Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Aramaki

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 245 60.5%
  • Sevmem

    Kullanılan: 160 39.5%

  • Kullanılan toplam oy
    405

Aramaki, daha çok lakabı olan Ryokugyu adıyla bilinen, Denizciler'in üç amiralinden biridir. Fujitora ile birlikte iki yıllık zaman atlaması esnasında Kuzan'ın istifası ve Sakazuki'nin terfi etmesi nedeniyle boşalan amirallik koltuklarına getirilmiştir.

Kendisinden ilk olarak Dressrosa Arkı'nda Donquixote Doflamingo bahsetmiştir. Dünya Konseyi Arkı'nda tanıtımı yapılarak siluet olarak gösterilmiş, Wano Ülkesi Arkı'nın sonlarına doğru da tam tanıtımı yapılmış ve aynı arkta destekleyici düşman olarak yer almıştır.

Görünümü

Aramaki, boynuna kadar uzanan oldukça koyu renkte ve dağınık saçlara sahip kaslı bir adamdır. Uzun boylu gibi görünmektedir. Boyu, 2.7 metre boyundaki Fujitora ile karşılaştırılabilecek kadar uzundur. Çengel biçimli bir burnu, kalın dudakları, uzun favorileri ve hafif keçi sakalı vardır. Genelde sigara içer.

Göğsünün sol tarafında "ölüm nehrinde çifte intihar" anlamına gelen 死川心中 kanji harfleriyle yapılmış büyük bir dövme vardır. Vücudunun üst kısmı çıplaktır. Sol bacak tarafında çiçek desenleri olan koyu renkte bir pantolon giyer. Pantolonunun sağ tarafında ise birkaç küçük yırtık vardır. Bunlara ek olarak sırtına sırtını kapatan standart Denizci paltosu ve gözlerine de bir çift güneş gözlüğü takar.

Kişiliği

Aramaki düşüncelerini ifade etmekten korkmayan, rahat ve kaba bir adamdır. Arkadaşlarıyla birlikteyken oldukça neşeli ve konuşkan bir hale bürünür. Düşmanlarına karşı ise tıpkı Sakazuki gibi acımasızdır ve kendini onlardan üstün görür. Aramaki de Sakazuki gibi düşmanlarıyla savaşırken asla geri durmaz ve oldukça gaddardır. Bu bağlamda kendisinin Mutlak Adalet yanlısı biri olduğu söylenebilir.

"İnsanoğlu aşağı olanı yaratarak ve kabullenerek çağlar boyunca sürdü!! Bizler, siz bağımsız ülkelere istediğimizi yapabiliriz!!! Ayrımcılık teselli yaratır!!!"

Ryokugyu, Dünya Asilleri'nin tanrı olduklarına inanır. Bu inanç o kadar fanatik düzeydedir ki, diğer amirallere ve hatta Sakazuki'ye kıyasla Dünya Hükümeti'ne aşırı derecede bağlı ve itaatkardır. Dünya görüşü katı bir hiyerarşi sisteminin savunulması yönündedir. Bu bağlamda yönetenlerin yönetilenlere istediklerini yapma haklarının olduğunu düşünür. Bu düşünceye bağlı olarak amacını gerçekleştirmek için Dünya Hükümeti ile bağlantısı olmayan ülkelere karşı soykırıma varana kadar her istediğini yapabileceği inancına sahiptir. Dünyada kaos çıkaran ve Denizciler'in işini zorlaştıran insanlara karşı oldukça öfkelidir. Tam da bu sebepten Monkey D. Luffy'ye karşı kin besler.

Aramaki aşırı derecede sadık olmasına rağmen yeri geldiğinde kendi istediği şeyi yapar. Genelde en iyi olduğunu düşündüğü şeyi yapmak için üstlerinden gelen emirleri göz ardı eder veya tamamen reddeder. Sakazuki'ye hayran olsa da, onun kendisine verdiği Issho'yu Mary Geoise'ten uzaklaştırma emrini yerine getirmemiş ve Issho ile savaşmasının bir anlamı olmadığını söylemiştir. Sonrasında Sakazuki, Denizciler'e Kaidou ve Koca Ana'nın düşüşünden sonra Wano'dan kaçınmalarını söylemesine rağmen; Aramaki, Sakazuki'nin onayını alabilmek adına Luffy'yi öldürmek için Wano'ya gitmiştir. Hatta emir almadan yaptığı bu hareket için bir savaş gemisini yardıma çağırmıştır, ki daha önce başka hiçbir amiral kişisel bir görev için bunu yapmamıştır. Yapmaması gereken bir şey yapıyorsa ve bu konuda sorgulanırsa, azarlanmamak için belirsiz cevaplar verir ve astlarından yaptıkları şeyi üstlerine bildirmemelerini emreder.

Aramaki savaşırken yeteneklerine büyük bir güven duyduğu için acımasızdır. Sahip olduğu amiral unvanı ve Şeytan Meyvesi yetenekleriyle gurur duyar, öyle ki kolayca yendiği kişileri hor görür ve "doğanın kendisi" olduğu için yenilmez olduğuna inanır. Kendisine saldırdıkları için Canavar Korsanları'nın birçok üyesini kazığa geçirmiştir. Yerde savunmasız şekilde yatan Queen'i defalarca kez tekmelemiştir. Ayrıca Canavar Korsanları'nı kolayca alt ettiği için onları küçümsemiştir. Ayrıca onlara yenilmesi durumunda itibarının zedeleneceğini söylemiştir. Kızıl Kınlar'la dövüşürken sırf alay etmek için Raizo'nun saldırısından dolayı acı çekiyormuş gibi yapmıştır. Fakat bu durum Momonosuke tarafından vücudunun yok edilmesine yol açmıştır.

Aramaki her ne kadar gücüne güvenen biri olsa da, gönülsüz bir şekilde de olsa, çok daha güçlü olan kişilerin güçlerini kabul etmekte sakınca görmez. Kaidou'nun varlığının tek başına kendisinin ve diğer düşmanların Wano'ya saldırmasını engellediğini söylemiştir. Ayrıca Shanks tarafından uzaklardan kendisine yöneltilen Fatihin Hakisi patlamasının ardından Momonosuke'nin grubuna yaptığı saldırıyı durdurmuş ve Wano'dan ayrılmıştır.

Aramaki bilinmeyen nedenlerden dolayı son üç yıldır bir şey yememiştir. Ayrıca güzel kadınların arasında olmaktan hoşlanır. Issho'ya çekici bir kadın onu beslerse yeniden bir şeyler yemeyi düşünebileceğini söylemiştir.

Diğer birçok One Piece karakter'i gibi, Aramaki'nin de kendisine has bir gülüş tarzı vardır: "Rahahahaha!"

Yetenek ve Güçleri

Bir amiral olan Aramaki, Denizciler içerisinde Filo Amirali'nden sonra gelen en yetkili üç kişiden biridir. Kendisinden alt rütbede olan herkesi emrine alabilir, tüm Denizci filolarını kontrol edebilir, Denizciler'in genel stratejilerinde söz sahibi olabilir, özel emirler verebilir, herhangi bir yere Yıkım Çağrısı gönderebilir ve alt rütbedeki herhangi bir subaya Yıkım Çağrısı gönderme yetkisi verebilir. Genel olarak, Aramaki'nin rütbesi ve rütbesi ile birlikte gelen yetkilerine bakarak askeri liderlik/koordinasyon becerileri konusunda yetenekli olduğu varsayılabilir.

Aramaki dövüş yetenekleri konusunda diğer amirallerle birlikte, Dünya Hükümeti'nin "En Büyük Askeri Gücü" nü oluşturan üç kişiden biri olduğu için, onun yaşayan en güçlü insanlardan biri olduğu söylenebilir. Doflamingo hem Aramaki, hem de Issho'nun güç bazında "gerçek canavarlar" olarak bilindiğini söylemiştir.

Aramaki 1.000.000.000 :beli: fazla ödüle sahip Canavar Korsanları'nın Yıldız Üyeleri'nden King ve Queen'i yanlarında birçok başka Canavar Korsanları üyesiyle birlikte kolayca yenmiştir (korsanların günler önce meydana gelen Onigashima Baskını sırasında aldıkları yaralaın tam olarak iyileşmemiş olma ihtimalinden dolayı da dövüş bu şekilde sonuçlanmış olabilir). Ryokugyu; Raizo, Shinobu, Inuarashi, Denjiro, Nekomamushi, Kawamatsu, Yamato ve Kozuki Momonosuke'den oluşan bir grupla tek başına mücadele edebilmiş ve Momonosuke, Şeytan Meyvesi güçlerini daha iyi kontrol edene kadar onlara üstün gelebilmiştir. Gücünün bir başka kanıtı da, güçlü bir eski Savaş Lordu olan Edward Weevil'i yakalamasıdır.

Aramaki'nin güçlü bir iradesi vardır.Shanks'ın Wano'nun dışından gönderdiği güçlü Fatihin Hakisi patlamasına maruz kalmasına rağmen bilincini kaybetmemiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Aramaki amiral olmasının hakkını verecek şekilde fiziksel olarak inanılmaz derecede güçlü bir adamdır. Üç yıldır bir şey yememiş olmasına rağmen, tamamen sağlıklı ve enerjiktir. Şeytan Meyvesi aracılığıyla sıvı emebildiği gösterilmiştir. Her ne kadar su, bitkiler için en önemli besin olsa da, Aramaki'nin bu kadar uzun süre aç kalabilmesinin sebebinin bu olup olmadığı bilinmemektedir.

Aramaki, Yamato'nun Fatihin Hakisi kullanılarak yaptığı saldırıyı doğrudan kafasına almış ve canının yandığını belirtse de saldırıdan etkilenmemiştir. Bu durum onun dayanıklılığının bir kanıtıdır.

Şeytan Meyvesi
Aramaki, Logia tipi bir Şeytan Meyvesi olan Orman Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde bitkiye dönüşebilir, vücudundan istediği gibi bitki üretebilir ve bu bitkileri istediği şekilde kontrol edebilir. Yarattığı bitkiler hızla büyüyebilir ve serbestçe hareket edebilir. Normalde yetişmesi yıllar sürecek devasa ağaçları bir anda büyütebilir. Bitkiler katı olduklarından saldırılar Aramaki'nin içinden geçmez, fakat hakili olmayan saldırılara karşı bağışıktır ve hasar alması durumunda kendini yenileyebilir. Bedeni tamamen yok olduğunda bir bitki olarak yerden filizlenerek büyür ve asıl haline dönüşür.

Büyük ölçekli saldırılar yapmak için aşırı miktarda bitki üretimi yapabilir. Canavar Korsanları'na saldırırken, parmaklarını keskin ağaç dallarına çevirebildiği ve geniş bir alanda birçok düşmanı aynı anda bu köklere geçirerek etkisiz hale getirdiği görülmüştür. Aramaki'nin bitkileri canlı/cansız dokundukları bütün varlıkların içindeki sıvıyı emebilir. Canavar Korsanları'nın üyeleri içlerindeki sıvı tükenerek boş kabuklar haline gelmiştir. Ayrıca emdiği sıvının tadına da bakabilir, bir alkol fıçısını bir dalla delip emdiğinde alkolün tadını beğenmemiştir. Ayrıca sırtında dev bir çiçek oluşturup onu bir pervane gibi hızla döndürerek uçmak gibi alışılmışın dışında hünerler sergileyebilir.

Aramaki'nin dokunduğu herhangi bir yüzeyde bitkiler yetişir. Yürürken arkasında çimenler ve çiçekler oluşur. Çorak ve ıssız bir bölge olarak bilinen Udon uzun yıllardan sonra ilk kez Aramaki oradan geçtikten sonra yeşillikle bürünmüştür. Aramaki'nin bunu bilerek mi yaptığı, yoksa bunun Şeytan Meyvesi'nin pasif bir özelliği mi olduğu henüz bilinmemektedir.

Haki
Koramiral ve üstü rütbelerdeki tüm Denizci askerleri Haki kullanabildiğinden, Aramaki de bu yeteneğe sahiptir.

Silahlanma Hakisi
Aramaki, Silahlanma Hakisi kullanabilir. Korsanları kazığa geçirmek için oluşturduğu dalların uçlarını Silahlanma Hakisi ile kaplamıştır.

Gözlem Hakisi
Aramaki usta bir Gözlem Hakisi kullanıcısıdır. Shanks, Fatihin Hakisi kullandıktan sonra Kızıl Saç Korsanları'nı kilometrelerce uzaktan sezebilmiştir.

Silahı
Aramaki belinde kını ve el korumalığı olmayan şirasaya tipi bir kılıç taşır.

Ek Bilgiler

- 73. SBS'de bir okur Oda'ya kendi çizdiği Aramaki resmini göndermiştir. Oda bu tipi oldukça tuhaf bulmuştur. Ayrıca Aramaki'yi "süper-düper karizmatik" çizdiğini ve seride göstermek için sabırsızlandığını belirtmiştir.
- Aramaki ve Issho'nun lakapları (boğa ve kaplan), orijinal amiral üçlüsünün hayvan takma adlarına benzer şekilde Japon Momotarō efsanesine dayanır. Kaplan ve boğa (onmyōdō kozmolojisine göre ushitora (öküz-kaplan)), kuzeydoğu ana yönünü temsil eder. Yukarıda bahsedilen hikayede yön, Momotarō'nun yaşamak için öldürmesi gereken onilerin (iblisler) olduğu yerdir.
- Aramaki'nin karakter dizaynı merhum Japon aktör Yoshio Harada'dan esinlenilmiştir. Harada, Ronin-gai isimli bir filmde Aramaki isimli bir karakteri canlandırmıştır, aynı filmde Borsalino ve Issho'nun esinlenildiği aktörler olan Kunie Tanaka ve Shintaro Katsu da oynamıştır.
  • Aramaki'nin dövmesi Harada'nın şarkısı olan "Shinjuku Shinju"ya bir gönderme olabilir.
  • İronik bir şekilde Harada filmlerinde hep isyancı rollerinde oynamışken, Aramaki üstlerine inanılmaz derecede sadıktır.

Künye

Adı: Aramaki
Okunuşu: Aramaki
İngilizce Adı: Aramaki
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 905, Anime 882
Bağlantısı: Denizciler
Unvanı: Amiral
Lakabı: Ryokugyu (Tr. Yeşil Boğa, İng. Green Bull)
Durumu: Canlı

Şeytan Meyvesi
Adı:
Orman Meyvesi (Jap. Mori Mori no Mi, İng. Woods-Woods Fruit)
Anlamı: Orman
Türü: Logia

Hak Sahibi

Kaynak: https://onepiece.fandom.com/wiki/Aramaki
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Bakalım merakla beklediğim karakterlerden birisi.Bu zamana kadar hep yaşlı amiral gördük.Süper karizmatik falan demiş oda genç bir amiral görebiliriz belki de.Yazı için teşekkürler.
 
Kadın çıkmasını istiyorum bunun. Ama bu saçlara bakınca kadın çıkarsa cadı gibi birşey olur :) Güç olarakta çoğu kişi gibi zoan veya Garp gibi saf güçlü bir amiral görelim diyorum.
 
Heyecanla bekliyoruz kendisini. Karakteri Fuji'nin tam aksi olacaktır. Daha önce Kuzan ile Sakazuki'de olduğu gibi. Amirallerde daima iyi, kötü ve çirkin bulunmalı. Çirkin yine Kizaru tabi. :/

Çoğu kişi gibi ben de bu aktörden esinlenme bir tip bekliyorum. Zaten aşırı karizma çizdiğini söylemiş. Toshiro Mifune de az karizma değil hani.




Eline sağlık Smoker. Yakın zamanda güncelleyeceksin gibime geliyor. Az kaldı.
 
Ağırlığı olacağını düşündüğüm karakter. Gelir gelmez bir Zoro'yu dövüp az akıllanmasını sağlasa çok da güzel olurdu :rolleyes:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık