Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sakazuki vs. Kozuki Oden

Kim kazanır?

  • Akainu

    Kullanılan: 226 64.0%
  • Oden

    Kullanılan: 115 32.6%
  • Berabere

    Kullanılan: 12 3.4%

  • Kullanılan toplam oy
    353
Merhaba arkadaşlar diğer konuların altında Oden hakkında çok muhabbet oluyor bende Oden hakkında vs konusu açıp diğer konuları biraz rahat bırakmak istedim. Millet konu dışına çok çıkıyordu burada konumuz Akainu vs Oden istediğiniz kadar Oden ve Akainu hakkında konuşun :)

Kurallar:

-Eşit koşullarda yapılacak
-Su yok
-Oden'in iki kılıcı yerinde olacak
-Akainu'nun magması Oden'in piştiği yağdan daha sıcak kabul edilecek

Akainu


Sakazuki, Sengoku'nun istifasının ardından onun yerine geçen yeni Filo Amirali'dir, Daha çok lakabı olan Akainu ismiyle bilinir. Serinin ilk yarısında Denizciler'in sahip olduğu üç Amiral'den biriydi ve en son tanıtılanıydı. Filo Amirali olabilmek için eski meslektaşı Kuzan ile Punk Hazard'da on günlük bir kavga yapmıştır ve bu dövüşü kazanmıştır. Göreve geldikten sonra ilk yaptığı şey, Yeni Korsan Çağı'na hazırlık yapabilmek adına Denizci Karargâhı'nı Yeni Dünya'ya taşımak olmuştur.

Mangada Sakazuki'den ilk kez Nico Robin, Kuzan ile karşılaşmalarında bahsetmiştir. Animede ise filler olarak sayılan G-8 Arkı'nda Kor-Amiral Jonathan tarafından adı zikredilmiştir (Bu bölümler, mangada açıklandığı yerin öncesindedir).

Sakazuki, Mutlak Adalet kavramına sıkı sıkıya bağlı bir adamdır. Onun bu katı adalet tavrı, Kuzan gibi kendine denk güçte birinin istifa etmesine yol açmıştır. Bir insanın soy hattının gelecek nesilleri etkilediğini düşündüğü için, Marineford Savaşı'nda Portgas D. Ace ve Monkey D. Luffy'yi öldürmeye çalışmıştır. Ace'i öldürmüş, Luffy'yi ise göğsünden ağır yaralayıp, elinden kaçırmıştır.

Marineford'da Whitebeard'a en çok hasar veren kendisi olmuştur ve bizzat kafasını götürmüştür.

Oden

Kozuki Oden Wano Ülkesinde Kuri'nin daimyosu idi. Babası Kozuki Sukiyaki, Kozuki Hanedanın'dan gelmekle birlikte Wano'nun Shogunuydu. Kozuki Toki'nin eşi ve Momonosuke ile Hiyori'nin babasıdır. 9 Kın'ın lideridir.

Hayatında 5 yıllığına, Oden denize açıldı ve Whitebeard korsanlarında 2. bölüm kumandanı oldu. Sonradan da Roger Korsanlarına katılıp Korsanlar Kralı'nın Poneglifleri okumasına yardım etti. Ülkesine döndüğünde Orochi tarafından muhalefete uğradı ve Korsan Kaido ile verilen savaşta hayatını kaybetti. Kaido'nun göğsündeki yarayı açan kişidir.

Akainu kütüphaneden alınmıştır, Oden'i ise kendim çevirdim maalesef bulamadım Türkçesini.
Evet görelim bakalım kimler ne düşünüyor :confused:

 
Bir tarafta Kaidonun kafasına vurduğu balyozla tek saldırı da perte çıkmış Oden, diğer yanda WB'in tüm öfkesi ile kafasına yediği deprem yumruğuna rağmen kalkıp meigou ile WB'in kafayı uçurup ikinci saldırıya rağmen hala bilincini yitirmemiş Akainu.

Odenin gücü yetmez Sakazuki'e...
 
700 derecenin üzerinde (Bu lavın başlangıç sıcaklığı) ile başlayan ve her geçen dakika arttırılan(her dakika 100 derece arttırsalar bile bu magma sıcaklığının-2000 derece- üzerinde oluyor) bir kazana atılan adam onda ölmüyor, ama ne hikmetse Akainu'dan yarım yiyor. :- )

Akainu kazanır. Ama bu ölümcül bir dövüşün sonunda olur. Düşük zorluk ya da orta zorluk demek saçma. Ha Akainu'yu bufflamanın da bunda etkisi var.
 
Son düzenleme:
Mihawk'la savaştığında ezik kabul edilen shanks gibi şimdi de oden ile savaşan kaidou ezik kabul ediliyor. Bu adam kendini oden'den güçsüz gördüğü için 5 yıl zaman kazanıyor, ona rağmen handikapla kazanıyor. Ama oda çıkıp o zamanki kaidou amiral seviyesi, veya yc1 diye açıklama yapmadan bu vs belirlenemez.
 
Oden'in kazanı 700+ derece. Birkaç dakikalık araştırma ile 1720 derecelik magma buldum. Normali 700-1600 derece arası.

Ayrıca ısıtılan sudaki kurbağa deneyi gibi magmayı direkt yemekle zamanla ısıtılan suda beklemek aynı değil.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık