Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] The Elder Scrolls V: Skyrim (2011)



The Elder Scrolls V: Skyrim (yaygın olarak bilinen ismi Skyrim), Bethesda Game Studios tarafından geliştirilip Bethesda Softworks tarafından piyasaya sürülen serbest dünya tipi aksiyon RPG video oyunudur. The Elder Scrolls serisinin The Elder Scrolls IV: Oblivion'dan sonra gelen toplamda beşinci uyarlamasıdır. Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarını destekleyen oyun, 11 Kasım 2011'de piyasaya sürülmüştür. Oyuna Dawnguard, Hearthfire ve Dragonborn olmak üzere toplamda 3 ek paket çıkarılmıştır. Skyrim'in ana konusu karakterin, ejderha tanrısı olarak bilinen ve kehanetlerde dünyayı yok edeceği söylenen Alduin isimli bir ejderi öldürme çabalarını konu alır. Oblivion'dan iki yüz yıl sonra meydana gelen olaylar, Nirn gezegeninin Tamriel kıtası üzerinde bulunan kurgusal ülke Skyrim'de geçer. Elder Scrolls'un açık uçlu oynanışının yeniden uygulandığı bu oyunda, oyuncu istediği gibi ülkeyi keşfedebilir ve görevleri isterse belirli bir süreye bağlı kalmadan yapmayabilir ya da erteleyebilir. Skyrim piyasaya sürülüşünün ilk 48 saati içerisinde 3,5 milyondan fazla kopya satmış ve dünya genelinde eleştirmenler tarafından bir hayli övülmüştür.Oyunun 28 Ekim 2016'da "Special Edition" sürümü çıkmıştır. Bu sürüm, gelişmiş ışıklandırma ve yüksek çözünürlükte grafikler içermektedir.


Minimum Sistem Gereksinimleri:

  • İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 (64-bit Version)
  • İşlemci: Intel i5-750/AMD Phenom II X4-945
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 470 1GB /AMD HD 7870 2GB
  • Depolama: 12 GB kullanılabilir alan
Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri:

  • İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 (64-bit Version)
  • İşlemci: Intel i5-2400/AMD FX-8320
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 780 3GB /AMD R9 290 4GB
  • Depolama: 12 GB kullanılabilir alan



Çıktığı günden beri bıkmadan oynadığım, bilgisayarımda oynamadığım da bile duran asla silmediğim tek oyun. 2000 saati aşkın oynama sürem bulunmasına rağmen her açtığımda farklı bir şeyler bulabildiğim oyun. 50'den fazla karakterle tekrar başladığım, aynı görevleri farklı şekilde tekrar tekrar bitirdiğim oyunu tanıtmak istiyorum.

Üsteki resmi Wikipedia tanıtımından ziyade daha kendi yorumlarımın olduğu bir tanıtımla başlayacağım.

Her Elder Scrolls oyununda olduğu gibi, mahkum olarak idama götürülen bir kaç başka kişiyle bir at arabasının arkasında uyanarak başlarsınız oyuna. Ağır ağır ölüme taşıyan at arabasının arkasından elleriniz bağlı olarak görebildiğiniz kadarıyla yüksek rütbeli at üstünde bir asker 2 at arabasını bir yere doğru götürüyor. Gözlerinizi açtığınızda karşınızda duran elleri bağlı başka bir mahkum, Ralof size sesleniyor ve neden bir at arabasında bağlı bir halde ölüme gittiğinizi açıklıyor. Zira oyuncu o zamana kadar nerede olduğunu ve ya nereye gittiğini bilmiyor. Ralof Skyrim topraklarına girmek için sınırdan geçmeye çalışırken bir pusuya yakalandığınızı hatırlatıyor size. Sonra sağınıza ve solunuza bakıyorsunuz. Sağınızda giyimi kuşamı daha iyi birinin oturduğunu görüyorsunuz, adı ise Ulfrick Stormcloak. Diğer mahkumlardan farklı olarak ağzı bağlanmışç Onun karşına baktığınızda Ralof'un yanında yüzü kirli, Ralof'un belirttiği kadarıyla bir hırsızın oturduğunu görüyorsunuz. Lokir at çalarken yakalanıp arabaya atılmış ve yakalanma sebebi olarakta Stormcloak'ları suçluyor. Aralarındaki atışmada Ulfrick'in Windhelm'in reisi ve İsyanın Lideri olduğunu öğreniyorsunuz.

Yolculuk sona erdiğinde sıraya koyuluyor herkes ve bir bir idam edilmek için bekleniyor. Askerlerden biri sırayla isimleri okuyor. Sizin isminiz listede olmamasına rağmen idam edilmeniz gerektiğine karar kılınıyor. Adımlarınız sizi idam sehpasına götürüyor ve celladınız ile göz göze geliyorsunuz. Uzaklardan bir haykırış kopuyor. Tam ölecekken Yüzyıllardır görülmeyen, Skyrim halkının tamamının efsane saydığı geceden kopmuş gibi kapkaranlık bir yaratık bulutları yararak yanınızdaki binaya konuyor. Etraftakilerin bariz olanı dile getirmelerinden anladığımız kadarıyla bu yaratık gerçekten de bir Ejderha. Doğrudan gözlerinizin içine bakıyor ve sessiz bir çığlık atıyor. Hava birden değişiyor ve cehennem dünyaya iniyor. Gökten ateşler yağarken kaçmaya çalışıyorsunuz. Oradan bir şekilde kaçtığınızda ilk görevinizi alıyorsunuz ve Oyun nihayet başlıyor.
Yukarıda ki idam sahnesinde karakterinizi yaratabiliyorsunuz. Oyundaki 10 Irktan 8 tanesini seçebilir, ayrıca dışı görünüşünüzün neredeyse tamamını değiştirebilirsiniz. Ejderha'dan kaçış sahnesinde karşınıza iki ihtimal çıkacaktır. Ya sizi öldürmeye çalışan askerlerle birlikte kaçacaksınız ya da arabada sizinle birlikte ölüme gidenlerle. Bağlayıcı bir etkisi olmamakla birlikte bu aslında oyundaki ikinci asıl görev olan İç Savaş'ta seçeceğiniz tarafı belirleyebilir.

Ejderha'dan kaçtıktan sonra hangi tarafı seçerseniz seçin, sizi Riverwood'a yönlendirecek. Oradan asıl görev başlayacak. Ama Skyrim öylesine açık bir Dünya'ki. Asıl görevi yapmadan önce diğer bütün görevleri bitirebilirsiniz. Yüzlerce görev ve karakter. Katılabileceğiniz onlarca birim ve şampiyonu olabileceğiniz bir o kadar Tanrı bulunuyor.

Kullanabilecek silah çeşitliliği oldukça fazla. Hançer, kılıç, balta, ok gibi silahların yanında büyücü olmayı seçerek büyü de kullanabilirsiniz. Gölgelerde gezinen suikatçi de olabilir, Elinde kalkanı ve kılıcıyla saklanmamayı seçen tank karakter de. Sadece büyüyle savaşan bir karakterde olabilirsiniz, ikisini karıştıran biri de.



Gelelim konunun ikici amacına. Elimdeki modları paylaşmak ve yardımcı olmak. Ayrıca sizlerin severek kullandığı modlardan tavsiyeler almak. Elimdeki listeyi atacağım, sorunuz olursa sorabilirsiniz. Listede olmayan ve kullanmaktan keyif aldığınız modları da önerebilirsiniz.

 
Eline sağlık güzel olmuş.
Çok oyun oynayan biri değilim ama skyrim in yeri farklı,500 saatten fazla oynamıştım bende.
 
2 yıl oynadım ana senaryoyu bitirmeye kıyamadım o derece yan görevlerdir vs. tam bir role play kralı. ingilizceyide güzel geliştiriyor fallout'un yapımcısından oyun yine dialoglar oldukca önemli
 
Bir dönem, canım sıkıldıkça açıp oynayım diye ne olduğunu bilmeden pc'ye yüklediğim bir oyundu. Çok kısa sürede anladım ki o tarz bir oyun değilmiş. Neredeyse attığın her adımda farklı bir senaryo var. Biriyle konuşurken söylediğin tek bir söz bile seni farklı bir senaryoya götürüyor. Bu oyun kesinlikle kısa süreli takılmalık bir oyun değil. Ayrı bir dünya.
 
"civil war overhaul" yapımcısı tarafından gizliye alınmış yüklenmiyor artık. Modun ne yaptığını bilmiyorum daha mod yüklemeye başlamadığım için ama bayağı popülermiş herhalde.
Bir ara skyrimdeki bütün görevleri bir film/dizi olsa ana karakter gelişimi sağlayacak şekilde bir sıraya dizme niyetim vardı, hatta bu yüzden bütün questlerin olduğu bir listede indirmiştim. Genel olarak lawful ve ya neutral evil olarak başlayıp nispeten daha iyi bir karaktere dönüştüğün bir quest dizilimi yapma planım vardı. Konuyu görünce aklıma geldi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık