Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Kozuki Oden †

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    232

Kozuki Oden (Kōzuki Oden), Wano Ülkesi'nin bir bölgesi olan Kuri'nin daimyosu ve Kozuki Hanesi'nin bir üyesi olan eski şogun Kozuki Sukiyaki'nin oğluydu. Aynı zamanda Kozuki Toki'nin kocası ve Kozuki Momonosuke ile Kozuki Hiyori'nin babasıydı. Bunlara ek olarak, Dokuz Kızıl Kın olarak bilinen bir grup efsanevi ve güçlü samurayın lideriydi ve bu samuraylar Oden'in hizmetkarları ve en güvenilir adamları olarak ona hizmet etmişti.

Oden, hayatının beş yıllık diliminde denize açılmış ve korsanlık yapmıştır. Korsanlık serüveninde önce Beyazbıyık Korsanları'nın 2. Tümen Komutanı olmuş ve daha sonra Roger Korsanları'na katılmıştır. Oden, Gülünç Masal'da Joy Boy'un hazinesini bulduktan sonra, babasının yerine şogun olmak ve Wano'nun sınırlarını dünyaya açmak amacıyla memleketine dönmüş, ancak şogunluk mevkini Kurozumi Orochi'nin gasp ettiğini görmüştür. Orochi ve onun ortağı olan korsan Kaido'ya karşı mücadele verse de başarılı olamamış ve Kaido tarafından idam edilmiştir.

Görünümü

Oden, 382 santimlik boyu ile çok iri ve kaslı bir adamdı. Saçları uzundu ve bir kısmı başının üzerinde tepsi gibi dururdu. Aynı zamanda oldukça belirgin üçgen favorileri de vardı. Nispeten keskin, siyah gözlere sahipti. İç ve dış köşeleri sırasıyla aşağı ve yukarı doğru inen siyah renkte sivri uçlu, belirgin ve oldukça kemerli kaşları vardı. Orta büyüklükte, hafif kancalı bir burnu, geniş, etkileyici bir ağzı ve geniş bir çenesi vardı. Ölümünden önceki beş yılda kısa bir keçi sakalı bırakmıştı.

Oden giysi olarak bacaklarının çoğunu açıkta bırakan turuncu renkte bir kimono giyerdi. Kimononun göğüs kısmında iki tane sarı renkte hilal deseni vardı. Oden ayrıca omuzlarına bağlı, sırtından aşağı inen büyük, mor ve beyaz renklerde bir nio-dasuki takardı. Sıklıkla giyimi böyle olsa da,arada bir daha uzun bir kimono giyerdi. Uzun kimonosunu giydiğinde nio-dasukiyi kemer olarak takar ve önünde bağlardı. Ayrıca en sevdiği kılıçları olan Cehennem Tanrısı ve Yılan Biçen'i obi kemerinin içine sıkıştırarak sol tarafında taşırdı. Beyazsakal Korsanları yaptığı bir partide açık renkli bir gömlek, koyu renkli pantolon giymiş ve başına da taç takmıştır.


Kişiliği

Oden son derece küstah, kendine güvenen ve iradeli bir adamdı. Bu özellikleri yüzünden, ergenlik ve gençlik dönemlerinde, kendisinin içeri girişi yasaklandığı için yakuza kumarhanesini yakmak ve geceleri kadınları kaçırarak dağlarda harem kurmak gibi, kendi menfaate uyan çirkin ve şiddet içeren eylemlerde bulunmuştur. Genel olarak, Oden çok sayıda şiddetli kavgaya karışmasıyla biliniyordu ve eylemlerinin sonuçlarını pek umursamıyordu, çünkü kavga çıktığında yakuzalarla baş edebiliyor ve kadınların sevgisini toplayabiliyordu. Erkeklerin çoğu Oden'in yaptıklarından dolayı dehşete düşüp, ondan nefret etse de, kadınlar Oden'i çok çekici buluyordu ve hatta haremi için kaçırdığı kadınlar bile kendi istekleri ile onun yanında kalıyordu.

Oden, taş ocaklarında çalışmaya mahkum edildikten sonra daha az bencil biri oldu ve çevresindeki Çiçek Başkenti vatandaşlarının hayatlarını iyileştirmek için çabalamaya başladı. Ancak, bu eylemler halk tarafından Oden'in eskiden yaptığı eylemler kadar çirkin ve kötü olarak düşünülmüştür. Buna verilecek en dikkate değer örnek, kuraklık sırasında şehrin su ihtiyacını karşılamak için bir nehri şehre yönlendirmiş, ancak bu hareketi nedeniyle şehir sular altında kalmıştır. Buna ek olarak, bir Dağ Tanrısı Çiçek Başkenti'ne saldırdığında onu durdurmak için harekete geçmiş ve hatta olayı kazaya neden olan Kin'emon'a suç kalmasın diye kendisi üstlenmiştir. Oden aslında iyi niyetli bir insandı, ancak pervasızdı ve etrafındakilere potansiyel olarak yabancılaştırıcı davranışlarda bulunurdu. Örneğin, bir zamanlar tanıdığı ölmüş bir adamı onurlandırmak için, merhumun yakılmış kalıntıların üzerine bir tencere oden çorbası pişirmiş ve yas tutan aile üyelerinin dehşete düşmesine rağmen, eski arkadaşıyla "son bir içki" içmiştir. Sukiyaki tarafından sürgün edildikten sonra, Kuri'ye barış getirebildiği ve bölgenin altyapısını sadece iki yıl içinde yeniden inşa edebilmiştir.

"Bu ülkeden gitmek benim hayalim!! Beni de yanınızda götürün, dünyayı görmeme izin verin!!"

-Oden'in maceraya olan açlığı.

Oden maceraya son derece düşkün bir adamdı ve Wano Ülkesi'ni çok boş gördüğü için buradan uzaklaşmak istiyordu. Bu yüzden sayısız defa yasadışı şekilde ülkeyi terk etmeye çalışmıştır. Gençliğinde ülke dışına çıkmayı, babasının yerine geçerek şogun olmaktan daha önemli görüyordu. Oden'in ülke yelken açma kararlılığı o kadar büyüktü ki daimyo olmadan önce tam 38 kez ülkeden kaçmayı denemiştir. Edward Newgate kendisini sürekli reddettiğinde ve ona haber vermeden gizlice yelken açmaya çalıştığında, Oden hiç düşünmeden Moby Dick'in zincirle tutarak doğrudan denize atlamış ve Beyazbıyık Korsanlarını şok etmiştir. Oden'in kararında ısrarcı olduğunu kabul eden Beyazbıyık, en sert hava koşullarına ve engellere çekinmeden göğüs gerdiği takdirde onu tayfasına alacağını söyleyerek Oden'e zor bir meydan okuma dayatmıştır. Oden, Beyazsakal Korsanları'na resmen katıldıktan sonra,vardıkları her yeni adada, Wano'nun bilmediği yeni keşifleri öğrenerek son derece heyecanlı ve meraklı hale gelmiş ve her seferinde pervasızca kendini tehlikeye atmıştır. Roger Korsanları ile yelken açtıktan sonra da, babasının yerine şogun olmaya, Wano'nun sınırlarını açmaya ve tüm dünyayı değiştirmeye karar vermiştir.

Oden oldukça saf bir adamdı. Orochi tarafından kolayca kullanılmış ve bu yüzden Kaido ona Aptal Lord lakabı takmıştır. Orochi her borç istemeye geldiğinde ona para verir, Denjiro kendisini bu konuda azarlamasına rağmen bunu yapmaktan vazgeçmezdi. Oden ayrıca kendini beş yıl boyunca küçük düşürmesi durumunda Orochi ve Kaido'nun Wano'dan ayrılacağına dair bir anlaşmaya uyacaklarına inanmıştır. Ancak Oden'in saflığı dolaylı olarak Orochi'nin iktidardaki yerini sağlamlaştırmasına ve Wano'yu bir çorak araziye dönüştürmesine neden olmuştur.

Oden, kaba davranışlarına rağmen son derece şefkatli bir adamdı. Kin'emon ve Denjiro'nun onun takipçileri gibi davranmasından rahatsız olduğu halde onların iyiliğini önemsemiştir. Yetim Izo ve Kikunojo, zulüm gören Kurozumi Kanjuro ve yalnız Raizo gibi diğer insanları da bünyesine almıştır. Kuri'nin suçlularını ve kanun kaçaklarını bastırdıktan sonra, onları suçlu olarak infaz etmek yerine onları topluma kazandırmayı seçmiştir. Oden, cehaletin sembolü olduğunu düşündüğü ayrımcılığa müsamaha göstermemiştir Kawamatsu, Inuarashi ve Nekomamushi'yi alenen aşağılanmaktan ve işkence görmekten kurtarmış ve onlara bunu yapanları dövmüştür. Ayrıca bu üçlüyü canavarlardan çok çaresiz çocuklar olarak görmüş ve benzersizlikleri karşısında hayrete düşmüştür. Bunlara ek olarak, Beyazbıyık Korsanları'na katılma şansını kaybetmek pahasına Amatsuki Toki'nin yardımına koşmuştur. Toki, Roger Korsanları'yla yolculuğunun ortasında Wano'ya geri dönmek zorunda kaldığında, Oden onunla birlikte kalmasın diye onu boşanmakla tehdit etmek zorunda kalmıştır. Orochi'nin gücünü ve otoritesini Wano vatandaşlarını köleleştirmek ve kendi zalim açgözlülüğünü doyurmak için kötüye kullandığını öğrendiğinde, öfkelenmiş ve Orochi'yi idam etmek için Çiçek Başkenti'ne bizzat kendisi saldırmıştır. Orochi ailesinin dedesinin suçlarından dolayı nasıl haksız yere zulüm gördüğünü Oden'e anlatmış, Oden de Kurozumi Hanesi'ne özür olarak Çiçek Başkenti'nde her hafta çıplak dans etme talebini kabul etmiştir. Bu talebi kabul etmesinin bir diğer nedeni de, Wano vatandaşlarını Orochi'nin intikamından kurtarmak ve Kaido'nun esareti altında bulunan yüzlerce kişiyi özgürleştirmekti.

Oden'in en sevdiği yemek, Wano'daki yolculukları sırasında ve ayrıca Kuri daimyosu olduktan sonra hizmetlilerini beslemek için pişirdiği oden çorbasıydı. Oden, en sevdiği yemeğin adını almaktan bile gurur duyuyordu ve kaynayan bir kazanda haşlanarak ölürken oden çorbası gibi haşlanmak için doğduğunu söylemiştir. Oden, sake içmeyi de çok severdi, sekiz yaşındayken alkol almaya başlamıştı.

Yetenek ve Güçleri

Genel Bakış
Kuri daimyosu olan Oden, ölümünden önce bölge üzerinde büyük bir gücü ve nüfuzu vardı. Oğlunun da miras aldığı "Her Şeyin Sesi"ni duyma yeteneğine sahipti. Hem Beyazbıyık Korsanları'nın, hem de Roger Korsanları'nın eski bir üyesi olan Oden, her iki tayfada da büyük bir etki bırakmış ve son derece güçlü bir korsan olarak görülmüştür. Oden'in etkisi Zo'daki Mink Kabilesi üyelerine kadar uzanıyordu. Kabilenin liderleri Inuarashi ve Nekomamushi, Oden'e katı bir şekilde bağlıydı. Oden ayrıca Kozuki Hanesi'nin atalarında da var olan Kitabe dilini okuma ve yazma bilgisine de sahipti.

Oden etrafındakiler üzerinde o kadar büyük bir etkiye sahipti ki, Mink Kabilesi bin yıllık ülkelerinin yıkılması pahasına Oden'in adamlarından birini yakalanmasına izin vermemiştir. Yakuza ile yıllar içinde yaşadığı tüm çatışmalara rağmen, Oden'in ölümü yakuza liderleri üzerinde öyle bir etki yaratmıştır ki, liderlerin hepsi yakalanıp Udon Hapishanesi'ne gönderilmeden önce Kaido ile ittifak yapmış olan Orochi'ye karşı kendi isyanlarını başlatmıştır.

Oden son derece karizmatik bir adamdı ve muazzam bir savaş becerilerine sahipti. Dövüş konusundaki yetenekleri daha erken yaşta kendisini göstermiştir. Güçlü samuraylar ve yakuzlar ile girdiği büyük mücadeleler sonucunda da savaş hüneri gittikçe gelişmiştir. Gençliğinde yetkililer tarafından sık sık takip edilmesine rağmen, yalnızca bir kez yakalanabilmiştir. Dövüş yetenekleri ile Kuri'nin en güçlüsü olan Ashura Doji ve adamlarını dize getirmiş ve daha sonra karizmatik etkisini kullanarak onları vatana millete hayırlı insanlar haline getirmiştir. Bundan önce, hızlı bir şekilde taş ocağında bir işçi olarak yüksek şöhretli bir figür haline gelerek karizmasını da gösterdi. Bu olaydan önce taş ocağında karizmasına karizma ve popülaritesine popülarite katmıştır.

Oden'in yelken açmak ve rota saptamak gibi yetenekleri yoktu, bunu kendisi de kabul ederdi.

Fiziksel Yetenekleri
Oden, bebekliğinden itibaren muazzam bir fiziksel güce sahipti ve daha emeklemeye bile başlamadan önce sütannesini odanın diğer tarafına fırlatmıştı. İki yaşına geldiğinde çıplak elleriyle tavşanları yakalayabiliyordu ve dört yaşındayken sadece bir taş atarak bir ayıyı öldürmüştü. Yetişkinlikte Oden, denizde yakaladığı dev bir sazan taşıyabiliyordu ve kılıç ustalığında Beyazbıyık'ın Bulut Kesen'i çarpışmaya yetecek kadar fiziksel güç kullanabiliyordu. Oden, muazzam gücüne uyacak şekilde, çıplak elleriyle bir aşırı derece sıcak bir tencereyi tutabiliyordu, bu da onun acıya karşı şaşırtıcı bir toleransa da sahip olduğunu gösteriyordu.

Oden muazzam bir dayanıklılığa sahipti. Kurili ronin Doji ve onun emri altındaki adamlarla bütün bir gece boyunca tek başına savaşmış ve birçok yara almasına rağmen galip gelmiştir. Buna ek olarak, Moby Dick tarafından çekilen bir zincire tutunmuş ve Yeni Dünya okyanusunun pek çok tehlikesi ve iklimiyle yüzleşmiştir. Hiçbir koruması olmadığı halde zinciri üç gün boyunca tutabilmiş ve Toki'yi kurtarabilmek için bırakmıştır. Toki'ye yardım ettikten sonra hafif bir tedavi görmüş ve sadece bir gece uyuyarak eski haline dönmüştü. Toki, Oden'in bu muazzam iyileşme hızına oldukça şaşırmıştır.

Oden, canavarımsı gücünün ve dayanıklılığının bir kanıtı olarak, her biri çok büyük olan dokuz uşağını kalın bir tahta kalasın üzerinde tutarken, vücudunun alt yarısı uzun bir süre boyunca kaynayan yağ dolu bir kazanda kalmıştır. Yağın sıcaklığı o kadar fazlaydı ki, içine düşen bir adam hemen dışarı çıkmasına rağmen saniyeler içinde ölmüştür. Oden, 700 derecenin üzerinde bir sıcaklığa sahip olan ve sıcaklığı artmaya devam eden kazanın içerisinde bir saatten fazla durabilmiş ve bu yaptığı ile Kaido'yu bile etkilemiştir. Ölümün eşiğine gelmesine rağmen, dokuz uşağının tümünü infaz alanından çok uzağa fırlatacak gücü vardı. Yine de Kaido, Oden'in hayatta olmasına rağmen bedeninin çoktan öldüğünü belirtmiştir.

Kılıç Ustalığı
Oden, Oden Nitoryu (Oden'in İki Kılıç Tekniği) olarak anılaniki kılıç tekniğinin kendi varyasyonunu geliştirmiş, son derece yetenekli ve güçlü bir kılıç ustasıydı. Efsanevi kılıçlar olarak anılan Cehennem Tanrısı ve Yılan Biçen'i çift olarak kullanmakta muazzam bir hüner ve iki yönlü beceriye sahipti.

Oden daha 9 yaşındayken Çiçek Başkenti'nde tüm bir yakuza çetesine karşı tek başına dövüşebiliyordu. 18 yaşındayken, Dağ Tanrısı olarak bilinen devasa canavarı tek bir saldırıyla yere yıkmıştır. Kin'emon, Oden'in Wano'daki en tehlikeli suçlu olarak bilinen Doji (savaşta 100 adam değerinde olduğu belirtilmiştir) ve adamlarına karşı tüm savaşabildiğini söylemiştir. Beyazbıyık Korsanları ile yaptığı maceralar sırasında, büyük bir korsan gemisini ikiye bölerek kolayca batırmayı başardı. Beyazbıyık ve Roger Korsanları ile olan maceraları nedeniyle edindiği savaş tecrübesi sayesinde, Mitolojik Zoan türü olan Ejderha Meyvesi yemiş, neredeyse yenilmez sayılan Kaido'ya bilinen tek kalıcı yarasını vermiştir. Kaido'yu yere düşürmeyi başardıktan sonra ona bitirici vuruşu yapacakken Momonosuke kılığına giren Kurozumi Higurashi tarafından kandırılmış ve arkadan yediği bir saldırı sonucunda yenilmiştir.

Haki
Kral Haki

Oden, kullanıcılarının bir kral niteliğinde olduğu söylenen çok nadir bir Haki türü olan Kral Haki'yi kullanma yeteneğine sahipti. 30 yıl önce Newgate ile olan ilk karşılaşmasında, ikisi arasındaki ani çatışma yıldırım gibi dikkate değer bir etki yarattı ve bir şok dalgası yaydı. Bu aynı zamanda Kaido ile yaptığı dövüşte de görülmüştür.

Silahlanma Hakisi
Oden, Wano'da "Ryuo" olarak bilinen Silahlanma Hakisi kullanımında son derece ustaydı. Tehlikeli haki emici özelliğine rağmen, Cehennem Tanrısı'nı ehlileştirebilen tek kişi olmuştu. Dokuz Kızıl Kın'ın lideri olan Kin'emon bile Cehennem Tanrısı'nı eline almaya korktuğunu belirtmiştir. Kılıcı alan Roronoa Zoro'nun kolu haki emilimi nedeniyle zayıflamış, ancak Zoro kılıcı zorlayarak hakisini geri almıştır.

Oden, 18 yaşında bile, kılıçlarını sertleştirerek, muazzam bir büyüklüğüne sahip olan Dağ Tanrısı'nı tek bir vuruşta ikiye bölmüştür. 29 yaşındayken son derece güçlü bir Silahlanma Hakisi ustası olan Newgate'e ait Bulut Kesen'e karşı koyabilmiştir. Oden'in Silahlanma Hakisi konusundaki yeteneğinin en büyük kanıtı da, Monkey D. Luffy'nin Seken Adam formunda zarar veremediği Kaido'nun ejderha formuna kalıcı bir yara verebilmiş olmasıdır.

Silahları
Oden kılıç olarak Wano'nun iki efsanevi demircisi Tenguyama Hitetsu ve Shimotsuki Kozaburo tarafından yapılmış 21 Muhteşem Kılıç içerisinde yer alan Cehennem Tanrısı (Enma) ve Yılan Biçen (Ame no Habakiri) isimli kılıçları kullanırdı.

Hitetsu'ya göre Oden şimdiye kadar Cehennem Tanrısı'nı kullanmak konusunda uzmanlık sağlayabilmiş tek kişidir. Yetenekli bir kılıç ustası olan Zoro bile kılıcın haki çekme özelliğine karşı koymakta zorlanmıştır. Bu kılıçlar ayrıca Kaido'ya bilinen kalıcı tek yarasını vermiştir.

Ek Bilgiler

- Oden'in hayatı, geleneksel bir Japon kış yemeği olan oden ile aynı eksende geçmiştir. Ayrıca Oden'in en sevdiği yemek odendir. Kendisi de bu yüzden canlı canlı haşlanarak infaz edilirken "Adım Oden ve ben haşlanmak için doğdum" diye bağırmıştır. Ayrıca bir saat boyunca kaynar kazanın içinde durması, oden yemeğinin pişmesi için bir saat kaynatılması gerektiğine bir atıftır.
- Oden'in doğum günü olan 22 Şubat tarihi Japonya'da Ulusal Oden Günü olarak kutlanmaktadır, ayrıca Oden'in öldüğü 972. bölüm 22 Şubat tarihinde yayınlanmıştır.
- Oden ve Japon Şinto inancındaki deniz ve fırtına tanrısı olan Susanoo-No-Mikoto ile bazı benzerlikler vardır:
  • Her ikisi de dürtüsel bir şiddete sahipti ve yiğitlik ile pervasızlıktan dolayı etrafındaki insanlara karşı çirkin eylemlerde bulunmuşlardır. Bunların sonucunda da ceza olarak evlerinden sürülmüşlerdir.
  • İkisinin de kılıçlarının adı Yılan Biçen'dir.
  • Her ikisi de yaptıklarının kefareti olarak başkalarına büyük iyiliklerde bulunmuşlardır.
  • Her ikisi de benzer isimlere sahip düşmanlarla yüzleşmiştir. Susanoo-No-Mikoto, Yamato no Orochi ile çarpışırken, Oden de Kurozumi Orochi ile mücadele etmiştir.
- Oden'in Yunan mitolojisindeki ilahi kahraman Herakles (Herkül) ile de bazı benzerlikleri vardır:
  • Her ikisi de doğuştan gelen üstün bir fiziksel güce sahiptir.
  • Her ikisi de kadınlarla aşırı derecede içli dışlı olmuş.
  • Oden'in gerçekleştirdiği bazı eylemler, Herakles'in 12 Görevi'nden alınmıştır:
    • Oden'in Dağ Tanrısı'nı yenmesi, Herakles'in dördüncü görevinde Erymanthian Domuzu'nu yakalamasından esinlenilmiştir.
    • Oden'in Çiçek Başkenti halkını kuraklıktan kurtarmak için bir nehrin yönünü şehre doğru çevirmesi, Herakles'in beşinde görevinde Augean'ın ahırlarını temizlemek için nehirlerin yönünü çevirmesinden alınmıştır. Ancak Oden'in yaptığı felaket ile sonuçlanmıştır.
  • Her ikisi de aile üyelerinden biri tarafından aileden dışlanmıştır (Herakles, Hera tarafından aileden kovulmuş, Oden de babası Sukiyaki tarafından evlatlıktan reddedilmiştir).
  • Her ikisi de denizlerde yolculuk yapmıştır (Herakles, Argonatlar ile yelken açmış, Oden de Beyazbıyık Korsanları ve Roger Korsanları ile yelken açmıştır).
  • Her ikisinin de babaları bulundukları bölgenin yöneticisidir (Herakles'in babası olan Zeus, Olimpos'un kralıdır, Oden'in babası Sukiyaki de Wano'nun şogunudur).
- Oden'in infazı, 16. yüzyılda yaşamış yarı efsanevi Japon kanun kaçağı kahraman Ishikawa Goemon'un idamına benzer. Goemon'un infazının bir versiyonu, Goemon'un karısı Otaki'nin ölümünün ve oğlu Gobei'nin yakalanmasının intikamını almak için Hideyoshi'ye suikast düzenlemeye çalışmasıdır. Guemon önce Fushimi Kalesi'ne gizlice girer, sonra da Hideyoshi'nin odasına sızar, ancak amacına ulaşamadan yakalanır. İşlediği suç nedeniyle küçük oğluyla birlikte demir kazan içinde canlı canlı haşlanarak idam edilmesine karar verilir. Guemon, Oden'in uşaklarını kurtardığı gibi oğlunu başının üstünde tutarak kurtarmayı başarmıştır.
- Oden'in iki kılıç stili, "Japonya'nın En Büyük Samurayı" olarak kabul edilen Miyamoto Musashi ile benzerlik gösterir.

Künye

Adı: Kozuki Oden
Okunuşu: Kōzuki Oden
İngilizce Adı: Kozuki Oden
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 920, Anime 910
Bağlantıları: Kozuki Hanesi, Roger Korsanları (Eski), Beyazbıyık Korsanları (Eski)
Unvanları: Samuray, Daimyo, Korsan (Eski), Tümen Komutanı (Eski)
Yaşadığı Yer: Kuri, Çiçek Başkenti (Eski)
Lakabı: Aptal Lord (Jap. Bakatono, İng. Idiot Lord)
Durumu: Ölü
Öldüğündeki Yaşı: 39
Doğum Günü: 22 Şubat
Boyu: 3.82 cm
Ödülü: Bilinmiyor

Hak Sahibi

Kaynak: https://onepiece.fandom.com/wiki/Kozuki_Oden
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Adamdır. Hemen okuyorum.

Adamın öldüğü sayıyı 22 Şubat Ulusal Oden Günü’ne denk getirmek nedir Oda. :oleyo:
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık