Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Üçlü Çektiren Antik Silahlar

Heso KF ailesi, yeni yılda hediye olarak sizler için bir teori yazmak istedim. Ayrıca Oda'nın ve Daz Bones'un doğum günleri şerefine. Bu teoride Antik Silahlar ve canlı türleri hakkında konuşacağız. Dinlemek isterseniz;
(@Blackraven son yaptığın şarkı isteğini unutmadım)

Keyifli okumalar, hazırsanız başlayalım.

1-Antik Silahlar ve Uranüs (part1)

'Bir sebepten dolayı kraliçe bir denizkızı bedeninde dünyaya geldi.'

Öncelikle buradan yürürken Dünya'nın 3 parçası ve 3 farklı yaşam boyutunu ele almak gerekiyor. Bunlar gökyüzü, kara ve deniz yani dünyada yaşanılan 3 bölge.

Antik Silah Pluton (Bilinen gemi olduğu)
Denizkızı bedeninde doğan kişi = Antik Silah Poseidon (Noah gemisini çekmesi için deniz krallarını kontrol edebilmesi)
Antik Silah Uranüs (Sürpriz)

Silahların ortak noktaları dolaylı yada doğrudan halklarını gemi aracılığı ile taşıması. Bundan dolayı Uranus'ün de gökyüzü insanlarını taşıyabilecek uçan bir gemi olması veya bir gemiyi uçurabilecek bir güç olması gayet muhtemel. Bir Bilka'lı olan Enel ve yaptırdığı uçan gemisi Maxim. Bu bence en büyük gönderme oldu bu olaya. Maxim Enel'in şeytan meyvesi gücü ile uçabiliyordu. Gene Shiki ve Fujitora da gemilerini şeytan güçleri uçuruyorlardı. Bu bağlamda aklıma bir fikir geldi, sadece gökyüzüne özgü olan bir güç olmalıydı bu. Peki antik silah Uranus bir kabuk yani kadran olamaz mıydı? Bence bu çok mümkün. 3 kısmın güçlerini inceleyelim;

Deniz Canlıları (Gyojin): Savaşmak için su kullanıyorlar, özellikle Balıkadam Karatesi ile suyu manipüle ederek hem kara hemde denizde savaşabiliyorlar. Lakin iyi bir balıkadam karatesi kullanabilen biri için su en büyük silahtır. Bu kişiler birazcık su ile bile ölümcül olabilirler. Kısaca su onların en büyük savaş aracı.

Gökyüzü Canlıları (Bilka-Skypia-Shandia): Bu türün savaşmak için kullandıkları temel güç aracı kadranlardır. Kadranları aletlere ekleyerek veya doğrudan kullanarak savaşırlar. Kadranların güçleri çok çeşitli iken nasıl oluştukları veya nasıl yok oldukları bilinmiyor. Kadranlar gökyüzü insanlarının temel savaş aracıdır.

Kara Canlıları (Ningen-Kyojin-Tontatta) : İnsanların savaş gücü şeytan meyveleridir. Onlar şeytanın meyvelerini güç için kullanmışlardır. Haki ise her tür canlı ve ırkın kullanabildiği doğuştan gelen güçtür. Bu bağlamda ayrı tutulmalı. Şeytanın meyvelerinin de nasıl oluştuğu veya yok olduğu bilinmemektedir. Meyveler insanlar için güç araçları olmuşlardır.

Üç temel tür arasında mavi denizde görülen kadranlar, şeytan meyvesine sahip insan veya balıkadamlar, hatta gyojin karate kullanabilen insanlar gibi istisnai farklar mevcuttur. Lakin temel olarak bu üç tür savaş araçları olarak da ayrılmış durumdadırlar.

Geri dönecek olursak kadranların bu kullanım zorunluluğu ve gizemleri bana bu fikri verdi. Bence antik silah Uranüs sınırsız enerjiye sahip bir kadran. Ve o gemi yapılmışsa veya yapılacaksa bu kadran sayesinde başarılı olacaktır. Bu kadranın normal amacı devasa bir gemiyi uçurmak olsa da bir silaha eklenerek de kullanılabilir. Gökyüzünde bir kez daha tüm gökyüzü insanlarını taşıyacak bir gemi mi yapılacak? Bu 'gemi' işlevi için Skypia çok uygun. Demek istediğim Uranüs Skypia yada daha büyük bir gökyüzü adasını itebilecek, yönlendirebilecek bir kadran olacak. Tabi yanlış ellerde bir silah olarak muazzam bir güç. Bitmeyen, sınırsız enerjiye sahip ve rüzgar akımı ile hava olaylarına bile etki edebilecek bir silah. Kısaca Uranüs'ün kadran olarak bir gökyüzü adasını itmek için güç vereceğine inanıyorum.

Hazır gemi yapımı demişken;


'Onların türünün yardımı gerekli...Ama devir değişti...'

Peki bu tür kim? Bence bu tür insanlar. Çünkü şu ana kadar gökyüzü ırkı ile deniz canlıları arasında hiç bir etkileşim dolaylı yada doğrudan şekilde gerçekleşmedi. Ve deniz kralları böyle bir gemi için ancak parçaları taşıma ve monte etme görevi yani, Water7'da devlerin yardım ettiği gibi ağır işleri başarabilirler. İnce işleri ise insanlar yapmak zorundadır. Hali hazırda gemi Tom'un kardeşi olan ve bir gemi marangozu olan Den'in önüne bırakıldı. Açıkçası biraz daha ileri giderek; İceburg'un Water7'nı gemi yaptığında onu kaplatarak balıkadam adasına indiremez mi diyorum. Tabi bu biraz ileri derecede spekülasyon olsa da bana hep güzel gelmiştir.

'Söz verilen gün gelene kadar'

Yani vadedilen kişi One Piece'i bulduğu gün. Çünkü bu kişi 3 türü tek bir parçada toplamış olacak. Hatırlarsanız Noah balıkadam adasını yok edecek büyüklükteydi yani deniz insanlarını barındıracak çapta. Peki bugünün geldiğini tüm dünya ve ırklar nasıl anlayacak? İşte burada ki en mantıklı şey tüm Dünyaya bu mesajın gitmesi için Dünya'yı etkileyecek bir olayın olmasıdır. İklimler, deniz seviyeleri, kıtaların şekilleri hatta adaların yerleri hepsi aynı anda değişmeye başlayacak. Böyle küresel boyutta bir değişime sebep olabilecek olay ise Red Line'ın parçalanmasıdır. Bu tüm deniz akıntılarını, rüzgarları, iklimleri ve manyetik alanları değiştirebilir. Bu olduğunda Raftel'in bulunmuş olduğu ırklar tarafından anlaşılmış olacaktır. Söz verilen günün bu olduğuna inanıyorum. Çünkü sonrasında ırkların değişen tüm coğrafya tehlikesinden ötürü bir gemiye sığınarak bir yerde toplanması gerekecek. Noah ismi zaten buna bir gönderme.

İlginçtir ki, Antik Silah Poseidon'un ortaya çıktığı manga sayısı kapağı;

'Güneşe giden yol' bu Deniz canlılarının Güneş ışığına çıkartacak gemidir. Ve gene 8 Güneş Ulusunu ilk fark ettiğim resimdir.

2-Görev: Kırmızı Hattı yok et!(part2)

Açıkçası antik silahların kudreti bile Red Line'ı yok etmeye yeterli değildir. Lakin ben bir çözüm bulduğumu düşünüyorum;

FIRLATAN AKINTI


İlginç şekilde fırlatan akıntı diye adlandırılan bu canavarımsı su 3 türünde yaşam alanları ile kesişen tek olaydır. Denizin en dibi yani tabanından yukarı ilerler ardından deniz seviyesinin üzerinden göğe ulaşır. Bu şiddetteki bir suyun Red Line'ı delebileceğine inanıyorum. Lakin burada bir sıkıntı mevcut, mağaralara sızan suyun miktarı az olduğundan bu etki 5 ayda bir kez gerçekleşiyor. Demek istediğim okyanus tabanının altındaki mağaralara giden çatlakların büyütülmesi ve sızan su miktarının artması gerekiyor. Böylece maksimum düzeydeki basınçlı buhar patlaması elde edilebilirken, okyanus tabanında delinerek Red Line altından parçalanabilir. Fikir güzelde okyanus tabanına kadar inebilecek sonrada ona çatlaklar açabilecek güçte kim var ki?

Cevap: Antik Silah Poseidon

Denizlerin en karanlık diplerinde bile yaşayabilen Deniz Kralları bunu yapabilecek tek canlı türü. Onlara emir verebilecek tek kişi ise Shirahoshi. Yani Red Line altından fırlatan akıntıyı tetikleyerek dolaylı olarak parçalayabilecek kişi Poseidon'dur.

Peki fırlatan akıntı hakkında bulduğum ilginç bilgiler ile devam edeyim. Oda fırlatan akıntıyı Yunan Mitolojisindeki Charybdis'den esinlenmiştir.

Charybdis

Bu yaratık denizcileri önce girdap ile yutar daha sonra da onları havaya fırlatırdı. Ayrıca babasına sadık şekilde hizmetçilik yapardı. Babası demişken, Charybdis, Poseidon'un kızıdır. Charybdis hırsızlık yapıp sonra çaldıklarını etrafa atıp başkalarına vermeyi severdi. Bu yüzden gemileri önce girdap ile çekip daha sonra da yukarı fırlattığı düşünülüyor. Ve canlılar onun çalıp, attıklarını toplamak için gelirlerdi.


Daha sonra Zeus çaldıkları için ona öfkelendi, onu deniz tabanında bir canavarın içine hapsetti ve onu susuzlukla lanetledi. Charybdis susuzluğunu dindirmek için üç katı su içti ve girdapları yarattı.

Aristo'nun Meteorologica'sında ise, 'bu canavar denizden bir yudum alarak önce dağları görünür hale getiriyor. Daha sonra ise küçük adalar ortaya çıkıyor. Sonraki aşama ise henüz gelmeyecek lakin denizleri tamamen kurutacak.'

Kısaca Charybdis denizleri kurutacağına inanılan bir canavar aynı zamanda.

Velsahıl fırlatan akıntı denizi içerek girdap oluşturdu ve onları göğe fırlattı. Peki fırlatan akıntının gücü ile Red Line parçalanırsa ne olacak? İşte kehanetin tam tersi. Çünkü sular yükselecek ve dünyanın her yaşam bölgesi etkilenmeye başlayacak. Noah,Pluton ve Uranüs tek noktada buluşacak. Tam Oda tarzı.

Göğe yapılan yolculuk ile derin denize yapılan yolculuktaki ilginç bir benzerliklerdir ki, iki durumda da gece karanlığı oluşmuştur. İki yolculukta da kendilerini öldürmeye gelen kişiler bulunmuştur. İki olayda da başarısız olmuşlardır.

Jaya- Marshall D. Teach
Sabaody- Nüregami no Caribou

Teori burada bitiyor. Umarım beğenirsiniz.

Kısaca;
  • Antik silah Uranüs gökyüzü adasını itecek devasa bir kadran.
  • 'Söz verilen gün' Red Line'ın parçalanacağı gün.
  • Red Line'ı parçalamak için fırlatan akıntı kullanılacak.
  • Fırlatan akıntı Charybdis adlı mitolojik canavardan esinlenmiştir.
  • Red Line parçalandığında 3 antik silah tekrar bir araya gelecek.
 
Ellerine sağlık.

İnsanlar neden şeytan meyvesi? Diğer canlılarda yiyebilir. Sınırsız enerji olması kafama yatmadı, nasıl sınırsız oluyor? İnsanların savaş aracı, normal silahlar olamaz mı?
 
Şöyle bir önden şükranlarımı sunayım yine :sapkali:
Forumda bir yerlere yorum yaptığını gördüğümde heyecanlanıyorum.Vahşi deham.
 
Ellerine sağlık.

İnsanlar neden şeytan meyvesi? Diğer canlılarda yiyebilir. Sınırsız enerji olması kafama yatmadı, nasıl sınırsız oluyor? İnsanların savaş aracı, normal silahlar olamaz mı?
İstisnai olduklarını belirttim de kaç tane şeytan meyvesi yemiş gökyüzü canlısı veya balıkadam gördük seride?

Enel-Pierre-Vander Decken IV-Jack(Belirsiz)-Urouge(Belirsiz) varsa unuttuğum yaz.

Sınırsız enerji olayı da doldurulması gerekmeyen kadrandır. Sürekli kullanılabilir durumda. Nadir bulunan jet kadranlarının 200 tanesi Maxim'i 1 saat havada tutabiliyor. Kıyası oradan yap.
 
Her teorin gibi, güzel yazılmış, güzel noktalara değinilmiş bir teori. Tek bir yerde sıkıntı var, o da "onların türünün yardımı gerekli" kısmı. Burada türü kısmı aslında klan olacak, hem cnet128 çevirisine hem de animeye göre. Bu yüzden genel olarak insanları kastedeceğini düşünmüyorum, burada bir özelleştirme olması gerekiyor, bu da D.'ler(klan olarak kabul edilebilir) veya Kozuki Hanesi gibi veya tamamen farklı ortaya çıkacak yeni bir klan olabilir.
Ellerine sağlık.

İnsanlar neden şeytan meyvesi? Diğer canlılarda yiyebilir. Sınırsız enerji olması kafama yatmadı, nasıl sınırsız oluyor? İnsanların savaş aracı, normal silahlar olamaz mı?
Şeytan meyvesinin kaynağına kadar gitmek gerek bu durumda, bu meyvelerin ağaçları sadece yeryüzünde yetişme şartı olabilir mesela. Meyveler yaygınlaşınca herkes yiyebilmiştir, tıpkı kadranları gökyüzü halkı yapsa da mavi deniz sakinlerinin onları kullanması gibi.
Ekleme:
Üstteki yorumla alakalı çeviriyi buraya atayım.
SeaKings: The ship is in a terrible state... / D'you think it can be fixed? Is it still usable? // Who knows... // Our only hope is the skills of that clan... but times have changed...
Gemi berbat bir durumda/Tamir edilebileceğini düşünüyor musun? Hala kullanılabilir mi? // Kim bilir...// Tek umudumuz o klanın yetenekleri. ama zaman değişti.

O klan (that clan) ibaresi tam bir özelleştirme anlamı veriyor gibi geliyor bana.
 
Son düzenleme:
Her teorin gibi, güzel yazılmış, güzel noktalara değinilmiş bir teori. Tek bir yerde sıkıntı var, o da "onların türünün yardımı gerekli" kısmı. Burada türü kısmı aslında klan olacak, hem cnet128 çevirisine hem de animeye göre. Bu yüzden genel olarak insanları kastedeceğini düşünmüyorum, burada bir özelleştirme olması gerekiyor, bu da D.'ler(klan olarak kabul edilebilir) veya Kozuki Hanesi gibi veya tamamen farklı ortaya çıkacak yeni bir klan olabilir.

Şeytan meyvesinin kaynağına kadar gitmek gerek bu durumda, bu meyvelerin ağaçları sadece yeryüzünde yetişme şartı olabilir mesela. Meyveler yaygınlaşınca herkes yiyebilmiştir, tıpkı kadranları gökyüzü halkı yapsa da mavi deniz sakinlerinin onları kullanması gibi.
Çok teşekkürler, o kısım çevirisinde iki durumunda bilincindeydim bundan dolayı genel olarak insanları ele aldım. Kafamda olan ise Kozuki İchizoku gibi bu konuya eğilimli bir topluluk. Bundan dolayı genel çerçeveden yaklaştım.

Meyve kısmını bende aynı şekilde düşünüyorum. Bunun 2 olasılığı var. Ağaç ya yer yüzünde yada insanların kontrolü altında. Böylece ulaşım alanı kara canlılarında daha yaygın hale gelmiş durumda. Tıpkı kadranların gök yüzü adası dışında nadir bulunması gibi.
 
Uranüs Bilkalıların kullandığı uçan gemi çıkacak bence. Enel aya meyvesiyle gitti eyvallah, peki Bilkalılar Aydan nasıl geldiler? Uzay korsanları da uzayda serbestçe dolaşabiliyorlar gibi duruyor, uçmanın doğal metodları illaki vardır. Bu kadranla veya başka bir şeyle olabilir. Lakin Uranüsün kadrandan ziyade uçan gemi olduğunu düşünüyorum.

 
Uranüs Bilkalıların kullandığı uçan gemi çıkacak bence. Enel aya meyvesiyle gitti eyvallah, peki Bilkalılar Aydan nasıl geldiler? Uzay korsanları da uzayda serbestçe dolaşabiliyorlar gibi duruyor, uçmanın doğal metodları illaki vardır. Bu kadranla veya başka bir şeyle olabilir. Lakin Uranüsün kadrandan ziyade uçan gemi olduğunu düşünüyorum.

Gayet mümkün dediğin. Zaten uçabilen bir gemi olması beklenilen bir durum. Bunun dışında Tsukimi'nin çakma automataları balonla gittiler aya. Uzay korsanları kendi gemilerine sahiptiler. Ve ilk işleri Maxim'i yok etmek oldu. Kısaca uzayda gemi çok büyük önem taşıyor çünkü yolculuk edebilmenin en makul yolu. Dünyaya gelişin ise gemi kaplamanın tam tersi olduğunu düşünüyorum. Gemiyi aşağı çeken ağırlıklar yerine, uzayda itici bir güce mutlaka gerek var. Enel'in gemisi elektrik ile çalışıyordu ama elektrik panelleri çeviriyordu. Yani gemiyi götüren gene itiş gücüydü. Bundan dolayı devasa bir kadran fikrini çok sevdim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık