Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Basil Hawkins

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 128 68.4%
  • Sevmem

    Kullanılan: 59 31.6%

  • Kullanılan toplam oy
    187

Basil Hawkins (Bajiru Hōkinsu), Kuzey Mavi kökenli bir korsandır ve Hawkins Korsanları'nın kaptanıdır. En Kötü Nesil olarak anılan on iki korsandan biridir.

Hawkins, Kaido ile karşılaştıktan sonra onun tayfasına katılmış ve Canavar Korsanları'nın Öncü Şefleri'nden biri olmuştur. Onigashima Baskını esnasında Killer ile dövüşmüş, ancak yenilmiştir. Yaptıkları nedeniyle Wano Ülkesi Arkı'nın destekleyici düşmanlarından biri olarak kabul edilir.

Görünümü

Hawkins uzun boylu bir adamdır. Kırmızı gözleri ve üçgen şeklinde alnına doğru sivrilen kaşları vardır. Kalçalarına dek uzanan altın sarısı saçlara sahiptir. Boynunda, tam iki köprücük kemiğinin ortasında bir haç dövmesi bulunur.

Hawkins üzerine yakası ve manşetleri fırfırlı beyaz renkte gömleğe benzeyen bir pelerin giyer. Ayaklarında beyaz bağcıkları olan siyah renkte botlar vardır. Bel kısmında kürkten yapılmış koyu renkte bir kemer olan mor renkte bir pantolon giyerdi. Beline pembe renkte bir kuşak
bağlardı ve bu kuşağın üzerinden bir mücevher sarkardı. Ayrıca CP9'dan Blueno'nun giydiği eldivenlere benzer koyu renkli eldivenler takardı. Sol kolunda, sol omzunu da kaplayacak kadar geniş, sol pazısının çevresinde zırh benzeri bir kolçak olan bir omuzluk vardır. Sağ kalçasında vudu bebeğini andıran bir tutamağı olan bir kılıç taşır.

Çocukken Hawkins'in saçları çok daha kısaydı. Üzerinde pembe bir gömlek vardı. Koyu ve açık yeşil renklerde çizgili bir pantolon giyiyordu. Büyük halinde olduğu gibi yüzünde duygusuz bir ifade vardı.

Zaman atlamasından sonra, Hawkins'in beyaz pelerini lacivert, yeşil ve siyah kareli bir desenli bir pelerin ile değiştirdiği görülmüştür. Ayrıca beline İskoç eteğine benzeyen, üzerinde aynı süslemelerin olduğu olduğu turuncu üzerine pembe renkte bir kuşak bağlar. Halen kürkten yapılmış siyah kemeri takar. Kıyafetleri büyük oranda aynıdır, sadece renklerinde değişiklikler vardır. İki yılın ardından artık eldiven takmamaya başlamıştır, ayrıca saçları ve cildi daha açık bir tonda görünmektedir. Killer ile yaptığı dövüşte kol kolunu kaybetmiştir.

Kişiliği

Hawkins kendisini asil ve esrarengiz bir şekilde tasvir eder. Durumdan bağımsız olarak neredeyse her zaman tamamen sakin kalır ve çoğu insan için aşırı kabul edilebilecek olaylara karşı hiçbir duygusal tepki göstermez. Bir Denizci Amirali gibi güçlü bir düşman karşısına dikildiğinde bile, mevcut durum için seçeneklerini değerlendirirken her zamanki soğukkanlılığını korur. Yine de tamamen duygusuz değildir, ancak gösterdiği duygu belirtileri kısa ve önemsiz olma eğilimindedir. Şimdiye kadar sadece belirli olaylarda gözle görülür bir şok, huzursuzluk ve hatta sadizm sergilemiştir.

Hawkins şaka yapılmasından hoşlanmaz, çıplaklıktan rahatsız olmaz ve asi davranışlara tolerans göstermeyen aşırı derece ciddi ve anlamsız hareketleri olan biridir. Bu nedenle Eustass Kid ve Scratchmen Apoo'nun sürekli iç çatışma yaşamaları nedeniyle onların onlara ayırdığı saygı göstermediğini düşündüğü için, Kid Korsanları ve Canlı Yayın Korsanları ile güçlerini birleştirmeyi neredeyse reddedecekti. Hawkins ciddiyeti sayesinde herhangi bir düşmanla karşılaştığında oldukça mantıklı ve pragmatik bir duruş sergileyebilir. Hatta Monkey D. Luffy ve Roronoa Zoro'ya karşı verdiği mücadelede, diğer üyeler gibi değerli bir düşmanı boyun eğdirmek için haksız yere savaşmaktan kaçınmadığını kabul etmiştir. Diğer insanları rehin almasına ve onları pazarlık yapmak için kullanmasını sağlayan Şeytan Meyvesi gücü, Hawkins'in kişiliği ile son derece uyumludur. Yine de talepleri karşılanırsa onurlu davranır ve rehineleri serbest bırakır.

Hawkins, etrafındakilerin kaderini önceden söylemek gibi bir alışkanlığa sahiptir, konunun hiçbir önemi olmasa dahi o konu hakkında yorum yapar. Zamanının çoğunu falcılık için ana araçları gibi görünen tarot kartlarını okuyarak ve analiz ederek geçirir. Belirli sonuçların gerçekleşme olasılıklarını hesaplamak ve izlenecek bir hareket tarzını belirlemek için kullandığı falcılık yeteneklerine çok güvenir. Kartlarının kendisine gösterdiği sonuca uyarak Canavar Korsanları'na katılmıştır, çünkü ona göre diğer alternatiflerde hayatta kalma şansı yüzde sıfırdır. Hawkins, talih bilgilerine genellikle "kişinin geleceğinde ölümün gölgesini görmek" gibi belirsiz, uğursuz gelen ifadelerle eşlik eder, bunu ya başkalarına güven vermek için ya da bir rakibe karşı bir tehdit olarak yapar.

Hawkins mümkün olduğunca gereksiz şiddet ve kargaşadan kaçınmayı tercih eder, hatta olay çıkmasın diye adamları adına özür bile diler. Hızlı düşünür ve bu süreçte bir felaketi önlemek için anında yalan söyleyebilir. Öte yandan gerektiğinde yoluna çıkan kişileri katletmekte sakınca görmeyen acımasız bir savaşçıdır. Hasır Adamlar'ına bağladığı insanların hayatlarına saygı duymaz, pişmanlık veya endişe belirtisi göstermeden onların kendisi için ölümcül hasarlar almasına izin verir.

Yetenek ve Güçleri

Hawkins, tayfası ile birlikte Büyük Hat'tın ilk yarısında hayatta kalmayı ve Yeni Dünya'ya girmeyi başaran korkunç bir korsandır. Ünü sayesinde başına 320.000.000 gibi etkileyici yükseklikte bir ödül konulmuştur. Sahip olduğu ödül, En Kötü Nesil içerisindeki en yüksek beşinci ödüldür. Fiziksel açıdan tüm Kahverengisakal Korsanları'nı sakat bırakacak bir yenilgiye uğratacak kadar güçlüdür. Zaman atlamasından çok güçlü bir şekilde dönmüş olan Zoro'yu hafifçe de olsa yaralayabilmiştir. Yine de Zoro, o esnada Luffy ve hasta Tama'yı hedef alan Hasır Adam'ın Kartı'ndan onları koruyordu.

Hawkins bir Öncü Şef olduğundan Canavar Korsanları'nda yüksek bir konuma sahiptir. Konumu sayesinde kendisinden düşük rütbeli üyeler üzerinde yetkisi vardır. Holed'em ve Speed ile birlikte Bakura Kasabası'ndaki en üst düzey yetkililerden biridir.

Falcılık ve Tarotoloji Yetenekleri
"Bu onun pantolonunun kaderiydi... Adamım seni korkuttuğu için üzgünüm. Bugün, cinayet işlemek için hayli uğursuz bir gün." -Basil Hawkins

Hawkins genelde bir falcı gibi konuşur ve sürekli olarak "işaretleri" okuduğundan bahseder. Herhangi bir olayın sonucunu ve kendi başarısının olasılığını belirlemede kendisine yardımcı olması için tarot kartlarını kullanabilir. Kartlar bir savaşın sonucunu belirlemesini ve buna göre hareket etmesini sağladığı için birçok durumda ona yardımcı olur.

Tarot kartları Hawkins'in bir şeylerin olma ihtimalinin yüzdesini hesaplamasını sağlar. Hawkins kendisinin ve tayfasının yanı sıra diğer Süpernovalar'ın da Borsalino'nun ellerinde yok olmayacağını tahmin edebildiğinden, tahminlerinin sıklıkla doğru çıktığı söylenebilir Ayrıca Luffy'nin savaşta aldığı yaralardan kurtulma şansı olduğunu da tahmin etmiştir. Bunu nasıl başardığı henüz açıklanmamıştır. Yine de tahminleri her zaman doğru çıkmaz. Chadros Higelyges'in yüzünde ölümün gölgesini gördüğünü söylediği halde Higelyges ölmemiştir. Yine de burada Hawkins'in, Higelyges'i korkutmaya çalışıyor olması da mümkündür. Aynı şekilde onun ölüme yaklaşacağını (ki öyle de olmuştur) veya ölü tayfa arkadaşları tarafından çevreleneceğini de söylemek istemiş olabilir.

Tarot Kartları
Hawkins, tahmin yürütmek için için sıklıkla bir deste tarot kartı kullanırken görülür. Zaman atlamasından önce kenarları gri, ortası mavi ve içinde sarı renkli yıldız şekli olan kartlar kullanıyordu. Zaman atlamasından sonra kullandığı kartlar öncekilere benzese de, renk farklılıkları vardır. Yeni kartlarının kenarları sarı, ortası kırmızıdır. İçinde ise koyu kırmızı renkte yıldız şekli vardır.

Zaman atlamasından önce kartlarını hasır çubukların üzerine koyarak okuyordu, zaman atlamasından sonra ise kartlarını bir şekilde havada tutarak okuduğu gösterilmiştir.

Wano Ülkesi Arkı sırasında Hawkins'in kullandığı tarot kartlarının Rider-Waite tasarımlarına benzediği görülmüştür. Kartlardaki insanlar iskelet olarak tasvir edilmiştir. Sadece Ölüm kartı, gerçek dünyadaki tasarımından farklı olarak benzersiz bir tasarıma sahiptir.

Hawkins kartlarını savaşırken de kullanabilir. Çektiği kartın etkisine göre bir hamlede bulunabilir. Ancak bu yaptığı iki ucu keskin bir kılıçtır ve sonuçları kendisi ve adamları için faydalı olduğu kadar zararlı da olabilir. Hawkins ne kadar çok risk alırsa, iyi bir kart çekme şansının o kadar yüksek olacağını iddia eder. Bir kartın etkileri, ters çekilip çekilmediğine bağlı olarak değişir.

Bilinen kartlar ve etkileri şu şekildedir;

Aptal
Ters:
İç uyumsuzluk anlamına gelen bir karttır. Hawkins bu kartın çekmek için en talihsiz kart olduğunu söylemiştir. Kartı çektikten sonra adamlarından bazıları birbirine saldırmıştır.


Rahip
Ters:
İntikam anlamına gelen bir karttır. Kartın kesin etkileri bilinmemekle birlikte, görünüşe göre Hawkins'in Hasıradam tekniğini daha büyük ve daha güçlü hale getirmektedir.
Düz: Kaçış anlamına gelen bir karttır. Hawkins bu kartın destekleyici bir kart olduğunu belirtmiş ve birisinin düşmanlarının kaçmasına yardım edeceğini tahmin etmiştir.


Ölüm
Düz: Yıkım anlamına gelen bir karttır. Hawkins bu kartı çektikten sonra, Hasıradam tekniğiyle rakibini öldürebileceğinden emin görünmüş olsa da, bunu başaramamıştır.


Kule
Düz:
Eski ve kırılgan olanın çöküşü anlamına gelen bir karttır. Ayrıca "ileriye doğru giden yeni bir yol" şeklinde gizli bir anlamı daha vardır. Bu kartın düz ya da ters etkileri tam olarak bilinmemekle birlikte, Hawkins bu kartı düz olarak çekmiştir.

Hawkins, Killer tarafından yenildikten sonra destesi dağılmış ve diğer kartların da bir kısmı görülmüştür. Kalan kartlar da Rider-Waite tasarımına sahiptir ve bu tasarıma göre görülen kartlar şunlardır;
  • Güç
  • Güneş
  • Yargı
  • Asa Yedilisi
  • Kupaların Şövalyesi
  • Kılıçların Ası
  • Kılıç Dokuzlusu

Şeytan Meyvesi
Hawkins, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Hasır Meyvesi'ni yemiştir. Meyve gücü sayesinde hasır üretebilir ve hasırı kontrol edebilir. Kendisini hasırdan bir zırhla koruyabilir, hasırdan silahlar yaratabilir ve düşmanlarına saldırmak için devasa bir hasır korkuluk oluşturabilir. Yaratımları ayrıca çividen pençelere de sahiptir.

Bunların haricinde hasırdan vudu bebekleri kullanarak kendisine gelen saldırıları başka kişilere yönlendirebilir. Saldırı sonucu Hawkins'e hiçbir şey olmaz, ancak saldırının yönlendiği kişi tüm hasarı alır. Ancak, her vudu bebeği yalnızca tek bir büyük saldırı için kullanılabilir. Eğer Hawkins ağır bir saldırı alırsa, hasarı alan vudu bebeği vücudundan çıkar ve kullanılamaz hale gelir.

Kılıç Ustalığı

Hawkins, Şeytan Meyvesi güçleriyle desteklenen kılıç kullanımı konusunda büyük bir yeteneğe sahiptir. Gücüyle ürettiği hasırdan yarattığı bir kılıç kullanır. Bu kılıç esnek ama keskin, kırbaç benzeri tek kenarlı bir kılıçtır. Bu kılıcını ilk olarak kendisine doğru fırlatılan bir atı delmek için kullanmış ve atın ona çarpmasını engellemiştir. Kılıcını ayrıca "Hasır Adam'ın Kartı" kuklasını üretmek ve kuklanın hareketlerini yönlendirmek için bir araç olarak da kullanabilir.

Haki
Gözlem Hakisi

Hawkins, iyi derecede Gözlem Hakisi kullanabilir. Trafalgar D. Water Law ile ilk karşılaşmasında, Law'un gücünü, karşılaşmalarından önce hissetmiş ve o sırada Law'un asıl kimliğini bilmemesine rağmen, onun "güçlü" olduğunu anlamıştır.

Silahlanma Hakisi
Hawkins, Silahlanma Hakisi kullabilir.

Ek Bilgiler

- One Piece Color Walk 7 Tyrannosaurus'a göre Oda en başta Hawkins'i Savaş Lordu yapmayı düşünüyormuş.
- Hawkins, Treasure Island isimli ünlü korsan romanının ana karakterinin adıdır.
- Hawkins, 6. One Piece Popüler Karakterler anketinde 75. sıradadır.
- Hawkins'in lakabı, en geleneksel tarot destesi olarak bilinen ilk Major Arcanum' daki Büyücü'ye bir atıf olabilir. Kartın Japonca adı Majutsuşi'dir.
- Hawkins'in kart tabanlı güçleri Canavar Korsanları'nın kart oyunlarından gelen teması ile uyumludur.
- Standart bir gerçek dünya tarot destesinde 78 kart bulunurken, animede Hawkins'in destesinin sadece 72 karttan oluştuğu gösterilmiştir.

SBS Tabanlı Ek Bilgiler
- Hawkins'in doğum günü olan 9 Eylül, Japonya'da "Falcılık Günü (Uranai no Hi)" olarak kutlanır. Serideki bir başka falcı olan Shyarly'nin de doğum günü aynı gündür.
- Hawkins'in adı ve soyadı gerçek hayattaki iki korsandan gelmektedir. Soyadının alındığı kişi Basil Ringrose, adının alındığı kişi ise John Hawkins'tir.
- Hawkins'in en sevdiği yiyecek kahvelerin yanında verilen ufak kurabiyeler, en sevmediği yiyecek ise ettir.
- Hawkins gerçekte yaşasaydı Mısırlı olurdu.
- Hawkins korsan olmasaydı, iç mimar olurdu.
- Hawkins tasarım yapmaktan ve banyo yapmaktan hoşlanır
- Hawkins bir çiçek olsaydı kara zambak olurdu.
- Hawkins'e en çok benzeyen hayvan attır.

Künye

Adı: Basil Hawkins
Okunuşu: Bajiru Hōkinsu
İngilizce Adı: Basil Hawkins
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 498, Anime 392
Bağlantıları: Hawkins Korsanları, Canavar Korsanları
Unvanları: Korsan Kaptanı, Öncü Şef
Lakabı: Büyücü (Jap. Majutsushi, İng. Magician)
Yaşı: 31
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 9 Eylül
Boyu: 210 cm
Kan Grubu: S
Ödülü: 320.000.000 Beri

Şeytan Meyvesi
Adı:
Hasır Meyvesi (Jap. Wara Wara no Mi, İng. Straw-Straw Fruit)
Anlamı: Hasır
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Basil_Hawkins
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Bebek sayısını yeterince artırırsa bildiğin yenilmez olur. Meyvesi iyi ve önü açık. Kahverengisakal'a yaptıkları ile gerçek bir korsan olduğu açık. Severim Hawkins'i. Korkuluk halini ise sevmem. Kaido karşısında ne yaptığı soru işareti. Ağam paşam çekmediğine eminim beklentim büyük bundan. Ellerine sağlık.
 
Meyvesi sağlam gibi görünüyor.
Sağlam K.haki ile vs'ler de çok iş görür.

Fakat adamin hobisi duş almakmiş o biraz işi bozuyor. Bende diyorum ittifakin işleri neden yolunda gitmiyor :D

Eline sağlik Smoker.
 
Meyvesi sağlam gibi görünüyor.
Sağlam K.haki ile vs'ler de çok iş görür.

Fakat adamin hobisi duş almakmiş o biraz işi bozuyor. Bende diyorum ittifakin işleri neden yolunda gitmiyor :D

Eline sağlik Smoker.
Ben yazacaktım ya benden önce davranmış. Bu arada boş biri değilsir tabi ama öyle bir Law ya da Luffy gibi de beklemiyorum şahsen ... bakıp anlayacağız.
 
Ben yazacaktım ya benden önce davranmış. Bu arada boş biri değilsir tabi ama öyle bir Law ya da Luffy gibi de beklemiyorum şahsen ... bakıp anlayacağız.
Dün az yapmadik sohbetini adam bir de sihirbaz olacak :/

Yakisiyor mu güzel kardeşim yakisiyor mu sana böyle şeyler.
1 hareketler tum ittifakin kaderiyle oynadin. Onlara uğursuzluk getirdin.
Senin zevkinin kurbani oldular. :(
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık