Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Chinjao

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 45 76.3%
  • Sevmem

    Kullanılan: 14 23.7%

  • Kullanılan toplam oy
    59

Chinjao
, Chinjao Ailesi'nin lideri ve Happo Donanması'nın eski 12. komutanı olan eski bir korsandır. Corrida Kolezyumu'nda Mera Mera no Mi için düzenlenen turnuvaya bir gladyatör olarak katılmıştır.

Görünümü

Chinjao oldukça yaşlı bir adamdır. Gür kaşları vardır. Beyazlaşmış sakalları ve bıyığı uzundur. Çok büyük biridir. Normal bir insanın iki katı bir kalıbı vardır. Ancak yine de Edward Newgate kadar büyük değildir. İlk gösterildiğinde kel kafası içine göçmüş şekildeydi. Kafasının yan kısmında "12" yazan bir dövme vardır. Bu dövme onun Happo Donanması'nın 12. komutanı olmasını simgeler. Kolları kıvrılmış ve önü tamamen açık yeşil renkte bir ceket giyer. Altında da koyu sarı renkte pantolon vardır.

Chinjao genelde sakin ve kalender bir duruşa sahiptir. Gözleri hiç görünmez ve böyle olduğu zamanlarda tatlı bir ihtiyar görünümünde olur. Fakat sinirlendiği zaman gözleri açılır ve sakalları ve bıyığı yukarı doğru sivrilir.

Chinjao gençliğinde (30 yıl önce) uzun, önü düğmeli ve üzerinde sarı renkte daire desenleri olan mavi renkte bir ceket giyiyordu. Sırtında da gri renkte bir kaptan paltosu vardı. Kafası o zamanlar asıl şeklinde olduğu için sivriydi. Ancak Monkey D. Garp'tan yediği yumruktan sonra kafası içine göçmüştür. Daha sonra kolezyum dövüşlerinde Monkey D. Luffy'nin attığı yumrukla kafa yeniden sivri haline kavuşmuş olsa da, son dövüşler esnasında torunu Sai tarafından kafası yamultulmuştur.


Chinjao'nun oyuncak hali Noel Baba'ya benzer.

Kişiliği


Onun torunu olduğun için, onun günahlarının cezasını da sen çekeceksin. Eğer Dragon (Monkey D.)'un onun oğlu olduğunu daha erken öğrenebilseydim, sen hiç doğmamış olurdun!

-Chinjao'dan, Luffy'ye.

Chinjao oldukça sessiz ve sakin bir adamdır. Luffy'nin Spartan'ı yenmesine hiçbir tepki göstermemiştir. Ayrıca iyi bir gözlemcidir. Kılık değiştirmiş olmasına rağmen Luffy'yi bir bakışta tanımıştır.

Chinjao kendisi için değerli olan bir şeyi kaybettiği zaman hemen buna neden olan kişiye kin gütmeye başlar. Hatta suçlu gördüğü kişinin tüm soyunu lanetler. Bir kişinin günahlarının çocuklarına da geçtiğini düşündüğü için, Garp'ın kendisine yaptığının hesabını Luffy'nin vermesini istemiştir. Dahası Dragon'un kim olduğunu daha önceden öğrenmesi durumunda, önce onun peşine düşeceğini belirtmiştir. Her ne kadar çok kinci bir adam olsa da, güçlü rakiplerinin hakkını vererek onları onurlandırır. Chinjao'nun kini çabuk oluştuğu gibi, çok çabuk bir şekilde de yok olur. Luffy onun kafasını yeniden normalde dönderdiğinde 30 yıl boyunca güttüğü kini bir anda unutuvermiştir.

En Kötü Jenerasyon'u oluşturan korsanları hakir görür. Hatta iki yıl önce Gol D. Roger'ın şeytani soyunu kuruttukları için Denizciler'i övmüştür.

Dövüş yeteneklerine çok güvenir. 30 yıl önce kafasının sertliği ile Garp'ın yumruğuna üstün gelebileceğini düşünmüştür. Kolezyumda ise kendisinden çok daha genç olan ve yetenekleri övülen Luffy'yi öldürebileceğine inanmıştır.

Chinjao, Garp'a yenilmeden önce daha merhametli bir adam gibiydi. Hazinesini çalmaya çalışan adamları öldürmek yerine, onları açık denize yollamıştır.

Yetenek ve Güçleri

Chinjao altın çağında, hala korsan olduğu zamanlarda 500.000.000 Belly'den daha yüksek bir ödüle sahip olmuştur. Ancak Luffy ile yaptığı dövüş esnasında yaşlılığın onu zayıflatmış olabileceğinden bahsedilmiştir. Garp ile yaptığı dövüşten sonra kafası içine çökünce, ana gücünü kaybetmiş olması da bunda etkindir. Sai'nin söylediğine göre Chinjao, Luffy'ye karşı dövüşürken kendini çok zorladığı için hastalığını daha da kötüleştirmiş, bu da onun güçten düşmesine neden olmuştur.

Chinjao Ailesi'nin lideri olduğu için ailesi üzerinde kesin bir söz hakkına sahiptir. Ayrıca dayanıklı olduğu da söylenebilir. Garp ile girdiği güç savaşından ölmeden kurtulabilmiştir. Happo Donanması'nın eski komutanı olduğundan onların tekniklerini savaşlarında etkili bir şekilde kullanabilir.

Fiziksel Yetenekleri

Hasshoken
Chinjao dövüşürken daha çok kafasını kullanan biriydi, fakat kafası içine çökünce yumruklarını kullanmaya başlamıştır. Garp içine çökertmeden önce kafası o kadar güçlüydü ki, Buz Kıtası'nı ikiye ayırabiliyordu. Kafasının sivri kısmına tüm gücünü odakladığı zaman kafası daha da güçleniyordu. Luffy, onun kafasını düzelttikten sonra, Chinjao kolezyum zeminine kafa üstü düşmüş, bu basit düşüş bile kolezyumun arenasını ikiye ayırmıştır. Hatta Chinjao minnetini göstermek için kafasını eğdiğinde bile yerler paramparça olur. Yine de bu sivri kafa Sai tarafından yamultulmuştur. Chinjao'nun kafasının şu an ne durumda olduğu bilinmemektedir.

Chinjao'nun kafasının çökmüş hali bile kayaları parçalayacak, hatta kılıçları durduracak kadar güçlüdür. Cavendish efsanevi olarak nitelendirilen kılıcı Durandal ile Chinjao'nun kafasını delememiş, hatta üzerinde çizik bile bırakamamıştır. İri olmasına rağmen oldukça hızlıdır. Seri kafa darbeleri atarken bu daha net görülmüştür.

Chinjao son derece sağlam bir vücuda sahiptir. Jean Ango'nun attığı bir sürü kılıç göbeğine saplanmış, fakat bu onu etkilememiştir. Hatta göbeğini azıcık şişirerek kılıçları dışarı fırlatmış, daha sonra kılıçların girdiği yerlerde en ufak bir iz bile kalmadığı görülmüştür.

Haki
Chinjao çok az kişide görülen Haoshoku Haki'ye sahiptir. Bu gücü ile C Listesi dövüşçülerinin birçoğunu parmağını bile yormadan indirmiştir. Onun sadece bu güce sahip olması bile, onu turnuvaya katılan en güçlü adamlardan biri yapmaktadır.

Bunun yanı sıra Busoshoku Haki de kullanabilir. Bu gücü ile yumruklarını sertleştirerek daha güçlü vuruşlar yapar. Luffy ile yumruğunu tokuşturduğunda havayı çatlatmıştır. Genelde bu Haki gücünü kafasını daha da sağlamlaştırmak için kullanır.

Ek Bilgiler

-Birçok One Piece Karakteri'nde olduğu gibi Chinjao'nun da kendine has bir gülüş tarzı vardır; "Hiyahoho!"

- Chinjao, Çince'de "yeşil kağıt" anlamına gelen bir kelimedir.

- Chinjao seride Şeytan Meyvesi gücü kullanmayanlar içerisinde en yüksek ödüle sahip kişidir.

- Chinjao'nun kafası Strawberry'nin kafasına benzer. Japon mitolojisindeki Yedi İyi Şans Tanrısı'ndan biri olan Fukurokuju da böyle bir kafaya sahiptir.

- Chinjao hazinesine ulaşmak istediği zaman "Açıl Chinjao" derdi. Onun bu sözü Ali Baba ve Kırk Haramiler'deki "Açıl Susam"dan esinlenilmiştir.

Künye

Adı: Chinjao
Okunuşu: Chinjao
İngilizce Adları: Qing Jiao, Chin Jao
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 704, Anime 632
Bağlantıları: Chinjao Ailesi, Happo Donanması (Eski)
Unvanı: Happo Donanması'nın 12. Komutanı (Eski), Korsan (Eski)
Lakapları: Don Chinjao, Matkap Chinjao (Jap. Kiri no Chinjao, İng. Chinjao the Drill)
Türkçe Lakabı: Kafa Dede
Durumu: Canlı
Ödülü: 500.000.000 Belly'den fazla.

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Chinjao
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 
Eline sağlık. Gençliğinde bayağı pis bi tipi varmış yaşlanınca yüzüne nur gelmiş :D Ayrıca kötü çıkarımları ve kehanetleri olan birisi. Yine de Garp fb'i sağlaması büyük başarıydı sayesinde Garp izledik :alkis:
 

kör topal

Onun torunu olduğun için, onun günahlarının cezasını da sen çekeceksin. Eğer Dragon (Monkey D.)'un onun oğlu olduğunu daha erken öğrenebilseydim, sen hiç doğmamış olurdun!
Bu sözün acaba bir arkası var mıdır. Bu gücüyle yoktur diye düşünüyorum ama Dragon'da güçsüzse olabilir :D.
 
Eline sağlık. Kimisi bu dedeyi çok yüceltti sonra gelenden geçenden dayak yediğini görünce de gömmeye başlamıştı... :(

Türkçe lakabı eklemen güzel olmuş :D
 

MDL_Roronoa

Roger zamanının adamlarından birinin daha kralın hakisi çıktı. O zamanın hangi adamına tekabul ediyordu acaba. Garp tek attı ama sağlamdı. Zamanının vergosu falan mıdır acaba sadece güç olarak.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık