Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Film İzleme Kulübü (Kapanmıştır)

Tamam mı, devam mı?


  • Kullanılan toplam oy
    53
Ne zamandır fantastik bir film izlemiyordum, değişiklik oldu, teşekkürler @Sir Crocodile

Kitapları hakkında en küçük bir bilgim yok ama izlerken Ejderhanı Nasıl Eğitirsin'le Orta Dünya aklıma geldi sık sık. Ama vasat bir film olmuş.

Hikayenin derinliği hiç yansıtılamamış, sahneler çekilmiş geçilmiş. Jeremy Irons gibi efso bir Yolgezeriniz var, John Malkovich gibi de bir Sauron'unuz. Yakışıyor mu bu adamların es geçilmesi, senaryoda motivasyonlarının sallamasyonlugu. Saruman kılıklı şarap manyağı gölge büyücü hiç olmamış, başrol hatun güzel ama çiğ olmuş. O evrenin çekmesi lazim izleyiciyi ama yüzeysel bir anlatımla Vardenler, süvariler falan geçilmiş. Beklenen süvari kehaneti hiç coşku yaratamıyor ne evrende ne izleyicide. Ama bebek Safir çok tatlıydı ve Safir'in seslendirmesi çok başarılıydı. Onu da Galadriel abla sandım ama Rachel Weisz imiş.
Devamı gelmedi sanırım filmin, eğer öyleyse şaşırmam.
 
Buda As Sharm Foru Rikht;

Hayatımda izlediğim en anlamlı filmlerden biriydi. Kıza çok üzüldüğümü söylemeliyim. Hala bu durumda olan çocuklar var ve onları gördükçe içim gidiyor. :( Film, okumanın ne derece önemli olduğunu vurgular nitelikteydi. Yani Baktay'daki azim bizde olsa, bu imkanlarla profesör olurduk herhalde. Arkadaşlar yeteri kadar açıklamış zaten fazla bir şey söylemeyeceğim. Son olarak ''Ancak ölürsen özgür olursun.'' sözü ne kadar da doğru bir söz. Filme güzel bir nokta koydu.

@Mercury Neredeyse 3 hafta geçti anca izleyebildim. Gerçekten mükemmel bir filmmiş. :sapkali:

İspanya'da Yağmur;

İnsanların sürekli kendini üstün görme çabaları, sırf robot diye akılsız bir köle muamelesi yapılması, nasılsa makine yenisi elbet alınır diye zarar verme çabası vs. Hiç sevmediğim bir durumdur ne yazık ki. Hele robotla direk yatağa girmek ne bileyim çok tuhaf ve rahatsız ediciydi. Her ne kadar filmde olsa ileride bu tarz şeyler mutlaka olacaktır. Kısa ve mesaj içerikli bir filmdi diyebilirim. Tek etkilendiğim sahne en sonunda robotun intikam almayı aklından geçirmesiydi.

@amaneden'e de film için teşekkürler diyeyim ve şimdi 3. filme geçeyim. Sırf ayıp olmasın diye üstünden günler geçmesine rağmen izledim. Biraz geç kaldım ama sağlık olsun. Hiç izlemediğim iki film izlemiş oldum böylece. :sapkali:
 
@Kaido_93 :sapkali:

~~~~

Filmi izledim. Başarılı bir film değil, leş bir film de değil. İzleyip unutulacak filmlerden diyebilirim. Bir 7-8 yıl önce izleseydim baya sevebilirdim filmi ama.

Manga forumunda olduğumuz için yorumlamaya önce güç dengelerinden başlayayım. Eragon denilen arkadaşımız çok havadan power up alıyor, hoş değil. :(

İyi oyunculuklar vardı, ama genel olarak oyunculuklara çok bayılmadım. Kralın sağ kolu da kırmızı saçlı Komutan Logar olmuş, o da hoş değildi. ejderha bacımızın sesi güzel ama. :oleyo:

Ejderhalar Kaidou'dan daha başarılı. Bu Capon ejderhaları yılan gibi bir şey oluyor, hoş değil yine. :oleyo:

Eragon'un davranışları genel olarak çok çocuksu idi, ben herkesi döverim, ben ölmem, çünkü ana karakterim falan. Sonra birden çok olgunlaştı. Güç dengeleri gibi karakterindeki değişimi de işleyememişler.

Bir de bazı olaylar çok oldu bittiye getirilmiş. Tüm olayları yazmayayım da, sonda gölge cellatı süvari olarak anılmasını falan pek iyi işleyememişler.

Bir de devamı çekilmek için yapılmış sanırım bu film. Eragon'un kuzeni, anası falan çok açıkta kaldı çünkü. Film düşündükleri tutmayınca da ikincisi iptal olmuş gibi geldi bana, bilemiyorum.
 
Eragon;

Eskiden televizyonda yarım yamalak izlemiştim. Oradan hatırlıyorum biraz. Ama ilk kez full izliyorum.

Film beklenilenin altındaydı ne yazık ki. Düşmanlar çok iyiydi ama onu iyi yansıtamamışlar. Daha fazla aksiyonlu sahne bekledim ancak o da yoktu. Sadece son savaş sahnesi biraz heyecanlıydı o da oldu bittiye getirilmiş. Son sahnesi ikinci film çıkacakmış gibi bitti ama bu gidişle çıkmayacak gibi görünüyor.

Uzun lafın kısası, ünlü oyuncular filmi biraz kurtarmış ama yeterli olamamış.
 
Çoktan izlemiştim yine izlemek isterdim ama olmadı hatırladığım kadarıyla bir iki satır yazayım
konusu güzel böyle filmleri severim ama çok basit ilerledi yani birden bu kadar güçlenmesi çok saçma kitabını okumadım devamıda çıkmadığı için yorum yapmak zor ki normalde de yorum yapabilecek biri değilim
 
Ya kulüp öldü, ya filmi kimse beğenmedi. Hangisi bilmiyorum. :ehe:

Ben de hem konuyu son kez hortlatmış olayım, hem de @Kuroro 'ya filmi hatırlatayım dedim. :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık