Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] En Orijinal One Piece Karakteri

İyi günler arkadaşlar. Merak ettiğim ve forumda benzerini bulamadığım bir konuyu açmak istedim.

Sizce One Piece'in en orijinal karakteri hangisidir? Bildiğiniz üzere Oda karakter, mekan ve olay tasarlarken diğer mangalardan, masallardan, mitolojilerden, romanlardan, tarihi şahsiyetlerden esinlenir.

Mesela Kyros'un oyuncak hali farklı şekilde oraya gelinse de kurşun askerden gelir. Usopp uzun burunludur ve yalan söyler. Bu Pinokyo temellidir. Gökyüzü adasının yerlileri yerinden edilir. Bu da kızılderililere bir göndermedir. Luffy birçok shounen ana karakteri gibi obur, pervasız, salak, cesur ve azimli birisidir.

Peki sizce esinlenmelerden ziyade Oda'nın kendisinin alıntı yapmadan direkt oluşturduğu karakterler var mıdır? Yoksa alayı esinlenme ve ya çakma mıdır? :oleyo2: Bence vardır ama kafamdan net bir isim söyleyemem.

Buna bir anket giderdi ama ben One Piece gibi onlarca karakterin yer aldığı bir seride 15 seçeneğin yer aldığı bir anketi yapmayı doğru bulmadığım için sadece yorumlarda belirtilmesini isteyeceğim.

Ayrıca 15 seçenek yazmanın 15 tane karakteri ön plana çıkardığını ve kendi düşüncelerimizi saptırabileceğini düşünüyorum.

Tekrar sorayım, sizce en orijinal, en kendine has One Piece karakteri hangisidir?
 
Marshall D. Teach olabilir, en orijinal diyemem ama kendine has bir karakter olduğu kesin.

Dış görünüşü, hayalperestliği, yer yer korkaklığı, cesareti, zalimliği her şeyi yerli yerinde. En kaliteli kötü adam olduğu kesin bana göre serideki.
 
Aklıma gelen bütün karakterlerin bir esinlenme kaynağı var ama içlerinden en orjinali Crocodile sanırım. Luffy'de diğer shonen ana karakterlere benzesede onlardan daha farklı bir yanıda var. Rogar'da orjinal biri gibi gözüküyor
 
Bu cevaplanması zor bir soru. Bu zorluğun iki sebebi var.

Birincisi, bu güne kadar yaratılmış en azından büyük karakterler hakkında bilgi sahibi olmalıyız ki karşılaştırma yapıp orijinalliği bulalım. Don Kişot, Hamlet, Beatrice, Mişkin, Bazarov, Sherlock Holmes vs. gibi uzar liste.

İkincisi benim şahsi kanaatim; yaratılabilecek her tür karakter en ilkel haliyle bile olsa yaratılmış. Bu yüzden edebi etkilenme olmadan yeni ve orjinal bir karakter yaratmanın neredeyse imkansız olduğuna inanıyorum. Yani yenisi yaratılamaz geliştirilir diyorum kısaca.

Bu yüzden Oda'nın en orijinal diyebileceğimiz karakterinin bile ufacık da olsa ilham kaynağı vardır bence.
 
Aslında bir çok orjinal karakteri var ama benim aklıma ilk gelen isimler; Doflamingo ve Bigmom.
 
Orjinallik bu konuda biraz garip kaçıyor. Çünkü @Gümüş ün de dediği gibi her bir karakter dizayn edilmiştir sıfır etkilenme neredeyse imkansız. Derler ya "gök kubbenin altında yeni bir şey yok". Neyse çok felsefeye girmeyelim. Şimdi bu orjinallik One Piece'de bir derece zorlaşıyor çünkü One Piece karakterleri sayıca fazla olmaları sebebiyle karakterden çok tipleme tarafına doğru giriyorlar, tayfa hariç pek derinleşen yok. Oda da buna çok mükemmel bir çözümle tamamen belirli bir yerden direkt karakterleri benzetip(çalıp:p) direkt mangaya monte ediyor ki bence iyi de oluyor. Böylelikle farklı yerdeki bir şeyin One Piece'e ne güzel monte edildiğini görebiliyoruz. Tabi bu tipleme ve karakterlerin derinine tam inememe bazen güncel olaylardan sıkılmama sebep oluyor. Bu sefer de One Piece'in en sevdiğim özelliklerinden biri seriye bağlanmama sebep oluyor, flashbackler. Mangaka flashbackleri çok güzel ayarlıyor, Naruto gibi her karakter yalnızmış da talk no jutsu da falan filan olmuyor yani(Naruto'ya laf attığım anlaşılmasın ama bir yerden sonra da hep aynı şeyi görünce gınalık gelmiyor da değil, yoksa o da güzeldir). Küçükken alay edilen karakter deyip geçemiyorsun bir yanda Katakuri, bir yanda Doflamingo bunlar gelişim yönünden iyi yazılmış karakterler.

Neyse buna bir cevap vermek gerekirse Oda'nın orijinal olmaya çalışıp da afedersiniz b.kunu çıkardığı karakterler söylenebilir, Foxy gibi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık