Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] A Will Eternal - Ebedi Arzu


Çin'in WN-LN dünyasının önemli yazarları arasında gösterilen Er Gen'in serisi.

Ana karakterimiz ebedi yaşamı arzulayan genç yağız bir delikanlı. Yaşama arzusunun verdiği gazla hareket eden ve başından geçen türlü olaylara şahit olacağımız Bai Xiaochun, benim en sevdiğim LN karakterlerinden birisidir. Hikaye kurgusu, karakterler en azından benim okuduğum yere kadar çok uyumlu bir şekilde 'akıyor'

Seri 1315 bölümde tamamlandı ve İngilizce çevirisi de bitmiş durumda. Türkçe olarak da ücretsiz 249, ücretli 309 bölümde. 33 saatte bir yeni bölüm ekleniyor.

Türkçe Link
 
Güzel seridir.

Açıkçası Er-Gen'in yazdığı seriler arasında beni saran tek seridir. Okurken gerçekten güldürdüğü olmuştur.

Bu seriyi bitiren başka bir arkadaş varsa bana mesaj atarsa sevinirim. Tartışmak istediğim bir konu varda.
 
Seri aslında vasat sayılır ki bunun nedeni de çok kısa olması. Normal bir novelde bir kaç konunun işleneceği 1314 bölüm gibi bir sayıda seri bitiyor. Son sagası olan ebedi ölümsüz alanlar çok kısa mesela. Ağzım gözüm diyene kadar bitiyor ve sen şaşırıp kalıyorsun sonunda.
En büyük avantajı ise Çin fantezi novel dünyası için gerçekten aykırı bir karaktere, Baş Xiaochun'a, sahip oluşu. Kesinlikle mükemmelliyetçi bir karakter değil ne demek istediğimi ISSTH okuyanlar bilir. Karakter seri içindeki şekliyle, gerekli fırsatlar oluştuğunda bütün bir dünyayı yok edebilir, ifadesidir. Hani "Bilerek yapmadım. Gerçekten!" Sözüyle bütünleşmiştir. Ayrıca ciddileşince kendisini bile korkutacak olan hamlelere sahiptir. Daha sonradan kendisinin de baba olmasını sağlayacak olan afrodizyak hapı vardır mesela.
Kendisini rahatsız eden, korkutan olaylara karşı hamle yaptığında ise bütün dünyası odaklandığı hap ve kazandır. Dünya yansa, yıkılsa umurunda olmaz. Sırf bu hap yapım yüzünden sizi kahkalarla yerlere yatıracak olaylara sebebiyet verir karakterimiz. İlk, ikinci ya da üçüncü okuyuşum olsun bu tarz bölümler beni her defasında güldürür. Dışarıda okunmaması taraftarıyım o yüzden. Deli olarak görülebilirsiniz. :hhh:
Hikayenin adını da oluşturan "İrade" ise tam olarak işlenmiyor maalesef. İçindeki iradeyi bir yerden sonra kaybediyor, bulamıyor. Bu durum da uzun bir süre devam ediyor maalesef. Seri en azından bir kaç yüz bölüm daha işlense çok daha başarılı olabilirdi kanımca.
İçinde bulundukları Edebi Etki Alanları, ISSTH'den bildiğimiz Allheaven'in memleketi. Buradaki "İrade" dışarıdaki evrenlerin sakinleri için korkunun kaynağı. Renegade İmnortal'dan olan Wang Lin aka Tanrı ya da ISSTH diliyle Slaugter. Ghost olan Vast Expanse ve son Pursuit of the Truth'un ana karakteri Su Ming aka Devil ve son olarak ISSTH'den Meng Hao yani Demon. Bu evrenin sakinleri Allheaven'in baş düşmanı ve bu isimler Allheaven dünyasını mühürlüyor/engelliyor. Ama gel gör ki ISSTH'deki Allheaven ile bizim Bai Xiaochun'umuz azıcık bile benzemiyor. Allheaven karakteri tam olarak diğer yaratıkları yiyecek olarak gören gücünü geri kazanmasını sağlayacak olan lezzetler olarak görürken, Bai Xiaochun tam anlamıyla haylaz ve yaramaz mahalle çocuğu kıvamında.
Diğer evrenlerdekilerin korku kaynağı olan "İrade" Er Gen hikâyelerinde ki 5. Seviyeye ulaşmanın anahtarı olarak görülüyor ama tabi Meng Hao ve diğerleri, şimdiye kadar ölümsüz görülmedi hatta bahsedilmedi bile, seri sonunda o seviyeye ulaştığı kanısındayım. Wikide Meng Hao'nun 4. Seviyenin zirvesinde olduğu düşünülüyor yazıyor ama kitabın sonunda o seviyeyi geçtiği belli ayrıca bu novelde de hikayenin sonunda Bai Xiaochun karşılaştığı şişeden beşinci seviye aura algılıyır. Kısaca Meng Hao da o seviyede bir isim olduğu kesin.
Neyse çok fazla yazdım. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık