Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Şarkıların Üzerimizde Bıraktığı Hissiyat


Ruh halime göre mi müzik dinliyorum yoksa müzikler mi beni istedikleri ruh haline sokuyor bazen emin olamıyorum.
Çoğu zaman sözü olmayan müzikler dinlerim çünkü, sözün müziği kısıtladığını düşünürüm. Örneğin; bu müzikte söz olsaydı sadece o sözün anlamları içinde kısılıp kalacaktım ama şimdi bu dört buçuk dakikalık müzikte bir hikaye yaşıyorum. Bir adam kırmak ve kaybetmek istemediği, çok sevdiği birine bir şeyler anlatıyor. Kendisini anlaması için yalvarıyor, anlaşılmadıkça hiddetlenip sesini yükseltiyor. Sonra yeniden kendine hakim oluyor çünkü onu da kaybetmekten korkuyor. Ama adam köşeye sıkışmış artık dayanamıyor o yüzden bu patlamalara engel olamıyor.
Ne hissettiğimi kelimelerle anlatmak pek mümkün olmuyor ama yaklaşık olarak buna benzer bir şey. İşte tam da bu yüzden herhangi bir şarkı sözünün beni kısıtlaması hoşuma gitmiyor. Müzikteki her bir nota, sayfalarca sözün anlatamayacağı hisler uyandırabilirken, birkaç satır söz içinde hapsolmak bana göre değil.
Mussorgsky bunu bestelerken ne hissetmiş, ne düşünmüş, ne anlatmak istemiş hiç önemli değil. Tek önemli olan dinlerken bana ne hissettirdiği.
 

Pisligin icinde dogmak ve buyumek aslinda hersey bu kadar basit. Gordugun yasam, acilarin insanlarin “ne diyorsun sacmalama o kadar da degildir” dedigi herseyi an ve an yasamak. Nedensizce bahtinin sana gulmedigini anlamak. Etrafindaki herkesin sana tek tek yanlis yapmasi ve onlari hayatindan cikarman. En guzel yillarinin bosu bosuna gecmesi. Sacma sapan hayallerinin pesinden kosamak belki de. Zararsiz insan olmadigi icin mecburiyetten zararli insanlarla gezmek tozmak. Kimseden cekinmemek yanlis insana sen yanlissin oglum diyebilmek. Kahpelige goz yummamak. Acilara gogus germek. Gencliginin gitmesi belki arkadaslarin dost dedigin adamlarin cezaevlerinde olmasi uzulmek onlara yardim etmek. Sevdigin kadinin bile sana sen yanlis adamsin biz seninle olamayiz demesi. Kisacasi gencligimi verin almayin yillar demek...
 
Son düzenleme:
bir sözlük sitesinde uzun uzun anlatmıstım. anılardan kaynaklı olarak bazi sarkilar lise zamanlarına döndürüyor beni. o sabahın sogugunda okul servisini beklerken kulakligimda calan parcalari yaz sıcagında acsam bile derim soyulurcasına üsürüm sanki. sarkilar cok guclu cidden.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık