Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

One Piece'deki Yerler Hakkında Bilgiler

  • Konbuyu başlatan icdedpeople
  • Başlangıç tarihi

icdedpeople

Merhaba Arkadaşlar,
One Piece'in en sevdiğim tarafı her zaman birbirinden fantastik onlarca mekana ev sahipliği yapmasıdır. Hayal gücü, yaratıcılık, felsefe ve mizah karışımı bir sürü ülke, şehir, ada... Bunlar içerisinden sadece mangada olanlar hakkında genel bilgileri elimden geldiğince toparlamaya çalıştım. Daha önce BolD tarafından yapılan çeviriyi görünce çok hoşuma gitmişti ve onunki kadar ayrıntılı olmasa da ben de işin ucundan tutayım dedim. Kendisini tebrik ediyorum. İlerleyen günlerde inşallah bu sayfayı güncelleyip geliştireceğim. Kaynak olarak http://onepiece.wikia.com kullandığımı da belirteyim. İyi okumalar...

Doğu Mavi’de Bulunan Yerler

Şafak Adası (Dawn Island): Monkey D. Luffy’nin Foosha Köyünde büyüdüğü ve Colubo Dağında eğitim gördüğü memleketi. Goa Krallığına bağlıdır. Dağ haydutları da burada yaşamaktadır.
Deniz Kabuğu Kasabası (Shells Town): Luffy ve Zoro tarafından yenilene kadar Kaptan (Balta El) Morgan tarafından yönetilen şehir. Yotsuba Ada Bölgesinde kurulmuştur. 153. Donanma bölüğü buradadır. Luffy Zoro ile burada tanışmış ve onu tayfaya dahil etmiştir.
Shimotsuki Köyü (Shimotsuki Village): Zoro ve Kuina’nın eğitildiği Koshiro’nun dojosunun olduğu köy.
Portakal Adası (Orange Town): Luffy ve Zoro tarafından yenilene kadar Buggy’nin esaretinde olan ada.
Şurup Köyü (Syrup Village): Going Merry’nin yapıldığı Usopp’un memleketi. Tayfanın Kaptan Kuro ile savaşını verdiği köy Gecko Adaları üzerindedir.
Baratie: Eski büyük korsan Zeff’in kurduğu, Sanji’nin yetiştiği ünlü gemi-restoran. Sambas Bölgesinde bulunmaktadır.
Conomi Adaları: Arlong ve tayfasının ana operasyon merkezinin ve Nami’nin memleketinin bulunduğu takımadalar.
Gosa Köyü: Arlong’a haracını ödeyemedikleri için cezalandırılan ve yıkılan köy.
Cocoyashi Köyü: Nami ve kardeşi Nojiko’nun Bellmere tarafından büyütüldüğü köy.
Arlong Park: Arlong ve tayfasının karargahı.
Loguetown: Gol D. Roger’ın doğduğu ve idam edildiği yer. Kutupyıldızı Adası üzerinde bulunur. Önemli bir ticaret şehridir. İsmi “prologue” ve “epilogue” kelimelerinin sonundaki “logue” kelimesinden gelmektedir.
Aynalı Top Adası (Mirrorball Island): Jango’nun kapak hikayesinde dance yarışmasının yapıldığı ada. Elbiseler üzerinde bazen görünen ve oldukça pahalı olan Doskoi Panda markasının da çıkış yeridir aynı zamanda.
Tequila Wolf: Nico Robin’in iki yıllık zaman atlamasında düştüğü gizemli büyük köprünün yapıldığı ülke.
Nadir Bulunan Hayvanlar Adası: Tuhaf hayvanların bulunduğu ve bir kasaya sıkışmış kalmış Gaimon’un tayfası tarafından terk edildiği ada. Zaman atlamasından sonra varile sıkışmış Sarfunkel adında bir kız adaya gelmiş ve Gaimon’a yaren olmuştur.
Batı Mavi’de Bulunan Yerler

Ohara Adası: Robin’in memleketi. Ohara bilginlerinin gizli tarihi araştırdığı yer. 5000 yaşında olan Bilgelik Ağacı da bu adadadır (yok edildi).
Ilusia: Reverie sırasında Dragon’un resmini gösteren Thalassa Lucas adındaki kralın yönettiği ülke.
Shanks'ın Memleketi: (henüz adını öğrenmedik)
Thriller Bark: Brook’un belirttiğine göre bir zaman Batı Mavi’de bulunan ada. Daha sonra gemiye dönüştürülmüştür (Şu anda Florian Üçgeni’nde bulunmaktadır).
Toroa: Köle pazarında satılan Byron’ın memleketi.
Las Camp: Bir deniz adı. Beyaz Sakal’ın ölümünden sonra bu denizden bazı korsanların saldırısı duyurulurken adı geçti.
80. Bölük Donanma Üssü: Marineford Savaşında takviye için asker çağrılan donanma üssü.
Brook’un Memleketi: (henüz adını öğrenmedik)
Lafitte’in Kovulduğu Şehir: (henüz adını öğrenmedik)
Kuzey Mavi’de Bulunan Yerler

Lvneel Krallığı: Montblanc Noland’ın doğduğu ve idam edildiği krallık.
Micqueot: Fullbody tarafından adı zikredilen bir yer. İçtiği şarabın geldiği yer olarak bahsetmişti.
Sanji’nin Memleketi: (henüz adını öğrenmedik)
Güney Mavi’de Bulunan Yerler

Briss Krallığı: St. Briss gemisinin geldiği yer. Hala var olup olmadığı bilinmemektedir.
Karate Adası: CP6’dan Jerry’nin eğitildiği dövüş sanatları adası.
Centaurea: Devrimcilerin ele geçirdiği adalardan biri.
Torino Krallığı: Chopper’ın iki yıllık zaman atlaması sırasında düştüğü, dev kuşlarla insanlar arasında bir savaşın olduğu ada. Bazıları Hazine Adası demektedir.
Baterilla: Portgas D. Rouge’un yaşadığı ve Ace’i doğurduktan sonra öldüğü ada.
Franky’nin Memleketi: (henüz adını öğrenmedik)
Red Line’da Bulunan Yerler

Ters Dağ (Reverse Mountain): Grand Line’a girişi sağlayan iki yerden birisi. Dört Mavi’nin buluştuğu yer. Dört denizden de gelen akıntıların dağın tepesine doğru yükseldiği görülür.
İkiz Burun (Twin Cape): Ters Dağ’ın dibinde bulunan Grand Line’a çıkan geçit.
Mariejois: Kutsal Toprak olarak anılan Dünya Hükümeti’nin başkenti. Grand Line’a girmek için hükümet izni gerektiren diğer girişin olduğu yer. Dünya Hükümetinin karargahı da buradadır. Aynı zamanda Yeni Dünya’ya giriş için kullanılan iki yoldan birisi de buradadır.
Calm Belt’te Bulunan Yerler

Amazon Lily: Boa Hancock ve Amazonlar’ın hüküm sürdüğü ada.
Impel Down: En büyük donanma hapishanesi. Denizin dibine doğru inen 6 kattan oluşur. En büyük suçlular burada, suçlarının büyüklüğü nispetince katlara dağıtılmış olarak cezalandırılırlar.
Rusukaina (Türü: 48 mevsim adası): Luffy’nin iki yıllık zaman atlamasında Rayleigh’den eğitim aldığı, Amazon Lily’nin kuzeybatısındaki ada. Adada mevsim her hafta değişmektedir ve çeşit çeşit tehlikeli hayvan yaşamaktadır. Öyle ki Rayleigh’e göre adaya geldiğinde Luffy’nin yenemeyeceği 500’den fazla canavar bulunmaktadır
Grand Line’da Bulunan Yerler

Cennet Bölümü (Paradise)
Kaktüs Adası (Cactus Island) (Log Değişim Süresi: 1 günden az): Grand Line’da karşılaşılan ilk ada. Mezar taşlarının yer aldığı kaktüs benzeri dağlarıyla tanınır
Whiskey Peak: Tayfanın Baroque Works ile ilk savaşını verdiği kasaba.
Küçük Bahçe (Little Garden) (Türü: Tarihöncesi Ada, Log Değişim Süresi: 1 yıl): Dory ve Brogy’nin kavga mahali olan, dinozorların ve dev ağaçların bulunduğu ada.
Ukkari Sıcak Kaplıca Adası (Ukkari Hot Spring Island): Üzerinde Goro’nun açtığı bir sürü derin çukur bulunan ada. Gedatsu Toto’nun küçük kardeşi Goro ile yeryüzü macerası sırasında burada tanışır ve birlikte çukurlar kazarak bir kaplıca kurarlar. Daha sonra Alabasta ile bağlanan sıcak su hattı sayesinde her iki yerde de kaplıca merkezi bulunmaktadır.
Kyuka Adası: Mr. 3 ve Ms. Goldenweek’in tatillerini geçirdikleri ada.
Davul Adası (Drum Island) (Türü: Kış Adası): Chopper’ın doğduğu ve Sakura Krallığının kurulduğu ada. Davul Krallığı da bu adada kurulmuştur. Tayfa’nın Wapol ile savaştığı yerdir.
Bighorn: Davul Adası sahiline yakın bir kasaba.
Drum Rockies: Kule görünümlü bir grup yüksek dağ. Bunlardan en uzunu üzerinde Kureha’nın yaşadığı kale bulunmaktadır.
Cocoa Weed: Bighorn köyüne yakın bir Davul Adası köyü.
Robelle: Ace’in Luffy ile 10 gün içinde Alabasta’da buluşacağını söylemesi için bazı köylülere not bıraktığı yer.
Alabasta [Asıl adı Kumlu Ada (Sandy Island)] (Türü: Yaz Adası): Sıcak ve kumlarla kaplı ada. Tayfanın Crocodile ile karşılaştıkları ve Pluton’un son olarak bulunduğu yer.
Rainbase: Crocodile’ın mekânı olan kumarhanenin bulunduğu şehir.
Yuba: Küçük bir köy. Toto burada yaşamaktadır.
Erumalu: Bir zamanlar Yeşil Şehir diye anılan, Crocodile’ın sebep olduğu kum fırtınalarından muzdarip şehir.
Nanohana: Büyük dükkanları ve parfümleriyle meşhur liman kenti. Büyük kısmı Mr. 2 ve Milyonlar tarafından yıkıldı.
Katorea: Asi ordusunun karargahının bulunduğu şehir.
Spiders Cafe: Baroque Works’un Alabasta’daki buluşma mekanı. Sahibi Ms. Doublefinger.
Alubarna: Alabasta’nın başkenti.
Jaya (Türü: Bahar Adası, Log Değişim Süresi: 4 Gün): Bir zamanlar kuru kafa şeklinde olan bahar adası. Ancak Knock-up akıntısı yüzünden yarısı Beyaz-Beyaz Deniz’e uçmuştur. Yüzlerce yıl önce Shandianların yaşadığı bir yerdi.
Mock Town: Jaya’nın liman kenti. Genellikle korsanlar tarafından ikamet edilen bir yer.
Long Ring Long Land: Halka şeklinde birbirine bağlı 10 adadan oluşan yer. Adalar arasındaki karalar yılda bir kez suların çekilmesiyle ortaya çıkar. Foxy ile yapılan Davy Back dövüşünün geçtiği yer burasıdır.
Deniz Treni Bölgesi (Sea Train Zone):
Water 7 (Log Değişim Süresi: 7 Gün): Gemi yapımı ile meşhur şehir. Tayfa’nın Skypiea’da aldıkları bozdurmak ve bir gemi ustası bulmak üzere geldiği şehir. Franky tayfaya burada katıldı. Bir çok su yoluyla donatılmış şehirde ulaşım da bu şekilde sağlanır.
Enies Lobby (Türü: Öğle Adası): Hükümet kontrolündeki adalet adası. Adanın altındaki yarıktan dibi yokmuşçasına şelale halinde sular boşalmaktadır. Ada Impel Down ve Donanma Karargâhına yolculuk için kullanıldığından pek çok hükümet ajanı ile doludur. Adada asla akşam olmaz. Adanın arkasındaki girdaplar ancak Adalet Kapısı açıldığında durulur ve böylece Tarai Akınıtısı yoluyla o adalara seyahat edilir.
San Faldo:Karnaval şehri olarak da bilinen Water 7’a deniz treni yoluyla bağlanan şehir.
Pucci: Gurme şehri olarak bilinen ve Water 7’a deniz treniyle bağlanan bir başka şehir.
St. Poplar: Water 7 ve Enies Loby’ye deniz treniyle bağlanan şehir. Yenilgiden sonra CP9 elemanları Rob Lucci’nin tedavisine para biriktirmek için bu şehre gelmek zorunda kalmışlardır. Franky’nin Adam Ağacını satın almak üzere Square Sisters’ı gönderdiği şehirdir.
Baltigo: Beyaz Toprak Ülkesi olarak tanınan ve isyancıların bir karargahının bulunduğu ada. 2 yıllık zaman atlamasında Nico Robin burada eğitim görmüştür.
Florian Üçgeni Bölgesi (The Florian Triangle): Water 7’den Balıkadam Adasına giderken geçilmesi gereken gizemli bölge. Pek çok geminin kaybolduğu ve birçoğunun da tayfasız başıboş bulunduğu yer. Seride görülmüş en büyük yaratık olmaya aday olan gizemli varlıklar da buradadır.
Sabaody Takımadası(Sabaody Archipelago): Takımada olarak anılsa da aslında birbirlerine kökleriyle bağlanmış devasa mangrovlardan oluşan bir ormandır. Böyle olduğundan log değişimi yapacak bir manyetik alanı yoktur. Red Line’a oldukça yakındır.
Tarai Akıntısı (Tarai Current): Donanmanın 3 büyük merkezi (Enies Loby, Impel Down, Marineford) arasında dolaşan büyük ve hızlı akıntı. Etrafı girdaplarla dolu olduğu için bu akıntıya ancak Adalet Kapılarından giriş yapılabilir.
Marineford: Donanmanın ana karargahının bulunduğu ada. Büyük Marineford Savaşı da burada gerçekleşmiştir. Beyaz Sakal ve Ace’in öldüğü yerdir. Ana karargah savaştan sonra Yeni Dünya’daki G1 üssüne taşınmıştır.
Karakuri Adası (Türü: Kış Adası): Geleceğin ülkesi Baldimore’un bulunduğu, iki yıllık zaman atlamasında Franky’nin düştüğü ve kendini geliştirdiği adadır. Gelişmiş teknolojiyle donatılmış adada pek çok cyborg hayvan bulunmaktadır. Gençliğinde Dr. Vegapunk burada yaşamış, laboratuarlar kurmuştur.
Momoiro Adası: Sanji’nin iki yıllık zaman atlaması sırasında düştüğü okamalarla (ibnelerle) dolu adadır. Emporio Ivankov’un Kamabakka Krallığı bu ada üzerindedir. Adada neredeyse her şey pembe renktedir. Adanın sakinleri Amazon Lily’nin tam zıttı olarak görülebilir. Sanji burada Ivakov’un gizli çorba tarifini öğrenmiş ve okamalardan kaçarken “sky walk” tekniğini geliştirmiştir.
Boin Archipelago: Usopp’un iki yıllık zaman atlaması sırasında gönderildiği takımadalardır. Adalar aslında dev bitkilerden oluşmaktadır. Bitkinin orta kısmında Oburluk Ormanı bulunur ki buradaki bitkiler çok lezzetli yemekler üretir ve canlıları buraya çeker. Bu canlıları da dev bitki-ada yutarak sindirir. Adada dev böcekler ve insan yiyen bitkiler bulunmaktadır. Usopp
Namakura Adası: Brook’un iki yıllık zaman atlaması sırasında gönderildiği Harahettania Ülkesi (Kıtlık Ülkesi) bu ada üzerindedir. Adada her yer yıkım ve sefalet içerisinde gözükmektedir. Brook burada uzunkol kabilesi tarafından kaçırıldıktan sonra müziğiyle meşhur olmuştur.
Kuraigana Adası: Bir zamanlar üzerinde kurulu olan Shikkearu Krallığına ev sahipliği yapan ada şu an krallığın yıkıntılarıyla doludur ve Mihawk burada bir şatoda yaşamaktadır. İki yıllık zaman atlamasında Zoro burada Mihawk ile karşılaşmış ve ondan eğitim almıştır. Perona Kuma tarafından buraya yollanmıştır. Adadaki babunlar öğrenme yetileriyle gelişmiş ve savaşçı olmuşlardır.
Merveille: “Bulutlar arasında saklı ülke” olarak anılan ve Shiki’nin kontrolü altındayken gökyüzünde uçar vaziyette duran adalar topluluğu. Shiki yenildikten sonra adalar parçalanmış ve okyanusa düşmüştür. Adada pek çok mutant hayvan ve kolları kanat gibi tüylü insan bulunmaktadır.
Foolshout: Fisher Tiger’ın hayatını kaybettiği Koala’nın memleketi. Tiger burada tuğamiral Strawberry’nin yönettiği donanmanın pususuna düşmüştür. Arlong daha sonra intikam için geldiğinde Kizaru tarafından yakalanmıştır.
Yeni Dünya’da Bulunan Yerler

Raftel: One Piece’in bulunduğuna inanılan Grand Line’ın sonundaki ada. Aynı zamanda poneglyphleri takip eden birisi için de Rio Poneglyphinin bulunacağı yer olarak tahmin edilmektedir. Roger ve tayfası dışında bu adaya kimse ulaşamamıştır.
Yukiryu Adası (Türü: Kış Adası): Grand Line’da tam bilinmeyen bir yerde bulunan ada Shanks ve tayfasının konakladığı yerlerden birisidir.
Wano Ülkesi: Kinemon ve Momonosuke’nin memleketi olan samuray ülkesi. Kinemon burada Kuri bölgesinde doğmuştur. Geleneklere aşırı bağlı olan bu yere Ace’in gittiği ve burada Kasa adındaki şapka yapımını öğrendiği bilinmektedir. Dünya Hükümeti dahi adayı kontrol edememektedir.
Foodvalten: Yönetimi Beyaz Sakal’ın ölümünden sonra Brownbeard’a geçen daha sonra ondan da Hawkins tarafından alınan ada. Ada sakinleri Amerikan yerlileri gibi başlarına tüy takmaktadırlar.
Edd War: Roger ve Shiki’nin kozlarını 27 yıl önce paylaştığı savaşın geçtiği büyük deniz.
G-5 Donanma Üssü: Red Line’a yakın bir yerde bulunan üs, Balıkadam Adasından çıkan korsanları yakalamak için ideal bir yerdedir.
G-1 (eski hali): Eskiden Yeni Dünya’da bulunan bu üs, şimdi Marineford’un olduğu adayla yerleri değiştirmişlerdir. Momonga’nın yönetimindedir.
Dressrosa: Doflamingo’nun hüküm sürdüğü ada. Punk Hazard’a yakın sayılabilecek bir mesafededir. Üzerinde Flamingo’nun malikanesi ve bir de SAD fabrikası vardır. Kıskanç hanımları, güzel kokuları ve canlı oyuncaklarıyla meşhurdur.
Bit Green: Dressrosa'nın kuzeyinde dev bitkilerle kaplı bir ada.
Tontatta Krallığı: Green Bit'in yeraltında bulunan, cücelere ait ülke.
Acacia: Dressrosa'nın liman kenti. Corrida Colloseum adında büyük bir savaş arenası da bulunmaktadır.
Cafe la Barla Baltad: Ceasar'ı teslim ekibinin kafe sahibinden istihbarat aldığı mekan. Bit Green'e giden demir köprünün hemen karşısında.
Zou: Law'ın tayfasının ikamet ettiği ve Wano'dan yola çıkan Kinemon'un gitmek istediği ada.
Tamamen Pasta Adası (Whole Cake Island): Big Mom’ın kontrolü altındaki ada. Adadaki coğrafi şekiller pastadan yapılmış gibi görünmektedir. Tepelerin üzerindeyse yanan mumlar vardır.
Risky Red Adası: Smoker tarafından bahsedilen Yeni Dünya’daki ilk adalardan birisi.
Mystoria Adası: Yine Smoker tarafından bahsedilen Yeni Dünya’daki ilk adalardan birisi.
Raijin Adası: Yeni Dünya’daki ilk adalardan birisi olan Raijin Smoker’ın Luffy’nin gelmesini beklediği yerdi. Ancak tayfanın balinalarla yaşadığı yolculuk onları farklı bir yere attı. Adanın her yerine sürekli yıldırımlar yağmaktadır. Urouge ve tayfası da bu adaya gelmişler, yaşlı bir teyze tarafından yıldırımlardan koruyan şemsiye almak isteyip istemedikleri sorulmuştur.
Punk Hazard: Aokiji ve Akainu’nun filo amirali olmak için savaştıkları ada. Ada daha önce Dr. Vegapunk ve Ceasar’ın araştırmalarını sürdürdüğü bir tesisti. Yaşanan olaydan sonra zehirli gazla çevrelenen adada hayat kalmamıştır. Amirallerin savaş alanı olarak burayı seçmesi de bundandır. Amirallerin dövüşünden sonra adanın yarısı buzullarla, diğer yarısı ise volkanlarla kaplı hale gelmiştir.
Prodence Krallığı: Corrida Colloseum'da savaşan gladyatörlerden "Dövüşen Kral" 2. Elisabello'nun krallığını yaptığı ülke.
Çiçekler Ülkesi (Country of Flowers): Corrida gladyatörlerinden Sai, Boo ve Don Chinjao'nun geldiği ülke.
Mogaro Krallığı: Corrida Kolezyumu'nda savaşan Carry ve Bobby Funk kardeşlerin vatanı.
Gökyüzü Okyanusunda Bulunan Yerler

Skypiea: Grand Line gökyüzünde, yerden 10000 metre yüksekte bulunan bir ada. Burada yaşayan insanlar sırtlarında küçük kanatlar taşırlar. Para birimi olarak extol kullanılır. Bir zamanlar Enel’in yönetimindeydi.
Beyaz Deniz (White Sea): Gökyüzü okyanusunun alt tabakasına verilen isimdir. Yerden 7000 metre yüksekliktedir. Esnek, yumuşak bulutlarla kaplı bir yüzeyi vardır. Buraya ulaşma yollarından biri ve belki de en tehlikelisi Knock-up akıntısına binmektir. Skypiea’ya girişi sağlayan Cennet Kapısı (Heaven’s Gate) ve çıkış için kullanılan Cennet Uçurumu (Heaven’s End) buradadır.
Beyaz-Beyaz Deniz (White-White Sea): Yerden 10000 metre yükseklikteki gökyüzü okyanusunun üst tarafıdır. Skypiea buradadır.
Melek Adası (Angel Island): Enel tarafından yok edilen Skypiealıların ana yaşam alanı, şehir. Limanlar, dükkanlar ve Melek Plajı burada bulunur. Toprak değil ada bulutundan oluşmaktadır.
Üst Taraf (Upper Yard): Jaya’nın havaya yükselen diğer yarısı bu bölgededir. Topraktan oluşan zemini Skypiea’da çok değerlidir ve kutsal ülke olarak anılır. Poneglyphlerden birinin bulunduğu antik kent Shandora yine bu bölgede, Giant Jack isimli dev fasulye sırığının tepesindedir.
Sütlü Yol (Milky Road): Melek Adası (Angel Island) ile Üst Taraf (Upper Yard) arasında yolculuğu sağlayan nehirvâri yol.
Shandian Köyü: Shandianların yaşadığı köy.
Birka: Sadece ismen anılan bu yer aydaki başka bir yerle aynı isimdedir. Skypiea’nın güneydoğusunda bulunan bir gök adasıdır.
Weatheria: Büyük bir baloncuğun üzerinde duran gökyüzü ülkesi. Nami’nin iki yıllık zaman atlaması sırasında eğitim aldığı yer olan adada pek çok meteoroloji âlimi bulunmaktadır.
Deniz Tabanında Bulunan Yerler

Balıkadam Adası (Fishman Island) (Log Değişim Süresi: Yarım Gün): Denizin 10000 metre aşağısında bulunan balıkadam ve denizkızlarından oluşan ada. Dünya Hükümetinin başkenti Mariejois’nun tam altında Yeni Dünya’ya geçiş için korsanlar tarafından kullanılan bir adadır. Adanın etrafı büyük bir balonla kaplıdır. Antik silah Poseidon (Shirahoshi) buradadır.
Headband Catfish Köyü: Hatchan’ın macerası sırasında rastladığı köy, kedibalıklarının memleketiyken batık bir gemi tarafından yok edildi.
Goldfish Empire: Hatchan’ın deniz tabanında rastladığı balık köyü.
Ay’da Bulunan Yerler

Ay aynı zamanda Fairy Wearth diye de anılmaktadır artık.
Birka: Ay’da bulunan antik bir kenttir. Enel buraya ulaştıktan sonra robot halk Spaceylerle karşılaşmıştır. Anlaşılan odur ki Skypiealılar, Shandianlar ve Birkalılar Ay’dan gelen bir kavmin devamıdır. Bu kavim ana gezegene taşınmış ve Ay’ı da robotlara bırakmışlardır.
Mahalli Bilinmeyen Yerler

All Blue: Sanji’nin hayali olan, dünyadaki bütün denizlerin birleştiği ve her denizden canlıların bir arada yaşadığı gizemli deniz.
Antik Krallık (Ancient Kingdom): Tam adı bilinmemekle beraber şimdi Dünya Hükümeti diye anılan 20 Krallık tarafından Void Century sonunda yok edildiği Proffessor Clover tarafından belirtilmiştir. Yazılarını yok edilemez Poneglyphlere yazan bu krallık büyük bir gizemdir. Ayrıca Antik Silahların da yaratıcıları olduklarından teknolojide ilerlemiş oldukları tahmin edilmektedir.
Kuzey Kıtası (Northern Continent): Oars’ın hiçbir şey giymeden gezdiği için 500 yıl önce donup kaldığı yer.
Nakrowa: Jaya’nın kayıp yarısının gökyüzünde olduğu ortaya çıkınca Montblanc Cricket ve Masira ile Shoujou Rüya Ülkesi diye anılan bu adayı aramaya çıkmışlardır.
One Piece Dünyasının Genel Şekli

Ohara'daki Bilgi Ağacı'ndaki modelden anladığımız üzere One Piece Dünyası bizimkinden farklı olarak 6 ay (bunlardan biri etrafında bir uydu daha taşır) taşımaktadır. Buna rağmen dünyamızla aynı şekilde bir eğik düzleme sahiptir.
 
Eline sağlık. Çok teşekkürler. Alubarna'ya kadar okudum. Akşama doğru devamını da okurum. :)

Madem sen bu kadar uğraşmışsın. Gerekli birşey olmasada bir yardımda bulunayım. Okuduğum yere kadar başlıkları koyulaştırdım. Kısa yol tuşu (Ctrl + B). Eğer hoşuna giderse okudukça koyulaştırmaya devam ederim. :)

Doğu Mavi’de Bulunan Yerler
Şafak Adası (Dawn Island): Monkey D. Luffy’nin Foosha Köyünde büyüdüğü ve Colubo Dağında eğitim gördüğü memleketi. Goa Krallığına bağlıdır. Dağ haydutları da burada yaşamaktadır.
Deniz Kabuğu Kasabası (Shells Town): Luffy ve Zoro tarafından yenilene kadar Kaptan (Balta El) Morgan tarafından yönetilen şehir. Yotsuba Ada Bölgesinde kurulmuştur. 153. Donanma bölüğü buradadır. Luffy Zoro ile burada tanışmış ve onu tayfaya dahil etmiştir.
Shimotsuki Köyü (Shimotsuki Village): Zoro ve Kuina’nın eğitildiği Koshiro’nun dojosunun olduğu köy.
Portakal Adası (Orange Town): Luffy ve Zoro tarafından yenilene kadar Buggy’nin esaretinde olan ada.
Şurup Köyü (Syrup Village): Going Merry’nin yapıldığı Usopp’un memleketi. Tayfanın Kaptan Kuro ile savaşını verdiği köy Gecko Adaları üzerindedir.
Baratie: Eski büyük korsan Zeff’in kurduğu, Sanji’nin yetiştiği ünlü gemi-restoran. Sambas Bölgesinde bulunmaktadır.
Conomi Adaları: Arlong ve tayfasının ana operasyon merkezinin ve Nami’nin memleketinin bulunduğu takımadalar.
Gosa Köyü: Arlong’a haracını ödeyemedikleri için cezalandırılan ve yıkılan köy.
Cocoyashi Köyü: Nami ve kardeşi Nojiko’nun Bellmere tarafından büyütüldüğü köy.
Arlong Park: Arlong ve tayfasının karargahı.
Loguetown: Gol D. Roger’ın doğduğu ve idam edildiği yer. Kutupyıldızı Adası üzerinde bulunur. Önemli bir ticaret şehridir. İsmi “prologue” ve “epilogue” kelimelerinin sonundaki “logue” kelimesinden gelmektedir.
Ayna Topu Adası (Mirrorball Island): Jango’nun kapak hikayesinde dance yarışmasının yapıldığı ada. Elbiseler üzerinde bazen görünen ve oldukça pahalı olan Doskoi Panda markasının da çıkış yeridir aynı zamanda.
Tequila Wolf: Nico Robin’in iki yıllık zaman atlamasında düştüğü gizemli büyük köprünün yapıldığı ülke.
Nadir Bulunan Hayvanlar Adası: Tuhaf hayvanların bulunduğu ve bir kasaya sıkışmış kalmış Gaimon’un tayfası tarafından terk edildiği ada. Zaman atlamasından sonra varile sıkışmış Sarfunkel adında bir kız adaya gelmiş ve Gaimon’a yaren olmuştur.
Batı Mavi’de Bulunan Yerler
Ohara Adası: Robin’in memleketi. Ohara bilginlerinin gizli tarihi araştırdığı yer. 5000 yaşında olan Bilgelik Ağacı da bu adadadır (yok edildi).
Ilusia: Reverie sırasında Dragon’un resmini gösteren Thalassa Lucas adındaki kralın yönettiği ülke.
Shanks'ın Memleketi: (henüz adını öğrenmedik)
Thriller Bark: Brook’un belirttiğine göre bir zaman Batı Mavi’de bulunan ada. Daha sonra gemiye dönüştürülmüştür (Şu anda Florian Üçgeni’nde bulunmaktadır).
Toroa: Köle pazarında satılan Byron’ın memleketi.
Las Camp: Bir deniz adı. Beyaz Sakal’ın ölümünden sonra bu denizden bazı korsanların saldırısı duyurulurken adı geçti.
80. Bölük Donanma Üssü: Marineford Savaşında takviye için asker çağrılan donanma üssü.
Brook’un Memleketi: (henüz adını öğrenmedik)
Lafitte’in Kovulduğu Şehir: (henüz adını öğrenmedik)
Kuzey Mavi’de Bulunan Yerler
Lvneel Krallığı: Montblanc Noland’ın doğduğu ve idam edildiği krallık.
Micqueot: Fullbody tarafından adı zikredilen bir yer. İçtiği şarabın geldiği yer olarak bahsetmişti.
Sanji’nin Memleketi: (henüz adını öğrenmedik)
Güney Mavi’de Bulunan Yerler
Briss Krallığı: St. Briss gemisinin geldiği yer. Hala var olup olmadığı bilinmemektedir.
Karate Adası: CP6’dan Jerry’nin eğitildiği dövüş sanatları adası.
Centaurea: Devrimcilerin ele geçirdiği adalardan biri.
Torino Krallığı: Chopper’ın iki yıllık zaman atlaması sırasında düştüğü, dev kuşlarla insanlar arasında bir savaşın olduğu ada. Bazıları Hazine Adası demektedir.
Baterilla: Portgas D. Rouge’un yaşadığı ve Ace’i doğurduktan sonra öldüğü ada.
Franky’nin Memleketi: (henüz adını öğrenmedik)
Red Line’da Bulunan Yerler
Ters Dağ (Reverse Mountain): Grand Line’a girişi sağlayan iki yerden birisi. Dört Mavi’nin buluştuğu yer. Dört denizden de gelen akıntıların dağın tepesine doğru yükseldiği görülür.
İkiz Burun (Twin Cape): Ters Dağ’ın dibinde bulunan Grand Line’a çıkan geçit.
Mariejois: Kutsal Toprak olarak anılan Dünya Hükümeti’nin başkenti. Grand Line’a girmek için hükümet izni gerektiren diğer girişin olduğu yer. Dünya Hükümetinin karargahı da buradadır. Aynı zamanda Yeni Dünya’ya giriş için kullanılan iki yoldan birisi de buradadır.
Calm Belt’te Bulunan Yerler
Amazon Lily: Boa Hancock ve Amazonlar’ın hüküm sürdüğü ada.
Impel Down: En büyük donanma hapishanesi. Denizin dibine doğru inen 6 kattan oluşur. En büyük suçlular burada, suçlarının büyüklüğü nispetince katlara dağıtılmış olarak cezalandırılırlar.
Rusukaina (Türü: 48 mevsim adası): Luffy’nin iki yıllık zaman atlamasında Rayleigh’den eğitim aldığı, Amazon Lily’nin kuzeybatısındaki ada. Adada mevsim her hafta değişmektedir ve çeşit çeşit tehlikeli hayvan yaşamaktadır. Öyle ki Rayleigh’e göre adaya geldiğinde Luffy’nin yenemeyeceği 500’den fazla canavar bulunmaktadır
Grand Line’da Bulunan Yerler
Cennet Bölümü (Paradise)
Kaktüs Adası (Cactus Island) (Log Değişim Süresi: 1 günden az): Grand Line’da karşılaşılan ilk ada. Mezar taşlarının yer aldığı kaktüs benzeri dağlarıyla tanınır
Whiskey Peak: Tayfanın Baroque Works ile ilk savaşını verdiği kasaba.
Küçük Bahçe (Little Garden) (Türü: Tarihöncesi Ada, Log Değişim Süresi: 1 yıl): Dory ve Brogy’nin kavga mahali olan, dinozorların ve dev ağaçların bulunduğu ada.
Ukkari Sıcak Kaplıca Adası (Ukkari Hot Spring Island): Üzerinde Goro’nun açtığı bir sürü derin çukur bulunan ada. Gedatsu Toto’nun küçük kardeşi Goro ile yeryüzü macerası sırasında burada tanışır ve birlikte çukurlar kazarak bir kaplıca kurarlar. Daha sonra Alabasta ile bağlanan sıcak su hattı sayesinde her iki yerde de kaplıca merkezi bulunmaktadır.
Kyuka Adası: Mr. 3 ve Ms. Goldenweek’in tatillerini geçirdikleri ada.
Davul Adası (Drum Island) (Türü: Kış Adası): Chopper’ın doğduğu ve Sakura Krallığının kurulduğu ada. Davul Krallığı da bu adada kurulmuştur. Tayfa’nın Wapol ile savaştığı yerdir.
Bighorn: Davul Adası sahiline yakın bir kasaba.
Drum Rockies: Kule görünümlü bir grup yüksek dağ. Bunlardan en uzunu üzerinde Kureha’nın yaşadığı kale bulunmaktadır.
Cocoa Weed: Bighorn köyüne yakın bir Davul Adası köyü.
Robelle: Ace’in Luffy ile 10 gün içinde Alabasta’da buluşacağını söylemesi için bazı köylülere not bıraktığı yer.
Alabasta [Asıl adı Kumlu Ada (Sandy Island)] (Türü: Yaz Adası): Sıcak ve kumlarla kaplı ada. Tayfanın Crocodile ile karşılaştıkları ve Pluton’un son olarak bulunduğu yer.
Rainbase: Crocodile’ın mekânı olan kumarhanenin bulunduğu şehir.
Yuba: Küçük bir köy. Toto burada yaşamaktadır.
Erumalu: Bir zamanlar Yeşil Şehir diye anılan, Crocodile’ın sebep olduğu kum fırtınalarından muzdarip şehir.
Nanohana: Büyük dükkanları ve parfümleriyle meşhur liman kenti. Büyük kısmı Mr. 2 ve Milyonlar tarafından yıkıldı.
Katorea: Asi ordusunun karargahının bulunduğu şehir.
Spiders Cafe: Baroque Works’un Alabasta’daki buluşma mekanı. Sahibi Ms. Doublefinger.
Alubarna: Alabasta’nın başkenti.
Jaya (Türü: Bahar Adası, Log Değişim Süresi: 4 Gün): Bir zamanlar kuru kafa şeklinde olan bahar adası. Ancak Knock-up akıntısı yüzünden yarısı Beyaz-Beyaz Deniz’e uçmuştur. Yüzlerce yıl önce Shandianların yaşadığı bir yerdi.
Mock Town: Jaya’nın liman kenti. Genellikle korsanlar tarafından ikamet edilen bir yer.
Long Ring Long Land: Halka şeklinde birbirine bağlı 10 adadan oluşan yer. Adalar arasındaki karalar yılda bir kez suların çekilmesiyle ortaya çıkar. Foxy ile yapılan Davy Back dövüşünün geçtiği yer burasıdır.
Deniz Treni Bölgesi (Sea Train Zone):
Water 7 (Log Değişim Süresi: 7 Gün): Gemi yapımı ile meşhur şehir. Tayfa’nın Skypiea’da aldıkları bozdurmak ve bir gemi ustası bulmak üzere geldiği şehir. Franky tayfaya burada katıldı. Bir çok su yoluyla donatılmış şehirde ulaşım da bu şekilde sağlanır.
Enies Lobby (Türü: Öğle Adası): Hükümet kontrolündeki adalet adası. Adanın altındaki yarıktan dibi yokmuşçasına şelale halinde sular boşalmaktadır. Ada Impel Down ve Donanma Karargâhına yolculuk için kullanıldığından pek çok hükümet ajanı ile doludur. Adada asla akşam olmaz. Adanın arkasındaki girdaplar ancak Adalet Kapısı açıldığında durulur ve böylece Tarai Akınıtısı yoluyla o adalara seyahat edilir.
San Faldo:Karnaval şehri olarak da bilinen Water 7’a deniz treni yoluyla bağlanan şehir.
Pucci: Gurme şehri olarak bilinen ve Water 7’a deniz treniyle bağlanan bir başka şehir.
St. Poplar: Water 7 ve Enies Loby’ye deniz treniyle bağlanan şehir. Yenilgiden sonra CP9 elemanları Rob Lucci’nin tedavisine para biriktirmek için bu şehre gelmek zorunda kalmışlardır. Franky’nin Adam Ağacını satın almak üzere Square Sisters’ı gönderdiği şehirdir.
Baltigo: Beyaz Toprak Ülkesi olarak tanınan ve isyancıların bir karargahının bulunduğu ada. 2 yıllık zaman atlamasında Nico Robin burada eğitim görmüştür.
Florian Üçgeni Bölgesi (The Florian Triangle): Water 7’den Balıkadam Adasına giderken geçilmesi gereken gizemli bölge. Pek çok geminin kaybolduğu ve birçoğunun da tayfasız başıboş bulunduğu yer. Seride görülmüş en büyük yaratık olmaya aday olan gizemli varlıklar da buradadır.
Sabaody Takımadası(Sabaody Archipelago): Takımada olarak anılsa da aslında birbirlerine kökleriyle bağlanmış devasa mangrovlardan oluşan bir ormandır. Böyle olduğundan log değişimi yapacak bir manyetik alanı yoktur. Red Line’a oldukça yakındır.
Tarai Akıntısı (Tarai Current): Donanmanın 3 büyük merkezi (Enies Loby, Impel Down, Marineford) arasında dolaşan büyük ve hızlı akıntı. Etrafı girdaplarla dolu olduğu için bu akıntıya ancak Adalet Kapılarından giriş yapılabilir.
Marineford: Donanmanın ana karargahının bulunduğu ada. Büyük Marineford Savaşı da burada gerçekleşmiştir. Beyaz Sakal ve Ace’in öldüğü yerdir. Ana karargah savaştan sonra Yeni Dünya’daki G1 üssüne taşınmıştır.
Karakuri Adası (Türü: Kış Adası): Geleceğin ülkesi Baldimore’un bulunduğu, iki yıllık zaman atlamasında Franky’nin düştüğü ve kendini geliştirdiği adadır. Gelişmiş teknolojiyle donatılmış adada pek çok cyborg hayvan bulunmaktadır. Gençliğinde Dr. Vegapunk burada yaşamış, laboratuarlar kurmuştur.
Momoiro Adası: Sanji’nin iki yıllık zaman atlaması sırasında düştüğü okamalarla (ibnelerle) dolu adadır. Emporio Ivankov’un Kamabakka Krallığı bu ada üzerindedir. Adada neredeyse her şey pembe renktedir. Adanın sakinleri Amazon Lily’nin tam zıttı olarak görülebilir. Sanji burada Ivakov’un gizli çorba tarifini öğrenmiş ve okamalardan kaçarken “sky walk” tekniğini geliştirmiştir.
Boin Archipelago: Usopp’un iki yıllık zaman atlaması sırasında gönderildiği takımadalardır. Adalar aslında dev bitkilerden oluşmaktadır. Bitkinin orta kısmında Oburluk Ormanı bulunur ki buradaki bitkiler çok lezzetli yemekler üretir ve canlıları buraya çeker. Bu canlıları da dev bitki-ada yutarak sindirir. Adada dev böcekler ve insan yiyen bitkiler bulunmaktadır. Usopp
Namakura Adası: Brook’un iki yıllık zaman atlaması sırasında gönderildiği Harahettania Ülkesi (Kıtlık Ülkesi) bu ada üzerindedir. Adada her yer yıkım ve sefalet içerisinde gözükmektedir. Brook burada uzunkol kabilesi tarafından kaçırıldıktan sonra müziğiyle meşhur olmuştur.
Kuraigana Adası: Bir zamanlar üzerinde kurulu olan Shikkearu Krallığına ev sahipliği yapan ada şu an krallığın yıkıntılarıyla doludur ve Mihawk burada bir şatoda yaşamaktadır. İki yıllık zaman atlamasında Zoro burada Mihawk ile karşılaşmış ve ondan eğitim almıştır. Perona Kuma tarafından buraya yollanmıştır. Adadaki babunlar öğrenme yetileriyle gelişmiş ve savaşçı olmuşlardır.
Merveille: “Bulutlar arasında saklı ülke” olarak anılan ve Shiki’nin kontrolü altındayken gökyüzünde uçar vaziyette duran adalar topluluğu. Shiki yenildikten sonra adalar parçalanmış ve okyanusa düşmüştür. Adada pek çok mutant hayvan ve kolları kanat gibi tüylü insan bulunmaktadır.
Foolshout: Fisher Tiger’ın hayatını kaybettiği Koala’nın memleketi. Tiger burada tuğamiral Strawberry’nin yönettiği donanmanın pususuna düşmüştür. Arlong daha sonra intikam için geldiğinde Kizaru tarafından yakalanmıştır.
Yeni Dünya’da Bulunan Yerler
Raftel: One Piece’in bulunduğuna inanılan Grand Line’ın sonundaki ada. Aynı zamanda poneglyphleri takip eden birisi için de Rio Poneglyphinin bulunacağı yer olarak tahmin edilmektedir. Roger ve tayfası dışında bu adaya kimse ulaşamamıştır.
Yukiryu Adası (Türü: Kış Adası): Grand Line’da tam bilinmeyen bir yerde bulunan ada Shanks ve tayfasının konakladığı yerlerden birisidir.
Wano Ülkesi: Kinemon ve Momonosuke’nin memleketi olan samuray ülkesi. Kinemon burada Kuri bölgesinde doğmuştur. Geleneklere aşırı bağlı olan bu yere Ace’in gittiği ve burada Kasa adındaki şapka yapımını öğrendiği bilinmektedir. Dünya Hükümeti dahi adayı kontrol edememektedir.
Foodvalten: Yönetimi Beyaz Sakal’ın ölümünden sonra Brownbeard’a geçen daha sonra ondan da Hawkins tarafından alınan ada. Ada sakinleri Amerikan yerlileri gibi başlarına tüy takmaktadırlar.
Edd War: Roger ve Shiki’nin kozlarını 27 yıl önce paylaştığı savaşın geçtiği büyük deniz.
G-5 Donanma Üssü: Red Line’a yakın bir yerde bulunan üs, Balıkadam Adasından çıkan korsanları yakalamak için ideal bir yerdedir.
G-1 (eski hali): Eskiden Yeni Dünya’da bulunan bu üs, şimdi Marineford’un olduğu adayla yerleri değiştirmişlerdir. Momonga’nın yönetimindedir.
Dressrosa: Doflamingo’nun hüküm sürdüğü ada. Punk Hazard’a yakın sayılabilecek bir mesafededir. Üzerinde Flamingo’nun malikanesi ve bir de SAD fabrikası vardır.
Tamamen Pasta Adası (Whole Cake Island): Big Mom’ın kontrolü altındaki ada. Adadaki coğrafi şekiller pastadan yapılmış gibi görünmektedir. Tepelerin üzerindeyse yanan mumlar vardır.
Risky Red Adası: Smoker tarafından bahsedilen Yeni Dünya’daki ilk adalardan birisi.
Mystoria Adası: Yine Smoker tarafından bahsedilen Yeni Dünya’daki ilk adalardan birisi.
Raijin Adası: Yeni Dünya’daki ilk adalardan birisi olan Raijin Smoker’ın Luffy’nin gelmesini beklediği yerdi. Ancak tayfanın balinalarla yaşadığı yolculuk onları farklı bir yere attı. Adanın her yerine sürekli yıldırımlar yağmaktadır. Urouge ve tayfası da bu adaya gelmişler, yaşlı bir teyze tarafından yıldırımlardan koruyan şemsiye almak isteyip istemedikleri sorulmuştur.
Punk Hazard: Aokiji ve Akainu’nun filo amirali olmak için savaştıkları ada. Ada daha önce Dr. Vegapunk ve Ceasar’ın araştırmalarını sürdürdüğü bir tesisti. Yaşanan olaydan sonra zehirli gazla çevrelenen adada hayat kalmamıştır. Amirallerin savaş alanı olarak burayı seçmesi de bundandır. Amirallerin dövüşünden sonra adanın yarısı buzullarla, diğer yarısı ise volkanlarla kaplı hale gelmiştir.
Gökyüzü Okyanusunda Bulunan Yerler
Skypiea: Grand Line gökyüzünde, yerden 10000 metre yüksekte bulunan bir ada. Burada yaşayan insanlar sırtlarında küçük kanatlar taşırlar. Para birimi olarak extol kullanılır. Bir zamanlar Enel’in yönetimindeydi.
Beyaz Deniz (White Sea): Gökyüzü okyanusunun alt tabakasına verilen isimdir. Yerden 7000 metre yüksekliktedir. Esnek, yumuşak bulutlarla kaplı bir yüzeyi vardır. Buraya ulaşma yollarından biri ve belki de en tehlikelisi Knock-up akıntısına binmektir. Skypiea’ya girişi sağlayan Cennet Kapısı (Heaven’s Gate) ve çıkış için kullanılan Cennet Uçurumu (Heaven’s End) buradadır.
Beyaz-Beyaz Deniz (White-White Sea): Yerden 10000 metre yükseklikteki gökyüzü okyanusunun üst tarafıdır. Skypiea buradadır.
Melek Adası (Angel Island): Enel tarafından yok edilen Skypiealıların ana yaşam alanı, şehir. Limanlar, dükkanlar ve Melek Plajı burada bulunur. Toprak değil ada bulutundan oluşmaktadır.
Üst Taraf (Upper Yard): Jaya’nın havaya yükselen diğer yarısı bu bölgededir. Topraktan oluşan zemini Skypiea’da çok değerlidir ve kutsal ülke olarak anılır. Poneglyphlerden birinin bulunduğu antik kent Shandora yine bu bölgede, Giant Jack isimli dev fasulye sırığının tepesindedir.
Sütlü Yol (Milky Road): Melek Adası (Angel Island) ile Üst Taraf (Upper Yard) arasında yolculuğu sağlayan nehirvâri yol.
Shandian Köyü: Shandianların yaşadığı köy.
Birka: Sadece ismen anılan bu yer aydaki başka bir yerle aynı isimdedir. Skypiea’nın güneydoğusunda bulunan bir gök adasıdır.
Weatheria: Büyük bir baloncuğun üzerinde duran gökyüzü ülkesi. Nami’nin iki yıllık zaman atlaması sırasında eğitim aldığı yer olan adada pek çok meteoroloji âlimi bulunmaktadır.
Deniz Tabanında Bulunan Yerler
Balıkadam Adası (Fishman Island) (Log Değişim Süresi: Yarım Gün): Denizin 10000 metre aşağısında bulunan balıkadam ve denizkızlarından oluşan ada. Dünya Hükümetinin başkenti Mariejois’nun tam altında Yeni Dünya’ya geçiş için korsanlar tarafından kullanılan bir adadır. Adanın etrafı büyük bir balonla kaplıdır. Antik silah Poseidon (Shirahoshi) buradadır.
Headband Catfish Köyü: Hatchan’ın macerası sırasında rastladığı köy, kedibalıklarının memleketiyken batık bir gemi tarafından yok edildi.
Goldfish Empire: Hatchan’ın deniz tabanında rastladığı balık köyü.
Ay’da Bulunan Yerler
Ay aynı zamanda Fairy Wearth diye de anılmaktadır artık.
Birka: Ay’da bulunan antik bir kenttir. Enel buraya ulaştıktan sonra robot halk Spaceylerle karşılaşmıştır. Anlaşılan odur ki Skypiealılar, Shandianlar ve Birkalılar Ay’dan gelen bir kavmin devamıdır. Bu kavim ana gezegene taşınmış ve Ay’ı da robotlara bırakmışlardır.
Mahalli Bilinmeyen Yerler
All Blue: Sanji’nin hayali olan, dünyadaki bütün denizlerin birleştiği ve her denizden canlıların bir arada yaşadığı gizemli deniz.
Antik Krallık (Ancient Kingdom): Tam adı bilinmemekle beraber şimdi Dünya Hükümeti diye anılan 20 Krallık tarafından Void Century sonunda yok edildiği Proffessor Clover tarafından belirtilmiştir. Yazılarını yok edilemez Poneglyphlere yazan bu krallık büyük bir gizemdir. Ayrıca Antik Silahların da yaratıcıları olduklarından teknolojide ilerlemiş oldukları tahmin edilmektedir.
Kuzey Kıtası (Northern Continent): Oars’ın hiçbir şey giymeden gezdiği için 500 yıl önce donup kaldığı yer.
Nakrowa: Jaya’nın kayıp yarısının gökyüzünde olduğu ortaya çıkınca Montblanc Cricket ve Masira ile Shoujou Rüya Ülkesi diye anılan bu adayı aramaya çıkmışlardır.
 
Benden izin almadan konu açtığın için konunu silmem gerek normalde, ama emeğine yazık olur. Ayrıca 4 yıl önce açtığım konuyu biraz daha geliştirmişsin. Keşke bunu yapmadan önce bana söyleseydin, iki konuyu birleştirip hoş bir şey ortaya çıkarırdık.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık