Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Bartolomeo

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 183 83.2%
  • Sevmem

    Kullanılan: 37 16.8%

  • Kullanılan toplam oy
    220

Bartolomeo
(Barutoromeo), Barto Kulübü'nün lideri olan bir Süper Çaylak'tır. Aynı zamanda Büyük Hasır Şapka Korsan Filosu'nun 2. Tümen Komutanı'dır. Corrida Kolezyumu'nda Mera Mera no Mi için yapılan turnuvaya bir gladyatör olarak katılmıştır. Monkey D. Luffy ile karşılaşınca ona olan sadakatini bildirmiştir.

Görünümü

Bartolomeo görünüş olarak zayıf olsa da, kaslı bir adamdır. Şekli rock müzik dinleyen tiplere benzeyen açık yeşil renkte saçlara sahiptir ve kaşları yoktur. Ürkütücü bir siması vardır. Dişleri sivri ve uzundur. Burun deliklerini ayıran kıkırdağa takılmış bir piercigi bulunur. Sağ gözünün altında kulağına doğru ilerleyen iki çizgi şeklinde bir dövme vardır.

Göğsünde üst kısmı açık ve koyu renkte bir halka biçimli dövme vardır. Halkanın yan taraflarında kanatlar, altında ise iki sivri diş şekli vardır. Manşetleri ve yakası tüylü mor renkte bir palto giyer. Paltonun kollarında aşağı doğru inen beyaz renkte çizgiler vardır. Paltonun arkasında altında çapraz şekilde iki kılıç olan alevli bir kuru kafa deseni bulunur. Üzerinde halkalar olan açık şekli bir kemer takar, kemerin sol tarafında aşağı doğru sarkan bir zincir, içinde ise bir hançer vardır. Altına paçaları püsküllü, sarı-kırmızı renkte kare desenleri olan bir pantolon giyer. Ayaklarında siyah botlar vardır.

İki yıl önce giyimi ve görünümü şimdikinden daha farklıydı. O zamanlar üzerine, üzerinde kırmızı çizgiler olan sarı bir palto giyiyordu. Altında kahverengi pantolon vardı ve belinde siyah bir kemer takılıydı. Saçları şimdi olduğu gibi dağınık değil, daha düzgün taranmıştı.


Bartolomeo'nun çocukluk hali, büyüyünce neye benzeyeceğinin kanıtı gibidir. O zamanlar da dişleri şimdiki gibi sivriydi ve saçları tuhaf görünüyordu. Şimdi giydiği pantolona benzer kolsuz bir tişört giyiyordu. Beline taktığı bol kemerin içinde boyunun yarısı büyüklüğünde bir tabanca taşıyordu.


Kişiliği

Bartolomeo son derece kaba, küstah ve keyif meraklısı bir adamdır. B Listesi dövüşleri olurken ve kendisi de o dövüşe katılanlardan biri iken, arenanın kenarına uzanıp dövüşleri izlemiştir. Hatta bir ara seyircilere doğru dönüp pantolonunu indirmiş ve o kadar kişinin gözü önünde suya işemiştir. Genel davranışlarının lakaytlığı yüzünden hiç sevilmeyen biridir. Dövüşler esnasında sürekli yuhalanmıştır. Tanıtılırken Bartolomeo'nun "yok olması en çok istenen korsan" olduğu söylenmiştir.

Bartolomeo hayli kışkırtıcı bir adamdır. Sürekli karşısındakileri ya da etrafındakileri kışkırtır ve onlarla alay eder. Buna karşılık kendisi kışkırtıldığı zaman oldukça sinirlenir. Seyirciler durmadan kendisini aşağılayınca onlara sahte bir bomba atarak, onları korkutmuştur. Lakin yine de başkalarının kendisi hakkında ne düşündüğünü umursamaz. Dagama'ya seyirlerin sevdiği biri olmanın isteyeceği son şey olduğunu söylemiştir. Rakipleri ile dalga geçerken bilerek korkmuş numarası yapar. Hack'e aynı şeyi yapmış, sonra da Şeytan Meyvesi gücünü kullanarak Hack gibi güçlü bir balıkadamı elini bile kaldırmadan yenmiştir.

Bartolomeo tayfasını önemseyen biridir. Adamı Gambia'ya yaptıklarını öğrendikten sonra Kor-Amiral Maynard'ı yamultmuştur. Bu olay bir yana, geçmişte birçok sivili katlettiği ve şiddet uygulamaktan çekinmediği bilinmektedir. Bu yıkıcı doğasına rağmen, göründüğü bölümlerde cinayet işleme dürtülerini pek öne çıkarmamıştır. Bunun yerine Luffy'nin orada olduğunu öğrenene dek son derece sakin kalmıştır.

Diğer kişilere karşı oldukça zalim olan Bartolomeo, Hasır Şapka Korsanları'na çok saygı duyar. Luffy'nin Loguetown'daki mucizevi kurtuluşuna tanıklık ettikten sonra ağır bir Luffy fanına dönüşmüştür. Onu kahramanı olarak görmesi bir yana, ona ciddi manada tapmaktadır. Bartolomeo, Marineford Savaşı'na kadar sadece Luffy'nin hareketlerini basın yoluyla takip etmiş, daha sonra ondan etkilenerek korsan olmuştur. Luffy'ye olan aşkı o kadar büyüktür ki, onun adını kötü şekilde anan herhangi birine acımadan saldırır. Kolezyumda Luffy'nin arkasından kötü konuşan birini meyve gücü ile duvara yapıştırmış, daha sonra da adamın dilini kesmiştir. Bu kadar büyük bir hayran olmasına karşın, Luffy ile yüz yüze konuşurken çok utanır. Luffy gibi onun tayfasına da büyük bir hayranlık besler. Roronoa Zoro'yu gördüğü zaman mutluluk gözyaşları dökmüştür. Hemen ondan imza istemiştir. Luffy ile karşılaştığında da kız gibi çığlık atmıştır. Bartolomeo'nun Mera Mera no Mi için düzenlenen turnuvaya katılmasının tek sebebi, meyveyi kazanmak ve onu Luffy'ye vermekti.

Küstah biri olmasına karşılık onur duygusuna sahiptir. Zorunda olmamasına rağmen Bellamy'yi, Dellinger'ın elinden kurtarmıştır. Ona göre birlikte dövüşmüş herkes, birbirinin dostudur. Bir dostunu da asla yardımsız bırakmayacağını açıkça söylemiştir. Kendisi ve tayfasını deniz tutar, bu yüzden kusa kusa yolculuk yaparlar. Ayrıca rotacılık bilgisine sahip bir üyeleri yoktur. Tamamen şans eseri yollarına devam ederler.

Yetenek ve Güçleri

Bartolomeo kulübün kaptanı olduğu için tüm tayfası üzerinde söz sahibidir.

Bir Süper Çaylak olduğundan, Denizciler tarafından iyi tanınan biridir. Güçlü bir adam olduğu söylenebilir. Bir Kor-Amiral olan Maynard'ı kolayca yenmiş, B Listesi dövüşünü fazla yorulmadan, hatta çizik bile almadan kazanmıştır. Çok dayanıklıdır. Yakın mesafeden Gladius'un attığı büyük bir saldırıyı yemesine rağmen yıkılmamış, hatta Gladius'u yenebilmiştir.

Şeytan Meyvesi
Bartolomeo, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Bari Bari no Mi'yi yiyerek Bariyer İnsan olmuştur. Meyvesi sayesinde hem kendisini koruyabilir, hem de rakiplerine saldırabilir. Bariyerinin yok edilemez olduğu düşünülmektedir. Hack, Bellamy ve Gladius gibi kalburüstü adamların saldırıları işe yaramamıştır. Hatta Elizabello II'nun kaleleri yıkan saldırısı "Kral Yumruğu" bile bahsi geçen bariyeri aşamamıştır.

Bartolomeo bariyerini kendini korumanın dışında başka işler için de kullanabilir. Mesela yüksek bir yere çıkmak için bir merdiven oluşturabilir ya da iterek rakiplerine güçlü vuruşlar yapabilir.

Silahı
Bartolomeo belinde bir hançer taşır. Hançerini iki kez kullanmıştır. İlk kullandığında Luffy hakkında kötü konuşan birinin dilini kesmiştir. İkinci kullanımında ise Nico Robin'i kurtarmak için Gladius'u öldürmeye çalışmıştır.

Ek Bilgiler

- Bartolomeo'nun lakabı olan "Yamyam" aslında bir kelime oyunudur. Japonca'da insanlarla dalga geçen kişi anlamına gelir.

- Vietnam'da birine karşı Bartolomeo gibi parmak birleştirmek büyük bir hakaret olarak kabul edilir.

- Bartolomeo, 5. One Piece Popüpler Karakterler anketinde 9. sıradadır. Kendisi Hasır Şapka Korsanları üyesi olmadığı halde en popüler olan 4. karakterdir (ilk üçü; Trafalgar D. Water Law, Portgas D. Ace ve Sabo).

Künye

Adı: Bartolomeo
Okunuşu: Barutoromeo
İngilizce Adı: Bartolomeo
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 705, Anime 633
Bağlantıları: Barto Kulübü, Büyük Hasır Şapka Korsan Filosu
Unvanları: Korsan, Kaptan, Mafya Babası (Eski)
Lakabı: Yamyam Bartolomeo (Jap. Hitokui no Barutoromeo, İng. Bartolomeo the Cannibal)
Yaşı: 24
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 6 Ekim
Ödülü: 200.000.000 Belly

Şeytan Meyvesi
Adı:
Bari Bari no Mi (Tr. Bariyer Bariyer Meyvesi, İng. Barrier-Barrier Fruit)
Anlamı: Bariyer
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Bartolomeo
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 
Gayet kötü adam ama amiralimiz kaçmasına göz yumdu helal olsun. Luffy'leri kötü gösteriyor.

Ellerine sağlık.
 
Ooo Barto reyizinde konusu açılmış. Eline sağlık Smoker.

Çok severim Barto'yu. Bari Bari no Gatling görmek isterim kendisinden. :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık