Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tower of God

Ha Jinsung'u Kurtarma Operasyonu Nasıl Sonuçlanır?


  • Kullanılan toplam oy
    116
Sizce 10 aileden olan prensesler zaharda mı yoksa kendi aile liderlerine mi daha bağlılar
Görünürde aynı yolun yolcuları olduklari için öyle bir ayrım yoktur sanırım ancak belli bir karşıtlık ortaya çıkarsa aileleri ile birlikte ihanette olan prensesler olabilir. Şimdilik üst otorite olan Zahard'a daha bağlı görünüyorlar bence.
 
Sizce 10 aileden olan prensesler zaharda mı yoksa kendi aile liderlerine mi daha bağlılar
Bence prensesler Zahard'a artık o kadar yakın değil artık. Ve bu siyasetle açıklanabilecek bir konu:
İktidar aynı kaldıkça ve zaman ilerledikçe başta görmezden gelinen çatlaklar göze batmaya başlar ve düşmanlara karşı kurulan ittifaklar da sorgulanmaya başlanır. Forumda siyaset yasak ama isim vermeden biraz örnek verebilirsem: Başta iktidar partisiyle, tarikat arasında çok fazla yardımlaşma vardı ama daha sonra araları cidden bozuldu ve iktidar partisinin kötü ekonomi politikaları görmezden gelinirken artık görülmeyecek hali kalmadı.
Tog'da da benzer şekilde kulede hakimiyet sağlanırken Aile liderleri Zahard'ın tarafında yer alıp ona yardım ettiler ve şu an Evankhell, Baam örneğinde gördüğümüz gibi ters çıkan politikalarına destek oldular. Ama artık binyıllar sonra kulede mutlak güç olduklarında aralarında ''bizim birbirimize gerçekten ihtiyacımız var mı?'' ''Mevcut durum gerçekten bizim sahip olabileceğimiz en iyi şey mi?'' gibi soruların su yüzüne çıktığını düşünüyorum.
Aynı şekilde ortadan kaybolan prenses sayısı bir değil iki değil, Zahard kendini herkesten uzaklaştırmış son binyılda gelen kuralsızlar Phantaminum, Urek dengeyi sarsmış ve yeni bir tanesi gelmişken Zahard iktidarı giderek daha fazla sorgulanıyor gibi geliyor bana.
Jinsung ''çok uzun yaşadığında her türlü değişimi yadırgamaya başlarsın'' gibi bir şey söylemişti ama yeni nesil prenseslerin değişim konusunda epey istekli olduklarını görüyoruz.
Sonuç olarak elimizde fazla örnek yok ama ben Maschenny gibi uzun süredir yaşayan Garam, Enne gibi prenseslerin başlarına gelenleri görenlerin bir şey yapmasalar da birçok şeyin farkında olduğunu düşünüyorum ama artık bunu kanıksamışlar. Yeni nesillerinde bazıları diğer prensesleri geçip yükselme peşindeyken bazıları da yeni bir arayış içinde gibi.

Fazla uzun oldu yine :/
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık