Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Yazım Doğrusu

W gibi okuyorum nasıl okuyacağım :/ Vano değil o. Wa budur ワ, va ise budur ヴァ.
tamam bunun olayı latinleştirilmesinde, w da aslında u lardan oluşuyor falan yani :D benzeri arapçada da var mesela ama ben sana nasıl okuyorsun ikisinin farkını nasıl ayırt ediyorsun fonetik olarak diyorum :T yani birinde ağzını yanaklara doğru açarken diğerinde opera tekniği gibi uzunlamasına açıyorsun ama çok bi farkı yok afedersin ama :T
 
Ben onu da Vaikiki diye okuyorum. Bence w gereksiz bir harf. :D
şöyle düşün, v bi tınlama gibi, w ise tek seferlik çıkan sonrasında eşliğindeki sesli harfle devam eden bi ses. ha kısacık bi wano kelimesini okurken ay dişlerimi dudağıma değdireyim de rezonans oluşsun demeden direk okuyoruz yani abartmanın anlamı yok :T

şimdi bak bu konu ne kadar boş daha iyi anladım, boş yapıyoruz bildiğin açık alanda yav
 
o canavar hakkında sesli konuşmadım bilmiyom daha nasıl çıkacağını, ayrıca uygun örnekler değil.
Öylesine yazdım zaten. İlk attığım mesajdaki amacım Türkçede olmayan bir sesin nasıl yazılacağıyla ilgiliydi. Konu nerelere geldi. Kitaplarda, internette falan da w yerine v yazıyorlar. O yüzden çok da umursamıyorum.
 
Başlıkta konuyla ilgili çeşitli bilgilerin paylaşıldığı güzel bir ortam oluşmuşken ben de bir katkı sunayım. Özel adlara gelen yapım eklerinin ardından gelen ekler kesme işaretiyle ayrılmıyor. Yani "Türkçe'deki" kullanımı yerine "Türkçedeki" kullanımı doğru. Daha fazla örnek için ilgili TDK maddesini de paylaşayım:



Başka insanlara gramer düzeltmesi yaparken "Türkçeyi düzgün kullanalım lütfen." türünden mesajlarda o kesme işareti oraya gelince biraz kötü görünüyor. Bu tür mesajlar vermeyi seven arkadaşlar varsa bu bilgi faydalı olabilir. Artık paşalar gibi gramer naziliğinizi yapabilirsiniz :ehe:
Yeni bir şey öğrendim. :good:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık