O kırılmayı Sabaody'de yaşamadı mı, yada orada yaşaması gerekmez miydi?Ben Ussop'un cesur savaşçı olacağı günleri bekliyorum. Bunun için de bir kırılma yaşaması gerekiyor, o kırılmayı ne şekilde yaşar, en çokta bunu merak ediyorum. Birilerimi ölür, Shabondy olaylarındaki gibi bir ayrılıkmı olur ne olur görmek istiyorum... En ilgi çekici olan bu.
Sabaody'e kadar bir şeyler yaşandı, zor olaylara göğüs gerildi; Sabaody'de amirale bile gerek kalmadan iki robot içinizden geçti hayatta kalmanızın tek mantıklı açıklaması Luffy'nin o dünyadaki vaadedilmiş prens olması, bir adaya düştün adanın her tarafında ayrı bir tehlike balta girmemiş bir ormana anadan üryan şekilde atılmış ergenden farkın yok, tayfan öldü mü kaldı mı bilmiyorsun, kaptanından haber alıyorsun kardeşini yitirmiş bir de denizciler çocuğun içinden geçmiş(kaptanının senin de tanıştığın, sevdiğin kardeşinin kelimenin tam anlamıyla içinden geçmişler.) canını yine prenslik sayesinde kurtarmış, sonra yine bu kaptanından 2 yıl sonra buluşacağız diye mesaj alıyorsun ve değişmen, güçlenmen gerektiğinin farkına varıyorsun hatta bunu dile getiriyorsun. Ustanla beraber o balta girmemiş adanın efendisi olacak kıvama geliyorsun, sonrasında yine tayfanla çeşitli maceralara atılıp bir de haki açıyorsun... Sonuç:
Usopp yine zaman atlaması öncesi aynı hareketleri yapıyor, aynı triplere giriyor, hala aynı korkak... Bunu bir komedi unsuru olarak kullanıyor bunun farkındayım ama çok çiğ hala bu kafayla devam etmesi.
Son olarak açıkçası ben Usopp'un korkaklığını aşmayacağını ama tıpkı diğer yalanlarının gerçekleşmesi gibi denizlerin en cesur savaşçısı olarak anılacağını düşünüyorum.