Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Ryuma - Wano - Joy Boy - One Piece Bağlantıları

OP'ta semavi dinlere göndermeler olduğunu biliyoruz ve bu göndermeler muhtemelen Hristiyanlık kaynaklı. Böyle düşünmemin nedeni Kuma'nın elinde incil olmasından tutun da Shanks'ın olduğu bir kapakta kilise düğünü olmasına kadar bir çok işaret bulunması.

Neyse okduğum başka bir seride de 800 yıl hüküm süren zorba bir yönetim ve bu 800'üncü yılda kurtarıcının yeniden doğuşu gerçekleşiyor. Kurtarıcının amacı dünyadaki herkesin eşit ve beraber yaşamasını sağlamak falan. Bu durum OP'tan bir araklama mı yoksa tarihlerinde bir yeri varmı falan diye bakarken şöyle bir bilgiyle kaşılaştım. 8 Hristiyan'lıkta yeniden doğuş vb. anlamlara geliyormuş. Yani anladığım kadarıyla 8, 80, 88, 800, 880, 888 gibi senelerde İsa'nın geri dönmesini bekliyorlar. Ölümünden 800 yıl sonda ya da 880 falan gibi işte. OP'taki 800 yıl vurgusu da buradan kaynaklanıyor olabilir. Yani 800. yılda herkesin Joy Boy'u bekleme sebebi bu olabilir. İşte Toki'nin 20 yıl sonraya göndermesinden tutun, Oden'in buna hazırlanması falan filan. Joy da muhtemelen kısaltma, Jesus Of Y.. gibi bir şey olabilir yani. Bir de Hristiyanlıkta Tanrı'nın tahtının etrafında 24 tane ihtiyar (elder) ya da kadim tip oturuyormuş. Şimdi sisteme baktığımızda da Taht etrafında tüm dünyanın bildiği 19 kutsal ejder ailesi + 5 tane kadim = 24 tane tip görüyoruz. Bu tahtın boş olma sebebi de tüm kralların eşitliği değil de Tanrı'nın tahtı olması olabilir yani. Bu Kutsal Ejderlerin kutsallığı ve kendilerine yakıştırdıkları tanrı vasfı da buradan geliyor muhtemelen. Ama İm(p) (küçük şeytan) gelip tahtı gasp ediyor. Tanrı'nın tahtına oturuyor yani. Kendisini diğer tüm varlıklardan üstün görerek kralsız ve herkesin eşit olduğu sistemi çökertiyor. Bu mücadele de 100 yıl sürmüş. Tanrı'nın elçisi bu durumla mücadele ediyor tabi ama başarısız oluyor. 800. yılda yukarıda belirttiğim gibi bu elçinin yeniden doğuşunu bekliyorlar. Ha 800 de doğmasaydı 880'e odaklanacaklardı gibi güşünebilirsiniz sistemi. Kadimlerin södürülecek ışık için isim istemsi de Joy'un yani elçinin yeniden vücut bulacağı kimseleri ortadan kaldırarak 800'ü 808, sonda 880 gibi süeekli ötelemeye çalışmak olabilir.

Ek: OP'te işte herkesin eşit ve beraber yaşadığı, kralsız yani tiransız bir dünya oluyor yukarıda yazdıklarıma göre.


Kısa özet: Luffy Joy Boy'un reenkarnasyonu olabilir.
 
Son düzenleme:
Yüzyıllar önce veya çok uzun zaman önce denildiği zaman her okuyucunun aklıma 800 yıl öncesi geliyor zaten .Yazında onlarca kere tekrarlamışsın boğdu biraz. Kozukiler lider onların kapadığını yine her okuyucu tahmin ediyordu.
 
Ryuuma'nın 800 yıl önce yaşadığı muhabbeti kesinleşti gibi.

Bence teoriyi biraz evirip Dünya Hükümetini kuran 20 aile ile D.'lerin yanında olan aileler/oluşumlar şeklinde başka bir teori yazsan fena olmaz gibi. :D Çünkü muhabbet yavaş yavaş ona doğru kayıyor.
 
Hocam öncelikle emeğinize sağlık yazınızda fazla tekrara düşmüşsünüz buda okuyucuyu fazlasıyla sıkıyor elden geçirmenizde yarar var.
 
Eline sağlık çok hoş bir teori olmuş.


Ama bu teoriyi okuduktan sonra aklıma bir fikir geldi, acaba chosen one muhabbeti kehanet, reelkarnasyon gibi şeylerdense Toki'nin meyvesine bağlanabilir mi? Daha tam anlamıyla matematiği kuramadım nasıl olacak diye ama belki de 800 yıl sonra beklenen kişinin gelmesini tetikleyecek olan kişi bir şekilde geleceğe gönderilmiştir.


Ayrıca anket yetersiz. Çok beğendim seçeneği de olmalıydı :D
 
altın deyince aklıma skypiadaki altınlar geldi. Wano'daki kozuki hanesi altının taşınmasını niye kabul etsin? Sonuçta altın gidince kendilerinin olmayacak. Wano'nun dışarı kapatılmasında adanın doğal girişinin olmaması da bir etken. ya şelaleyi tırmanman lazım ya da gizli liman geçidini bilmen lazım. one piece'in altın olduğunu düşünmüyorum. Oradaki yatan hazine çok daha başka bir şey olmalı. Zira eğer altın olsa Roger'in alıp tayfasına dağıtması gerekirdi korsanlığı bırakırken.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık