Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Jewelry Bonney

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 134 83.2%
  • Sevmem

    Kullanılan: 27 16.8%

  • Kullanılan toplam oy
    161

Jewelry Bonney (Juerī Bonī), Güney Mavi kökenli bir korsan tayfası olan Bonney Korsanları'nın kaptanı olan bir korsandır. En Kötü Nesil olarak anılan on iki kişilik korsan grubundaki kişilerden biridir.

Görünümü

Bonney uzun ve açık pembe renkte saçları olan, kahverengi gözlü (animede mordur) ince, düzgün vücutlu (düzenli olarak tükettiği muazzam miktarda yiyeceğe rağmen) genç bir kadındır. Şeytan Meyvesi yeteneği sayesinde yaşını değiştirebildiği için, görünüşünü de değiştirebilmektedir. Bir çocuğa dönüştüğünde daha çocuksu olsa da yetişkin hali ile benzer yüz hatlarına sahip olur, ayrıca yetişkin halindeki gibi uzun boylu ve dolgun vücutlu olmaz.

Üzerine hem karın bölgesini hem de göğüslerini ortaya çıkaran beyaz bir atlet ve altına askıları olan turuncu-siyah çizgili tokalı şort giyer. Ayaklarında dizlerine gelen siyah renkte yüksek topuklu çizmeler vardır. Çizmenin içine üzerlerinde sarı güneş benzeri motifler olan bir çift pembe ve koyu kırmızı renkte bir çorap giyer. İki yıl önce açık yeşil kenarlı, yeşil renkte Furażerka tipi bir şapka takardı. Sağ gözünün altında bir piercing vardır ve dudaklarına kırmızı ruj sürer. Arada sırada kahverengi kürklü bir ceket giyerken görülür.

Bonney çocukken daha yuvarlak bir yüze ve omuz hizasında kesilmiş saçlara sahipti. Giysileri ve yüzü kirlenmiş görünüyordu. Ayrıca çocukken bile fazlasıyla iştahlıydı.

İki yıllık zaman atlaması esnasında Bonney'nin görünümünde önemli bir değişiklik olmamıştır. Yeşil şapkasının yerine, Usopp'un şapkasına benzeyen siyah bir şapka takar. Üzerine ise uzun, kahverengi bir kürk giyer. Ruju da artık kırmızı değil, pembe renktedir.

Dünya Konseyi Arkı sırasında, zaman atlamasından önce giydiği kıyafetlerin aynısını giydiği görülmüştür. Yine yeşil renkte bir şapka takıyor olsa da, bu şapkası iki yıl öncekinden daha farklı olan kulaklı bir şapkadır. Ayrıca beyaz atletinin kenarlarında fırfırlar vardır.

Kişiliği

Bonney, lakabına uygun olarak, sofra adabı çok kötü olan son derece obur bir insandır. Örneğin önündeki yiyecek daha bitmemiş olmasına rağmen daha fazla yiyecek ister. Genellikle en sevdiği yiyecek olan pizzayı yerken görülür, kavga ederken ya da kaçarken bile pizzasını elinden düşürmez.

Bonney her ne kadar kaba ve öfkeli biri, olsa da, biraz sağduyulu bir insandır. Özellikle Sabaody Takımadaları gibi tehlikeli bölgelerde ne zaman savaşacağını ve belayı ne zaman önleyeceğini iyi bilir. Roronoa Zoro'nun bir Dünya Asili'ne saldırmaya çalıştığını gördüğünde, böyle bir eylemin korkunç sonuçlara yol açacağını çok iyi bildiği için, Zoro'ya öldü süsü vererek büyük bir olay çıkmasını engellemiştir. Ayrıca bir korsanın nasıl olması gerektiğine dair basmakalıp bir görüşe sahiptir. Bütün Korsanların hassas durumlarda ortalığı karıştırmamak konusunda yazılı olmayan bir kurala uyması gerektiğine inanır. Bu yüzden Zoro'nun yaralı bir yabancıya yardım ettiğini gördüğünde çok şaşırmıştır.

Bonney son derece kindar biridir. Kendisine yanlış yapanlara bitmek bilmeyen bir kin besler ve sıklıkla onların isimlerini lanetler. Sabaody'de bir sürü olay çıkardıkları için Hasır Şapka Korsanları'nı ezmeye yemin etmiştir. Görünüşe göre Dünya Hükümeti, Denizciler ve Karasakal Korsanları ile de husumeti vardır, sıklıkla onları bir şeylerle suçlar.

Bonney hoş bir insan olmasa da, ancak başkalarına saygı duyabilir; özellikle En Kötü Nesil korsanlarından ikisi olan Monkey D. Luffy ve Trafalgar D. Water Law'un yaptıklarından dolayı onları övmüştür. Bartholomew Kuma ile de henüz ne olduğu tam bilinmeyen bir ilişkisi vardır. Onun Mary Geoise'da köle yapıldığına tanık olduktan sonra çok üzülmüş ve tamamen kalpsiz biri olmadığını göstermiştir.

Yetenek ve Güçleri

Bonney herhangi olumsuz bir etki ile karşılaşmadan aşırı miktarda yiyecek tüketebiliyormuş gibi görünmektedir. Ne kadar yerse yesin, asla doymaz ve yediği tüm yiyecekleri herhangi bir şişmanlama belirtisi göstermeden sindirebilir.

Bonney, ince yapılı biri olmasına rağmen önemli sayılabilecek fiziksel yeteneklere sahiptir. Zoro, Charlos'a saldırmadan önce onu durdurmayı başarmıştır. Zoro'nun öldürme niyetini, o daha saldırıya geçmeden önce onu tutabilecek kadar hızlı algıladığı için oldukça hızlı biri olduğu söylenebilir. Tayfası ile birlikte Karasakal Korsanları tarafından etkisiz hale getirilmiş ve yakalanmıştır, ancak son derece dayanıklı bir adam olan Marshall D. Teach'in kafasına tekme atarak onu yaralamayı başarmıştır.

Bonney, Dünya Hükümeti'nin elinden iki kez kaçmayı başardığı için kaçma konusunda oldukça yetenekli biriymiş gibi görünmektedir. Şeytan Meyvesi sayesinde sızma, gizlilik, hırsızlık, oyunculuk ve akıl oyunları oynama konusunda da yetkindir Dünya Konseyi katılımcılarından biriymiş gibi davranarak Mary Geoise'a başarılı bir şekilde sızmayı başarmıştır. Çoğu korsan için Mary Geoise'a davet edilmeden veya köleleştirilmeden girmenin pratik olarak imkansız olduğu düşünüldüğünde, Bonney'nin bu yaptığı imkansız ve hayal edilemeyecek bir başarıdır.

Şeytan Meyvesi
Bonney adı henüz açıklanmamış Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde yaşlanma sürecini manipüle edebilir, kendisini ve başkalarını istediği gibi yaşlandırabilir ya da gençleştirebilir. Gücünü kendini gizlemek için kullanabilir ve aynı zamanda rakiplerini aşırı derecede yaşlandırarak hareket edemeyecek yaşlılara veya aşırı derecede gençleştirerek fiziksel güçleri olmayan küçül çocuklara dönüştürebilir. Bonney kendi yaşı ile istediği gibi oynayabildiği için, gerçek yaşı ve görüntüsünün nasıl olduğu bilinmemektedir.

Meyvenin gücü ile yaşlanan ya da gençleşen kişiler vücutlarının gösterdiği yaştan bağımsız olarak hafızalarının bilişsel yeteneklerinin tümünü korur (yine de çocuk olanların ağlama eğilimleri vardır).

Bonney'nin yeteneği hayvanlar üzerinde de etkilidir ve meyvenin gücünden etkilenen hayvanlar yeni yaşlarında ne yapacaklarına dair içgüdüsel bilgiye sahiptir. Douglas Bullet ile dövüşürken birkaç yumurtayı uçmayı bilen bir kuş sürüsüne dönüştürmüştür.

Meyvenin gücü etkin olduğu zaman etkilediği kişilerin kıyafetlerinde bir değişim sağlamaz, bu yönden diğer Şeytan Meyveleri içerisinde nadir bir özelliğe sahiptir. Görünüşe göre Bonney, çocuğa dönüştüğü zaman kıyafetlerinin üzerine tam olması için dar giysiler giymektedir. Zira yaşları değişen bir grup Denizci askerinin üniformalarının üzerlerine çok büyük geldiği görülmüştür.

Bonnet'nin gücünü nasıl kullandığı tam olarak bilinmemektedir. Ancak Karasakal onu sadece ellerini bir direğe zincirleyerek tutabildiği için, Bonney'nin gücünü kullanmak için ellerine veya doğrudan fiziksel temasa ihtiyacı olduğu söylenebilir. Ancak ellerine takılan zincirlerin deniztaşından yapılmış olma ihtimali de vardır. Bullet ile olan dövüşünde ona dokunmaya çalışmıştır, bu yüzden muhtemelen gücü dokunarak etkili olmaktadır.

Animede gösterildiğine göre Bonney'nin güçleri bir anda değil, belli bir süreden sonra etkisini göstermektedir. Ayrıca Zoro'nun, Charlos'u öldürmesini engelledikten sonra çocuk olmasına rağmen, yetişkin ses tonuyla konuşmuştur. Ayrıca güçlerini kullanırken pembe bir şekilde parlar.

Ek Bilgiler

- Bonney, 6. One Piece Popüler Karakterler anketinde 68. sıradadır.
- Bonney bilinen tek kadın Süper Çaylak'tır ve aynı zamanda En Kötü Nesil içerisindeki tek kadın korsandır.
- Bonney ve Charlotte Linlin arasında bazı benzerlikler vardır;
  • İkisi de belli bir ünü olan bir korsan grubunun içindeki tek kadın üyelerdir (Linlin, Dört İmparator içindeki tek kadın üyedir).
  • İkisinin de saçları pembedir ve aynı biçimde ve renkte ruj sürer.
  • İkisi de aşırı derecede oburdur.
  • İkisinin de Şeytan Meyvesi güçleri diğer insanların ömürlerini etkiler.
  • İkisinin de gemileri şeker temalıdır.
SBS Tabanlı Ek Bilgiler
- Bonney'nin doğum günü olan 1 Eylül lakabı ile ilişkilidir. 9/1 Oo-gurai olarak okunabilir, bu da Büyük Obur (Ō-Gurai)'a bir göndermedir.
- Bonney'nin adı, 18. yüzyılda bir soylu iken sonradan Karayipler'de korsanlık yapmış olan İrlandalı kadın korsan Anne Bonny'den gelmektedir.
- Bonney'nin en sevdiği yiyecek pizzadır, en sevmediği yiyecek ise havuçtur.
- Bonney gerçek hayatta yaşasaydı, Avustralyalı olurdu.
- Bonney korsan olmasaydı, pizza dükkanı işletirdi.
- Bonney yemek yemekten ve Jenga oynamaktan hoşlanır.
- Bonney bir çiçek olsaydı, küpe çiçeği olurdu.
- Bonney'nin hayvan teması geyiktir.

Künye

Adı: Jewelry Bonney
Okunuşu: Juerī Bonī
İngilizce Adı: Jewelry Bonney
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 498, Anime 392
Bağlantısı: Bonney Korsanları
Unvanları: Korsan, Kaptan
Lakabı: Büyük Obur (Jap. Ō-Gurai, İng. Big Eater)
Bilinen Yaşı: 24
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 1 Eylül
Boyu: 174 cm
Kan Grubu: F
Ödülü: 140.000.000 Beri

Şeytan Meyvesi
Adı:
Bilinmiyor
Anlamı: Bilinmiyor
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Jewelry_Bonney
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Ya Roger'ın çocuğu ya da Ace'nin sevgilisi.

Ellerine sağlık.
Evet kesin Roger ile bağı var. Akainu ondan öldüremiyor çünkü Ace'i öldürdüğünde hissettiği pişmanlıktan günlerce gözüne uyku girmemiş :( Geceler boyu ağlamış... Manyak mısın adam mı seçiyorsun :S
 
Evet kesin Roger ile bağı var. Akainu ondan öldüremiyor çünkü Ace'i öldürdüğünde hissettiği pişmanlıktan günlerce gözüne uyku girmemiş :( Geceler boyu ağlamış... Manyak mısın adam mı seçiyorsun :S
Bir kılıfı bulunur, ben ona inanıyorum. Ace ya da Roger ile bağı var.
 
Akainu öldürmeden duramazdı bir bağ olsa.
Kesinlik nereden geliyor? Belki gorsei özel olarak istedi, meyvesi çok özel belki. Kutsallar ile bağı olabilir. Akainu normal korsanı da öldürmeden bırakmazdı hele ona atar yapacak olanı ama bir şey yapmamış.

Biraz sakin, düşüncelere saygı duyalım.
 
Bence soylu çıkacak ya da Big Mam ın kızlarından birisidir. Umarım güçlü çıkar kadın tek nova olduğu için Oda efendi özenir umarım. Meyvesini de hep çok beğenmişimdir. Yaş meyvesi falan olabilir mi acaba ?

Eline sağlık .
 
Kilit bi rolde yer alacak.Bu kesinde,nerenin kilidi muamma :D

Silinmiş sanırım :) Kız olursa adını Anne koy diyor.Anne Bonny-Jewelry Bonney :sapkali:

Yaş tutmuyor ama Roger'ın kızı olabilir.

 
Son düzenleme:
Geçmişi için birçok teori var. Linlin'in kızı olması en uygun olan. WB ile bir ilgisi yoktur. O ağlama falan sadece hayranlıktan ve saygıdan geliyor bence. Ace ile sevgili değiller, Roger vesilesi kardeş olmaları teorisinin olabilitesi var ancak savaşta Ace'ye herhangi bir yaklaşımının olmaması sebebi ile buna da sıcak bakmıyorum.

Saka'nın yakasındaki gül pembe bir gül bu durumda Booney ile Saka'nın bir geçmişi olabilir:p

Urouge ile birine yamanmamış nadir supernovalardan biri olduğu için en sevdiklerim arasında. Gücü novalar arasında tepeye oynar bana kalırsa. En yüksek ödüllü kadınmış şimdilik. Tabi hebihime-sama bundan çok daha güçlüdür. Onu da unutmayalım. Ellerine sağlık.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık