Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İzlediğiniz Son Film

Stalker (1979)

Arkadaşlarla "Bi' Tarkovsky filmi izleyelim be" diyip izledik. Filme girerken, ne konuya dair bir bilgim ne de filme dair beklentim vardı. 3 kişi izledik ve üçümüz de pek memnun kalmadık. Film iyi ama bir şeyler eksik, daha doğrusu fazla. 2 saat 45 dakika film fakat cidden bu filmin 1,5 saatten daha uzun olması için fazla zorlanmış gibi geliyor, 5 dakika boyunca 0 konuşma ve 0 sahne değişikliği ile geçen bir çok kısım var. Film içerisinde evet güzel sözler var, hatta en sonlarda çok güzel bir monolog var fakat o ana kadar film o kadar sıktı ki o sahnenin etkisini aldı götürdü benden. Film bittiği anda "Oh be!" dedim.

Öncelikle filmin sonlarına doğru Oda'da Profesör'ün bomba getirip de o bombanın herhangi bir şeye etkisi olmaması çok saçma geldi. Yazar bile destek çıkmasına rağmen, hatta bombayı patlatmaması için hiçbir çaba sarf edilmemesine rağmen bir anda hiçbir şey demeden vazgeçiyor ve bombayı bozuyor. 1 metre önlerinde bomba varken (hem de patlamaya hazır bir bomba) felsefik konuşma yapmaları çok zorlama geldi. O bomba çıktığı anda "Buraya kadar meh ama finali güzel olacak gibi" diye düşündüm ama bu da fos çıktı. Filmin en sonunda ise İz Sürücü'nün karısı derinleştirilmeye çalışılmış ama onun da etkisi o noktada cidden düşük.

Filmden sonra ise bir bakayım genel olarak millet neler düşünmüş diye, IMDB'de 8.2/10, letterbox'ta ise 4.4/5 verilmiş. Hatta zevkleri bana oldukça yakın olan kişiler bile 5/5 basmış. İnsanlar TOP listelerinde oldukça yükseklere falan koymuş, çok şaşırdım.

Normalde 6,5/10 verecektim fakat sırf Tarkovsky diye inisiyatif yapıp 7/10 veriyorum.
 
Karakomik Filmler: Deli (2020)
Karakomik Filmler: Emanet (2020)


İkisini de beğenmedim. Beklentim ilk 2 film üzerine kuruluydu, alamadığım beklediğimi.
4 filmin IMDB puanları aşağıdaki gibidir, parantez içindekiler benim gönlümden kopanlar.
2 Arada : 6.4 (7)
Kaçamak : 5.5 (8)
Deli : 6.5 (5)
Emanet : 5.6 (6)
Kaçamak çok kötüydü be.
 
Ufak bi tebessüm de olsa gülünen yerler vardı ya, kıza yürümesi falan yarım yamalak ingilizceyle, komik yerler vardı az da olsa bak hala aklımda kalmış
Bu son 2 filmde gram gülmedim ya, benim mi modum bozuk acaba diye düşünüyorum.
Henüz izlemedim ama Cem Yılmaz o filmleri millet gülsün diye çekmemiştir.Gülsünler parama bakayım istese gora 2 çeker arog 2 çeker bunlarla uğraşmaz.
 
Arif V 216 çatısı altında Gora 2 çekildi sayılır zaten. O film bunlardan da berbattı.


Karakomiklik konsepti o zaten, absürt gelişimli trajikomedi filmleri 4ü de. Ayarı en iyi tutturulan film, ilk film olan 2 arada filmi. İkincisinin trajedisi az, komedisi fazla. Üç ile dörtte de komedi yok. İster istemez kalan 3 film de ilk film ayarında az da olsa güldürsün istiyor insan da işte, olmamış bence ya.
Ben bazı sahneler hariç genel olarak ortalamanın üstü buldum fantezi Türk filmi olarak.Özen gösterilmiş özellikle görüntü yönetmenliğinde vs..
Ama sonunu pek beğendiğim söylenemez.Özellikle o sondaki göze parmak mesaj verme kısımları olmamıştı.O kısım Türk halkı için yapılmış yabancı filmlerde yapmazlar böyle birşey.Onun dışında 60'lı yıllara dönüp biraz da Back to the Future bilimkurgu komedisi fikri fena değildi.Filmin kendini çok ciddiye almadığını düşünerek izlediğinde fena değil yani.Ridley Scott filmi beklememek lazım.
 
Kesinlikle katılıyorum ama, yapacağın bu tarz bi fantezi için de Gora gibi bi efsaneyi harcamazsın be abi. Haksız mıyım ?
Gora'dan öyle ilk film tadında bir senaryo daha çıkmamış sanırım çıksa onu çekerdi.Fazla malzeme kalmamış geriye.Robotlaşma ve bilimkurgudan gidelim denilmiş.Yapılsa gora ilk filmi aratırdı gibi harcamış bence harcayacağını zaten ilk Gora filminde.Hemen her mizah öğesini kullanmış.
 
Ufak bi tebessüm de olsa gülünen yerler vardı ya, kıza yürümesi falan yarım yamalak ingilizceyle, komik yerler vardı az da olsa bak hala aklımda kalmış
Bu son 2 filmde gram gülmedim ya, benim mi modum bozuk acaba diye düşünüyorum.
Kaçamak Cem Yılmaz'ın normalde yaptığı her şeye sahip, yeni hiçbir şey yok. GORA'da zaten iyi yaptığı ve salması gereken uzaylı mizahına hiç bulaşmamalıydı, çok fazla Amerikan uzaylı filmi parodisi içeriyor ama bunu yaptığı bir film zaten varken bunu tekrar yapması kötü. Espiriler de o kadar iyi değildi, şahsen gülmedim hiçbirine, ki Cem Yılmaz'ın Stand-up'larını tekrar tekrar izleyip her defasında kahkahalara boğulan biriyim. Olmamış film yani.


Diğer 3 film öyle değil mesela. Bunlarda cidden farklı şeyler denemiş. Son 2 filmde gülmemen normal çünkü amaç güldürmek değil, adı üstünde "Karakomik" alaylı yollarla nispeten karanlık hikâyeler anlatmaktı amacı. Eğer Emanet'in sonunda Müge Anlı parodisi koymasaydı o da güzel bir film olabilirdi ama bütün etkiyi yok ediyor o sahne. Neden bilmiyorum ama Cem Yılmaz artık eskisi kadar güzel parodiler yapamamaya başladı, oysa GORA, AROG ve Yahşi Batı (bana göre en iyi Cem Yılmaz filmi Yahşi Batı) çok güzel parodiler ama tek olayları parodi olmak değildi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık