Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Luffy gerçekten de sağ kol seviyesi mi?

Luffy hangi güçlerde katakuriyi geçmiştir?


  • Kullanılan toplam oy
    291
Az önce bir konuda tartışıyorduk ben de konusunu açayım da şık dursun dedim. Biliyorsunuz son manga gelene kadar Luffy için sağ kol, amiral seviyesi diyenler de oluyordu. Fakat Luffy tek yiyince, kaido amirale de tek atacak seviyede mi diye soranlar oldu. Manga tartışmasında böyle yorumlar görebilirsiniz. Hatta daha dün bir kişi Luffy amiral seviyesi ama Kaido aşırı güçlü falan diye yorum attı. Doğal olarak, güç dengeleri konusunda kafalar biraz karıştı.

Ben de katakuri ile olan dövüşü resim resim paylaşıp yorum yapacağım.

G2 Luffy vs normal Katakuri
G2, luffynin hız odaklı bir modu ve süresi var. Uzun bir süre olsa da sınırlı bir güç olduğu kesin. Luffy'nin g2 modda 2 yıl önceki en güçlü saldırı gatlingdi. Lucci'ye son yaptığı teknik. 2 yıl sonra ise bunu kokalı olarak yapıyor. Bu saldırının eski adı Buso Koka: Gomu Gomu no Jet Gatling'di. Fakat VİZ media hawk gatling olarak çeviriyor artık.


Yukarıdaki sahnede Luffy'nin g2 (süresi olan güç) ile sadece 2 kolla yaptığı saldırıyı, katakurinin (süre sınırı olmayan) meyve gücü ile 10 adet kolla durdurduğunu görüyoruz. Bu da katakurinin daha az yorulması demek. Aşağıdaki sahnede dikkat ederseniz luffy nefese nefese iken katakuri yorgun değil. Çünkü 10 adet kol ile rahatça durduruyor ve arada fark yokmuş gibi diyor. Luffy ise 2 adet kolu ile katakurinin 10 kolluk gatlingini durduramıyor.


Katakurinin normal halinin luffynin g2 modundan güçlü olduğunu görüyoruz. Çünkü yukarıda katakuri luffye saldırırken luffynin g2 gatlingle savunamadığını gördük. Katakuri ise hem savunma yaparak hawk gatlingi durduruyor hem de üstüne aynı tekniği devam ettirip saldırabiliyor. Luffy'de ise savunma yapacak hal kalmıyor. Üstelik katakuri yorulmadan yapıyor. Katakuri hem hız olarak hem de güç olarak luffyden daha üstün olduğunu luffye söylüyor. Aşağıda görelim:


Dövüşün devamında katakuri, luffynin kafasına tekme atıyor. Daha sonraki sayfalarda katakurinin armamentinin de farklı bir seviyede olduğunu öğreniyoruz. Aşağıda kafasına tekme yediğinde saçlarının dikeldiğini görüyoruz luffynin. Bunun sebebi katakurinin hakisinin luffyi zonklatması.


Katakurinin, Luffynin g2 ile ulaşabildiği hızın üzerinde bir hıza sahip olduğunu görüyoruz yukarıda. Katakurinin meyvesinden kaynaklı bir hızı yok. Saf kendi fizik gücünün hızı. Luffy ise g2 ile daha da hızlanıyor. Adamın standart hızı g2den daha üstün. Sanırım şu sonuca kimse itiraz etmez:
Normal katakuri > g2 luffy (hem hız hem de güç anlamında)

G3 Luffy vs normal Katakuri
Neden normal katakuri dedim? Çünkü katakuri için kolunu şişirmek son derece normal ve süre sınırı yok. Luffy ise derin nefes almalı ve belli bir süre kullanabiliyor. Yani katakurinin meyvesinin sıradan gücüne ulaşmak için, luffy'nin özel bir çaba ayırması gerekiyor. Üstelik sınırı var.

Dövüş devam ediyor. Luffy g2'de yetersiz kaldığını anlıyor ki g3'e geçiyor. Lanet olsun diyor bir de.


Yukarıda Luffy G3'e geçiyor koşuyor hız alıyor ve eli belinde sabit duran katakuriye, elephant gun vuruyor. Benzerini aha önce fujiye vurmuştu. Fuji de savunma yapmadığı için biraz sürüklenmişti.


Katakuri tek eliyle hiç çaba sarf etmeden, herhangi bir yan etkisi ve süre sınırı da olmadan, neredeyse 4 kat daha büyük bir yumruk yapabiliyor ve baskın geliyor. Bunlar adamın meyvesinin standart gücü. Ekstra bir formu falan değil.

Buraya kadar çıkan sonuç şu: Katakurinin standart bedeni, luffynin g2 ve g3ünden daha güçlü. Bunu şöyle düşünün. Luffynin g2'ye geçmeden g2 gibi hızlı yumruk attığını, g3'e geçmeden de g3 kadar güçlü ve yıkıcı etkide yumruk attığını. İşte bu güçler katakurinin standardı. Adamın minimumu g2 + g3'den daha iyi durumda.

Manganın bu bölümleri yayınlandığında hiç kimse luffy'nin kazanabileceğini düşünmüyordu. Ya birisi yardıma gelecek ya başka bir şey çıkacak diyorduk. Neyse devam edelim.


Katakurinin 10 yumruk tekniğine karşın 7 bacak yapabildiğini görüyoruz. Adam aynı anda 7 tekme vurabilir 1 kişiye. Luffy ise aynı etkiyi yapabilmek için aynı süre içerisinde 7 kat hızlı tekme atmalı. Yani luffy'nin katakuri seviyesine çıkmak için harcayacağı efor çok fazla. Zaten gatlingde de 5 kat fazla efor harcadığı için nefes nefese kalmıştı. Yukarıda görmüştük.

Luffy bu aşamaya kadar katakurinin isimsiz sıradan tekme ve yumruklarını yedi. Luffy lastik olduğu için kemiklerinin kırılma ihtimali yok. Acıya dayanabildiği sürece ayağa kalkacaktır. Bizim de tek umudumuz buydu zaten. İnancımızı hiç kaybetmedik bizim deli oğlan için :at:

Dövüş devam ediyor. Luffy'e naminin bir mesajı var. Düşman duymasın diye uzaklaş diyor. Luffy de katakuriden kaçmaya başlıyor. Dövüşten kaçmıyor bizim oğlan. İftira atmayalım lütfen :cool:


Luffy kaçarken katakuri yeri mochiye dönüştürüp luffyi durduruyor ve tekmeyi basıyor.


Katakurinin ileri seviye armamentinin etkisini tekrar görüyoruz. Adam nasıl tekme atıyorsa luffynin saçları bile dikiliyor. Luffy'den henüz bu seviyede bir yumruk görmedik.


Adam hiç efor harcamadan g3'e geçiyor. İşte size katakurinin standart gücü. Luffynin kolunu uzatması kadar kolay g3 yapıyor. Mangaka adama g3+ default gelen meyve vermiş :D Efor bile harcamıyor. Adamın en düşük seviyesi g3+ yani.


Adam g3 tekmeyi attı daha inmeden gatling tekmeye geçti. Gatlinglerde katakurinin başarılı olduğu kesin. Hem yumruk hem tekmede hedefi tutturuyor.


Niye güldüğünü ben de bilmiyorum. Bilen varsa yazsın :D Hoşuna gitmiş gibi dayak :D Bugün de iyi yedik, ama ne yedik, valla güzel yedik ha :D

Mangaka bize luffynin dövüşü nasıl kazanacağının ip ucunu veriyor sahnenin devamında.


Anladık ki luffy iradesi ile kazanacak. Dövüşün bu aşamasından sonra mızrak çıkıyor ortaya. Ve luffy hepsinden sıyrılıyor.


Katakuri de canının sıkıldığını söyleyip meyve uyanışı kullanarak luffyi yakalıyor. Luffy g4'e geçmek üzere. Aşağıda katakuri luffynin g4'e geçmesini engelliyor.


1. round sonu: katakuri kazanıyor.


Bu aşamaya kadar gördük ki Luffy'nin standart fizik gücü bir sağ kol olan katakurinin standart gücünün altında. Hatta g2 ve g3 ile ulaşabileceği hız ve kuvvetle bile katakuri seviyesine çıkamıyor. İşte bir sağ kolun gücü!

Dövüş devam ediyor. Katakuri yemek yerken luffy g3 ile evi kırıyor. Katakuri deliriyor ve gerçek gücünü ortaya koyuyor. Adamın kare mochi diye bir tekniği varmış. Ama gatling yaparken kullanmamış bile.


Hız ve fizik güçten sonra katakurinin silahlanma hakisinde de üstün olduğunu görüyoruz. Katakuri, siniri bozulduğu için bir tekme yiyor çenesine.


İşte size aradaki güç farkı! Katakuri, luffye normal bir tekme attığında luffynin saçları zonklayıp, Allahın dağına uçmasına sebep olurken, Luffynin tekmesi sonucunda katakurinin kafası anca geriye gidiyor. Zonklama da yok.

Ve g4! Luffy'nin g4 kong gun saldırısını katakuri en güçlü yumruk tekniği olan kare mochi ile savunuyor.


Katakuri geriye doğru fırlıyor bir tane taş sütunu delip geçiyor ve ayakta duruyor.


Ama luffy durur mu? 2. kong gunla geliyor. Katakuri ise kare mochileri çapraz yapıyor. Ama nafile.


Aşağıda katakuri sakinleşiyor. Gördüğünüz üzere hasar almış ve kanaması var. Luffy en güçlü modu ile ancak bu kadar hasar veriyor katakuriye.


Katakuri uyanış ile başa döndüğünü söylüyor. Başa dönelim o zaman. Başta durum neydi? En yukarı çıkın ve aradaki güç farkını görün. Hah işte ona döndük. Adamın normal hali g2+g3 luffyden ne kadar yüksekse, uyanış hali de g4 moddan o kadar yukarıda :D Zaten evire çevire gene dövüyor hem de darbe bile almadan :D


Meyve kullanımında katakuri, meyvesini uyandırdığı için daha iyi olduğu kesin. Şu ana kadar özet geçecek olursak; sağ kol katakurinin zırh hakisi, gözlem hakisi, hızı, fizik gücü, meyve kullanımı çok daha iyi. 41 kere maşallah!

Dövüşe devam. G4 luffynin dayak yemesi devam ediyor.


Yukarıda Luffy g4'ün de katakuriye yetmediğini anladı ve başka bir yol arıyor. Seni yenmenin bir yolu olmak zorunda dedi. Demek ki g4 de yetmeyecek.

Ve itiraf gelir! G4'ü sınırlı bir süre kullanabiliyorum!


Gördüğünüz gibi zaman sınırı olan bir güç kullanıyor. Bu güç bildiğiniz üzere G4! Fakat katakurinin zaman sınırı yok. Her zaman G4'ün üzerinde bir güç kullanabiliyor. Çünkü meyvesini uyandırmış ve artık bu onun için standart bir güç! Adamın normal hali G4+ vuruş gücüne sahipmiş! Daha yeni öğrendik :mincika:

2. roundu da katakuri aldı. Çünkü Luffy kaçıyor. Çünkü hakisi bitti.


Luffy gidiyor geliyor. Hareketleri okumaya çalışıyor. Bu aşamada bol bol da dayak yiyor. Katakurinin kardeşi Luffynin inatçı olduğunu söylüyor falan.

Bu aşamada dayak yiye yiye gözlem hakisi gelişiyor. Ama henüz katakuri seviyesinde değil.


Bu aşamaya kadar katakuride pek yorgunluk yok. Luffy mızrak yiyor. Çünkü aptal kız dövüşü sabote etti. Katakuri henüz bunu bilmiyor. Ve uyanışı ile kare mochi gatling yapıyor.


Ve olan...


Şimdi burada bir duralım. Luffy dövüşün bu aşamasına kadar dövüş sabote edilmese bile gene kaybediyor muydu? Evet. Gözlem hakisini geliştirmek için dayak yiyordu bolca. Hala üstünlük katakuride.

Luffy sonunda geleceği görüyor! İlk sahne!


Luffy geleceği gördü sonunda. Ve sürpriz! Katakuride kral haki var!

Kral hakilerinin eşit olduğunu görüyoruz. Luffynin katakuri ile eşit olan tek yeteneğinin bu olduğunu anlıyoruz böylece.


Katakuri kendisi gibi kral haki kullanıcısı olduğunu gördüğü luffye saygı duyuyor. Belki kral haki sahibi olduğu için belki de başkası dövüşe karıştığı halde luffynin ses etmemesi bu saygıyı duymasına sebep oldu. Burada güç olarak değil saygınlık olarak kendine denklikten bahsediyor. Çünkü dövüş boyunca hatta daha bir kaç sahne önce bile beni yenmesi milyonda bir bile olsa işini bitirmeliyim diyor. Belki de ikisi de eşit kral hakiye sahip diye katakuri kendine denk gördü. Diğer tüm zayıflıklarını yok saydı.


Sonraki sahnede luffy geleceği biraz görüyor ve bazı yumruklardan sıyrılıyor fakat yeterince hızlı değil. Katakuri ise yeterince hızlı ki sıyrılabiliyor. Gene katakuri üstün hem hız olarak hem geleceği görme olarak.


Dayak yemeye devam ediyor..


Yukarıda zonklamalar devam ediyor. Silahlanma hakisi hala yerinde sayıyor bizim oğlanın.

Luffynin red hawkı varsa, katakurinin de pişmiş mochisi var! Adam hakkatten de luffy ne yapabilirse yapabiliyor galiba.


Yukarıda orta sahneye bakın. Luffynin ağzı ne halde. Adam patlatıyor efendim durduramıyoruz.
Bu sahneden sonra luffy bir yumruk atmayı başabiliyor. Belli ki katakuri vücudunu toparlarken akışkanlığını kaybediyor.


Sahnenin devamında katakuri kare mochiyi luffye çakıyor. Ardından suratına basıyor :of: Zoro da enel tarafından ezilmişti :D Zoro 1 luffy 2 :D


Ardından dövmeye devam ediyor. Ufak sahneleri koymuyorum buraya. Katakuri luffyi indiriyor. Bakıyor ayağa kalkacağı yok. Kendisi gaz veriyor :D


Katakuri de yorulmuş. Luffy yerde dururken gene de katakuri ayakta titreyerek duruyor. Luffy bu sahneden sonra sneakman açıyor.


Fakat katakuri öyle muazzam bir karakter ki, luffynin çok daha hızlıyım dediği moddan bile hızlı! Bu nasıl bir sağ kol! İlk bir kaç darbeyi alıp şaşkınlığı geçince tekrar sakinleşiyor. Adam önce yiyor sonra dövüyor :D Aşağıda saldırıyı çözüyor. Luffynin kolunun uzayıp yön değiştirdiğini hiç görmemişti. Sonra analiz yapıyor ve dayağa gene başlıyor :D


Analiz ediyor, savuşturuyor ama sonu yok darbeyi yiyor. Anlıyor ki sabit durmamalı, hareket edip luffynin saldırısını bozmalı. Eriyor ve luffye fırlıyor!


Yuvarlanıyor


Bunlar adamın normal gücü arkadaşlar! Süre sınırı yok! Sınırlı kullanım yok! Adamın varsayılan ayarları! İşte sağ kol demek bu demek! İşte o muazzam canavarımsı saldırı! Luffy gene zonkluyor. Şu saçlara bakın :eek:



Luffy delikten fırlıyor. Katakurinin dayanıklılığına hayran kalıyor ve düş artık katakuri diyor!


Ne demiştik? Adamın standardı bile canavar! Adamın normal kare mochisi g4 sneakmanı zonklatıyor! Dikkat sayın seyırciler! Adamın standardı g4 sneakmandan hızlı+ ve güçlü vuruyor! Luffynin standardı mı bu? Değil!

Aşağıda katakuri patlayan mochi patlatıyor luffye. Luffy de katakuriye vuruyor ve ikisi de fırlıyor. Aşağıda yumrukları sayarsanız katakurinin normal kare mochisi ile g4 sneakmanın hızına erişip dövdüğünü göreceksiniz. Adam tam bir canavar. Biz adama minimum g2+g3 diyorduk. Yanılmışız! Adamın minimum hızı g4 sneakman + istese her zaman vuruşu g4 boundman! Keyfine göre!


Bu sahne sonrası ikisi de fırlıyor. Daha katakurinin sırtı yere gelmedi! Gene ayakları üzerinde duruyor. Luffy ise yere düşüyor. Gene söyleniyor. Katakuri konuşmadan temiz temiz dövmeye devam ediyor :D


Kara mambayı kare mochi ile durduruyor canavar! Yetmiyor bakın ne yapıyor. Dikkat kalp krizi sebebidir!


Adam uyanış muyanış kullanmadan g4 sneakmanla dans edip tekmeyi patlatıyor. Dikkat! Sneakmandan sonra katakuri hiç uyanışla devasa kare mochi yapıp vurmadı! Anca dönüyor :D


Luffynin olduğu yer patlamış. Her ikisi de birbirine vurabilmiş. Kral haki izlerinden belli. Fakat luffynin olduğu yerde daha fazla yıldırım çizildiğinden çarpışmanın burada daha güçlü olduğunu anlıyoruz. Sonuç olarak Luffy g4'ten çıkıyor.


Luffynin g4 bitti. Katakuri hala ayakta. Fakat katakuri bir şey biliyor. Luffynin 10 dakika dinlenmeye ihtiyacı var! Doğal olarak katakuri de kendini yere bırakıyor. Ne zaman? Luffy bilincini yitirince. Adam bu sefer garantici!


Luffy dövüş sonucu bilincini yitiriyor. Katakuri ise yitirmiyor. Kendini öne bırakıyor ve gözlerini kapatıyor. Çünkü niye ayakta dursun ki?


Tam 10 dakika sonra! Luffy mezarından çıkıyor :bilmem: Sürünerek hareket ediyorken bir anda uzanan katakurinin fırladığını görüyoruz! Adam uyurken bile WB gibi gözlem haki kullanıyor a dostlar :respect:

Luffy daha ayağa kalkamazken katakuri zebellah gibi tüü tüü tüü maşallah ayağa fırlıyor. İşte size sağ kol! Şurada katakuri bir tekme daha patlatabilir mi? Evet! Kim engel olacak?


Katakuri sorular soruyor. Luffynin korsanlar kralı olmak için çok uzak olduğunu ima edip dövüşmekten vazgeçiyor. Çok uzak olduğunu Teach de söylemişti.


Ve brulee ile konuşmalar:



Brulee'ye luffy'i soruyor. Brulee de uzakta olduğunu bilse sevineceğini ima ediyor. Katakuri de sen de mi geleceği görebiliyorsun deyip onaylıyor. Katakuri sırıtıyor ve bilerek yenildiğini fark ediyor brulee.

Dövüş sonrası kıyaslamalar:

Silahlanma haki: Katakuri dövüşün başından beri hep üstündü. Hem G4 boundmana karşı hem de G4 sneakmana karşı etkiliydi. Hatta Sneakmanı zonklatıyordu. Üstelik g4 sneakmanı uyanış yapmadan normal kare mochi ile zonklatıyordu.

Katakuri önde.

Gözlem haki: Luffy dövüş sırasında geleceği görebilecek kadar gelişiyor fakat katakuri seviyesine çıkmadığını katakuri kendisi söylüyor. Yıllardır geleceği gören adam kadar iyi olması zaten mantıksız.

Katakuri önde.

Kral haki: İkisi de bu konuda eşit. Çünkü kral haki bariyeri tam ortada duruyor.

Eşitler.

Dayanıklılık: İkisi de dövüşü sonuna kadar götürdü. Fakat luffy g4'ten çıkıp bilincini yitirdi. Katakuri bu aşamadan sonra kendini bıraktı bilincini yitirmedi. Katakuri 1 tık üstte olsa da denk diyelim.

Katakuri bilincini yitirmediği için 1 tık önde.

Hız: Katakurinin standart meyvesiz hızı bile g4 sneakmandan hızlı.

Katakuri çok çok çok önde.

Meyve kullanımı: Katakuri meyvesini uyandırdığı için meyve kullanımında daha uzman.

Katakuri önde.

Şimdi bakıyoruz da Luffy katakurinin hangi özelliğini aştı da sağ kol seviyesi oldu? Hiç birini geçememiş. Yaklaştığı seviyeleri de süre sınırı olan g4 ile yapıyor. Oysaki katakuri hep o seviyede.

Luffy ne zaman ki normal bedeni ile hiç bir gear kullanmadan katakuri kadar hızlı olur, onun gibi vurdu mu inletir, onun gibi gözlem haki kullanır, işte o zaman sağ kol oldu denebilir.

Tabii bunlar benim fikirlerim. Ama bir sonraki karşılaşmada inanıyorum ki luffy çok pis dayak atacak :mincika:

İnanıyoruz sana luffy!
 
Hüh! Ne konu be.

İrade ve krak haki aynı şey sayılabilir ya. zaten öyle iradesi olmayanın kral hakisi olmaz.

Dayanıklılıkta kesin geçti. Hızda kesin konuşamasam da geçti derim. irade/haki konusunda zaten öndeydi.

diğer her şeyde Kata hala öndedir ondan.
yenememesi de gerekiyordu zaten. :(
 
Luffy'nin önde oldukları:
-Kral
-Dayanıklılık
-Hız
-İrade

Kata'nın önde oldukları:
-B.haki
-K.haki

-Kata meyvesini uyandırmış olsa da G4 daha etkili bir güç benim gözümde. Meyvede aşağı yukarı denk görüyorum o yüzden.

Geleyim başlığa. Evet, sağ kol oldu. Şu konuyu defalarca kez yazmaktan bıktım ama bir kez daha yazayım. Kaçtığı için yenildi Luffy. Saatler sonra ise tekrar karşısına çıktı ve sıfırdan bir dövüşe başlamış oldular. Aralıksız sürdü ve sonunda da Luffy kazandı. Dövüşe girmeden önce de niyetini Luffy'nin kendi ağzından duyduk. "Onu geçmek istiyorum." da dedi, "Onu tam gücünde." yenmek istiyorum da. Dövüş bitti, Luffy ise mutlu bir şekilde Sanji'ye kazandığını söyledi, Sanji de "Senden de bu beklenirdi." dedi ve olaysız bir şekilde dağıldılar. Bitti gitti.

Edit: Bilerek yenilme kısmı için kullandığın görüntü ise son derece açık ve net. Adam zaten yenildi ama bilerek sırtının üstüne düşmeye çalıştı. Sebep? Ailesinin gözündeki o muhteşem imajından kurtulmak istedi. Oradaki muhteşem sohbeti nasıl bu kadar tersten anlayabildin ki? :S
 
Son düzenleme:
Luffy'nin önde oldukları:
-Kral
-Dayanıklılık
-Hız
-İrade

Kata'nın önde oldukları:
-B.haki
-K.haki

Kata meyvesini uyandırmış olsa da G4 daha etkili bir güç benim gözümde. Meyvede ise aşağı yukarı denk görüyorum o yüzden.
Hızda nasıl geçti yav :D G4 yılan adamdan hızlı hareket ediyor katakuri :D O kadar resim koyduk okuyalım lütfen :p
 
Bu dövüşte kimse beni ikna edemez, irade ve dayanıklılık dışında bir üstünlüğü olduğuna.
Emeğine sağlık.
 
Dayanıklılık ve iradede Kata'dan üstündür. Meyve, silahlanma ve gözlemde Kata üstün. Hız ve kral haki konusunda emin olamadım.

Ellerine sağlık :good:
 
Ama öyle olmuş ki :( Bak luffy hiç savuşturamamış. Ama katakuri dans etmiş :(
K.hakide master yapmış bir adam için normal diyorum bunlar. Mesela Kizaru herkesten daha hızlı. Senin mantığına göre kimsenin Kizaru'nun saldırılarından kaçamaması lazım daha hızlı olduğu için. Anlatabiliyor muyum? :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık