Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Kingdom



KINGDOM

Tür: Aksiyon, Dram, Tarihi, Savaş, Seinen

500 yıldır bölgede sürekli savaşlar yaşanmakta ve şu anda 7 tane krallık bulunmaktadır. Shin, ailesini savaşta kaybetmiş ve başka bir ailenin evinde kölelik yapmakta olan bir gençtir. Hayali gelmiş geçmiş en büyük general olmaktır. Hikayede Shin'in başından geçenler anlatıyor.


Serinin büyük çoğunluşu savaşlarla ve savaş stratejileriyle geçiyor. Yanlış anlamadıysam seri Çin'in bir çok krallıktan oluştuğu dönemden başlıyor ve tek krallık haline geçtiği döneme kadar devam edecek.

Serini raw(japonca) bölümleri 330larda ama çevirilmiş bölümler henüz 80lere ulaşmış. Son ayda 40-50 bölüm çevirip internete koymuşlar, seriyi yarıda bırakmıyıp güncele yetişirler diye düşünüyorum.

Serinin ayrıca animesinin 2. sezonu başlayacakmış yakında. İlk sezon 38 bölüm ve manganın şu an bulunduğu yerin 1 savaş ilerisinde. Animesinde mangada bulunan kafa kopmalar, ikiye bölünmeler, sağa sola kan sıçramalar olmasa da güzel bence. Çizimler başta biraz tuhaf geliyor ama zamanla ben alıştım yoksa çizimler mi düzeldi bilmiyorum ama bir süre sonra rahatsız etmedi. Güzel bir seri, 1. sezonun sonu çok üzücüydü. :(

Mangasının türkçesi sanırım yok, animesinin 11. kadar türkçe altyazısını gördüm. Divxplanetta çevirmeye başlamış birisi bu ay ama 4. bölüme kadar gelmiş. Çevirmeye devam eder mi bilmiyorum ama güzel bir seri.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sağlam seridir. Animesinin 2.sezonunu merakla bekliyorum. Mangasının 350lerde rawları var ve daha öncede yazmışımdır age of empiresın animesi sanki. Taktikler,askerlerin duygusal durumları herşey katılarak yapılıyor savaşlar. Yani ana karakter önüne geleni keser olayı yok-var da 1'e 1000 girmiyor adam yani alırlar adamın aklını :D-

@Thosy
Ooki Shogun .s.s -böylemiydi?-, Shine herhalde en büyük katkıyı bu adam yapmıştır,eline mızrağı bıraktı zaten.
 
Animesinin efektleri çok dandik ben çok beğendim harika bir konusu var. Mangasını yeni İngilizce'ye çevirmeye başladılar 70li birşey görmüştüm en son. İzleyin izlettirin biraz dandik bir animasyona katlanırım diyorsanız.

Not: Ama tabi animesi mangasının yanından geçmiyor. :/
 
Animesindeki çizimler değişik kötü olduğundan değilde 3D gibi birşey denemişler sanırım, 3-4 ten sonra zaten normal çizimlere dönüyor biraz. Türkçeye 11 bölüm çevrilmiş geriye kalan 27 bölümü gogoanime.com veya animefreak.tv'den izleyebilirsiniz.

Mangasının rawında ise üvey kardeşi sanırım tekrar isyan çıkartıyor şuan.

İsyan çıkaramayacaktır bence. Kral ölürse o başa geçebilir belki ama sağ salim dönerse sorun çıkmayabilir.
İlk isyanı bastırıldığı zaman saraya gelen danışman-eskiden tüccarmış- o adam destekliyor gibi anlaşılıyor raw sayılarında. Kukla kral yapacak muhtemelen onu,Sei zaten kral olmama rağmen benden daha çok otoriteye sahip demişti o adam için. Sei savaş güçleri toplayıp gitti başkent bunlara kaldı savaştan zayıflamış olarak dönecek ki o sırada darbe olacak sanırım.
 
Bu perşembe 4-5 bölüm manga daha çıkacak sanırım. Şu an mangada yayınlanan arclar animesinde atlanmış yerler. Kralın geçmişi ve krala suikast bölümleri animesinde yok. Sadece animesini izleyen kişiler manganın 74'den sonrasını okusun.

Anime televizyonda yayınlandığı için mangada gördüğümüz uçan kol bacaklar, sağa sola fışkıran kanlar gibi sahneleri sansürleyerek veriyorlar. Bunları bir kenara koyarsak efektler o kadar kötü değil bence. Bu efektlerine rağmen myanimelist'te 8.14 puanı var. Konusu kurtarıyor yani animeyi.
Arishiteru zamanın da önermişti mangayı o zaman 15 sayısı vardı çok hoşuma gitmişti animesi çıktığını duyunca baya sevinmiştim. Hem ileriyi görebileceğim için hem de animeden sonra elbet mangayı da çevirirler diye :D Düşündüğüm gibi oldu anime bittiği gibi mangayı çevirmeye başladılar. Ben baştan bir bakmayı düşünüyorum mangaya biraz ilerleyince raw bakmayı da pek sevmediğimden bu seferlik muhabbete dahil olamayacağım sanırım :D Ama animesi cidden kötü be arkadan geçen efektler falan özel bir teknikmiş sanırım vardı böyle diğer animeler sırf bu şekilde yaptılar diye tiger and bunny'e bir türlü ısınamamıştım :D
 
Çevirilmiş sayılar 292'ye ulaştı(raw 370'te.. çeviriler yaklaşık 3 ay sonra güncele yetişecek gibi duruyor)..

5 ülke ittifak kurup Qin'e saldırdı.. Muhtemelen serideki en büyük çaplı savaş bu olacak..
Batoto'da gezerken bu ülkeleri birleştirme olayını kapsamlı yazmış birisi. Eğer doğruysa ve tarihi takip ederek devam edecekse sıkıntı var :D İlk sayısında zaten lee shin olduğu ve askerlin ona general lee shin diye seslendiğini gördük. Çevirisi gayet iyi adamlar valla müthiş azim gösterdiler. Böyle çevrilen ve rawları ortada yokken bulunup eklenen bir seri helal olsun.

Sei'nin kardeşi Ryofuiyle ittifak değil Sei ile ittifak kurdu hiç değilse bunu anlamış olduk :D
 
Okuduktan sonra iyiki okumuşum ve daha önce nasıl farkedememişim dediğim serilerden. Başlamamla bitirmem arasında 4-5 gün geçmiştir yada geçmemiştir. Japoncasında şu an 370'de, ingilizcesinde ise çeviren grubun sitesini takip ediyorum çıktığı gibi okuyorum. İngilizcesinde de en son 292 çıktı ve ingilizceye çeviren grup mayıstan bu yana yaklaşık 200 bölüm çevirdi. Baya hızlılar yakında günceline yetişirler.

Diğer yandan Kingdom animesini izlemenizi tavsiye etmem, mangasından bir çok güzelim yerleri atlamışlar. Çizimleri de berbat, buna rağmen animesi aşırı tutuldu, artık ne kadar güzel olduğunu siz düşünün.

Mangasındaki çizimlere gelince; öyle yerler var ki çizimlerine bakmaktan kendinizi alamazsınız. Enfes çizimleri mevcut, çizimler bile olayı anlatıyor ve almak istediğiniz zevki size tattırıyor. En son Slam Dunk okurken çizimlere hayran kalmıştım şimdi de Kingdom çıktı. Ancak ne yazık ki bu seri o kadar bilinmiyor, ancak ilerleyen zamanlarda popularitesinin artacağını düşünüyorum. Ki seinen olmasına rağmen satışları Toriko mangasının satışlarına yakın.
 
13.Bölüme kadar çevrilmiş ama diğerleri yok. Ortalıkta bırakılmış bir seri. Ama zamanla değerinin artacağına inanıyorum. (Varsa bir gören el atsın lütfen bu mangaya :) )
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık