Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Edens Zero

Genel Bilgiler


Japonca: エデンズゼロ
Romanize: Edens Zero
Yayın Tarihi: 27 Haziran 2018
Mangaka: Mashima Hiro (Hikaye & Çizim)
Tür: Şonen, Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera, Fantezi, Dövüş Sanatları...


Tanıtım


Aye...

Sakura Kozmos'unda terk edilmiş gezegen Granbell, iki uzay yolcusu tarafından ziyaret edilir, bunlar Rebecca ve onun kedi arkadaşı Happy'dir. Orada Robotlar ve Shiki ile karşılaşan ikili, tuhaf olaylar sonucu sürpriz bir şekilde kendilerini Shiki ile birlikte uzay yolculuğu yaparken bulurlar. Bu sadece onların sonsuz evrende yaşayacakları gizemli maceraların ve edinecekleri sayısız arkadaşların başlangıç noktasıdır.

Arkadaşlık ve hayaller...
Yıldızlar ve gezegenler...
Robotlar ve Ejderhalar...
Yepyeni bir dünya gözyaşları ile birlikte...


Açıklama


Öncelikle Maşima-sensei'nin samimi mesajını ileteyim.

Shiki Granbell
Ana karakterimiz Shiki, robotların yaşadığı Granbell gezegenindeki Granbell Krallığı'nın arkadaş canlısı, tuhaf ve tek insanıdır. Kullanıcının güçlerini bir makineninkilere benzeten İblis Kralı'ndan miras aldığı Ether Gear adındaki bir yeteneği vardır.

Rebecca
Heroine'miz Rebecca, bir milyondan fazla aboneyi elde etmek amacıyla video paylaşım sitesi Aoneko Kanalı'na yüklemek üzere videoları kaydetmek için farklı gezegenlere seyahat eden Blue Garden gezegeninin nazik ve enerjik bir kızı.

Happy
Maskotumuz Happy, Rebecca'ya eşlik eden konuşan mavi bir kedidir. Sıklıkla "Aye" der.

Türkçe çevirisine Manga Denizi'nden ulaşabilirsiniz.
https://mangadenizi.com/manga/edens-zero

Mangadan Bazı Kareler









 
Duyguyu iyi yansıtmış yine adam yazmayı biliyor.
Komedi,dram ne ararsan vardı güzel başlangıç oldu.
 
Ne desem bilemiyorum. Bu herifin herhalde bir defteri var arkadaşlık kankilik üzerine, her serisinde aynı lafları sözcüklerin sırasını değiştirerek yazacak sanırım. Nihai amacı bu galiba.

Sevmediğim şeyler ilk bölümden seçilmiş çocuğun ilanı, dişilerin cinsel obje olarak göze sokulması ve bunun aseksüel, saf(?) bir karakter tarafından yapılması. Robotların Shiki gezegenden kaçsın diye RP yapması, yapmasınlar demiyorum ama en azından ilk bölümde açıklanmasın la. Tamam belki ki evren büyük olacak falan geri dönmeyecekler diye bu defteri kapatayım diyor ama ileride kesin kullanacak bu robotları bizimkilerin aleyhine, hani o zamana saklasan, o seçilmiş çocuk evreni değiştirecek falan gibi klişelerden daha derin olurdu.

Ana karakterin gücü hoş, uzay temasında en önemli şeylerden biri kütle çekimi sonuçta, büyünün yerini bu gear ve türevleri alacak sanırım e iyi napak okuruz. Bir tek şu mekanlar artık ortaçağ değil de modern olsa ya, olsun çünkü gezegenler arası dolaşan canlılar falan var ya, çok boktan duruyor kusucam.
 
Troll reyiz sonunda dönüşünü yaptı. Evren tasarımı bu sefer baya ucu açık olmuş. İlk bölümden serinin nasıl olacağı çok net. Okuruz bakalım.
 
mangfayı okudum nedense aklıma gokunun ilk hali geldi onunda dedesi bu durumu istemişti yani bir nevi yeni bir gokumuz daha ortaya çıkıyor
 
İkinci bölüm çıkmış. Bölümün sonundaki sayfa muhteşem olmuş.

https://mangadenizi.com/manga/edens-zero/002

Efsanevi bir kahraman mı yoksa Şeytanlar Kralı mı, kaderi onu nereye götürecek!

Maşima-sensei daha ikinci bölümden gizem unsurlarını iyi işliyor. Acaba hangisi olacak? Çocuğun gücü karanlık çağlardan geliyor, o baştaki varlık ile derin bir arka plan var gibi. Hele maceracılar loncası falan ....

Happy'i FT'den olduğu gibi de almamış, orada bir exceed idi ama burada exxid imiş. Üstelik bölümdeki dramayı kalbimde hissettim.

İnceye dikkat...

 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık