Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Monet †

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 78 73.6%
  • Sevmem

    Kullanılan: 28 26.4%

  • Kullanılan toplam oy
    106

Monet (Mone) bir casustu ve Caesar Clown'ın asistanıydı. Eskiden kolları ve bacakları olan normal bir insanken, nasıl olduğu bilinmeyen bir şekilde harpiye dönüşmüştür. Monet gerçekte Donquixote Korsanları'nın mensubu olan bir yöneticiydi ve Doflamingo için casusluk yapıyordu. Ayrıca Sugar'ın ablasıydı. Monet, Punk Hazard'da Tashigi tarafından mağlup edilmiş, daha sonra Caesar Clown tarafından kalbi delinerek öldürülmüştür.

Görünümü

Monet, bir harpi iken kol yerine büyük ve açık yeşil kanatlara sahipti. Ayrıca aynı renk tüylerden oluşan bir kuyruğu da vardı. Gövdesi ortalama bir insanınki kadardı, ancak bacakları yüzünden çok daha uzun görünüyordu. Uzun, dalgalı ve yeşil saçları, kahverengi gözleri vardı. Animede gözleri koyu sarı renkte gösterilmiştir. Monet'in dış görünüşü, birkaç Denizci askeri tarafından "çekici" olarak nitelendirilmiştir.

Monet elbise olarak üstüne önünde "HAPPY" yazan koyu yeşil askılı bir bluz, altına ise turuncu çizgileri olan sarı bir pantolon giyerdi. Ayrıca kemerinde bir Bebek Den Den Mushi taşırdı.

Genelde bir şeyler okurken gözlük takardı. Gözlüklerin camları çok kalındı ve içerisinde dairesel çizgiler vardı.

Monet'in normal insan hali gösterildiğinde, üzerinde mavi ve beyaz çizgileri olan bir askılı bluz, altında ise koyu mavi renkte bir iç çamaşırı vardı. Ayrıca yüksek topuklu, mavi ayakkabılar giymişti.

Monet sinirlendiği zaman bedenini büyütür ve ona şeytani bir görünüm kazandırırdı.

Mangada Monet'in bacakları ilk ekleme kadar insan derisine sahipken, animede tamamen kuş derisinden oluştuğu gösterilmiştir.

Monet çocukken beyaz atlet ve dizlerinde biten siyah bir pantolon giyiyordu. Gözlükleri ise normaldi.

Kişiliği

Monet oldukça küstah bir kişiliğe sahipti. Punk Hazard'a çıkarma yapanların Hasır Şapka Korsanları olduğunu anladıktan sonra sadece Caesar'a haber vermiştir. Buna karşın yüzünde bu durumdan hoşlandığını kanıtlar nitelikte bir gülümseme oluşmuştur.

Monet araştırmacı bir kişilikti. Caesar'ın aksine Hasır Şapka Korsanları'nın güçlerine dair değerlendirmeleri ödüllerine göre yapmamıştır. Luffy kendi bariyerini kırınca, onu yenemeyeceğini anlamış ve meşgul etmeye uğraşmıştır. Yine Zoro ile yaptığı mücadelede, onu yenemeyeceğini farkedince, daha zayıf hedefler olan Nami, Chopper ve Robin'e saldırmaya çalışmıştır. Zoro ise bu durumu zavallıca görmüştür. Çünkü Monet, kendilerini savunamayacak insanlara saldırmıştır.

Monet çok sakin ve aklı başında biriydi. Çok nadir sinirlenir ya da şaşırırdı. Bunlar da zorlu geçen bir dövüş esnasında olurdu. Ayrıca Caesar'ın aksine çok daha usta bir yalancıydı. Çocukları hastalığın tedavisi konusunda kandırmıştır. Çocukların zalimce muamele görmelerine göz yummuş, bundan rahatsızlık duymamış ve Caesar'ın yanından ayrılmamıştır (Bu durumda Doflamingo'dan aldığı emir de önemli rol oynamıştır).

Monet biraz çapkın biriydi. Law'a açık açık çıkma teklif etmiştir. Ayrıca güzelliğinden bahsedilirken, bulunduğu yerdeki ciddi duruma rağmen, kanatları ile yüzünü kapatmış ve utanmıştır.

Monet tüm şirinliğine rağmen sadist biridir. Vergo, Law'ı yerde kıvrandırırken bunu zevk alarak izlemiştir. Caesar gibi acımasızdı. Çocukları beş yıl içerisinde öldürecek olan NHC10 ilaçlarını onlara her verişinde gülüsemiştir. Mocha diğer çocuklar tarafından ilaçlar için kovalanırken, kızın hayatından hiç endişe duymamıştı. Mocha ya da çocuklar için hiçbir pişmanlık belirtisi göstermemiş, onların denek olarak kullanılmalarını umursamamıştır. Monet'te de Doflamingo'da olduğu gibi birini öldürmeye çalışırken sadist bir biçimde dilini dışarı çıkarma alışkanlığı vardı.

Monet öfkelendiği zaman korkunç birine dönüşürdü. Hasır Şapka Korsanları ve Denizciler çocukları durdurmaya çalıştıklarında sinirlenmiş ve tepkisini ortaya koymuştu.

Animede Monet heyecanlandığında hep dudaklarını yalarken gösterilmiştir. Luffy ile olan dövüşünde ve onun Haoshoku Haki kullanabildiğini öğrendiğinde, dudaklarını yalamıştır.

Yetenek ve Güçleri

Monet bir harpi olduğundan uçabiliyordu. Kanatlarını el gibi kullanabiliyordu, bu özelliğini kullanarak gazete ve benzeri şeyleri tutabiliyordu. Kanatları her ne kadar büyük ellere benzese de, onlarla yazı yazmak gibi incelik isteyen şeyleri de yapabiliyordu. Ayaklarındaki pençeleri ise düşmanlarını kesmek için kullanırdı.

Monet iyi bir araştırmacıydı. Kısa sürede Hasır Şapka Korsanları'na dair birçok bilgiyi öğrenmiştir. Sonra da Law ve Luffy'nin iki yıl önceki ilişkilerinden Caesar'a bahsetmiştir. Monet, öngörülü bir insandı. Hasır Şapka Korsanları'nın ödüllerinin biçtiği güçten çok daha güçlü olduğunu ve iki yıllık duraklama süreçlerinde güçlerinin daha da artmış olabileceğini hesaba katmıştır. Her ne kadar dengi olmasa da, Luffy'yi bir süre durdurmayı başarmıştır.

Monet yetenekli bir savaşçıydı. Luffy ve Zoro'ya karşı dövüşebilmiştir (Ancak onları yenemeyeceğini bildiğinden sadece oyalamaya çalışmıştır). Güçleri ile Nami ve Robin'i kolayca saf dışı bırakmış ve Zoro ile kılıç tokuşturabilmiştir.

Şeytan Meyvesi
Monet, Logia türü bir Şeytan Meyvesi olan Yuki Yuki no Mi'yi yemiştir. Bu meyve sayesinde kara dönüşebilmiş ve karı kontrol edebilmiştir.

Monet yeteneği sayesinde, kar üretebilir ve ürettiği karı istediği gibi yönlendirebilirdi. Ayrıca kardan oluşan sağlam bariyerler de yapabiliyordu. Bariyerleri gerçekten çok sağlamdı ve kırılmaları zordu, ancak kendisi içlerinden istediği gibi geçebilirdi. Ayrıca birine sarılarak onun beden ısısını düşürebilir ve bu sayede onu uyutabilirdi.

Monet, kapalı bir odayı karla kaplayabilir ve odada kar fırtınaları yaratabilirdi. Karla kaplı ortamda daha hızlı hareket edebilir, yerdeki karların içine saklanabilir ve sinsice saldırılar yapabilirdi. Ayrıca kendini devasa bir kar canavarına dönüştürerek düşmanlarını tuzağa düşürürdü. Monet bu formunda güçlü bir çene yapısına ve dişlere sahip olurdu. Ayrıca ısırdığı bölge donar ve kırılırdı. Yarattığı karları sivri nesnelere dönüştürebilirdi. Kanatlarından çıkan tüyleri keskin bıçaklara dönüştürüp Zoro'ya fırlatmıştır. Kar topları oluşturabilir ve kar fırtınası ile görüşü azaltıp, sürpriz saldırılar yapabilirdi.

Silahları
Monet bir çift büyük buz kıracağı kullanırdı. Bunları kuş ayakları ile tutardı. Bu buz kıracakları ile, üst düzey bir kılıç ustası olan Zoro'ya karşı koyabilmiştir. Animede buz kıracaklarının kardan yapıldığı gösterilmiştir. Monet yenildiğinde bu silahlar tekrardan kara dönüşmüştür.

Ayrıca kanatlarını "Kar Kılıcı" yeteneği ile kılıç gibi kullanabilirdi.

Ek Blgiler

- Monet'in bluzunda yazan "HAPPY" yazısı, dönüştüğü tür olan harpiye (HARPY) bir göndermedir.

- Monet (filmler dahil) seride görülen ikinci kadın Logia kullanıcısıdır (İlki Honey Queen).

- Monet normal seri akışı içerisinde ölen ilk kadın karakterdir, ayrıca ölen ilk kadın Logia türü kullanıcıdır.

- Monet'in canavar formu, Japon kültüründe yer alan ve insanları dondurarak öldüren bir kadın olduğuna inanılan yuki-onna'ya bir atıftır. Ayrıca dönüştüğü yaratık olan harpi, Yunan mitolojisinde yer alan bir varlıktır.

- Monet, Donquixote Korsanları'nda herhangi bir birliğe bağlı olmayan tek yöneticiydi.

Künye

Adı: Monet
Okunuşu: Mone
İngilizce Adı: Monet
İlk görünümü: Manga 657, Anime 581
Bağlantıları: Donquixote Korsanları (Eski), Caesar Clown (Casusluk, Eski)
Unvanları: Caesar'ın asistanı ve Koruması (eski), Doflamingo'nun Casusu (Gizli, Eski), Korsan (Eski)
Yaşadığı Yerler: Punk Hazard (Eski), Dressrosa (Eski)
Lakabı: Kar Kadın (Jap. Yuki-Onna, İng. Snow Woman)
Yaşı: 30
Durumu: Ölü
Doğum Günü: 27 Ağustos

Şeytan Meyvesi
Adı:
Yuki Yuki no Mi (Tr. Kar Kar Meyvesi, İng. Snow Snow Fruit)
Anlamı: Kar
Türü: Logia

Hak Sahibi

Kaynak : http://onepiece.wikia.com/wiki/Monet
Çeviren : Smoker
 
Son düzenleme:
Eline sağlık Smoker. Güzel ve çekici bir karakterdi doğrusu ama o canavar halini gördükten sonra tüm çekiciliği uçtu gitti resmen. :D
 
eline sağlık hocam

herşeyini yakalamışın boş geçmemişin anladıgım kadarıyla
sonuçta ensonki karede kalbine batırıyor odanın rahmetine kavuşmuş birisi hakkında konuşmak ne kadar saglıklı
sonra günah yazmasın

(oda merhamet eylesin)
 
"-di'li gecmis zaman" yazinin akisini bozmus. Her ne kadar öldügü kesinlesmis bir karakter olsada ^^ Serideki en sevdigim ikinci kadin karakter, ölmeseydi iyiydi~ Eline saglik.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık