Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Eiichiro Oda Hakkında

Sandman dün yayınlanmış olan E. Oda hakkındaki online mangayı özetlemiş. Yazar ise Oda'nın eski asistanı.

In this manga, Amami Yoshikazu, Oda's previous assistant, aims to learn how to make a good manga from various popular mangakas.
Amami was a street bum in December 2016 due to his unpopular manga being shut down. His age was in 30s with no income.
He recalls his predicament was like a Royal Straight Flush. Editor tries to help him to draw a new manga. When Amami reveals that Oda gave him advice about manga,
editor is surprised and suggests him to draw a manga about Oda's advice itself. When asked, Oda gladly accepts it.

Amami has been a big OP fan. His favorite characters are Crocodile and Fossa. He worked under Oda for 3 years.
Amami says he was not an excellent assistant. He was eager to ask Oda about many things, but gave it up since he didn't want Oda to waste time for him.
Instead, Amami decided to secretly listen to Oda talking with others.

In 2016, Oda kindly invited Aammi to his Christmas party despite him being a street bum at that time. Amami recalls Christmas party in Oda's house was awesome.
He felt as if it was exactly like a party in ONE PIECE world. Of course all food was delicious, but he considers the most precious moment for him in the party was that the assistants felt free to ask Oda about manga to their heart's content.

When Amami asked Oda about how to make a good manga, Oda advised him to draw an "insane" manga which editor is about to get angry at.
There are thousands of serialized mangas in Japan, only 30% of which are said to be in the black, so it's important to stand out. Oda told him not to hesitate to reveal his true disposition.
According to Oda, it is so-called "Take off underpants" technique (!!). He said that it is also important to convince audience of the mangaka's "insane" disposition.

Editor is impressed that this episode about Oda is more interesting than Amami's manga. Editor tells Amami that it would be a good idea if he holds some interviews with various mangakas about manga techniques.
Amami is glad that he is not a street bum anymore now.

*It's announced that the next chapter will be released on November 19th.

*Oda saved another previous assistant who was about to die due to no money. When he made a phone call to Oda that he was in desperate situation, Oda told him to come to his studio right away.
Oda and his wife decided to rescue and hire the assistant again. (source: ONE PIECE Magazine, 2017)

*Speaking of a party, when Oda held a Takoyaki party in his house, he was reported to police by his neighbors since it was too noisy.
(source: TV show July 22nd, 2016)




İngilizce'si olanlar şimdi okusun. Ben bugün çeviririm de saati belirsiz.
 
Bu mangada, Oda'nın eski asistanı, birçok popüler mangaka aracılığıyla nasıl iyi bir manga yapılabileceğini öğrenmeyi hedefliyormuş.
Amami, 2016 yılının Aralık ayında, popüler olmayan mangasının ipi çekildiği için sokakta yaşıyormuş. 30larında olmasına rağmen hiçbir geliri yokmuş.
Zor durumunun, Royal Straight Flush gibi olduğunu hatırlıyor. Editör, onun yeni bir manga çizmesine yardım etmeye çalışıyormuş. Amami, Oda'nın ona manga hakkında tavsiye verdiğini açıkladığı zaman editörü şaşırmış ve ona Oda'nın tavsiyesini çizmesini tavsiye etmiş. Oda'ya sorulduğu zaman ise memnuniyetle kabul etmiş.

Amami her daim büyük bir One Piece fanıymış. En sevdiği karakter Crocodile ve Fossa'ymış. Oda için üç yıl çalışmış. Amami ahım şahım bir asistan olmadığını söylüyormuş. Oda'ya şevkle birçok soru soruyormuş fakat Oda'nın onun için vakit harcamasını istemediği için vazçgemiş. Bunun yerine, Amami, Oda'nın diğer kişilerle olan konuşmalarını gizlice dinlemeye karar vermiş.

2016 yılında, Oda Amami'yi o sıralar sokakta yaşamasına rağmen nazik bir şekilde Noel Partisine çağırmış. Amami, Oda'nın evinde yapılan Noel partisinin mükemmel olduğunu düşünüyormuş.

One Piece dünyasında yapılmış bir partideymiş gibi hissetmiş. Elbette tüm yemekler lezzetli olsa da onun için partinin en değerli anının, asistanların Oda'ya dilediğince soru sorabilmesiymiş.

Amami, Oda'ya nasıl iyi bir manga yapılabileceğini sorduğu zaman, Oda ona editörü sinirlendirecek türden "çılgın" bir manga tavsiyesi vermiş. Japonya'da binlerce yayılanmış manga olmasına rağmen bunların yalnızca yüzde 30'unun yerinin sağlam olduğu(buradan emin değilim) söylendiği için öne çıkmak önemliymiş. Oda, ona gerçek doğasını ortaya koymaktan çekinmemesini söylemiş.

Oda'ya göre buna "İç çamaşırını çıkarma" tekniği deniyormuş.(!!) Ayrıca takipçilerin mangakanın çılgın doğası konusunda şüphe duymamaları gerektiğini söylemiş.

Editör, Oda hakkında olan bu bölümün Amami'nin mangasından daha ilgi çekici olduğunu düşünmüş. Editör, Amami'ye birçok mangaka ile manga teknikleri hakkında röportaj yapmasının iyi bir fikir olacağını söylemiş. Amami artık sokakta yaşayan biri olmadığı için mutluymuş.

Bir sonraki bölüm 19 Kasım'da yayınlanacakmış.

Oda, parasızlıktan ölme noktasına gelmiş bir başka geçmiş asistanını da kurtarmış. Oda'yı vahim bir durumda olduğunu söylemek için aradığı zaman Oda ona, hiç vakit kaybetmeden stüdyoya gelmesini söylemiş.

Oda ve eşi, asistanı yeniden işe alarak onu kurtarmaya karar vermiş. (Kaynak: One Piece dergisi, 2017)

Oda'nın kendi evinde düzenlediği takoyaki partisi, çok ses yaptıkları için polise şikayet edilmiş. (Kaynak: 22 Temmuz 2016'da yayınlanan bir televizyon programı)
 

Editör Naito ve Sugita birkaç saat önce canlı yayın yapmışlar. Sandman çevirmiş. Benim neyim eksik? Hıh. :artiz:

- Oda manga ile ilgili olarak birbiri ardına fikirlerle geliyormuş. Sugita, Oda'nın yakın bir gelecek ile ilgili çizdiği/yazdığı kabataslak bir çizimi görmüş. O kadar müthişmiş ki hemen Oda'ya mesaj uygulamasından, Oda bir başka konu hakkında konuşmasına rağmen bölümün harika olduğunu söylemiş. Sugita, o bölümün "birkaç hafta" içinde SJ'da yayınlanacağını söylemiş. Canlı yayından önce, Naito, Sugita'yı o bölüm ile ilgili olarak ağzındaki baklaları sımsıkı tutması konusunda uyarmış.

Holywood adaptasyonundan sorumlu olan Marty Adelstein, yakın bir zaman içinde Japonya'yı ziyaret edip takipçilerin beklentilerini boşa çıkarmamaları gerektiğini kafalarına mıhlamak adına OP editörleri ile birlikte Osaka'da yayınlanmış olan One Piece Premium Show'dan zevk almış. Editörler ve o el sıkışmışlar. Oda bizzat Adelstein ile tanışmış ve onunla konuşmaktan hoşlanmış.

Kabataslak çizim diye dediğim yerin tam olarak ne olduğunu 598. bölümün taslağı olan şu görselden çıkartabilirsiniz. Kabataslak çizim işte.
 
Son düzenleme:
Daha önceki bilgilerin bitanesinde yıl sonuna doğru herkesin şok olacaği bir olay yaşanacak demişti Oda . Şimdi SJ' nin elinde hazır 3 bölüm olduğunu düşünürsek 2 bölümde yeni çizse Oda tam aralık sonuna denk gelir.Anca ozaman görürüz gibi geliyor bana. Çeviri için tşk üstad...
 

Editör Naito ve Sugita birkaç saat önce canlı yayın yapmışlar. Sandman çevirmiş. Benim neyim eksik? Hıh. :artiz:

- Oda manga ile ilgili olarak birbiri ardına fikirlerle geliyormuş. Sugita, Oda'nın yakın bir gelecek ile ilgili çizdiği/yazdığı kabataslak bir hikayeyi görmüş. O kadar müthişmiş ki hemen Oda'ya mesaj uygulamasından, Oda bir başka konu hakkında konuşmasına rağmen hikayenin harika olduğunu söylemiş. Sugita, o bölümün "birkaç hafta" içinde SJ'da yayınlanacağını söylemiş. Canlı yayından önce, Naito, Sugita'yı o bölüm ile ilgili olarak ağzındaki baklaları sımsıkı tutması konusunda uyarmış.

Holywood adaptasyonundan sorumlu olan Marty Adelstein, yakın bir zaman içinde Japonya'yı ziyaret edip takipçilerin beklentilerini boşa çıkarmamaları gerektiğini kafalarına mıhlamak adına OP editörleri ile birlikte Osaka'da yayınlanmış olan One Piece Premium Show'dan zevk almış. Editörler ve o el sıkışmışlar. Oda bizzat Adelstein ile tanışmış ve onunla konuşmaktan hoşlanmış.

Hikaye diye dediğim yerin tam olarak ne olduğunu 598. bölümün taslağı olan şu görselden çıkartabilirsiniz. Kabataslak çizim işte.
5-6 bölüme görürüz heralde. Merak ettim bakalım neler gösterecek bize.
Uyarlama konusunda ise nasıl bir iş çıkacağını merak ediyorum doğrusu. Eline sağlık.:good:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık