Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] One Piece Mitler 3

Smoker'ın çevirmediği kısımları çevireceğim. Birinci ve ikinci mitlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.
One Piece Mitler 1
One Piece Mitler 2

Okama Pelerini
Mit:
Mr. 2'nin pelerininde "Okama Way"(Okama Yolu) yazması gerekirken ve Mr. 2 "Okama Kenpo" kullanması gerekirken, "Balet Kenpo" ve "Balet Yolu" olarak çevrilmiş. Bu yabancı yayınlar tarafından uygulanmış sansürdür.

Gerçek: Mr. 2'nin pelerininde aslında "Okama Yolu" yazmaktadır ve "Okama Kenpo" kullanmaktadır. Sadece mangada ve 8. filmde bu şekilde çevrilmiştir. Nedeni bilinmez ama büyük ihtimal Toei bunu Homosexüel topluluğu kızdırmamak için değiştirmiştir. Anime de Pelerininde "Bon Kurei" yazmaktadır, ve her saldırısı "Balet Kempo" olarak değiştirilmiştir.

Bon Kurei Adam gibi adamdır,

Eğer Görürsem
Mit:
Robin'in Jaya'da Güney kuşu yakalamaya çalışırken dediğine göre, Robin sadece gördüğü yerlerden uzuv çıkarabilmektedir.

Gerçek: Robin'in güçleri genellikle yanlış anlaşılmaktadır. Robin uzuv çıkarmak için görmesi gerekmemektedir, nerede olduğunu bilmesi yeterlidir. Skypiea'da Usopp Beyaz Deniz'de yüzerken Robin Luffy'nin uzayan kolunda gözler çıkarmıştır, çünkü nerede olduğunu bilmektedir. Zaten genellikle ataklarını gözü kapalı gerçekleştirmektedir.

Dev Moria
Mit:
Moria devdir. 449. bölümdeki boyutuna bakılırsa dev olduğuna şüphe yoktur.

Gerçek: Oda karakterlerin boyutlarını açılara göre değiştirmektedir. Moria ilk göründüğünde, 3 tane çok küçük zombi tarafından uyandırılmıştır. O çok küçük 3 zombi karşısında Moria çok büyük görünmüştür, ama 455'te Moria tanıtıldığında gerçek boyutu görünmüştür.

Kairiki Destroyers ve Wbear gibi, Moria da büyük insan sınıfındandır.

Mihawk'ın Kılıcı
Mit:
Mihawk'ın kılıcı Geniş Kılıçtır. (Katana değildir.)

Gerçek: Mihawk'ın kılıcı mükemmel kılıç Sajio O Wazamono(En iyi 12 kılıç.)'dan biridir ve katanadır. Katanaların tutma yerinden sonra haç şeklinde bir kısım yoktur, Mihawk'ın kılıcında vardır. Bu kanat savunması olarak geçer ve rakibin kılıcını savunmak içindir.

Hito Hito No Mi: Model Female
Mit:
Chopper Hito Hito no Mi erkek modelini yedi, o zaman Hito Hito no Mi Kadın da olmalı.

Gerçek: Zoan hakkında genel bir yanlış anlaşılma, Zoan'ların modelleri cinsiyete göre değil, aynı tür içindeki farklı cinsler içindir.En iyi örnek. Kuş Kuş meyvesi, 3 modele sahiptir.
Tori Tori No Mi, Model: Falcon
Tori Tori No Mi, Model: Eagle
Tori Tori No Mi, Model Phoenix

Marineford savaşı tüm Dünya'da gösterildi.
Mit:
One Piece dünyasında ki herkes evinden savaşı izleyebilirdi.

Gerçek: Savaşın görüntüleri sadece Sabaody Korulukları'nda gösterildi. Orada bulunan muhabirler ve gazeteciler merkezlerine haber yolluyorlardı.

Dragon bir Asildir.
Mit:
Dragon bir asildir, çünkü Goa Krallığı'ndandır.

Gerçek: Dragon Goa Krallığından olduğundan bahsetmiştir, ama asla bir asil olduğunu söylememiştir. Eğer asil olsaydı, ailenin diğer fertleri de asil olurdu. Garp ve Luffy dahil. Ayrıca Goa Krallığından olmak, asil yapmaz.

Yardımcı Kaptan Zoro
Mit:
Zoro Hasır Şapka Tayfasının Yardımcı Kaptan'ıdır.

Gerçek: Zoro Hasır Şapka Tayfasına ilk katılandır. Ama ne Luffy, ne Zoro ne de başka hiç kimse Zoro'nun yardımcı kaptan olduğunu belirtmemiştir. Tayfada ki her karakter bir uzmanlığa ve ya mesleğe sahiptir. Zoro Korsan Avcılığını bıraktığı gün, Yardımcı Kaptan ya da Kaptan'ın Şampiyonu görevini üstlendiği bir mittir, bazı kaynaklar tarafından yanlış çevirilmiştir.

Yardımcı kaptan olacak biri varsa o da "God Usopp"tur.

Enel ve Lucci
Mit:
Oda'nın belirttiğine göre, eğer Enel Mavi Denizde korsan olmak isteseydi ödülü en az 500 Milyon Beli olurdu ve eğer Lucci ve Enel dövüşseydi, Lucci terlemeden Enel'i yenerdi.

Gerçek: Oda sadece, eğer Enel Mavi denizde korsan olsaydı ödülü 500 Milyon Beli olurdu diye belirtmiştir. Luffy aracılığı ile de Mavi Denizde Enel'i yenecek bir sürü kişi olduğunu belirtip, bunu doğrulamıştır.

Keimi'nin Hody Jones hakkında söyledikleri.
Mit:
618. Bölümde, Keimi Nami'ye Hody'den güçlü insanlar var demiş.

Gerçek: Keimi aslında, Hody'nin düşüncelerinin, gücünden daha tehlikeli olduğunu söylemiştir.

Aşağıda Smoker tarafından çevirilen mitlerden alıntı yapacağım, çünkü hala yanlış bilinen bir çok kısım var.


Ödüller Kişinin Gücüne göre verilir.
Mit
: (Örneğin) Buggy Luffy'i asla yenemez. Çünkü onun ödülü 15.000.000 Beri, Luffy'nin ödülü ise 300.000.000 Beri'dir.

Gerçek: Mesela Bellamy'nin ödülünün o kadar olmasının sebebi gücü değildir. Ödüller güç seviyesine göre değil tehdit seviyesine göre belirlenir. Diğer bir deyişle ödül ne kadar fazla ise Hükümet o kişiyi o kadar çok ölü istiyordur. Bazen zayıf birine çok, güçlü birine ise az ödül konulabilir. Aralarda istisnalarda olabilir. Mesela Luffy'nin ödülünün sebebi fiziksel gücünün fazla olması bu yüzden tehdit riskinin artması yüzündendir. Yoksa bildiğiniz gibi Luffy'nin kafası pek çalışmaz. Sonra çok güçlü olmasına rağmen Karasakal'ın ödülünün olmaması. Sonra küçük bir çocuk olmasına rağmen Poneglyphs okuyabildiği için Nico Robin'nin 79.000.000 Beli ödülü olması gibi. Ayrıca ödül dengesizliğinin nedenlerinden biride Dünya Hükümeti'nin ödül koyduğu kişi hakkında bilgisinin sınırlı olmasıdır. Örneğin Hükümet gücünü bilmediği Chopper'a zararsız bir hayvan olduğu düşüncesiyle çok az bir ödül koymuştur. Kişinin tehdit seviyesi ile ödülü arasında çok yakın bir ilişki vardır. Ayrıca siyasette ödüllere yansır.

Işık ve Karanlık

Mit:
Pika Pika no Mi ile Yami Yami no Mi birbirlerinin antisidir.

Gerçek: Aslında normal hayatta bu doğru olsada Şeytan Meyveleri için durum bu kadar basit değildir. Yami Yami no Mi yani karanlık sadece ışık değil herşeyi emer. Bu durumda direk Pika Pika no Mi'nin antisi olamaz. Yami Yami no Mi karşısında tüm meyveler eşittir.

Kuma'nın Niyeti

Mit:
Kuma Hasır Şapka Korsanları'nı güçlenmeleri için dağıtmıştır.
Gerçek: Kuma'nın Hasır Şapka Korsanları'nı neden parçalayıp dünyanın ayrı yerlerine gönderdiği hala bilinmemektedir. Kuma'nın beyni kapanmadan önce tayfayı Kizaru'dan korumak için yolladığı düşünülmektedir. Oda'nın senaryoda neden böyle bir değişiklik yaptığıda açıklanmamıştır. Oda bu konu hakkında konuşulanlara sadece spekülasyon demiştir.
Bu durum Luffy'nin ayrı bir hikayeye sahip olması içinde yapılmış olabilir.

Dragon ve Şeytan Meyvesi

Mit:
Dragon Rüzgar Meyvesi yemiştir. Bu yüzden Loguetown'da Wind Blast saldırısını yapabilmiştir ya da Hava Meyvesi yemiştir. Çünkü hiç ortada yokken aniden gelmiştir.
Gerçek: Manga'da Dragon Wind Blast yapmamıştır. Bu kısım sonradan animeye eklenmiştir. Orjinal senaryoda Dragon'un havayla ya da rüzgarla herhangi bir ilişkisi olmamıştır. Ancak gücü bilinmediğinden bu durum bir olasılık olarak ölçü alınabilir.
Çeviri: Wtf.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Eline Sağlık, Dragon Goa Krallığında ama hatırladığım orada yaşayanların hepsi asil ailelerden değildi, gerçi Dragon büyük ihtimal asillerdendir. Sabo'ya dediği cümleye bakarsak, Sabo'nun yaşadığı şeylerin aynısını ya kendisi ya da luffy'nin anneside yaşamış gibi gözüküyor.

Sabo; Bir soylu olarak doğduğum için utanıyorum.
Dragon; Demek sonunda bir çocuğa da bunu söylettin, goa krallığı...
 
Yardımcı Kaptan Zoro
Mit:
Zoro Hasır Şapka Tayfasının Yardımcı Kaptan'ıdır.

Gerçek: Zoro Hasır Şapka Tayfasına ilk katılandır. Ama ne Luffy, ne Zoro ne de başka hiç kimse Zoro'nun yardımcı kaptan olduğunu belirtmemiştir. Tayfada ki her karakter bir uzmanlığa ve ya mesleğe sahiptir. Zoro Korsan Avcılığını bıraktığı gün, Yardımcı Kaptan ya da Kaptan'ın Şampiyonu görevini üstlendiği bir mittir, bazı kaynaklar tarafından yanlış çevirilmiştir.
Teşekkürler çeviri için.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık