Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Attack on Titan

Manganın sonu hakkında


  • Kullanılan toplam oy
    112
Beyazsakal'da durum farklı Ace'i kurtardıktan sonra da ölecekti o. Ace'i kurtardıktan sonra tayfası yani ailesi kaçabilsin diye başından kendini feda etme niyetiyle gelmiş. Erwin olayı ondan farklı bence. Mantıken bakarsan Armin Erwinden daha zeki olabilir ama Liderlik vasfı da çok önemli. Neyse zaten Erwin geri dönmeyecek Zeke planını uygulayacak Marley yıkılacak. Erwin dış dünya ile ilgili gerçeği öğrenemeden gitti diye üzülüyorum ben yoksa Armin Mikasa Eren serinin sac ayakları tabi ki Armin yaşayacak ama bu kararı Levi'nin vermesi enteresan oldu :D
Levi dediğin adamı buralara getiren de Erwin yani.Erwini tanıyan belki de tek adamlardan birisi.Ona rağmen gidip Armini kurtarması nedir dersen ahan da budur.

 
Levi dediğin adamı buralara getiren de Erwin yani.Erwini tanıyan belki de tek adamlardan birisi.Ona rağmen gidip Armini kurtarması nedir dersen ahan da budur.

Aynen Levi sırf Erwin'i başına bir şey gelmesin diye kendisi tehdit ediyordu operasyona katılmaya kalkarsan bacaklarını kırarım diyordu. Gitti adamı hemde 2 kolla geri döndürme şansını tepti. Levi olmasa tamam diyeceğim de garip duruyor bunu yapan Levi olunca :D
 
Ervin’in tek amacı babasının haklı olduğunu kanıtlamaktı. Basit ve kısa vadeli bir ideal. Kendi hayatı dahil surun içindeki insanların yaşamı veya onlara ne olacağı umrunda bile değildi onun için. Şayet hayatta kalsaydı bodruma girdikler an misyonunu yerine getirmiş olacak ve onu olağanüstü kılan birçok özelliği ve motivasyonu tamamiyle yok olacaktı. Çünkü Grisha’nın geride bıraktığı fotoğrafları ve mektubu görüp babasının tezini kanıtlayan Ervin, artık sıradan birine dönüşecekti.
Thanos üzerinden örnek vereyim, adam ideali için sayısız gezegende milyarlarca kişiyi öldürüp son olarak evrenin yarısını yok etmişti. Peki amacınk gerçekleştirdikten sonra ney yaptı? Her şeyden elini ayağını çekerek, köyüne dönüp sabahları hıyar tarlası çapalamaya başladı. Ervin’in durumu da ona benziyor, babasının haklılığını kanıtladı ya, artık dünya yansa da umrunda olmazdı. Yanıldım diyelim, mücadeleye devam etti ama o zaman da devam eden kişi muhteşem yetenekler ve zekaya sahip Ervin olmazdı, ortalama üstü bir memur olurdu sadece.

Armin’in amacı ise çok daha büyük bir ideale dayanıyor. Onun istediği şey insanlarının dünyaya açılması ve dünyanın geri kalanını görmesi. Ervin’in aksine dar ve bencil bir amacı yok yani.

Bu iki motivasyonu karşılaştırıp değerlendiren Levi, tercihini daha değerli/yüce ve faydalı olduğuna inandığı taraf için kullandı. Doğru bir karar mıydı? Mantıksal açıdan doğru bir karardı ama Ervin karekterne sempati duyduğum için bu kararı ben verecek olsaydım muhtemelen tercihimi Eevin’den yana kullanırdım.
 
Son düzenleme:
Beyazsakal'da durum farklı Ace'i kurtardıktan sonra da ölecekti o. Ace'i kurtardıktan sonra tayfası yani ailesi kaçabilsin diye başından kendini feda etme niyetiyle gelmiş. Erwin olayı ondan farklı bence. Mantıken bakarsan Armin Ervin'den daha zeki olabilir ama Liderlik vasfı da çok önemli. Neyse zaten Erwin geri dönmeyecek Zeke planını uygulayacak Marley yıkılacak. Erwin dış dünya ile ilgili gerçeği öğrenemeden gitti diye üzülüyorum ben yoksa Armin Mikasa Eren serinin sac ayakları tabi ki Armin yaşayacak ama bu kararı Levi'nin vermesi enteresan oldu :D
Tam anlatamadım ancak arkadaş daha açıklayıcı bir yorum yapmış.

Ervin’in tek amacı babasının haklı olduğunu kanıtlamaktı. Basit ve kısa vadeli bir ideal. Kendi hayatı dahil surun içindeki insanların yaşamı veya onlara ne olacağı umurunda bile değildi onun için. Şayet hayatta kalsaydı bodruma girdikler an misyonunu yerine getirmiş olacak ve onu olağanüstü kılan birçok özelliği ve motivasyonu tamamiyle yok olacaktı. Çünkü Grisha’nın geride bıraktığı fotoğrafları ve mektubu görüp babasının tezini kanıtlayan Ervin, artık sıradan birine dönüşecekti.
Thanos üzerinden örnek vereyim, adam ideali için sayısız gezegende milyarlarca kişiyi öldürüp son olarak evrenin yarısını yok etmişti. Peki amacını gerçekleştirdikten sonra ney yaptı? Her şeyden elini ayağını çekerek, köyüne dönüp sabahları hıyar tarlası çapalamaya başladı. Ervin’in durumu da ona benziyor, babasının haklılığını kanıtladı ya, artık dünya yansa da umrunda olmazdı. Yanıldım diyelim, mücadeleye devam etti ama o zaman da devam eden kişi muhteşem yetenekler ve zekaya sahip Ervin olmazdı, ortalama üstü bir memur olurdu sadece.

Armin’in amacı ise çok daha büyük bir ideale dayanıyor. Onun istediği şey insanlarının dünyaya açılması ve dünyanın geri kalanını görmesi. Ervin’in aksine dar ve bencil bir amacı yok yani.

Bu iki motivasyonu karşılaştırıp değerlendiren Levi, tercihini daha değerli/yüce ve faydalı olduğuna inandığı taraf için kullandı. Doğru bir karar mıydı? Mantıksal açıdan doğru bir karardı ama Ervin karakterine sempati duyduğum için bu kararı ben verecek olsaydım muhtemelen tercihimi Ervin’den yana kullanırdım.
 
Bence bu mangaya ayrı bir sayfa açılması lazım One Piece ya da Tower Of God gibi, daha fazla saygıyı hak ediyor. Konunun işlenişi olarak harika ilerliyor hatta bu konuda var olan mangalar arasında bence en iyisi.
 
https://www.serimanga.com/manga/titana-saldiri/111/1

Sizi vadan hayini, pis YETÖCÜLER bu yaptıklarınızın hesabını ümmet-i Ymir elbet soracaktır.

Biz fantastik öğeler, senaryo ve kurgu bekledikçe seri daha da gerçekliğe kayıyor. İlginç doğrusu. Bir de başımıza darbeciye darbe yapan YETÖ çıktı.

Bu bölümle birlikte Sasha’yı bir kez daha analım, bizim biricik Patates Kızımız kendine en uygun eşi bile bulmuş. Üzüldüm valla ne yalan söyleyeyim. Yazık olmuş aşıklara.

Capon apla da Mikasa’yı aptal bellemiş ellam ama bizim Mikasa yer mi bunları hey, hey, hey...

Falco’ya üzüldüm lan. Gabi gibi bir gerizekalı mahlukat yüzünden olan gencecik çocuğa oldu. Safi ziyan bu Gabi, Marley’in güdümündeki bir çomardan da bu beklenirdi zaten. Lügatta ne kadar küfür varsa hepsini misliyle hak ediyor.

Keşif birliği de amma çıt kırıldımmış bu zor günlerde bunu da anlamış olduk en ufak bir terslikte birbirini satar bu angutlar.

Zeke bu omurilik sıvısı ile insanları devlere dönüştürerek ne yapmak nereye varmak istemektedir. Ayrıca Eren’in arkadaşları bu olayın dışında görüldüğü üzere...
 
Gabi adlı velet sağolsun son 2 3 bölümdür seriden soğudum yahu bir mangaka neden kendi mangasına bu karakteri yaratıp sövdürebilir ki :( ?
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık