Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2010 Yılının En İyi Animeleri

2010 En iyileri (3lü oy)

  • Kaichou wa Maid-sama!

    Kullanılan: 18 47.4%
  • Highschool of the Dead

    Kullanılan: 10 26.3%
  • Angel Beats!

    Kullanılan: 11 28.9%
  • Bakuman.

    Kullanılan: 12 31.6%
  • Hiyokoi

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Omamori Himari

    Kullanılan: 1 2.6%
  • Ichiban Ushiro no Daimaou

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Baka to Test to Shoukanjuu

    Kullanılan: 7 18.4%
  • Yosuga no Sora: In Solitude, Where We Are Least Alone.

    Kullanılan: 1 2.6%
  • Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin

    Kullanılan: 15 39.5%

  • Kullanılan toplam oy
    38
2016 yılının konusu için tıklayın
2015 yılının konusu için tıklayın
2014 yılının konusu için tıklayın
2013 yılının konusu için tıklayın
2012 yılının konusu için tıklayın
2011 yılının konusu için tıklayın
2010 yılının konusu için tıklayın
2009 yılının konusu için tıklayın
2008 yılının konusu için tıklayın


2010 Yılının animeleri içinden türkiye izleyicilerinin seçtiği en iyi 10 animeyi oy sayısına göre paylaşacağım sonra bide biz aramızda oylayalım bakalım genel izleyicilerden ne kadar farklıyız :)

Kaichou wa Maid-sama!



Seiga lisesi, tamamen erkek lisesiyken birkaç yıl önce karma bir lise haline gelmiştir. Erkeklerin çoğunlukta olması ve eski alışkanlıkları, yeni gelen kızları zor durumda bırakmaktadır. Okulun kız öğrencilerinden Misaki Ayuzawa bu durumu değiştirmek ister. Zamanla okulda sert, erkek düşmanı yapısıyla tanınan Misaki hocalarının güvenini kazanarak öğrenci konseyi başkanı seçilir. Fakat ailesinin maddi durumu kötü olan Misaki okul sonrası bir cafede part-time çalışmak zorundadır. Okuldaki şöhretini korumak için bu durumu gizlemek isterken okulun popüler öğrencilerinden Takumi Usui'nin Misaki'yi görmesiyle okuldaki şöhreti tehlikeye düşer.

Highschool of the Dead



Ölümcül bir hastalık tüm dünyayı esir alır ve ısırılan insanları
zombilere çevirir. Japonya’daki Fujimi Lisesi’nde bir grup öğrenci ve
bir okul hemşiresi bir araya gelerek hayatta kalmaya ve etraflarını
saran bu kaostan kurtulmaya çalışırlar. Hikâye, ilk salgını atlatan
öğrencilerden biri olan Takashi Komuro’nun etrafında şekillenir.

Angel Beats!



Ölümden sonraki hayatta geçen hikâyede, makul olmayan hayatlar sürmek
zorunda kalan insanlar, öldükleri zaman kaderleri yüzünden Tanrı’ya
isyan ederler. Yurippe adlı bir kız tarafından yönetilen isyancıların
hepsi SSS’e (Shinda Sekai Sensen/Dead World Battlefront) aittir
ve Tanrı’ya isyanlarında meleklere karşı olan savaşları anlatılır.

Bakuman.



Mashiro’nun yıllar önce kaybettiği amcası bir mangakadır. Artık bir ortaokul son sınıf öğrencisi olan Mashiro, piyasanın zorluklarını ve inceliklerini dinlediği amcasından sonra, aklından mangaka olmak ile ilgili bütün düşünceleri silmiş ve iyi bir okul bitirebilmeye odaklanmıştır ancak çok başarılı çizimleri vardır. Bir yandan da sınıflarındaki Azuki’den hoşlanmaktadır.
Aynı sınıftaki bir diğer öğrenci Takagi ise aslında sınıfının en zekilerinden olmasına rağmen hikâyeler yazmayı seven, dışa dönük karakterli bir gençtir. Aslında Takagi kendi hikâyelerini manga formatında çizebilecek bir ortak aramaktadır.

Bir gün not defterini okulda unutan Mashiro, defteri geri almak için okula geri döndüğü sırada Takagi’ye rastlar. Takagi, Mashiro’nun defterindeki çizimini görmüştür ve hemen kendisine ortaklık teklif eder. Mashiro ise bu teklifi geri çevirir.

Ancak Mashiro’nun bilmediği bir şey vardır: Sevimli ve utangaç Azuki, bir seslendirme sanatçısı olmak istemektedir ve çoktan bir prodüksiyon şirketi kendisiyle ilgilenmektedir.

Böylece Takagi ufak bir oyun oynar. Gece yarısı Mashiro’yu da alarak Azuki’nin kapısına giderler. Azuki’nin hayalini duyan Mashiro, kendini tutamayarak Takagi ile birlikte resimlerini kendisinin çizeceği bir manga yazacaklarını söyleyiverir. Bu manga animeye uyarlandığında ise seslendirmesini Azuki’nin yapmasını ister. Buna çok sevinen Azuki hemen kabul eder ancak Mashiro’nun bir isteği daha vardır: İkisinin de hayalleri gerçekleştiği zaman evlenmek ister. Azuki ise beklenmedik şekilde buna da evet der.

Mashiro’nun böylece artık manga çizmek için bir nedeni vardır. Şimdi sandıklarından daha yakın olan iki kafadar, Japonya’da bir mangaka olma yolundaki ilk adımlarını atacaklardır.

Hiyokoi



Hiyori utangaç, ufak tefek bir kızdır. Geçirdiği trafik kazasından 1 yıl sonra ilk kez okula gidecektir ve biraz da korkmaktadır. Arkadaş edinmek için çabalayan Hiyori, yoksa daha fazlasını mı elde edecektir?

Omamori Himari



Yuuto 16 yaşında liseye giden ve ortalama bir yaşam süren genç birisidir. Anne ve Babası öldüğünden beri Rin isimli sınıf arkadaşı ona yardımcı olmaya çalışmaktadır. Yuuto'nun bunun haricinde bilmediği bir sırrı vardır. Yuuto şeytanları öldüren bir Şeytan avcısı ailesinin son fertidir. Anne annesinin verdiği tılsım ile kendisini gizlemeyi başarmıştır. Ama bir gün tılsım etkisini kaybeder ve şeytanlar ona saldırır. Yardımına Himari isimli bir samuray yetişir. Aslında Himari'ninde gizlediği bir sırrı vardır. Oda bir şeytandır. Hemde Kediye dönüşen bir şeytan. İşin kötü tarafı ise Yuuto'nun kedilere alerjisi vardır.

Ichiban Ushiro no Daimaou



Akuto Sai'nin etrafında gerçekleşen ''aşk, sihir ve mücadelelerin'' hikâyesi, Akuto; ülkesinin en yüksek mertebeli büyücülerinden birisi olmayı amaç edinen ve ruhban sınıfından biri olarak topluma katkı sağlamak isteyen bir çocuktur. Birgün Constan Büyücü Akademisi'ne girmeye karar verir ve yetenekleri test edilirken bir kehanet çıkagelir, ardından; ''gelecekte bürüneceği şey... İblis Kral.'' Böylece onu rahatsız edici bayan sınıf başkanının olduğu, gizemli güçleri olan bir kızın arzulandığı ve güzel bir bayan android tarafından korunduğu ağır okul hayatı başlar.

Baka to Test to Shoukanjuu



Hikayemiz kısaca "baka" denen Akihisa Yoshii etrafında geçmektedir. Okul öğrencileri, yerleştirme sınavında aldıkları sonuçlara göre sınıflara ayrılmaktadır. Sınıf A -en üst seviyedeki sınıf- oldukça rahat, her türlü imkana sahipken, Sınıf F yıkık dökük bir sınıfta ders görmeye çalışmaktadır. Aslında oldukça zeki ve A seviyesinde olan bir kız öğrenci -Mizuki Himeji- sınav esnasında hastalanması sonucu Sınıf F'ye düşmüştür. Ayrıca bu sınıfta -Akihisa'nın ilk senesinde onun suç ortağı olan-, sınıfın başkanı Yūji Sakamoto' da vardır.

Okulda yeni bir sistem geliştirilmiştir. Öğrenciler, aldığı notlarla güçleri belirlenen Varlıkları summonlayarak (yani çağırarak) başka sınıflardaki Varlıklarla dövüştürebilmektedir. Eğer güçsüz olan sınıf güçlü bir sınıfı yenerse, her türlü imkanlarını değiş-tokuş ederler (sınıfları ve gereçleri gibi).
Sınıf F'de, bulundukları durumdan dolayı Çağırma Savaşları'nı başlatır.

Yosuga no Sora: In Solitude, Where We Are Least Alone.



Hikayemiz Okukozome adlı dağda kurulmuş bir köyde geçmektedir. Haruka Kazugano ve ikiz kardeşi Sora, yaz tatillerinde dedesini ziyaret etmeye bu köye gelirler ve çocukluk anıları oluştururlar. Uzun zaman sonra ailesini kaybeden kardeşler dedesini ziyaret ettikleri eve yerleşmek zorunda kalırlar.

İkizler, çocukluk arkadaşı Nao Yorihime, sınıf arkadaşı Ryouhei Nakazato, tapınak kızı olan Akira Amatsume ve Akira'nın arkadaşı Kazuha Migawa ile arkadaşlık kurarlar. Her şey huzurlu ve güzeldir. Ancak daha derinlerde ikizler uzun zaman önce önemli bir kayıp eşyayı bulmak için birbirlerine söz vermişlerdir.

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin



İkinci Dünya Savaşı'ndan yaklaşık 10 yıl sonra, bir grup suçlu çocuk orada karşılaştıkları iğrençlik ve adaletsizlikle nasıl başa çıkılacağını öğrenmek için Shounan Özel Islahevi'ne gönderilir. Oraya daha önceden gitmiş olan bir öğrenci yeni gençler geldiğinde onların akıl hocasıymış gibi davranır. Onlara arkadaşlığı öğretir ve zorlukların üstesinden gelmeleri için yol gösterir.
 
Son düzenleme:
Katanagatari : 10 üzerinden 10 verebileceğim tek anime.
Yojouhan Shinwa Taikei : İzlediğim en tuhaf ama güzel anime

Listeden ise Bakuman. Kendini izlettiren bir anime.
 
Listedekiler bi Baka to test, izlerken iyi eglendirmisti.
Listede olmayanlardan ilk olarak Shiki, en sevdigim animelerden de birisidir ayrica. Insanlarin dogasini, korkularini ve zaaflarini carpici bir sekilde ortaya koyuyor ve varolan kavramlari da irdeleyerek iyice isin icinden cikilmaz bir hale sokuyor. Kim hakliydi kim haksizdi birbirine giriyor her sey.
Digeri ise Kuragehime, romantik komedi olmasindan biraz öte, sonu abartiydi tabii ki.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık