibi yeter ki spor olsun herşeyi izlerim diyenler bu filmi aşırı severler. Spor fimleri zaten gerçek hikayeden geldiği için senoryo sıkıntısı çekmezler, oyunculuklar da güzeldir, genel anlamda film akıp gider izlediğinize pişman olmassınız./SPOILER]
Ben genelde çok film beğenmem, yani çerezler bir film ama olimpiyat ruhunu bence yansıtıyor. Şimdi spor çok profesyonel oldu, oysa amatör ruh için vardı. Amatör ruha değinmesi açısından çok sevdim. Öne çıkardıkları şey de oydu. Hata ararsak zaten çok buluruz. Sauna çıplak şeyini ekşide mi gördün?
Filmi öneren arkadaşa teşekkür ederim.
Kış olimpiyatları deyince aklıma ilk olarak Cool Runnings(üşütük popolar, çeviri katliamı) geldi. Benzer bir duygu yarattı film diyebilirim. Çocukluktan kalma bir sevgi sanırım:D Film baya eğlenceliydi. 115 dk zaman kaydı gitti. Hugh abi baya iyi gitmiş koç rolünde. Oyunculukları beğendiğim. Atlayıştaki kamera açıları iyiydi. Genel hatlarıyla güzeldi. ps:Bo Derek ablamıza baktım, zaman kimseye acımıyor:(
Eddie the Eagle

@Daredewill

Bu kadar keyifli olacağını tahmin etmiyordum ama gayet iyi vakit geçirdim.Sürükleyiciydi.Genelde son dönemdeki biyografi filmleri beni pek açmıyor geneli sonu yazılarla dolu kronolojik işleyen filmler oluyor.Başından bunlar geçti kıvamında düz anlatıp geçen filmler.Son 5 yıldır biyografi furyası oluştu ama bunu ilgi çekici kılmayı başarabilen çok az.

Yine biyografi filmlerinin belli kalıplarıyla işlenmiş bir film olsa da emek harcanmış bir yapım.Filmin vaat ettikleri ilginç bir hikaye anlatmak ve keyifli vakit geçirtmek bunu da başarmış.Hugh Jackman klasik işi bilen ama başarısız olmuş adam rolünde gayet iyi.Ancak sadece onunla olmazdı Eddie rolünü oynayan oyuncu iyi iş çıkarmış.Oyuncuyu tanımıyorum pek ama rolde iyi.Biraz aykırı bir karakteri iyi oynamış.İlgi çekici demişken yapılan spor zaten ilgi çekici.O yükseklikten kayarak atlamak düşüncesi bile korkutucu.Spor çekimleri iyiydi ama çok daha iyi olabilirmiş yüksekliği,zorluğu biraz daha iyi anlatabilirlermiş ama daha çok azim konusuna eğilmiş.

Filmin sonuna doğru orada bırakıp zaman atlamasıyla 4 sene sonrasına geçeceklerini düşündüm ama öyle olmadı.İyi ki de olmamış bu haliyle bitmesi daha iyi olmuş.Bir şekilde şampiyon olma klişesiyle bitmememesi artı puan.
Filmi izledim
açıkçası başta ön yargı ile yaklaşıp beğenmeyeceğimi düşündüm ama gerçekten burada önerilen en güzelfilm olduğunu düşünüyorum ( benimkinden sonra ) üstelik bunun gerçek hayattan alıntı olması izlerken ayağa kalkıp tezahürat yapma isteği veriyor ben izlerken dünya rekorunu kıracağını sandım ama kazanmaktan daha önemli şeylerin olduğuna vurgu yapıyor bu da ayrıca çok güzel olmuş buna inanan biri olarak film çok hoşuma gitti fakat insanlar artık gerçek hayatı anlatan filmleri görmek istemiyorlar bu üzücü bir durum belki sırf böyle filmler sevilmiyor diye bir sürü başarı hikayesini öğrenemeyeceğiz
yorum yapmayı çok beceremem ama sonuç olarak filmi beğendim @Mercury hakikaten tarzımızı çözmüşsün tebrik ederim biyografi filmlerinden nefret etmeme rağmen bu güzeldi
Eddie the Eagle (2015)

Biyografi filmlerini sevmem, sanat konusunda eksik kalıyorlar genellikle ister istemez. İngiliz yapımı filmleri severim ama. Stüdyo ile başlayalım direk, Pinewood güzel iş çıkarmış. Özellikle cugaralı atlama sahnesine bayıldım, dronelar falan da güzel desteklemiş. Geçelim hemen oyunculara. Filmin sonunda gördüm asıl elemanın fotoları, ana karakterin rolünü kolaylaştırmış tabi olağanüstü durum. Ama gene de başrol için iyi diyemem. Şu rolün hakkını verecek, o sondaki fotoğrafları görünce vay *** ne oynamış eleman dedirtecek daha başka İngiliz aktörler olduğunu biliyoruz yani. Yardımcı rollerde falso yok, gerek Hugh başkan olsun, gerek işçi baba rolü olsun, gerek anne rolü olsun, gerek nordik panpişler olsun, hepsi sapasağlamdı. Walken reisi görünce zaten çocukları pistten aldık direk, nolur nolmaz.
Şunu da ekliyim :
Walken reisin pişmanlığı ve Hugh'a karşı yenilgisi, Hugh'ın başrole karşı yenilgisi ama gevşek kişiliği ile çaktırmamaya çalışması falan bunlar muhteşem yansıtılmış. This is real İslam, pardon oyunculuk dedirtti yani. İşçi babanın Hugh'ın elini sıkarkenki mahçubiyeti, ezikliği, oğluna son sahnede karşılamadaki bakışı, egolarını yıkması falan, o başkan da iyi oynamış dedirtti. Ama başrol bence yanlış olmuş overall bi oyuncu seçimi için eleştiri yaparsam.

Edit : ben de Boyhood'u izlemek istiyodum ya, iyi denk geldi :D

Edit 2 : link de atam https://yts.am/movie/boyhood-2014
 
Son düzenleme:
@Daredewill

Biraz daha bekleyelim, eğer Çörekçioğlu Luffy gelmezse bu hafta öneriyi bir sonraki üye olan @Daredewill yapsın. Çörekçioğlu Luffy de haftaya yapar. Forumda veya film İzleme Kulübünde çok aktif olmayan kişilere hatırlatma yapmayı son güne bırakmak da biraz benim hatam oldu. Bir dahaki sefere önlemini alırım. :(

Not:Bildirim gitmeme ihtimaline karşı iki kişiyi aynı anda etiketlemeye cesaret edemiyorum. Sırayı hemen Daredewill'e geçirme gibi bir niyetim yok yani. :oleyo:
Gerçekten öyle mi anladın, yoksa geyik mi yapıyorsun emin olamadım gerçi ama, umarım geyik yapıyorsundur. :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık