Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Meyvelerin Doğuşu

Meyvelerin evrimi ile ilgili olan konumu biliyorsunuz. O teoriyi yazarken, meyvelerin kendi kendilerine oluştuklarını düşünüyordum, ama sonradan meyvelerin üretilmiş olma ihtimalleri daha ağır bastı. Onunla ilgili olarak da şöyle düşünüyorum;

Ben meyvelerin insan yapımı olduklarını, sonradan da bu şekilde geliştirildiklerini sanıyorum. Daha iyisini yapmaya çalışmışlar, sonuç önceki konuda bahsettiğim meyve evrimi olmuş. Meyveleri doğal hallerinde evrimleştirmişler. Bu sayede hem yeni bir tür ortaya çıkmış, hem de eski tür yerinde kalmış. Meyveler de zaman içerisinde kendi kendilerine benlik kazanmışlar ve girdikleri bedenleri sahiplenmişler. Bu yüzden çoğu meyve girdiği bedeni sonsuza dek değiştirmiş. Logia türleri istedikleri zaman bunu kapatabilmekte, Paramecia türlerinin bazıları kapatabilmekte, bazıları meyvenin etkisinden çıkamamakta, Zoan türleri ise tamamen meyvenin etkisi altına girmekteler. Leopar meyvesi Lucci'yi daha vahşi birine dönüştürüyor mesela. Meyvenin sahiplenme olayı o kadar ileri boyutlarda ki, cansız nesneleri bile dönüştürebiliyorlar. Sahiplenme durumu yüzünden, ikinci bir meyve yenilemiyor. Çünkü her meyve bedeni kendisine istiyor. Sahiplenme olgusu, bu meyvelerin şeytandan geldiği durumunu yaratıyor ve isimlerine Şeytan Meyvesi diyorlar.

SAD'dan gördüğümüz üzere Şeytan Meyveleri üretilebiliyor. Daha önceden bir ruh teorisi oluşturmuştum. O teoriye göre, One Piece Dünyası'nda her şeyin bir ruhu vardı. Bu sayede Roger her şeyin sesini duyabilmekte, Zoro her şeyin nefesini hissedebilmekte idi. Antik çağda yapılan bu meyvelerinde birer ruhları vardı. Ancak SAD yapımı meyveler gibi pasif konumdalardı. Aradan geçen yıllarda, meyveler kendi ruhlarını özgür kılmış. Spider-Man takip edenler, onun üzerine yapışan simbiyotun özelliklerini bilirler. Meyveler de aynı bu simbiyot gibi olmuşlar.

Paramecia ve Zoan türleri, meyveleri yaratan imparatorlukta günlük kullanım için üretilmişler. Zaten Paramecia türlerine bakacak olursanız, savaşmaktan ziyade günlük hayattaki işlerde epey yardımcı olarak şeyler. Aynı şekilde Zoan türleri de öyle. O zamanlar her meyveden fazla sayıda olduğunu düşünüyorum. Ancak zamanla ruhların kendilerini özgür bırakmaları sonucu, her meyveyi tek kişi kullanabilir hale gelmiş.

Paramecia ve Zoan'ı böyle açıkladıktan sonra, gelelim Logia türlerine. Bu türlerin askeri amaçlı üretildiğini ve bir savaş çıkması durumunda savunma amaçlı kullanılmak istendiklerini düşünüyorum. En üstte yazdığım gibi; önce meyvenin kaba hali çıkarılmış. Sonradan da meyve daha iyi bir hale getirilmiş.

Gelelim SAD yapımı meyvelere. Bu meyvelerden gördüğümüz üzere, meyve kullanıcıları dönüşüm yapamıyorlar. Yaptıkları takdirde, eski hallerine dönemiyorlar. SAD yapımı meyveler kendilerine bir benlik kazanamadıkları için, iki meyve arasında çatışma çıkmıyor ve bu sayede iki meyveli olunabiliyor. Doflamingo'nun, Hükümet bağlantılarını kullanarak bahsettiğim antik imparatorluğun meyve yapımı ile ilgili bilgilerine ulaştığı ve Smile projesini başlattığı yönünde düşüncelerim var.

Burada yazanların alayı, boş boş otururken aklıma gelen, çoğu kişiye saçma gelecek düşüncelerdir. Meyve evrimi teorimi de hala destekliyorum. Eleştirilerinizi saygı çerçevesinde yapmanızı rica ediyorum.

Paramecia meyvelerin günlük kullanım alanlarına dair birkaç örnek görelim;

Bomu Bomu no Mi: Maden kazıları, inşaat alanları.
Hana Hana no Mi: Fabrika, tarla.
Baku Baku no Mi: Geri dönüşüm.
Mane Mane no Mi: Tiyatro, eğlence.
Doa Doa no Mi: Ulaşım.
Awa Awa no Mi: Temizlik.
Ope Ope no Mi: Sağlık.
Apoo'nun meyvesi: Müzik, eğlence.

Diğer meyvelere de alakalı konular bulunabilir. Salt örnekler olmaları açısından bunları yazdım.
 
güzel bi teori olmuş... yazıyı okurken meyvelerin ilke geliştirilmesi ile ilgili kısmı okurken dedim ki SAD aynı bunun gibi bişey olmalı.. paramecia ların günlük işleri kolaylaştımak için yapılmış oldukları da gayet mantıklı.. ama zoanlarların vahşi hayvanlarla ilgili kısmına katılmıyorum...luccinin meyvesi günlük değil daha çok savaş için yapılmış hissi veriyor... bi sorum olacaktı... bunları üretenler bunların kodlarıyla oynayarak daha ileri veya tercihlerine göre geri formlarını elde ediyorlarsa.. bu meyvelerin ağaçları veya tohumlarını birilerin yok etmesi gibi bir konu olabilir mi..
 
güzel bi teori olmuş... yazıyı okurken meyvelerin ilke geliştirilmesi ile ilgili kısmı okurken dedim ki SAD aynı bunun gibi bişey olmalı.. paramecia ların günlük işleri kolaylaştımak için yapılmış oldukları da gayet mantıklı.. ama zoanlarların vahşi hayvanlarla ilgili kısmına katılmıyorum...luccinin meyvesi günlük değil daha çok savaş için yapılmış hissi veriyor... bi sorum olacaktı... bunları üretenler bunların kodlarıyla oynayarak daha ileri veya tercihlerine göre geri formlarını elde ediyorlarsa.. bu meyvelerin ağaçları veya tohumlarını birilerin yok etmesi gibi bir konu olabilir mi..
Tabii, o da var. İmparatorluk yıkılmadan önce, meyvelerle ilgili her şeyi yok etmeye çalışmış olabilirler. Zoan türleri de günlük hayatta ve askeri alanda kullanılabilirler.
 
C.C'nin bile meyve yapabildiğini gördükten sonra dediğin şey hiç de saçma değil. Fakat ben senin gibi düşünmüyorum çünkü insanlar da bir yere kadar yapabilirler. Sana sormuştum, "Vegapunk logia veya paremica şeytan meyvesi yapabilir mi?" diye sende bence yapamaz demiştin. Sanmıyorum ki Vegapunk'dan zeki birisi yaşamış olsun, ha yaşamış olabilir ama meyve yapacak kadar gelişmiş teknolojileri yoktur bence.
 

Reversi

Güzel bir teori paramecia ve zoan meyvelerin günlük haytta kullanmak amaçlı olması logia'nın savaşmak amaçlı olması mantıklı ama bu meyveler neden bu kadar zor bulunuyor.Peki dünya hükümeti bunu yapmıyor yada yapsa bile neden denizcilere dağıtmıyor.Meyveyi yiyen kişi meyvenin piskoloji etkiliyor örneğin luffy'nin lastik adam olduğundan gevşek rahat adam olması aokiji'nin katı bir adam olması ace'in yaşama sevinci gibi bir şey:) konu güzel olmuş:good:
 
Ben meyvelerin insan yapımı değilde tanrı yapımı olduğunu düşünüyorum. Dünyanın üzerinde ki uydulardan birinde yetişiyordur muhtemelen ve o uydunun üzerinde de hükümeti kuran ırkın yaşadığını düşünmekteyim. Yani bir nevi Skypia halkı. Denize olan zayıflıklarını ise "işaretler" filmindeki gibi bir mantığa benzetiyorum. O filmde dünyayı uzaylılar işgal ediyordu , insanlara nazaran çok güçlülerdi ama suya karşı son derece zayıf olduklarından dünyayı ele geçiremiyorlardı.

Yani Meyveler çok daha yukarılarda bir gezegenden beyaz denize ve mavi denize düşüyor. Çünkü Enel'in meyveyi nasıl elde ettiğini bulamayız insan yapımı olursa yada Ganfal'ın atının nasıl meyve yediğini falan.

Meyvelerin ortaya çıkışı ile karanlık yüzyıl bağlantılı gibi geliyor bana. Eğer bahsettiğin gibi bu meyveler ilk insanlar tarafından geliştirilmiş olsa da bu mavi denizde yapılmamıştır kesinlikle.

Birden fazla meyve yemek imkansız olarak söylendi , sonucu kesin ölüm olarak belirtildi. Ama İrade gücünün belki buna çözüm olacağını düşünmekteyim. Luffy'nin 100 tane gölgeyi içine alması gibi o gölgelere iradesi ile hükmetmesi arasında bir benzerlik kurulabilir. Luffy'nin güçlü iradesi belki 2.bir meyveyi yemesine iki ruha da hükmetmesine hatta birlikte kullanmasına imkan sağlayabilir. Ama tabi E.Oda bunu yapmayacaktır , yapacak olursa da saçma olmaz.
 
1 tane meyveyi 1 kişinin yemesi olayı işi bozuyor bence. Açıklaman mantıksız değil ama insan üretimi olsa bir meyve bir kişide olmazdı bence.
 
Tabii, o da var. İmparatorluk yıkılmadan önce, meyvelerle ilgili her şeyi yok etmeye çalışmış olabilirler. Zoan türleri de günlük hayatta ve askeri alanda kullanılabilirler.
bb wb den meyveyi almaya çalışırken acele ediyordu sanki... bunun meyvelerin içindeki ruhun tekrardan yenilebilecek hale gelmesi ve bir bedeni yeniden sahiplenmek istemesi ile alakalı olabilir mi.. bu meyvelerin antik krallığın müttefiklerine göndermiş olabiilir.. çünkü savaş sırasında düşman eline geçmesini istemedikleri için meyve yapımı ile ne varsa imha etmek isteyeceklerdir. bence bu savaş sırasında antik krallık ani bir baskına uğramış ve hazırlıksız yakalanmış.. hazırlıksız yakalandığı için onlar için önemli olan şeyleri yok etmek istemişlerdir.. araştırma yapılan yerleri yok etmek istemişler.. ama meyveleri yok edecek kadar zamanları olmamıştır.bu durumda bu meyvelerin yetiştiği ağaç gibi şeylerin var olduğunu ve meyvelerin oluşmak için tekrardan bu ağaçlara ihtiyacı olduğunu düşünmek saçma olur mu.. ve bu ağaçların müttefiklerde olanların dışında olanların mariejoa da olduğunu kabul edebilir miyiz..
 
Benim bu bahsettiğim olaylar, yüzlerce yıl önce meydana gelmişler. Yani meyvelerin kendilerine benlik kazanmaları yüzyıllarca sürmüş. Vegapunk ve Caesar'ın meyvelerle ilgili olan çalışmaları sadece birkaç yıllık şeyler.

C.C'.nin bile meyve yapabildiğini gördükten sonra dediğin şey hiç de saçma değil.Fakat ben senin gibi düşünmüyorum çünkü insanlar da bir yere kadar yapabilirler.Sana sormuştum sence Vegapunk logia veya paremica şeytan meyvesi yapabilir mi diye sende bence yapamaz demiştin.Sanmıyorum ki Vegapunk'dan zeki birisi yaşamış olsun , ha yaşamış olabilir ama meyve yapacak kadar gelişmiş teknolojileri yoktur bence.
Vegapunk meyveyi yapamaz dememin sebebi, meyveye benlik veremeyeceğini düşündüğüm içindi. SAD'da olduğu gibi meyveler pek işe yaramıyorlar gördüğümüz kadarıyla. Zaten Paramecia bile değil, hepsi Zoan.

1 tane meyveyi 1 kişinin yemesi olayı işi bozuyor bence. Açıklaman mantıksız değil ama insan üretimi olsa bir meyve bir kişide olmazdı bence.
Bak orada ne demişim "O zamanlar her meyveden fazla sayıda olduğunu düşünüyorum. Ancak zamanla ruhların kendilerini özgür bırakmaları sonucu, her meyveyi tek kişi kullanabilir hale gelmiş."

Siz olaya kısa bir zaman diliminden bakıyorsunuz. Ancak 800 yıl öncesini ve 800 yılda nelerin değişeceğini düşünün.

bb wb den meyveyi almaya çalışırken acele ediyordu sanki... bunun meyvelerin içindeki ruhun tekrardan yenilebilecek hale gelmesi ve bir bedeni yeniden sahiplenmek istemesi ile alakalı olabilir mi.. bu meyvelerin antik krallığın müttefiklerine göndermiş olabiilir.. çünkü savaş sırasında düşman eline geçmesini istemedikleri için meyve yapımı ile ne varsa imha etmek isteyeceklerdir. bence bu savaş sırasında antik krallık ani bir baskına uğramış ve hazırlıksız yakalanmış.. hazırlıksız yakalandığı için onlar için önemli olan şeyleri yok etmek istemişlerdir.. araştırma yapılan yerleri yok etmek istemişler.. ama meyveleri yok edecek kadar zamanları olmamıştır.bu durumda bu meyvelerin yetiştiği ağaç gibi şeylerin var olduğunu ve meyvelerin oluşmak için tekrardan bu ağaçlara ihtiyacı olduğunu düşünmek saçma olur mu.. ve bu ağaçların müttefiklerde olanların dışında olanların mariejoa da olduğunu kabul edebilir miyiz..
Evet. Ruh teorimde bundan bahsetmiştim. Teach, diğer meyvelerin ruhunu kendi meyvesi ile içinde tutuyor. Yukarıdaki anlatımda, meyve güçlerinin bencil olduklarını anlamışsındır zaten. Teach'in meyvesi de diğer meyvelerden üstün olmak istiyor, bu sayede ona bu tarz bir güç veriyor.

Meyvelerin ağaçları olduğunu düşünmüyorum. Meyve kullanıcısı ölünce, meyvenin ruhu ölü bedenden çıkıyor ve orijinalinde nasıl bir meyvenin içindeyse, o meyvenin ağacı şekilde yeniden yetişiyor. Zaman dilimini doldurunca da, ağaç kuruyor ve meyve sahibini aramaya çıkıyor.
 
Evrim teorini bende destekliyorum ama meyveler kullanıcısı öldükten 50 sene sonra ağaçtan denize düşmüyorlar mıydı?
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık