Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tarihteki Ünlü Korsanlar

Henry Morgan (1635 - 25 Ağustos 1688)

Henry Morgan aslında bir korsan değil, deniz akıncısıydı. Uzun yıllar boyunca İngiltereye hizmet ettikten sonra tayfasıyla beraber başıboş kalmış ve sıradan bir hayatı yaşamak yerine ispanyol gemilerine ve şehirlerine saldırmayı tercih etmiştir. Henry toplamda 6 ispanyol şehrine saldırmış ve bunlardan biri olan Jamaica limanını da ele geçirmiştir. Bu olaydan sonra İngiltere tarafından kendisine "Sir" ünvanı ve Jamaica Valiliği verilmiştir. Bir süre sonra İspanyolların geri saldırısı sonucu limanı kaybetsede tekrar saldırıp geri kazanmasını bilmiştir. Henry Jamaica'yı geri kazandıktan sonra emekli olmuş ve karısıyla beraber sakin bir hayat sürmüştür 1688 yılında tüberkülozdan ölmüştür.

William "Kaptan" Kidd (1645 - 1701)

İskoçyalı korsan ve "Macera Kadırgası"nın kaptanı. Kidd ilk deniz macerasına korsanları avlayarak başladı. Onun üstün başarılarından sonra kendisine Macera Kadırgası adlı gemi ve yağmalama izni verildi. Aynı yıllarda Sarah ile evlendi. Gemisiyle Hindistan civarlarına yol aldı ve buralarda korsanları avlamaya başladı. Fakat bu zamanlarda daha fazla para kazanmak için kendiside korsanlık işlerine girdi. Birgün silahsız bir gemiye yaptığı saldırı 5 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Bu olay her nekadar birileri tarafından örtbas edilmeye çalışılsada sonunda açığa çıktı ve Kidd'in başına ödül kondu. Kidd geri döndüğünde başına ödül konduğunu karısından öğrendi ve kaçmaya kalktı. Fakat yakalanarak o ve karısı hapse atıldı. 1 yıl boyunca çok zor şartlar altında hapishanede yaşadı ve çıkarıldığı ingiliz parlementosunda suçlu bulunarak 1701 yılında idam edildi. Cesedi Karayiplerde zincirle asılarak diğer denizcilere ibret olsun diye 2 yıl boyunca sallandırıldı.

Samuel Bellamy "Kara Sam" (1689 - 1717)

"Whydah Gally" gemisinin kaptanı ve nam-ı diğer "Korsanların Prensi". Tayfası kendilerini "Robin Hood'un çocukları" olarak görüyordu. Sam korsanlık yaptığı yıllar boyunca 50'den fazla gemiyi yağmalamıştı. Uzun siyah saçları ve sürekli siyah giyinmesinden ötürü "Kara Sam" olarak nam salmıştır. Sam ilk başlarda ünlü korsan "Benjamin Hornigold"un emrinde bir iaşe subayıydı. Birgün mallarını satmak için yanaştıkları Massachusets limanında yerel halktan bir kızla tanıştı. Kısa zamanda onun kalbini kazanan Sam orada bulundukları süre boyunca hep onunla ilgilendi. Maria Hallet isimli bu genç bayan aynı zamanda kasabanın demircisinin kızıydı.

Sam buradan ayrılmadan önce Maria hamile kalmıştı. Maria'ya birgün geri döneceğine söz verdi ve adadan ayrıldı. Fakat Maria'nın bir korsan tarafından hamile kalması yerel halk tarafından hoş karşılanmadı. Önce hapse atıldı, daha sonra sürgün edildi. Fakat tüm bunlara rağmen Maria, sevgilisini beklemeye devam etti.

Sam ise bu zamanlarda kaptanın bir ingiliz gemisine saldırmamasından ötürü yeni kaptan olarak seçilmişti. Kaptan olarak 50'den fazla gemiyi soymuş ve tayfasına kendini ispatlamıştı. Çok iyi bir stratejist ve çok iyi bir liderdi. Savaşlarda genelde 2 gemi kullanırdı. Biri kendisinin yönettiği ağır toplu bir savaş gemisi, diğeri ise yakın arkadaşı "Paulsgrave"in yönettiği küçük ama hızlı bir bordolama gemisi. Koordine atakları sonucu fazla zarar almadan düşman gemilerine saldırıyor ve yağmalıyordu.

Ocak 1717'de bir ingiliz köle gemisine saldırdı ve gemiyi ele geçirdi. Bu gemi aynı zamanda onun son gemisi olan "Whydah" idi. Bu lanetli gemiye kendisi geçti ve tayfasıyla beraber emekli olmaya karar verdi. Söz verdiği gibi Maria Hallet'in yanına gitmek üzere yola çıktı. Ne var ki tam adaya vardığı sırada büyük bir fırtına çıktı ve gemisi "Whydah" sert kayalara çarparak battı. O kazadan sadece 11 kişi hayatta kaldı bunların 8 tanesi yakalanarak idam edildi. Sadece 3 kişi Kara Sam'in maceralarını anlatabildi.

Stede Bonnet "Nazik Bonnet" (1688 - 1718)

Stede Bonnet, korsanlığa hiç yakışmayacak bir duruşa sahipti. Kendisi zengin bir aileden geliyordu. Genç yaşta yüksek rütbeli olarak orduya katıldı ve denizlere açıldı. 1717 yılında kendi işini kurmak istedi ve başarısız olunca korsan olmaya karar verdi. "İntikam" adlı gemiyi aldı ve açık denizlere açıldı. Tayfa toplayıp korsanlık yapmaya başladı. Çok nazik ve kibar bir insandı. Bu yüzden korsanlığa hiç yakışmıyordu. Tayfası onun bu haliyle dalga geçiyordu. O yıl ilk savaşına girdi ve kaybetti. Bir ispanyol savaş gemisi tarafından bozguna uğratıldı. Gemisini tamir ettirmek için gittiği Nassau limanında ünlü korsan "Karasakal" ile tanıştı. Karasakal ona beraber korsanlık yapmayı teklif etti ve o da kabul etti. Bunun ardından birsüre beraber korsanlık yapmaya başladılar. Fakat Stede'nin üstüste yaptığı hatalar sonucu geminin tayfası isyan etti ve Karasakalın emrine girdiler. Stede ise karasakalın gemisi "Queen Anne's Revenge"te (Kraliçe Anne'nin İntikamı) konuk olarak kalıyordu. Bir süre sonra bu durumdan sıkıldı ve kaçmaya karar verdi. Ardından ingilizler tarafından yakalandı ve idam edildi.


Edward Teach "Karasakal" (1680 - 1718)



Dünyanın en popüler korsanıdır. Uzun örgülü siyah sakalları olduğu için tayfası tarafından ona Kaptan Karasakal denmekteydi. Denizlere de bu ismiyle nam salmıştı. Bir ingiliz olmasına rağmen en fazla ingiliz gemilerine saldırmıştır. Karasakal, büyük savaşlardan sonra başıboş kalan tayfaları toplayıp kendisine büyük bir filo kurmuştu. En bilinen gemisi "Queen Anne's Revenge" (Kraliçe Anne'nin İntikamı) idi. Büyük güçlü ve 40 toplu bir gemiydi. Karasakal vur-kaç yapmanın aksine sürekli donanma gemilerine saldırır ve onlarında ganimetlerini toplardı. Tayfasının biraz korkudan birazda gördüklerinden etkilenmesinden olsa gerek Karasakal'a karşı büyük bir saygısı vardı. Uzun yıllar boyu korsanlık yaptıktan sonra kendisine -barış için- ingilizler tarafından toprak ve ünvan verilmiştir. Karasakl bir süre Kral'ın affından yararlansa da daha sonra normal hayattan sıkılmış ve korsanlığa dönüş yapmıştır.

Tekrar saldırılara başlaması üzerine İngiltere Donanması Karasakal'ın kellesine ödül koydu. Bu ödülün takipçilerinden biriside Teğmen Maynard idi. Maynard aylar boyunca Karasakal'ın izini takip etti. Birgün Karasakal ve tayfası Ocrakoce sularında kutlama yaparlarken onları buldu ve saldırıya geçti. Ne var ki önceki gün Karasakal'ın en güçlü gemisi "Mary Anne's Revenge" kaybolmuştu ve kendiside sadece 25 adamla beraber "Macera" adlı gemideydi. Raynard'a karşı hem gemi hem de adam sayısı olarak azınlıkta olmasına rağmen karşı saldırıya geçti. Teğmen Maynard'ın içinde bulunduğu gemi Karasakal'a bordolama yaptılar. Bu savaşın -aynı filmlerde olduğu gibi- kıran kırana bir savaş olduğu ve 2 kaptanın düellosunun da yer aldığı bilinmektedir. Karasakal, teğmen daha içeri adım atar atmaz tabancasıyla kolundan yaralamıştır. Teğmen tabancası yerine kılıcını çekip saldırdı. Uzun bir savaş sonunda toplamda boyunundan ve yüzünden 40 kesik ile yaralandıktan sonra sonunda karasakal yere düşebildi. Karasakal ölünce tayfasıda teslim olmuşlardır. Teğmen Maynard, Karasakal'ın kellesini gemiye astı ve İngiltere'ye geri döndü.

John Rackham "Calico Jack" (1682 - 1720)

Jack'in hatırlanması için bir çok sebep var. Bunlardan en önemlisi, bildiğimiz korsan bayrağının tasarımcısı olması. Ayrıca gemisinde 2 tane kadın korsan bulunmaktaydı. Bunlar Mary Read (Hayatı boyunca erkek gibi giydirilmiş, isyan dolu bir kadın) ve Anna Bonny (Kocasından kaçan Sevgilisi) idi. Jack normalde Charles Vane adlı bir korsanın emrindeki tayfasındaydı. Kaptanın bir fransız gemisine saldırmaması üzerine, kaptanı korkaklıkla suçlayarak gemide isyan çıkardı ve komutayı kendisi aldı. Kaptan olduktan sonra Jack 3 yıl boyunca denizlere dehşet saldı. En sonunda ingiliz donanmasının dikkatini çekti ve yakalandı. 1720 yılında o ve tayfası idam edildi. Aralarından sadece gemide ki 2 kadın tayfa "çocuk olduklarını" ve "kandırıldıklarını" iddia ederek idamdan kurtuldular. Fakat 1 yıl sonra Anna Bonny evlendiği anlaşılması üzerine idam edilmekten kurtulamadı.



Thomas Tew'in bayrağı


Henry Every'in bayrağı


Christopher Woody'in bayrağı


Calico Jack'in bayrağı

alıntı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Karasakal harbi adammış.Ünlü Türk korsanlarımızdan bir kaçınıda koyabilirsen yararlı olur.Örneğin Oruç Reis.
 
Karasakal öyle ölmüyordu ya, benim bildiğim Karasakal bu adamları az sandığı için gemisini aborde ediyor ve saklanan donanma askerleri de yerlerinden çıkıyorlar.

Buna rağmen kıran kırana bir dövüş geçerken Karasakal'la da Maynard kapışıyor haliyle. Karasakal Maynard'ı öldürecekken de Maynard'ın adamlarından biri yardımına koşuyor ve Karasakal'ın kafasını kesiyor. ( arkadan dalmış itoğluit :D)
 
Shichibukai Barbaros Hayreddin Paşa çok önemli bence :mincika:
[/url]

sanırım bizim karasakalın dayanıklılığıda gerçek karasakaldan geliyor :D
 
Shichibukai Barbaros Hayreddin Paşa çok önemli bence :mincika:
[/url]

sanırım bizim karasakalın dayanıklılığıda gerçek karasakaldan geliyor :D
özür dilerim burda bir hata var barboros hayreddin paşanın barbaros lakabı yani barba yani kızıl barbaros ise kızıl sakal manasına geliyor alıcaksa gücünü kızıl sakallarından alır.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık