Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Sai

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 79 83.2%
  • Sevmem

    Kullanılan: 16 16.8%

  • Kullanılan toplam oy
    95

Sai
, Chinjao Ailesi'nin bir üyesi ve Happo Donanması'nın 13. lideridir. Aynı zamanda Büyük Hasır Şapka Korsan Filosu'nun 3. Tümen Komutanı'dır. Corrida Kolezyumu'nda Mera Mera no Mi için düzenlenen turnuvaya bir gladyatör olarak katılmıştır. Dressrosa'daki olayların ardından Monkey D. Luffy'ye bağlılığını bildirmiştir. Eski Donquixote Korsanları'nın bir üyesi olan Baby 5 ile nişanlıdır.

Görünümü

Sai iri kıyım bir adamdır. Dağınık kahverengi saçları ve favorileri vardır. Kalın dövdesi ilginç bir şekilde dümdüzdür. İriliğine rağmen göğsündeki belli belirsiz kaslar dışında gövdesinde herhangi bir kasa sahip değildir.

Üzerinde sadece boynundaki siyah-beyaz fırfırlı yakalığa bağlı koyu yeşil renkte ve uzun bir pelerin vardır. Mavi-yeşil çizgilere sahip, şalvarı andıran bir pantolon giyer. Ayaklarında siyah ayakkabılar vardır. Gövdesinin sol kısmında büyükçe bir "13" dövmesi bulunur. Bu numara onun liderlik sırasını belirtmektedir. Zira kendisinden önce lider olan büyükbabasında da "12" şeklinde bir dövme vardı.

Sai'nin oyuncak hali fazlasıyla bir maymunu andırır. Bu halinde çizgili şapka, papyon, güneş gözlükleri takıyordu. Üzerinde bir yelek, altında ise çizgili pantolon vardı. Giyimi itibari ile bir insanı andırıyordu. Normalde oyuncağa dönüşen kişiler gerçek hallerini hatırlamazken, Sai oyuncak formunun gerçek halini anımsattığını söylemiştir.


Sai çocukken genelde Çinli dövüş ustalarının giydiğine benzeyen önü kapalı bir ceket giyiyordu, altında da şalvarımsı beyaz renkte bir pantolon vardı. Sırtına beyaz bir pelerin takmıştı ve elinde demirden bir sopa tutuyordu. Daha o yaşlarda dövüş ustalığı eğitimleri alıyormuş gibi görünmektedir.


Kişiliği

Sai dürüstlüğe ve adalete inanan bir adamdır. Bu yüzden Luffy'nin haksız yere diskalifiye edilmemesi için onu korumuştur. Çok duygusal biridir ve bir şeyleri reddettiği zaman aşırı bir tepki gösterir. Hatalı olduğu zaman bu duruma çok içerler. Kolezyum doktoruna haksız yere laf söylediği için dizlerinin üzerine çöküp ondan üç defa üst üste af dilemiştir. Sorumluluk almaktan kaçınmayan biridir. Luffy ve Cavendish'e saldıran büyükbabasını durdurmuş ve ona turnuvaya katılma amaçlarını hatırlatmıştır.

Hasshoken üzerine eğitim gören Sai'nin kardeşlik bağları da oldukça güçlenmiştir. Turnuva esnasında kardeşi Boo'yu ne kadar önemsediği açıkça görülmüştür. Ayrıca Happo Donanması'nın lideri olduğu için emri altındaki kişilere karşı da oldukça iyi niyetli yaklaşır ve onları silah arkadaşları olarak görür. Yenildikleri zaman acımasızca onların intikamını almaya çalışır.

Sai düşmanlarına karşı bile oldukça onurlu bir adamdır. Baby 5 sırf o istedi diye intihar edecekken onu durdurmuş ve bu şekilde kazanmak istemediğini söylemiştir. Daha sonra Baby 5 ve büyükbabasını aşağılayan Lao G'ye saldırmıştır.

Yetenek ve Güçleri

Happo Donanması'nın 13. lideri olan Sai oldukça güçlü ve yetenekli bir dövüşçüdür. Funk Kardeşler'i tek bir tekme ile indirmiştir. Daha sonra ise Happo Donanması'nın eski lideri olan büyükbabasını bile yenen Lao G'yi Hakili bir tekme atarak indirmiştir. Ona attığı tekme o kadar güçlüydü ki, yerler parçalanmıştı. 500 milyondan fazla ödülü olan eski korsan Chinjao bile Sai'nin güç bakımından kendisini geçtiğini kabul etmiştir.

Dövüş Stili

Hasshoken
Sai'nin güçlerine dair pek fazla şey gösterilmemiştir. Ancak bilinen en iyi gücü titreşimleri kullanmasına olanak sağlayan Hasshoken stilidir. Sai ve kardeşi Boo, büyükbabaları olan Chinjao'yu bu şekilde engelleyebilmişlerdir. Yine de Chinjao'nun torunlarına zarar vermekten çekindiği de varsayılabilir.

Sai, Yeni Dünya'nın tehlikeleri ile baş edebilecek kadar güçlüdür. Zaten efsanevi bir adam olan Chinjao'dan sonra Happo Donanması'nın başına gelmesi güçlü olduğuna bir kanıttır. Corrida Kolezyumu'nda yapılan C Listesi dövüşlerinde güçlerini birleştirmiş Funk Kardeşleri tek bir vuruşla yenmiştir. Hatta yumruğu bir devi uzağa uçuracak kadar güçlü olan boksör Ideo ile kafa kafaya dövüşebilmiştir. Yine de Luffy İkinci Vites formunda Sai'yi tek bir tekme ile arenanın dışına atıp, dövüş dışı bırakmıştır. Sai bu saldırıyı arkadan almış, elenmesine rağmen yaralanmamış ya da bilincini kaybetmemiştir.

Sai'nin gerçek gücü daha önce sadece Monkey D. Garp ve Luffy'nin yapabildiği, Chinjao'nun Haki kaplanmış kafasına kolayca zarar verebilmesidir. Büyükbabasının ardından onu yenen Lao G'yi de durduran Sai o kadar büyük bir güç açığa çıkarmıştır ki, tüm tepeyi ikiye ayırmıştır. Sai'nin yıkıcı gücünü gören Roronoa Zoro bile onun adı unutulmaması gereken biri olduğunu belirtmiştir.

Haki
Busoshoku Haki kullanabilen Sai, bu gücü ile Chinjao ve Lao G'ye karşı mücadele etmiştir. Gücünü sadece bacağında kullansa da, bedeninin büyük bölümünü de Haki ile kaplayabilir. Pica tarafından ezilmemek için bedenine Haki uygulamıştır.

Silahları
Sai, Luffy'ye hamle yaparken bir kılıç taşırken görülmüştür, ancak kılıç kullanımı konusunda ne kadar yetkin olduğu bilinmemektedir.

C Listesi dövüşlerinde ise ucu bıçaklı, demirden bir sopa kullanmıştır. Bu silahın kullanımı konusunda uzman olduğu söylenebilir. Sopasını sallayıp, akrobatik hareketler yaparak hem rakiplerinin dikkatini dağıtır hem de sürpriz saldırılar yapma şansı yakalar. Silahı sayesinde kazandığı momentum ile rakiplerine saldırır.

Ek Bilgiler

- Birçok One Piece karakterinde olduğu gibi, Sai'nin de kendine has bir gülüş tarzı vardır; "Kakakaka!"

Künye

Adı: Sai
Okunuşu: Sai
İngilizce Adı: Sai
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 704, Anime 632
Bağlantıları: Happo Donanması, Chinjao Ailesi, Büyük Hasır Şapka Korsan Filosu
Unvanları: Happo Donanması'nın 13. Lideri, Dövüş Ustası
Lakabı: Don Sai
Durumu: Canlı
Gladyatör Numarası: 0309

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Sai
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 

MDL_Roronoa

Bu da ADAM gibi Adamlardandır. Dövüş sırasında power up aldı herif. Üstüne kız da tavladı. İlerde Kralın hakisi de çıkabilir bunda.
 
Hiçbir kötü özelliği olmayan adam gibi adamdır. Seviyorum bu karakteri, filonun tayfaya yardım edeceği bölümlerde çok öne çıkacak hem gücüyle hem de mantıklı kararlar verebilmesiyle. Baby 5'ı da aldı şansına :D
Çeviri için teşekkürler.
 
Adam çok güçlü. Zoro'nun "Ne yıkıcı güç ama" demesi yeterli güçlü olduğunu anlamamız için. Fakat ne severim ne de sevmem. Nötr durumdayım Sai için.
 
Hiçbir kötü özelliği olmayan adam gibi adamdır. Seviyorum bu karakteri, filonun tayfaya yardım edeceği bölümlerde çok öne çıkacak hem gücüyle hem de mantıklı kararlar verebilmesiyle. Baby 5'ı da aldı şansına :D
Çeviri için teşekkürler.
O yüzden ikinci seçeneğe ne yazacağımı bilemedim. Gayet efendi bir adam çünkü.
 
Birisi teşekkür edince başta mütevazi davranır sonra küfür edilmiş gibi kızmaya kadar gider :D Sebebi nedir merak ediyorum. Neyse 3-4 sene sonra görürüz artık.

Dof'u indirecekti ama yolda çok oyaladılar adamı.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık