Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Haikyuu!!

Haikyuu!! 401: https://ww4.readhaikyuu.com/chapter/haikyuu-chapter-401/

Önceki bölümde; Hinata ve Kageyama, maçın en kritik anında file önünde karşı karşıya gelmişlerdi. Bu bölüm de doğal olarak o pozisyondan devam ediyor. Kageyama sol eli ile Hinata'nın smaçladığı topa dokunmayı başarıyor ve top karşı fileye; Hinata'nın arkasına doğru düşüyor. Tam da bu sırada, Hinata sağ ayağının topuğu ile düşmekte olan topa vuruyor ve top Atsumu'nun pas verebileceği bir yüksekliğe kadar çıkıyor. Yere inerken topuğu ile topa vuran Hinata, yere indiği anda bir an bile duraksamadan filenin diğer tarafına koşuyor ve Kageyama ve öndeki diğer ikili tepki veremeden zıplıyor. Sadece şu kısım bile büyüleyici ama geçen bölümün son kısımlarını da unutmamak lazım. Hinata son pozisyonda:
1-) Gerçekten çok zor bir topu çıkartıyor.
2-) Çıkarttığı top daha havadaki en yüksek noktaya ulaşmadan boş bir noktaya doğru koşup zıplıyor ki çıkarttığı toptan sonra dengesini sağlaması gerçekten zor
3-) Kageyama'nın bir şekilde durdurduğu ve arkasına düşen topa topuğu ile biraz ters bir pozisyonda vuruyor.
4-) Tekrar yere iniyor ve anında filenin diğer tarafına koşup zıplıyor.

Bu nasıl bir denge, bu nasıl bir hız ey Hinata? Koy One Piece evrenine Apoo'ya voleybol topu ile tek atsın. Her neyse, Hinata filenin diğer tarafına zıpladığında, öndeki üçlünün dikkati haliyle Hinata'ya kayıyor; fakat tam da o sırada Atsumu pası Bokuto'ya veriyor ve Hey Hey Hey reis sayıyı atarak maçı bitiriyor. Animedeki ilk bölümü izlemiş ya da mangadaki ilk bölümü okumuş kişiler şu pozisyonu hatırlayacaktır. O pozisyonda da; tıpkı bu maçın sonundaki gibi Hinata çapraza zıplıyor ve topa vuruyordu; fakat sayı olmuyordu.

Açıkçası Hinata bu şekilde tekrardan vursa ve sayıyı atsa ben daha çok tatmin olurdum. Evet artık Hinata Best Decoy oldu. Kageyama'ya karşı kazandığı ilk maçın son sayısında bu Decoy'luk özelliğini kullanarak takımına sayıyı kazandırması belki de daha mantıklı, daha anlamlı olandı. Yine de son topa Hinata dediğim şekilde vursun isterdim. :D Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Maç bittikten sonra Black Jackals seyircileri ve oyuncuları oldukça seviniyor haliyle. Black Jackals'ın sarışın ponpon kızı da oldukça mutlu gözüküyor. Şu kız mangada sadece 3-5 karede çıktı ama vuruldum ben şahsen. Anime bir gün buralara gelirse o kıza güzel bir seslendirmen bulurlar umarım. :D Her neyse, tribündeki eski karasuno oyuncularına bakacak olursak Tanaka ve Sugawara o kadar gaza gelmişler ki bir yandan ağlayıp bir yandan tezahürat yapıyorlar. Diğerleri ise gülümseyerek Hinata ve Kageyama'nın mücadelesini alkışlıyor.

Maç sonunda oyuncular el sıkışıyor ve bu sırada Kageyama Hinata'ya ''Demek geldin.'' diyor. Yaa Kageyama efendi; gençlik kampına gittiğinde: ''ben önden gidiyorum eheheh.'' dediğin; 39.5 derece ateşle oynarken daha fazla devam edecek gücü kalmadığı için oyundan çıkarken: ''Yine ben kazandım eheheh.'' dediğin Hinata, emaneti olan bu şehr-i Japonya'yı geri almaya geldi. Sana da üçün birini aldırdı.

Hinata lise döneminden beri, brezilyadaki maçları hariç, 2196 tane voleybol maçına çıkmış. Bunların 1096'sını kazanırken 1100 tanesini kaybetmiş. Cidden düşününce Karasuno zamanında sürekli kaybediyorlardı. Resmen yenile yenile yenmeyi öğrendiler. Sadece Fukurodani ve Nekoma bunları 100-150 kere yenmiştir heralde. 2196 maç... cidden profosyonel olmak çok zor. Hinata'nın Kageyama seviyesine ulaşabilmek için harcadığı emek gerçekten çok büyük.

Neyse bu ikilinin boş muhabbetini ve Tsukishima'nın sezonun yeni başladığına dair olan vurgusu ile Yachi-Yamaguchi ikilisinin Tsukishima'nın maçlarına da geleceğini söylemesini geçiyor ve bölümdeki en sevdiğim kısma geliyorum: Romero-Oğlu ve Hinata'nın kısmına yani. Hinata, Kageyama, Bokuto, Ushijima gibi adamların küçükken hayranlıkla izlediği; Brezilya milli takımının büyük yıldızı Romero, maçtan sonra oğlunu da alıp Hinata'nın yanına geliyor ve Hinata'dan oğlu ile resim çekilmesini rica ediyor. Vallahi aşırı gururdan öleceğim. Nasıl bir çar oldun sen ey Hinata Shouyou? Bu sırada Kageyama da Hinata'nın portekizce konuşmasını şaşkınlıkla dinliyor. :D

Udai(little giant) ve Akaashi'nin konuştuğu kısmı geçiyorum. Udai'nin mangası ve eskiden kovulması falan umurumda değil çünkü. :/ Bu konuşmanın devamında Akaashi; eski takım arkadaşı Bokuto ile dergi için röportaj yapıyor. Akaashi; Bokuto'ya bugünkü kondisyonunun çok iyi olduğunu söylediğinde, Bokuto buna katılmıyor ve artık sadece sıradan bir ace olduğunu söylüyor. Akaashi; Bokuto'nun bugün sıradan olmadığını söylediğinde; Bokuto tekrardan itiraz ediyor. Bunun üzerine Akaashi; ikilinin ''sıradan'' tanımının farklı olduğunu idrak edip Bokuto'ya iltifat ederek konuyu değiştiriyor. Bokuto'nun sıradan kavramını anlayabilmek için 392. bölüme tekrardan göz atabilirsiniz.

Sahne tekrardan eski Karasuno üyelerine geçiyor sonrasında. Sugawara; Shimizu'nun artık çok soğuk olsa bile etek giymeye devam ettiğini söylüyor. Ya sanane kardeşim? Hayır artık Shimizu senin yengen sayılır Tanaka'nın yanında nasıl konuşuyorsun? Asahi de ''Are you a mom or something'' diyor.'' Vallahi ayıp beyler. Tamam liseyi birlikte okuduğunuz sınıf arkadaşınız ama ne bileyim... biraz modern olun yahu. Shimizu: ''sizlerle buluşacağım için en şık kıyafetlerimi giymek istedim.'' diyor ve en uygun cevabı veriyor. Sonrasında ise Yachi'ye bakıp: ''Ayrıca bacağındaki yara bir madalyadır değil mi?'' diyor. Shimizu ile Yachi bir ara Shimizu'nun engelli koşu yaptığı zamanki dönem hakkında konuşuyorlardı. O muhabbete bir gönderme yapıyor yani Shimizu.

Sonrasında; Kuroo'yu görüyoruz. Mangaka'nın Kuroo'yu göstermesine şaşırdım. Bu kadar uzun süre göstermedikten sonra öldüğünü düşünüyordum çünkü. Kuroo; Japonya Voleybol derneği/federasyonu ekonomik tedarik hizmeti departmanında mı ne çalışıyormuş. World-wide Kozuken dediği bir şeyle ortak bir video çekecekmiş ve Hinata'nın da katılmasını istiyormuş. Vallahi burada kozuken derken ne demek istiyor tam anlamadım. Sanırım kankisi Kenma'nın Youtube'daki kullandığı takma adıydı. Tam emin olamadım ama videodan bahsettiği için Kozuken dediği şey de Kenma ile ilgili olsa gerek. Yanlışım varsa düzeltirsiniz. :D

Sonrasında sahne Kageyama'ya geçiyor. Kageyama fanlarına imza verdiği sırada Kindaichi ve Kunimi'yi görüyor ve onlara: ''Tekrardan voleybol oynayalım.'' diyor. İkili de tamam bakarız dedikten sonra Kageyama'nın yanından ayrılıyorlar ve kendi aralarında konuşmaya başlıyorlar. Kunimi: ''Kageyama 70 yaşına bile gelse jump service atar. Onun servisini karşılarken muhtemelen aşil tendonum kopar.'' diyor. Kindaichi de gülüyor buna.

Sonrasında Sahne Enaga ve Hoshiumi'ye geçiyor. Eğer 402. bölümde kimin kimle evlendiğini gösterirlerse; Hoshiumi kesin bu hatunla evlenecek şimdiden söylüyorum. Başka muhabir yokmuş gibi sürekli bu hatuna röportaj veriyor Hoshiumi. :D Eh fena kız da değil yakışır Hoshiumi'ye. Neyse ikili Hinata hakkında konuşurken Hoshiumi: ''Bu levele ulaşmasını beklemiyordum. Doğrusu; defans ve oyun kurma konusunda benden azıcık daha iyi olduğunu düşünüyorum.'' diyor. Ben de böyle düşünüyorum açıkçası. Hinata hücum gücü hariç her konuda Hoshiumi'yi geçti. Hoshiumi havada gerçekten çok yetenekli. Nereye, nasıl, hangi kuvvetle vuracağı kestirilemiyor. Yine de Hinata defansta daha iyi. Daha hızlı. Ayrıca o kadar mükemmel bir decoy ki; defans yaparken topu istediği yere vurdurtabiliyor. Atak yaparken savunmacıların dikkatini tamamen kendine çekebiliyor. Hoshiumi de harika ama takımıma birini alacak olsam Hinata'yı alırdım sanırım. Enaga; sonrasında Hoshiumi'ye: ''Kendine büyük bir rakip buldun.'' diyor. Hoshiumi ise; ''Belki de; fakat öyle sayılmaz. Çünkü ikimiz dünyayı birlikte yeneceğiz.'' diyor. Furudate Senseiiii! Niye mangayı burada bitiriyorsun ki??? Daha Hoshiumi ve Hinata'nın milli takımda harikalar yaratmasını izleyecektik ah ah.. :( :(

Sonrasında çoook tatlı bir kısma geçiyoruz.
Üç eski kaptanın maçtan sonra bir araya gelmesi. Akane(nekoma tribünündeki küçük kız) ile Saneko'nun(Tanaka'nın ablası) karşılaşması; Sugawara'nın Kageyama'dan imza istemek için sıraya girmesi; Ushijima ve eski hocası... en altta ise bizim beşli. Tsukishima heralde bir şey deyip kızdırmış yine Kageyama'yı. Hinata sakinleştirmeye çalışırken Yamaguchi ile Yachi gülüyor. :D Hinata Brezilya'da sürekli bu beşlinin resminin olduğu telefonuna bakıyordu. Şu an bayağı mutludur.

Veee son olarak 2021 yılına gidiyoruz. 2020 yılında Corona sebebiyle ertelenen Tokyo Olimpiyatları 2021 yılında yapılıyor ve Japonya voleybol milli takımındaki iki kişi göze çarpıyor. 9 Forma Numarası ile Kageyama ve 10 forma Numarası ileeeeeee ''Hinata Shouyou'' Vallahi gurur duymamak elde değil. Lisede voleybola başlayan; Kamomedai maçında maçtan çıkarken hüngür hüngür ağlayan; sırf pro olabilmek için, olacağının garantisi bile yokken Brezilya'ya gidip iki yıl antreman yapan Hinata en sonunda milli formayı giydi.

402. bölüm 28 sayfa olacakmış. Olimpiyatları ve olimpiyat sonrasını uzun uzun gösterip bitirir Mangaka. 28 sayfaya mükemmel bir final sığdıracağından eminim ben açıkçası. Hinata bol bol altın madalya almak istiyordu şöyle kürsüde kupa kaldıran bir Hinata görürüz Umarım. Bir de Yachi ile dünya evine girdiklerini görürsek tamamdır. Böyle aceleye getirilmiş bir şekilde zaman atlaması sonrası 1.5 arc ile bitirilmesi üzse de; en azından mangaka güzel bir şekilde bağlayarak bitiriyor seriyi. Özellikle Ulusallar ve sonrasında level atladı bana göre seri. Anime bir gün o kısımlara gelirse fan kitlesinin birkaç kat artacağından eminim. Neyse çok yazdım 402. bölümde görüşürüz diyerek bitiriyorum skjdskdj.

Yollamadan önce aklıma geldi. Herkes bizimkilerin yanına inerken bizimkilerin Lisedeki koçu, lisede onlarla ilgilenen öğretmeni ve yeni karasuno takımı gözükmedi. Mangaka unuttu sanırım. :D
 
farklı takımlara mı geçmişler acaba? Maçtaki formalardan farklı.


ayrıca Oikawa falan görünüyor. Arjantin formasıyla. Milli takım maçı mı acaba? kage-hinata vs oikawa.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık