Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Charlotte Brûlée

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim.

    Kullanılan: 39 62.9%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 23 37.1%

  • Kullanılan toplam oy
    62

Charlotte Brûlée
(Shārotto Buryure), Charlotte Ailesi'nin sekizinci kızı ve aynı zamanda Koca Ana Korsanları'nın bir üyesidir.

Brûlée, Ayartan Orman'da yaşar ve orayı yönetir. Sanji'yi geri almaya gelen ekibe ormanda tuzak kurduysa da, başarılı olmamış ve onlar tarafından ele geçirilmiştir. Şeytan Meyvesi ile başka bir boyuta geçebildiği için ekibin Totto Land içinde rahatça hareket edebilmelerine neden olmuştur. Brûlée yaptıklarından dolayı Tüm Kek Adası Arkı'nın ana kötü karakterlerinden biridir.

Görünümü

Brûlée görünüş olarak birçok kültürde yer alan tipik cadılara benzer. Karakterinin teması buna uygun şekilde oluşturulmuştur. Aşırı uzun boyludur, sırtı kamburdur, teni gridir. Zayıf bir bedeni olduğu için uzuvları çok uzun görünür. Parmakları da vücuduna uygun şekilde uzundur ve sivri tırnakları vardır. Çok yaşlı olmamasına rağmen ihtiyar bir kadına benzeyen bir yüze sahiptir. Sinsi gözleri sarı renktedir. Gözleri daima gölgeli görünür. Yay gibi görünen kaşları vardır. Annesi Charlotte Linlin'de olduğu gibi gagaya benzeyen, rengi kırmızıya çalan bir burna sahiptir. Ağzı geniştir ve dudaklarına mor renkte ruj sürer. Genellikle şeytani bir şekilde gülümser. Yüzünde, yüzünü boydan boya kaplayan büyük bir yara izi vardır. Saçları tuhaf görünür. Saçlarının dört parçası kafasından ayrıdır. Dışa doğru uzanır ve yukarı doğru kıvrılır. Daha ince olan iki saç tutamı da kafasının iki yakından aşağı dökülür ve göğüslerine kadar uzanır.

Tek parça yapılmış beyaz renkte bir elbise giyer. Elbisenin yaka kısmı fırfırlıdır, kolları parçalanmış haldedir ve aşağı doğru sarkmıştır. Eteğinin kumaşı katman katmandır ve her katmanın etrafını saran gül motifleri vardır. Eteği normalden çok daha uzundur. Bu yüzden Brûlée yürürken eteği yerde sürünür. Sırtında koyu yeşil renkte bir kürk vardır. Brûlée gri ten rengi ve sırtındaki kürkten dolayı Carrot tarafından ağaca, Monkey D. Luffy tarafından da ağaç dalına benzetilmiştir.

Brûlée çocukken saçları daha kısaydı ve sekiz parçaya bölünmüş haldeydi. Burnu küçüktü ve koni şeklindeydi. Yakasında çiçek motifleri olan açık renkte bir elbise giyerdi.

Kişiliği

Brûlée gururlu bir kadındır. Carrot onu ağaca, Luffy de ağaç dalına benzettiği zaman oldukça sinirlenmiştir. Charlotte Cracker yardım için annesi tarafından kendisine yardım için gönderildiği zaman bu durum onun çok zoruna gitmiştir. Hasır Şapkaları anında yok edebileceğini düşünecek kadar güçlerine güvenir. Yüzündeki korkunç yara izinden dolayı güzel yüzleri kıskanır ve onları parçalamak ister. Kıskançlığı o kadar ileri düzeydedir ki, Carrot'u diri diri haşlamaya çalışmış ve kızın yüzünde korkunç yanıklar oluşacağı için heyecanlanmıştır. Sıradan bir korsanın bir Yonko'ya kafa tutamayacağını, basitçe bunun imkansız olduğunu düşünür. En Kötü Jenerasyon korsanlarını küçümser, onların Grand Line'daki başarılarının önemsiz olduğunu iddia eder.

Brûlée de annesi Linlin'in her ırktan canlının yaşayacağı cennet fikrini destekler. Onun için yeni türden yaratıklar, özellikle de hayvanlar bulunca oldukça mutlu olur. Fakat insan olmayan ırklara karşı bilgisi çok azdır. Minkleri sıradan hayvanlar sanmıştır. Ayrıca annesinin kocalarını hor görür. Üvey babası olan Pound'ın aslında bir düşman olduğunu ilan etmiştir.

Brûlée ailesinin çok dikkatsiz ve beceriksiz olduğunu düşünür. Fakat içlerinde en dikkatsiz ve beceriksiz olan kendisidir. Şeytan Meyvesi güçlerinin neler yapabildiğini düşmana açıklamış, daha sonra da düşman tarafından yakalanarak onların gücünü kullanmasına neden olmuştur. Şeytan Meyvesi gücü sayesinde hayvanları insanlara benzetebilir. Bu özelliği kazanan hayvanlar konuşamaz. Brûlée daha önce Carrot'ı konuşurken gördüğü halde, vıraklayan Carrot'ın aslında gerçek olmadığını anlayamamıştır. Ayrıca işkenceden çok korkar. Basit bir tehdide boyun eğerek kendisine sorulan bütün sorulara cevap vermiştir. Hainlerden nefret eder. Jinbe'yi karşı tarafta görünce ona bağırmıştır. Ailesini aşırı derecede önemser. Ailesi üzerindeyken Tüm Kek Şatosu yıkılınca ağlamıştır. Büyük saygı duyduğu ağabeyi Charlotte Katakuri, Luffy tarafından yenilince ve Sanji ellerinden kaçmayı başarınca da gözyaşı dökmüştür.

One Piece'teki birçok karakterde olduğu gibi, Brûlée'nin de kendine has bir gülüşü vardır: Wiwwiwwiwwi!

Yetenek ve Güçleri

Brûlée'nin güçlü bir savaşçı olduğu varsayılabilir. Zira annesi ona Sanji'yi geri almaya gelen ekibi durduracağını düşünecek kadar güvenir. Ancak ailesinin düşüncesine göre Brûlée oldukça sakar ve iddia ettiği kadar güçlü olmayan biridir. Kendi güçlerini ona karşı kullanan Carrot ve Tony Tony Chopper tarafından mağlup edilmiş, aşırı derecede yorgun olan Luffy'nin kendini yakalamasına engel olamamıştır. Daha sonra da Pekoms tarafından yakalanmıştır.

Sağlam bir iradeye sahiptir. Linlin'in Haoshoku Haki patlamasına maruz kalmasına rağmen bayılmamıştır.

Fiziksel Yetenekleri
Brûlée fiziksel olarak güçlü biri sayılır. Tek eli ile Nami'yi kaldırabilir. Uzun ve keskin tırnakları ile rakiplerini kesebilir. Hızlı refleksleri vardır. Pound'ın yumruğundan kolayca sıyrılmış ve oldukça hızlı bir mink olan Carrot'un saldırılarını savuşturmuştur. Epey dayanıklıdır. Üzerine kaynar çorba dökülmüş, Carrot ve Nami tarafından elektrik tabanlı saldırılar yemiş olmasına rağmen kısa sürede yeniden bilinci yerine gelmiştir.

Taktiksel Yetenekleri
Brûlée pusu ve tuzak kurma konusunda oldukça yeteneklidir. Kurnaz bir hareketle Luffy ve diğerlerini birbirinden ayırmıştır. Luffy kılığına girerek Nami'yi ele geçirmiş, Carrot gibi güçlü bir mink savaşçısını minimum efor harcayarak yakalamıştır.

Şeytan Meyvesi
Brûlée, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Mira Mira no Mi'yi yemiştir. Gücü sayesinde ayna yaratabilir ve var olan aynaları kontrol edebilir. Aynaların yansıtma gücünü kullanarak rakiplerin saldırılarını onlara geri gönderebilir, rakiplerini aynaların içindeki Ayna Dünyası'na hapsedebilir ya da yine Ayna Dünyası'nı kullanarak uzak mesafeleri hızlı bir şekilde kat edebilir. Kendini ve hayvanları başka insanların kılığına sokabilir. Aynanın yansıtma gücü sayesinde kılığına girdiği kişi ne yaparsa, kendisi de aynısını yapar. Yine yansıtma gücü sayesinde Şeytan Meyvesi yeteneklerini bile yansıtabilir.

Brûlée için "Ayna Dünyası'nın Tek Anahtarı" tabiri kullanılır.

Ek Bilgiler

- Brûlée'nin adı Créme Brûlée'den gelir. Créme Brûlée üzerine sert karamel dökülerek hazırlanan bir krema tatlısının ismidir. Brûlée adı, Charlotte Ailesi ve Koca Ana Korsanları'nın yiyecek tabanlı teması ile uyumludur.

- Brûlée, Şeytan Meyvesi gücünü kullanarak Luffy'nin Gomu Gomu no Mi yeteneklerini taklit eden ikinci karakterdir (İlki Gekko Moriah).

- Brûlée'nin genel tasarımı ve kişiliği Pamuk Prenses hikayesindeki Kötü Kraliçe'ye benzer.
  • İki karakter de genç kızların güzelliklerini kıskanır.
  • Orijinal Pamuk Prenses masalında Kötü Kraliçe defalarca kez Pamuk Prensesi kandırmak için kılık değiştirmiştir. Brûlée de Şeytan Meyvesi güçlerini kullanarak aynı taktiği uygulamıştır.
  • Kötü Kraliçe sihirli aynası ile konuşur. Brûlée de Şeytan Meyvesi gücü sayesinde aynalar ile konuşabilir. Aynı zamanda Brûlée'nin konuştuğu aynalar, tıpkı masalda geçen ayna gibi cevap verirler.
- Brûlée'nin Şeytan Meyvesi yeteneği Lewis Carroll'un romanı olan Through the Looking-Glass, and What Alice Found There'den esinlenilmiş gibi görünmektedir. Romandaki aynalar da başka bir boyuta geçmeye olanak sağlamaktadır.

- Brûlée'nin yiyecekten yapılma bir evi olması ve Carrot'ı yemeye çalışması ünlü bir masal olan Hänsel und Gretel'den esinlenilmiş gibi görünmektedir.
  • Masaldakı cadı Gretel tarafından bir fırına sokulmuş, Brûlée ise üzerine dökülen sıcak çorba yüzünden yanmıştır.
- Brûlée'nin sıcak çorba yüzünden yanması ünlü bir çocuk romanı olan The Wonderful Wizard of Oz'daki Batı'nın Kötü Cadısı'nın yaşadığı sonu andırır.

- Brûlée'nin giydiği kıyafet parçalanmış bir gelinliğe benzer. Bu bakımdan Brûlée, bir Charles Dickens romanı olan Great Expectations'taki Miss Havisham'dan da biraz esinlenilmiş olabilir.

Künye

Adı: Charlotte Brûlée
Okunuşu: Shārotto Buryure
İngilizce Adı: Charlotte Brulee
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 831, Anime 791
Bağlantıları: Koca Ana Korsanları, Charlotte Ailesi
Unvanı: Korsan
Yaşadığı Yer: Tüm Kek Adası, Ayna Dünyası
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 6 Mart

Şeytan Meyvesi
Adı:
Mira Mira no Mi (Tr. Ayna Ayna Meyvesi, İng. Mirror-Mirror Fruit)
Anlamı: Ayna
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Charlotte_Brûlée
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
O kadar krizler geçirtti bize, varlığı ailesinin başına bela oldu ama son sahneleriyle sevdirdi kendini :sapkali:

Ellerine sağlık :respect:
 
Eline sağlık.

Katakuri’ye o bakışı, karakterle ilgili tüm olumsuz düşüncelerimi silip attı.
 
Ya yanlış oy attım. Aslında sevmezdim ama son Katakuri ile olan konuşmasından sonra yani o sahneden sonra sevdim. Oyumu 'sevmem'e attım ama severim. Mümkünse düzeltebilir miyiz onu :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık