Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Zoro'nun Kullandığı Armament Nedir?

Bu mudur?

  • Zoro kimin cücüğü ya? E. Oda şekıl şükül olsun diye çizmiştir

    Kullanılan: 45 31.0%
  • Koçum benim vermiştir gazı kafesin köküne, tabii ki de kullanmıştır.

    Kullanılan: 100 69.0%

  • Kullanılan toplam oy
    145
Law deseki beni yenersen oraya oturacağım, Doflamingo onu yener ve onu oraya oturtur. Buna Doflamingo karar vermiş olur. Doflamingo bilmiyor mu Trebol ile Pica'nın çok ama çok daha Law'dan güçsüz olduğunu? Biliyor. Buna rağmen Law'ı oraya oturtmak istiyor. Aynı Doflamingo Vergo'yu da oraya oturtmuş, Rocinante'yi bile oturtmuş. Koltukları baz alarak güç çıkarımı yapmak komik ve zorlama oluyor.

Vergo ile Pica arasında uçurum olmayabilir, (bence varda genel olarak) hadi yok diyelim, buna rağmen bunun asıl sebebi Pica'nın şeytan meyvesi yeteneği. Yani Vergo meyvesiz halde güçlü, Haki'si sebebiyle, Pica bir yanda anca şeytan meyvesi ile ona yaklaşabiliyor. Sende kalkıp Vergo'nun Haki'si ile (yani Vergo'nun ana gücü) Pica'nın Haki'sini (yani Pica'nın asıl gücü olmayan yan gücü) kıyaslıyorsun. Taraflı olmasan böyle bir olaya baştan girmezdin.

Tüm beden Haki yapmak ne zamandan beri marifet olduğu mangada söylendi ben atladım galiba ve bizim bildiğimiz üzere Haki seviyeleri bu yeteneğe gelince bir anda ortadan kalkıyor bu kadar zorladın bak olayı farkına varırsın artık.
Oraya senaryo vasıtasıyla geçmeyeceğini çünkü mevki için çok güçlü olduğunu sen de bende okuyan da herkes biliyor onun için o kısmı uzatmaya gerek yok.

Vergo kadar tekniği,tekkaisi dayanıklılığı ve fiziksel gücü olmayabilir asıl bedeninin.Kimse vurdu mu oturtmasını beklemiyor meyve kullanmadan.Bütün olarak daha zayıf zaten ama eğer sadece bunlar eksik ve haki seviyesi yakınsa.Bunu biliyor muyuz bilmiyoruz.

Vergo kesilmeyeceğine o kadar emindi ki Law üstüne bodoslama daldı.Pica da Zoro karşısında aynısını yapıyor.Bu da beni tüm beden kokasının iyi bir seviyede olduğu sonucuna çıkarıyor.Yetersiz olsa kendisine o kadar güvenmezdi.Zoro gibi birisi tek hamlede kesmeden tek saldırıyla aşılabileceğini düşünmüyorum bu yüzden.Zira Vergo da aşılamazdı böyle adamlarla kılıç ustaları daha güçlüyse uğraşmaz.Ama Sanji gibileri uğraşır hele ki gücü ondan az biraz fazlayken.
 
Oraya senaryo vasıtasıyla geçmeyeceğini çünkü mevki için çok güçlü olduğunu sen de bende okuyan da herkes biliyor onun için o kısmı uzatmaya gerek yok.

Vergo kadar tekniği,tekkaisi dayanıklılığı ve fiziksel gücü olmayabilir asıl bedeninin.Kimse vurdu mu oturtmasını beklemiyor meyve kullanmadan.Bütün olarak daha zayıf zaten ama eğer sadece bunlar eksik ve haki seviyesi yakınsa.Bunu biliyor muyuz bilmiyoruz.

Vergo kesilmeyeceğine o kadar emindi ki Law üstüne bodoslama daldı.Pica da Zoro karşısında aynısını yapıyor.Bu da beni tüm beden kokasının iyi bir seviyede olduğu sonucuna çıkarıyor.Yetersiz olsa kendisine o kadar güvenmezdi.Zoro gibi birisi tek hamlede kesmeden tek saldırıyla aşılabileceğini düşünmüyorum bu yüzden.Zira Vergo da aşılamazdı böyle adamlarla kılıç ustaları daha güçlüyse uğraşmaz.Ama Sanji gibileri uğraşır hele ki gücü ondan az biraz fazlayken.
Bilerek anlamak istemiyorsun, çok basit bir şey söyledim. Law'ın geçip geçmemesi değil Doflamingo'nun nasıl gördüğü. Koltuklara Doflamingo karar veriyor, adam da Law'ı bile o koltuğa oturtmak istemiş, diğerleri ile arada büyük güç farkına rağmen. Haliyle Vergo'yu da oraya oturtmuş işte, aynı adamdan bahsediyoruz. Bunun anlaşılmayacak bir yanı yok. Doflamingo koltuklara karar vermiyor diyemezsin herhalde.

Vergo'nun yapacak başka bir şeyi varmış gibi söylüyorsun. Orada Doflamingo gazı vermiş, dövüşü izliyor. Vergo'nun Law'a saldırmaktan başka şansı yoktu. Pica öyle mi? Bütün dövüş boyunca şeytan meyvesini kullanmış, son ana kadar saklanmış, başka şansı olmayınca ortaya çıkıyor, sende bunu Vergo ile kıyaslıyorsun. Yetersiz olsa güvenmezdi diyorsun birde dalga geçer gibi vallahi bırak şu muhabbeti iyice komik oluyor, Pica'nın sanki orada başka şansı varmış gibi bütün dövüş kaçan adam yetersiz olsa güvenmezdi dedin ya ben ne diyeyim sana.

Sanji Wadatsumi'nin ekstra büyümüş haline bitiricilik göstermiş, Kraken'in koluna aynı şekilde göstermiş. Yonji'nin o sert kafasını yamultmuş. PX'in boynunu kırıp teklerken Zoro'da keserken o söylediğin bitiricilik farkı niye ortaya çıkmadı? Sanji'de ölümcül vurdu Zoro'da. Jyabura ile Kaku'ya karşı yine aynı şekilde, Sanji sadece 2 defa vurdu bitirdi aynı Douriki seviyesindeki adamı, ama sana göre arada bitiricilik farkı var, maksat Sanji'yi ezmek. Vallahi bırak şu muhabbeti, resmen zorluyorsun.
 
Hacı Luffy geri gitmiyor ki ileri gidiyor.:)
E tamam işte yeteri kadar gidememiş hala Zoro'yu bekletiyor :)

Luffy'nin Zoro'dan kesin kez güçlü olacağından ötürü olamaz mı mesela? Bence en mantıklı açıklama bu olurdu. Yok Luffy Zoro'dan kesin kez güçlü olamayacak diyorsan o da başlı başına ayrı bir konu olur.

En basit örnek Sanji Gözlem tipine yatkınken Luffy'nin ondan önce geleceği görmesi gibi, her türlü Haki türünde en üst seviye olmadığı sürece Luffy'nin Korsanlar Kralı olması hayalden öteye gidemezdi.
Kusura bakma ama bence pekte mantıklı bir açıklama olmadı. Her şeyde %100 iyi olacak diye bir şey yok. Mesela K. haki 3 kat daha iyidir ama B. haki % 20 daha azdır yine de daha güçlü olabilir. luffy vs Zoro olayında ikisinin hemen hemen aynı seviyede olduğunu düşünüyorum. Belki luffy bir tık daha öndedir ama Zoro'nun da alabilme şansı olduğunu savunuyorum yıllardır yoksa şakayla yazdıklarım hariç hiçbir zaman Zoro luffy'den güçlü veya direkt aynı güçte demedim. Mesela Sanji'de Zoro'yu yenebilir. Yakın güçler için kesin alır diyemeyiz ki bunu en iyi tayfanın düşmanlarıyla yaptığı vs lerden gördük. Gerçi bir çoğunuz bırakın Zoro'ya tek atmayı tayfayı bile aldırıyordunuz ya neyse :S
 
Pica kalp idi, sıralaması en yüksek olan idi Zoro tek attı direkt çöp oldu. Zoro nefreti böyle bir şey işte.
Bunu inanarak söylüyorsan en taraflı Zoro savunanların başında geliyorsun demektir.

Vergo - En önemli görevi almış, denizcilerin arasına sızılacak. (Doflamingo bir tek bu adam için ortak kelimesini kullanıp veda konuşması yapmış.)
Trebol - Sugar emanet edilmiş.
Diamante - Logia şeytan meyvesi emanet edilmiş.
Pica - Hangi önemli görev?

Vergo'nun aldığı görevin önemi, mangada aldığı bireysel süre ve Doflamingo'nun ona bakış açısı olarak en çok öne çıkan bu adamdı. Hem Dof hem CC, Vergo'nun Armament Haki'sini övüyor bundan daha ötesi ne olacak. Smoker'ın Armament Haki'sinin fena olmadığını Law ile Tashigi'nin yaşadıkları esnasında şahit olduk, Vergo Smoker'ın Armament Haki'sini bile hiçe sayabilecek çapta bir karakterdi.

Pica'nın Soprano sesi ile dalga geçilmesinden başka bir özelliğini göremedik, köşe bucak taşların arasına saklanıp çıktığında da tek yemiş, yaptığı saldırılar Elizabello ve Chinjao tarafından da bertaraf edilmiş. Taşlar çok büyükmüş vesaire, Sai tek tekmeyle dağı taşı Lao G'nin kafasının üzerinden parçalıyor bir zahmet Zoro'da kessin o eziğin taşlarını.

Ben kendi adıma konuşayım Zoro kim ki ondan nefret edeyim, Zoro aşıkları çıkıp Zoro'nun yendiği rakibi hiçbir numarası olmamasına rağmen en güçlü ilan edip, onun üzerinden Zoro'yu yüceltmeye kalkınca haliyle insanlar sizin gibi aşırılara tepki gösteriyor, sonra da bunlar Zoro'dan nefret ediyor diye dert yanıyorsunuz. Ne nefreti birader, koy görelim bakalım Pica ne yapmış Haki ile, kim Pica'nın Haki'sinden bahsetmiş, kim Pica'ya Haki ile yenilmiş, kalp diye sıralamada en yüksek dedi ya, bir de biz nefret ediyormuşuz. Adamın yaptığı tek şey taşların arkasına saklanmaktı, haliyle Zoro kesti diye siz bu adamı güçlü ilan ediyorsunuz, Zoro'ya kesildi diye biz güçsüz ilan etmiyoruz zira bu Pica denen karakterin taşlar dışında yaptığı hiçbir şey yoktu.

Kyros'un yaptığından hiçbir farkı yok, hem Diamante hem Pica yakın dövüşte adam akıllı bir şey sergilemediler, Vergo öyle değil, güç ve bahsediliş açısından çok farklı konumda bir adamdı.

Kusura bakma ama bence pekte mantıklı bir açıklama olmadı. Her şeyde %100 iyi olacak diye bir şey yok.
Herşeyde tabii ki %100 olacak diye bir kural yok, mesela kılıç kullanma konusunda Luffy'den çok daha iyi olmalı orası açık.

Lakin Haki seviyesinde Luffy en önde olmalı, benim söylediğim bu.

Mesela K. haki 3 kat daha iyidir ama B. haki % 20 daha azdır yine de daha güçlü olabilir.

K.Haki'de arada büyük fark olsa bile B.Haki'de %20 geriye düşerse bu büyük bir açık olur. Duruma göre B.Haki çok önemli olabiliyor, haliyle Luffy'nin herhangi bir Haki tipinde en önde olmamasını geçtim geriye düşmesi kabul edilemez. Ben bu adamın Haki savunmasını aşamıyorum Zoro sen daha sağlam vuruyorsun gel bakayım buraya mı diyecek? Koydu mu oturtması lazım nasıl Cracker ve Katakuri'ye yaptıysa.

luffy vs Zoro olayında ikisinin hemen hemen aynı seviyede olduğunu düşünüyorum. Belki luffy bir tık daha öndedir ama Zoro'nun da alabilme şansı olduğunu savunuyorum yıllardır yoksa şakayla yazdıklarım hariç hiçbir zaman Zoro luffy'den güçlü veya direkt aynı güçte demedim.
Ben hiçbir kaptanın kendi tayfa üyesi ile aynı seviyede olduğunu düşünmediğim için buna asla katılamam. Zaten Zoro'da bunu söylüyor, balıkadam adasında Luffy Haki ile 50.000 kişiyi bayıltınca Zoro bu kadarını yapamasa kaptan olamazdı diyerek kaptanlığın farkını öne çıkarıyor. Pica'ya karşı sen eziksin benim kaptanımla dövüşmeye layık değilsin diyerek Zoro yine Luffy'nin kaptan olmasını ön plana çıkarıyor. Bak bunu ben söylemiyorum, Zoro 2 sefer Luffy'nin kaptan olmasına ve haliyle daha güçlü olması gerektiğine vurgu yapmış.

Mesela Sanji'de Zoro'yu yenebilir. Yakın güçler için kesin alır diyemeyiz ki bunu en iyi tayfanın düşmanlarıyla yaptığı vs lerden gördük. Gerçi bir çoğunuz bırakın Zoro'ya tek atmayı tayfayı bile aldırıyordunuz ya neyse :S

Olabilir ihtimal dahilindedir. Luffy ile Zoro arasındaki fark, Zoro ile Sanji arasındaki farktan daha büyüktür. Halile güç olarak Zoro ve Sanji hep kıyas halinde. Zoro'nun Sanji'yi 1000 adam gücünde dendiğinde kıskanması, Sanji'nin ödülü 330 olunca Zoro'yu geçtim diye sevinmesi gibi örnekler mevcut, adamlar PX'i indirirken bile rekabet ediyorlar önce ben kestim önce ben boynunu kırdım diye. Mangaka bunları rakip yapmış ve rekabet eder halde göstermiş, haliyle bu ikisi güç olarak birbirlerine çok daha yakınlar.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık