Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] En Adi Adam

  • Konbuyu başlatan owen587
  • Başlangıç tarihi

En Adi Adam


  • Kullanılan toplam oy
    209
Konu dışı yapmak uzmanlık alanın ne de olsa :rolleyes:

Kidin adi olduğunu düşünüyorsan benim yaptığım gibi gelip Kid olsa oyumu ona atardim diyebilirsin.Ben saçma sapan kompleks sahibi olmadığım için gelip çemkirmezdim sana mesela :oops: Hala diyebilirsin mesela.Geç değil.Çarmıh için önce hak etmek gerek ;)
:hhh:
Sen onu çemkirme algıladığın için mi büyüttün konuyu bu kadar? Allah'ım ya. Ufacık bir sataşayım, eğlenek dedim "velet" lafı mı ağır geldi yoksa?
Bense çok manidar bulmuştum. Malum Kid=Velet

Adilik konusu ise senin fazla okuduğun bir mesele. Seninle konuşuncaya kadar One Piece'in en adisi konusunda çok düşünmüyordum bile. Kutsal Ejderler dedim geçtim. Sonra senle konuşurken kafamda bir ampul yandı. Hawkins'in bile içinde olduğu anket sonuçta, sahiden sivil katliamları yapan adam niye yok diye. Bence kompleks sahibi olmadığın konusunu tekrar bir düşün. Durum bundan ibaret.

He Kid adi mi? Adi. Ankette olsa da, olmasa da. Olmayan şeyler uydursam da uydurmasam da. O yüzden konudışı yapma konusunda uzmanlık, benim tevazu ile reddedeceğim bir şey. Bence benden çok daha fazla hakedenler var.
 
Onun farkındayız canım. Onu tartışan mı var? Ben sadece sevgili veletin "en adi adam" listesinde olmamasını garipsedim ve biricik fanı olan sana sordum.
Ne oldu, verecek cevabın yok diye mi hala veledini konudan kurtarmaya çalışıyorsun? Hayır yani adiliğini ve veletliğini adilik konusundan kabul edemeyeceksen ne anladık fanlığından?

Normalde alakasız konularda Rosinante muhabbetlerine girmem. Ve gerçekler ortada olduğu halde ısrarla Rosinante'yi bu konuya çekmene aldırmam ama madem sen veledin bu konu ile alakasız olduğuna bu kadar aşkla inanıyor ve Rosinante konuşmak istiyorsun, yöneticiler maruz görsün.
Biraz konudışı yapacağız. :)

Rosinante'nin, ailemsiye sızma sebebi şebekeyi çökertmekti.
Aslında çocuk kurtarmak bir nevi yan görevi, hobisi falandı. Çünkü malum sahneden de hatırlarsın konu çocuklar olduğunda Sengoku ona asıl görevini hatırlatıyordu. Yani çocukları kurtarmak aslında amirinin bile geri planda tutmasını istediği bir davranışıydı.

Peki kendisi ne yapıyordu? Örgüte giren çocukları sürekli döverek korkutup kaçırmaya çalışıyordu. Ve başarılı da oluyordu hani. Çünkü amirine "Ne yaptıysam o üçünü kaçıramadım" demişti. Örgüte giren bir çok çocuğun ise dayanamayarak örgütten kaçtığı öncesinde denmişti.

Bak bu birinci gerçek. Öğren.

İkinci gerçek, bir çoğunuzun ısrarla görmezden gelmeye çalıştığı zamanlama gerçeği. Rosinante Law'u D. olduğu için değil çocuk olduğu için korudu. Hem de sadece bir kere de değil. Hatırlatayım. Kendisini bıçakladığında herhangi bir tepki bile vermedi ki bu olaydan üç sene sonra D. olduğunu öğrendi.
Yine D. olduğunu öğrenmeden önce amiri ile arasında geçen bir diyalogda hastalığı için tedavi arıyordu. Hatta yine aynı görüşmedeydi sanırım "abimin çocukluğuna benziyor" demişti. (Bunu hatırla, ileride tekrar döneceğiz.)

Şimdi gelelim Law'u alıp kaçmasına. Sizin ısrarla konuyu bundan ibaret gösterme çabanız komik ama sürekli bir yerlerde konusunu açıyorsunuz madem açıklayalım da gazınız insin.

Rosinante'nin, Law'un D. olduğunu öğrendiğinde verdiği ilk tepki şu; "Bu dünyada Doflamingo'nun yanında en olmaması gereken kişisin. Canın tehlikede. Kaç kurtul."

Burada Law'un, Baby5 ve Buffalo'dan farkını kör göze parmak şekilde görüyoruz. Çocuğun canı tehlikede. Diğerlerinin aksine, bunu öğrense Doflamingo onu acımadan öldürür.

Rosinante için çocukların iyiliği, görevi ile neredeyse eşdeğer bir öneme sahipti. Yukarıda gördük.
"E daha önce çocuklar için görevini terk etmedi, burada fark ne?"

O çocuktan gelen cevap.

"Nereye kaçayım? Zaten ölüyorum."

Demek ki Rosinante büyük resmi değil, detayları gören adammış ki bir çocuğun canı için görevini terk edecek kadar duygusal bir karar almış. Bu adilik değil, toyluk olur anca.

He her şey bundan ibaret de değil yalnız. Bak bundan sonrasını iyi dinle. Hani demiştim ya Rosinante, Law'da abisinin çocukluğunu görmüştü diye. Bak bu da duygusal bir karar çocukken abisini kurtaramamıştı ama şimdi abisine benzeyen çocuğu kurtarıyor. Ama tek başına duygusal bir karar da denemez buna çünkü Rosinante, Law'u alarak örgüte büyük bir darbe indirdi. Law tek başına bütün o "ailemsi"den güçlü bir karakter. Doflamingo'nun yanında kalsa örgütün sahip olacağı güç en iyi ihtimalle ikiye katlanacaktı. Çünkü hatırlatırım Doflamingo'nun kendisi diyor "Rosinante ne yaparsa yapsın planımı bozamazdı. Dressrosa'yı her türlü elime geçirirdim." diye.
Hani terk ettiği görevi vardı ya o görevden bahsediyoruz. (Ki tam olarak terk etmek de sayılmaz. Amirinin haberi vardı, küçük bir ara vermişti sadece.)

Bonus: Takılma diye bunu da ekleyeyim, Rosinante, Law'da abisinin çocukluğunu görürken ikisinin aynı olduğunu söylemiyor. Çünkü Doflamingo doğuştan iblisin tekiydi. Law ise babası gibi doktor olabilmek için harıl harıl çalışan bir çocuktu. Aralarındaki tek benzerlik başlarına gelen trajedilerden dolayı taşıdıkları yaralar ve öfkeleriydi.

Bonus 2: Bütün bunlar Rosinante'nin bakış açısı değil Law'un anılarıydı. Yani şu senin Dlere vurma fantezinin Rosinante ile alakası yok. Hayallerde yaşayıp argüman diye sunma. Komik oluyor.


Yalnız bayağı bir konudışı yaptım ama sana lazımdı böylesi. Sen sürekli dönüp dolaşıp buna geliyordun.
Üşenmedin mi be adam
 
Üşenmedin mi be adam
Ya arkadaş bir çok yerde alakalı alakasız konuyu Rosinante'ye getiriyordu. Sürekli konular alakasız diye geri çeviriyordum. Üşenecek kredim kalmamıştı yani. :bilmem:

Gerçi Rosinante'nin yaptığı şey Doflamingo fanlarının da çok taraflı değerlendirdiği ve buradan yüklendiği bir konuydu. Bir yerlerde açıklamak gerekiyordu bilmeyenlere/ kabul etmeyenlere. Bu konu onların kafasındaki şeyle alakalı gibi olduğundan konudışına da pek girmemiş oldum. İş tatlıya bağlandı.

Bir de veledin adiliğinin bu ankete neden alınmadığını açıklayan bir babayiğit bulsak tamamdır. Fanı fos çıktı, konuyu loopa çekerek sıyrılma derdinde.
 
Teach adiliğin hakkını veriyor. Kutsal ejderler doğuştan süzme ... Orochi desen bunlardan sonra geliyor.
 
Tiçi kesinlikle. Aynı zamanda Luffy'e benzer bir adalet anlayışı ve kafa yapısı var. Çok enteresan bir karakter Tiçi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık