Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Leo

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 50 79.4%
  • Sevmem

    Kullanılan: 13 20.6%

  • Kullanılan toplam oy
    63

Leo
(Reo), Tontatta Krallığı'nda yaşayan bir cücedir. Yine aynı krallığa bağlı olan Tonta Birlikleri'nin lideri ve Büyük Hasır Şapka Korsan Filosu'nun 5. Tümen Komutanı'dır. Dressrosa, Donquixote Doflamingo'nun elinden kurtarıldıktan sonra Monkey D. Luffy'ye bağlılığını bildirmiştir.

Görünümü

Leo da diğer tüm cüceler gibi ufacık bir şeydir. Pofuduk bir kuyruğu ve sivri bir burnu vardır. Taca benzeyen yeşil renkte bir şapka takar. Şapkanın altındaki saçları uzun, dalgalı ve kahverengidir. Üzerinde giysi olarak bir tulum vardır. Bunlara ek olarak alnında gözlükler, boynunda bir kravat ve ellerinde eldivenler bulunur. Genelde yanında bir tabanca taşır.

Leo çocukken de şimdikinin neredeyse aynısıydı. Sadece daha çocuksu görünüyordu, saçları uzun değildi ve eldiven takmıyordu.


Kişiliği

Leo bir savaşçı olduğu için sert bir mizaca sahiptir, ancak dostlarına karşı fazlasıyla saftır. Ülkesinin kurallarını katı bir şekilde uygular. Nico Robin'e ülkesinin yasalarını söylerken bu özelliği açıkça görülmüştür. Fazlasıyla unutkan biri olduğu söylenebilir. Mansherry'nin kendisine yaptığı nazı bencillik, küstahlık, trip ve kapris olarak algılar. Kızın kendisine karşı olan hislerinden tamamen habersizdir ve bu hisleri fark etmez. Saflığı yüzünden Usopp'un, kendisinin bir kahraman olduğu konusunda, onlara yalan söylediğini anlatan Trebol'e inanmamıştır.

Kin'emon gibi o da Şeytan Meyveleri'nin varlığından bihaberdir. Kendisinin ve Robin'in güçlerinin sihir olduğunu düşünmektedir.

Yetenek ve Güçleri

Leo diğer tüm cüceler gibi abartı bir fiziksel güce, hıza ve her türlü bitkiyi yetiştirebilme yeteneğine sahiptir. Dayanıklı biridir. Büyükçe bir patlamadan etkilenmemiştir. Şef askerlerin söylediğine göre Leo'nun dövüş kapasitesi diğer tüm cücelerden daha üstündür. Bu da onu bilinen en güçlü cüce yapmaktadır.

Şeytan Meyvesi
Leo, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Nui Nui no Mi'yi yemiştir. Meyvesi ona istediği her şeyi birbirine dikme ve de istediği zaman sorunsuz bir şekilde çözme gücü vermiştir.

Leo meyvesinin gücü ile istediği her şeyi birbirine dikebiliyor gibi görünmektedir. Gücü rakiplerini hareketsiz kılabilmek ya da sürpriz saldırılar yapmak için uygundur. Bu meyvenin kullanımındaki tek şart, iğnedir. Leo bir şeyleri dikebilmek için iğne kullanmak zorundadır. Meyvenin verdiği dikme gücü Leo'nun en sert maddeleri bile delebilmesine olanak sağlar. Bu sayede çelikle takviye edilmiş Denizci savaş gemilerini birbirine dikebilmiştir. Dikişler çok sağlamdır. Robin ve Usopp büyük olmalarında rağmen hareket edememişlerdir. Dikilen maddeler ya da kişiler dikişler söküldüğünde zarar görmez. Yani meyvenin verdiği delme gücünün fiziksel hasar verme özelliği yoktur.

Silahları
Leo genelde omuzunda bir tabanca taşır. Ufak bir şey olduğu için onun elinde tabanca bazuka gibi durur. Ancak tabancayı henüz hiç kullanmadığı için tabanca kullanımı konusunda ne kadar iyi olduğu bilinmemektedir. Ayrıca meyve gücünü kullanabilmek için belinde taşıdığı bir çift iğne vardır. İğneleri silah olarak kullanıp kullanmadığı bilinmemektedir.

Tontatta Stili
Leo, cücelere özgü bir dövüş tarzı olan Tontatta Stili'ni kullanabilir. Ancak bu stilde hangi seviyede olduğu bilinmemektedir.

Künye

Adı: Leo
Okunuşu: Reo
İngilizce Adı: Leo
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 710, Anime 640
Bağlantıları: Tontatta Krallığı, Tonta Birlikleri, Büyük Hasır Şapka Korsan Filosu
Unvanı: Savaşçı
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 24 Temmuz

Şeytan Meyvesi
Adı:
Nui Nui no Mi (Tr. Dikiş Dikiş Meyvesi)
İngilizce Adı: Bilinmiyor
Anlamı: Dikiş
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Leo
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Adamdır saf ve iyi kalplidir.Severim Leoyu.Sersem mansherrynin hislerinden bihaber.
Meyvesi hareketsiz koyma esir alma konusunda çok işe yarar.
Viccanın rastgele attığı yumruklar bile yeri çatlatıp Zoroyu korkuturken lider Leonun fizik gücü çok daha fazladır.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık