Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Black Clover

Genel Bilgiler


İngilizce: Black Clover
Japonca: ブラッククローバー
Türkçe: Siyah Yonca
İlk Çıkış: 16 Şubat 2015 (Haftalık bir seri)
Mangaka: Tabata Yuuki (Hikaye & Çizim)
Tür: Fantazi/Doğaüstü/Büyü, Şonen, Komedi, Aksiyon, Macera, Dırama...


Tanıtım


Dünyayı büyü döndürmektedir. Büyüsü olan güçlü ve haklı, olmayan ise zayıf ve haksızdır. Her şey büyüdür. Böyle bir dünyada Aster ve Juno isimli iki çocuk ufakken bir kiliseye bırakılmış kimsesizlerdir.

İkisi de gelecekte "Büyücüler İmparatoru" olma hayaline sahiptirler ve bu konuda yarışmaktadırlar. Juno fazlasıyla büyü gücüne sahip potansiyeli yüksek bir deha iken, Aster büyü gücü olmayan ancak fiziken ve ruhen çok üst düzey ve tutkulu birisidir. Seri bu ikisinin "Büyücüler İmparatoru" olma yolundaki hikayesini anlatmaktadır.


Yorum


Genel olarak var olan şonenlerin iyi tarafları alınarak yaratılmış karma bir seri. Dolayısıyla orijinallik beklememek gerek. Mesela baş karakter insanı kanser edecek düzeyde şonen. Tabi bundan ötürü kılişelerde kaçınılmaz oluyor. Ancak kalite beklemeden okunmalık hoş bir seri. Pek de şey yapmamak gerek. Çizimleri de bir şonene göre oldukça hoş.

Özellikle serinin büyü konsepti çok hoşuma gitti. Her büyücünün büyü kitabı ve mana miktarı var. Baş karakterin baş karakter olma durumunu saymazsak güç dengesi mevcut denebilecek bir seri. Çok saçmalamıyor bu konuda. Dövüşleri güzel. Beni tatmin ediyor.

Bunun yanında sağlam yan karakterleri var. Bu açıdan zengin diyebiliriz. Ve de akan bir seri. Şimdilik yavaşlık sorunu yok. Üstelik satışları iyi. Konusu ve ilerleyişi itibari ile eğer bir kazaya uğramazsa epey uzun bir seri olacak gibi.

Daha önce forumda bunun konusu vardı ancak kaybolmuş. Güncel seri, yeni bir arc başlamak üzere. Epey olaylar dönüyor, geniş bir dünyası var. Okuyan varsa tartışırız.


Bazı Resimler











 
Seri şu an itibariyle iyi gidiyor ve çoğu sayfada kahkaha attırıyor :D Özellikle kardeş sevgisi aşırıya kaçan karakterin olduğu kısımlar :D
 
Op den sonra takip ettigm tek seri hxh ya devam edicektim ama icimden gelmiyo
ileryen zamanlarda animesi cikicagna kesin gözüyle baktigm bi seri fairy tailden daha fazla zevk veriyo.
 

Unknown

Biriksin diye bıraktım bir ara tekrar gelicem güncele. Shounen olarak umudum olan serilerden. Klasik hikaye olmasına rağmen seviyorum bu tür hikayeleri.
 
veletler için mangaka saniyenin onda birinde tüm ağır topları leyla durumuna soktu ya hala ordayım ve o bölümlerden sonra fazla ilerleyemediydim
Sonra karakterleri fazla hızlı işliyor ilerde uzun soluklu seriye dönüşürse burdan fazla eleştiri yer yemelide.
Fena da değildi böyle serilere lazım manga evreni. Umarım uzun soluklu olur.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık