Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Dört İmparator Sagası: Her Bir Ark İçin Paralellikler (Çeviri)

Ne Dersin?

  • Kafama yattı

    Kullanılan: 65 84.4%
  • Olmaz bence

    Kullanılan: 12 15.6%

  • Kullanılan toplam oy
    77
Bu konu bir çeviri konusudur. Orjinal konuyu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. İngilizce olarak metinleri anlayabilmeme rağmen çevirirken sıkıntı yaşıyorum, o yüzden sıkıntılı yerler olabilir, affola.
Ekleme: Bu yazının sahibi orojacksondan Zero Zero No Mi nickli yazardır. Kendisinin diğer teorilerine de bakabilirsiniz, yeni tayfa üyeleri ile alakalı bir kaç teorisi vardır mesela.
https://orojackson.com/one-piece-th...-4-emperors-saga-parallels-on-each-arcs.1234/
Orjinal konunun açılış tarihi 17 Mart 2017, teoriyi ona göre değerlendirin. Bazı şeyler daha o zaman gerçekleşmemişti yani. Mesela daha Morgans, Stussy falan gözükmemişti. Yonkou suikast planından hemen sonraydı. Ayrıca Brook da bu yazıdan sonra arc içinde kritik işlere imza attı, resmin kırılması ve Zeus'un ele geçirilmesinde önemli rol oynadı.

Heyyy!!


Bir süredir geliştirdiğim bir düşünceyi sizinle paylaşmama izin verin!

Şu anda "YONKO’YA KARŞI" isimli sagadayız.
Yonkou 4 imparator anlamına geliyor, yani saganın ismi "4 İmparatora Karşı".

Ben bu saga içerisinde Hasır Şapkaları içeren 4 arc + Hasır Şapkalar olmayan ayrı 1 arc göreceğimize inanıyorum.

- Tüm Kek
- Rêverie (ayrı arc, Hasır şapkalar olmadan veya sadece Robin’in olduğu bir arc)
- Wano
- Elbaf
- Raftel
veya başka bir şey.

Büyük ihtimalle her denizde 4 Hasır Şapka Formülü Teorisini biliyorsunuzdur(Ç.N. bilmeyenler için, buyrun), o yüzden bu 4 arc ile ilgili düşündüklerimi göstermeme izin verin:

Şu anki Totland arc Sanji üzerine odaklanıyor, 2016 “Sanji Yılı”ydı.
Wano arc büyük ihtimalle Zoro odaklı olacak.
Elbaf arcı tabi ki de Usopp odaklı olacak.

Bunlar tayfaya giren ilk 4 kişiden 3’ü. East Blue’da tayfaya katıldılar.
Buna göre, Elbaf’tan sonraki arcın, büyük ihtimalle Raftel arcı, Nami’ye odaklanacağını düşünüyorum.

Peki ya diğer mevcut Hasır Şapkalar?
Bence bu 4 arcın ayrıca odaklandığı ikinci bir karakter olacak, daha açıkça söylersek tayfanın ikinci kısmındakilere yani Cennette(Grand Line) tayfaya dahil olanlara odaklanacak.
Nami ve Chopper Tüm Kek Adasında mevcut olup yararlı olsalar da, daha çok odaklanılan kişi Brook’tu.

Kendisi “Ruh Kralı” ve meyvesi sayesinde bu arcda kritik bir rol oynadı.
Poneglyph kopyalarını elde eden oydu. Bu da arcın iki temel hedefinden biriydi, diğeri Sanjiyi kurtarmaktı.
Aynı zamanda bazı Yeraltı Simsarlarını göreceğiz, muhtemelen West Blue’dan olan kişiler çünkü Capone Bege’in oradan bağlantıları var, Brook’un da öyle.
Aynı zamanda Brook Vinsmoke Ailesi hakkında bir şeyler biliyordu.
Bu arcın asıl düşmanı Yonkou Koca Ana.

Wano arc çoğunluğun bildiği\umut ettiği üzere Zoro üzerine odaklanacak.
Ama ben ayrıca Chopper’ın büyük bir rolü olacağını düşünüyorum.
Çünkü kendisi bir Zoan, İnsan Zoanı. Kendisinin Gümbürtü Topu bilgisi ve tıbbi uzmanlığı Smilelar konusunda fayda sağlayacaktır.
Bu arcın asıl düşmanı Kaido.

Elbaf
arcının Usopp’a odaklanacağı kesin.
Peki ya Franky?
Bence Plüton olay örgüsü orada işlenecek. Ayrıca büyük bilimadamı Vegapunk’la burada tanışmamız lazım.
Ayrıca İskandinav Mitolojisi/Folkloründen olan Klabautermann konseptinin yeniden sunulmasını isterim ve şimdilik bu arcın İskandinav Mitolojisinden(Loki) esinlendiği konusunda bir kesinlik mevcut(Loki). Usopp ve Franky birlikte Klabautermann hakkında konuşmuş kişiler.
Bence bu arcın Yonkou Shanksla bağlantılı olacak(Link, forumdaki Türkçe karşılığı ). Benim için en büyük argümanlardan biri de orada Usopp’un Yasopp’la buluşacak olması.
Bir de peki ya bu adam da Franky’nin babasıysa?


Ve sonraki arc, bana göre Raftel olacak( ya da daha açık olarak denizde savaş)
Nami ve Robin tayfada One Piece’i bulmanın anahtarları, yani bu Korsan Kral olmadan önceki son arc Hasır Şapkalar olarak bu ikiliye odaklanabilir.
Ayrıca düklerin Robin’e tayfa için ne kadar değerli olduğunu ve kaçırılabilme riskinin olduğunu söylediğini unutmayın (--> Karasakal).

Bu 4 arcın her birinde yeni biri tayfaya katılacak, her deniz için 4 Hasır Şapka Formülüne göre düşünürsek. Totland arcında katılan kişi Jinbei.


Diğer 3 potansiyel yeni tayfa üyesini bilmiyorum ve buraya bir isim yazmayacağım, daha önceden düşüncelerimi göstermiş olsam bile(Link)
Toplam 11 Hasır Şapka teorisini de biliyor ve beğeniyorum, eğer öyle olursa son Hasır Şapka’nın Wano’da katılacağını seziyorum.
Ama hala 4 tane katılacak olmasını umut ediyorum.

Ve son olarak,
Yonkou Saganın 4 arcının ondan önceki 4 arcla bazı benzerlikleri olduğunu düşünüyorum, aynı sırayla.

1) Balıkadam / Tüm Kek : Irk teması / Tamate Kutusu / İttifaklar / Jinbe / Sanji'nin kanı olay örgüsü / Koca Ana Korsanları / Luffy’nin Koca Ana’ya savaş ilanı
2) Punk Hazard / Wano : Yarı ateş/yarı buz ada (Wano muhtemelen farklı iklimde adalara sahip olacak)/ Smileların tanıtımı / Caesar Clown’un rolü / Zoro canavarı / Kin’emon ve Momo’nun rolü / Yokai esinlenmeleri / Kaido’ya karşı Law-Luffy ittifakı
3) Dressrosa / Elbaf : Usopp’un cücelerle olan rolü/ Hajrudin / Büyük Hasır Şapka Filosu / Luffy Thor Elephant Gun / Kid’in Shanks’a karşı kurduğu ittifak / Burgess / Devrimciler
4) Zou / Raftel (ya da Denizde Savaş) : Keşifler arcı / 1. Yol Kitabesi olay örgüsü / Yüzen deniz taşıtı / Karasakal haberi (Hesaplaşma Savaşı) / Robin’in rolü / Nami'nin navigasyondaki rolü

Aynı zamanda bu arcları zaman atlaması öncesi arclarla da paralel olacaklarını düşünüyorum:
Tüm Kek //Enies Lobby’den bazı şeyler+ Thriller Bark'dan çok şey
Wano // Thriller Barkdan bazı şeyler + Enies Lobby’den çok şey
Elbaf // Sabaody + Amazon Lily?
Raftel // İmpel Down?
Son Savaş //Marineford

Bundan sonraki saga “VS Dünya Hükümeti” olacak ve Luffy'e odaklanacaktır( belki Dragon’la buluşmasına odaklanır).

Umarım yazıyı ve gelecek arclar için her bir nakamaya odaklanma fikrini beğenmişsinizdir.

Okuduğunuz için teşekkürler!
 
Son düzenleme:
Okurken bir hayli heyecanlandım
Yazanın eline sağlık
Ve tabi çeviri içinde teşekkürler
Kafama yattı:good:
 
Bu teoriden daha öncede biri bahsetmişti ama bu kadar detaylı bir şekilde ilk defa okudum.Yok artık dedirten detaylar var bence.Hatta daha geçenlerde Elbaf Shanks'ın yönetimi altında mı diye bi konu görmüştüm.O konu bunu destekler nitelikte.Kim yazmışsa eline sağlık.
 
Eline sağlık güzel çeviri. Chopper/Zoro bağlantısında eklenebilecek bir diğer şey ise Hilulukun gördüğü sakura ağacı ve o ağacın Japonyaya yani temsili Wanoya özgü olması. Velhasıl kelam Hilulukun gördüğü o mucizevi ağaçları Wanoda Choppperde görecektir. Belki de Kaidonun ölümsüzlüğünün sırrı o ağaçtır kim bilir :?
 
Bu teoriden daha öncede biri bahsetmişti ama bu kadar detaylı bir şekilde ilk defa okudum.Yok artık dedirten detaylar var bence.Hatta daha geçenlerde Elbaf Shanks'ın yönetimi altında mı diye bi konu görmüştüm.O konu bunu destekler nitelikte.Kim yazmışsa eline sağlık.
O linkleri de koydum ben konuya. O konu da bir çeviri konusuydu zaten, onu yazan da bunu yazanla aynı. Orojackson'dan Zero Zero No Mi.
 
Daha önce bu yazıya benzer bir yazı okumuştum güzel çeviriydi ikiside bir birine destekler cinsteydi ama orda Elbaf ve Shanks yoğunlaşılmıştı. Güzel çeviri olma ihtimali yüksek ama açıkçası ben Sezar’ın tayfaya katılmasını çok isterdim malum Kaido hala bağlantısı var ve Smile yaratan ta kendisi açıkçası Wano arcında çok işe yarayabilecek bir karakter belki hayallerinden dolayı takıma katılabilir diye düşünüyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık