Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Bogard

Hatırladığım kadarıyla başta Marco da şu anki haliyle çizilmemiş bi karakterdi, zamanla Oda iyi değerlendirip çok güçlü bir karakter olarak çıkardı karşımıza.

Bogart için de aynısı olabilir diye düşünüyorum. Bir de ben amirallerin güçlü, ama yonkou seviyesinde olmadığını savunduğumda ''ee o zaman denizcilerin gücü nerde'' diyen arkadaşlar oluyordu. Denizcilerin gücü burda işte. Garp gibi bi adamın sağ kolu (gerçekten sağ kolu ise) en az yonkou sağ kolu kadar güçlü olmalı. Aynı şekilde bir çok teşkilatlanma da vardır.

Yalnız tek sıkıntı şurda; denizciler hiyerarşik bir düzene sahip ve rütbeler dışında gel sen benim sağ kolum ol yanımda takıl diyemezler. Rütbeleri yükselir, astları üstleri olur. Hiyerarşik düzen içinde kendilerine yer bulmuş da olabilirler, nasıl ki garp amiral seviyesinde olmasına rağmen yardımcı amiralse bogart da olması gereken seviyeden aşşa bi rütbeyi kabul edip garpla takılıyo olabilir.

Başka bi tahminim de bogart ın olası hakisiyle ilgili. Tabi bunlar sadece çıkarım. Garp potansiyel gördüğü için coby i aldı yanına. Aynı mantıkla Bogartı aldığını düşünelim. Coby, shanks yanında haki kullandı diye hakisini uyandırabilmişti sanırsam. Garp defalarca Bogartın yanında haki kullanmıştır. En az Coby kadar potansiyelli olduğunu düşünelim, bu adam çoktan hakiyi kullanmayı öğrenmiştir diyemez miyiz?

Son olarak bu adamın şu an denizcilerde etkin bir görevde olduğuna ihtimal vermiyorum. Sırf garp'ın yanında olabilmek için terfi almadığını varsayıyorsak, garp denizcileri bıraktığında denizcilerle çalışmaya devam etmesini de varsayamazyız. Madem Garp'a o kadar sadık, o bırakınca bırakmıştır.
 
Son olarak bu adamın şu an denizcilerde etkin bir görevde olduğuna ihtimal vermiyorum. Sırf garp'ın yanında olabilmek için terfi almadığını varsayıyorsak, garp denizcileri bıraktığında denizcilerle çalışmaya devam etmesini de varsayamazyız. Madem Garp'a o kadar sadık, o bırakınca bırakmıştır.
Denizciler içinde Tsuru ve Smoker'dan hariç düzgün adam kalmadığı için, Garp onun görevde kalmasını istemiş olabilir.
 
Denizciler içinde Tsuru ve Smoker'dan hariç düzgün adam kalmadığı için, Garp onun görevde kalmasını istemiş olabilir.
Hocam denizcilerde Tsuru ve Smoker'dan başka adam kalmadı demişsinde neye göre?Smoker daha küçükken Roger'in idamını izlemeden önce Momonga ve Yamakaji Garp-Sengoku'nun bulunduğu ortamdaydılar.Smoker loguetown'da logia olmasının avantajıyla herkese efelenirken Momonga ve Yamakaji grandline'de/yeni dünya'da kılıç sallıyorlardı.Smoker 2 yıl içinde haki öğrendi ama bu adamlar yıllardır haki biliyorlar muhtemelen.Zaten Smoker'in harika bir meyveside yok.Birkaç hareket dışında hep duman sayesinde uçurak jutte ile saldırıyor.Üstelik hücumu yüksek bir meyveye sahip olsaydı Doflamingo'yu az çok oyalayabilirdi.

Orda kişiliklerinden bahsediyor yanlış değilsem.
Kişiliklerden bahsedicek olursak Smoker astlarına emir verebiliyorken,'üstlerimden emir almayı sevmiyorum diyor.'Bir koramiral için fazla kibirli bence.Punk Hazard'da ise Law'a 'Burda olmaman gerekirdi' gibisinden birşey söylüyor Lawda 'Aynı şey senin içinde geçerli'diyor.Ben diğer koramirallerin pek bi kötülüklerini görmedim.
 
Üstlerinden gelen emirler eğer düzgün olsaydı o işle sıkıntısı olmazdı bence.Benim gördüğüm diğer koramiraller kolay kolay insan hayatını önemsemiyor.
İnsan hayatını önemsememek? Koramiraller siviller zarar görmesin diye ordalar. Suçluları cezalandırırken acımasız olabilirler ama insan hayatı için uğraşıyolar.
 
Adalet adı altında o kadar sivil öldürmek sadece insan hayatını kullanmaktır.Korsanların yada askerlerin öldürülmesi önemsiz onlr zaten bunu kabul etmiş kişiler ama sivillerin hayatı çok farklı bir konu.
Siviller öldürülürken bile sivilleri koruma amacı vardı. (Sivil öldürmekten kastının ohara olduğuna inanıyorum) WG'ye olan güven sarsılırsa sivil kayıpları artardı ve suçlularda cesaretlenirdi. Yapılmış yanlışlar olsa da doğrular göz ardı edilmemeli.
 
@alter
One piece'te bir sürü korsan tayfası var.Sen sanıyormusun her korsan tayfası Hasır şapka korsanları gibi?En basitinden Zeff karakteri Sanji'yi ilk gördüğünde sağlam bir tekme atmıştı.Koramirallerde halkın güveliği için katı olmalı.Seride Doflamingo,Hodi,Karasakal gibi çok kötü karakterler var sonuçta.Vede One Piece'de Büyük korsan çağı diye bir kavramda var.WG ve Denizciler halkı düşünmek zorundalar.
 
Geçmişi bir yana, bunu yapan adamdan korkulur.

Yonkolarda lider haricinde de kişiler varken Denizcilerde bildiğimiz Koramiraller o kadar da güçlü değil. Arayı Bogart gibi karakterler kapatır.
 
Gerçek dünyanın en iyi kılıç ustası.

Rayleigh ile sonuçlanmayan dövüşleri vardır. Roger ne dediyse Garp için, Rayleigh de aynı şeyleri demiştir. Garp nasıl amiralliği reddettiyse kendisi de dünyanın en iyi kılıç ustası ünvanını reddetmiştir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık