Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Charlotte Smoothie

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 106 50.7%
  • Sevmem

    Kullanılan: 103 49.3%

  • Kullanılan toplam oy
    209

Charlotte Smoothie
(Shārotto Sumūjī), Charlotte Ailesi'nin 14. kızıdır. Totto Land'da Meyve Suyu Adası'nı yöneten Meyve Suyu Şansölyesi olarak görev yapar. Aynı zamanda Koca Ana Korsanları'nın Üç Tatlı Komutanı'ndan biridir. Uzunbacak-insan melezidir.

Smoothie yaptıklarından dolayı Tüm Kek Adası Arkı'nın ana kötü karakterlerinden biridir.​

Görünümü

Smoothie'nin koyu renk gözleri ve kalın dudakları vardır. Yarı insan, yarı Uzunbacak olduğu için bacakları çok uzundur. Vücuduna oranla çok büyük olan ellere sahiptir. Öyle ki eli ile Nami'yi tamamen kavrayabilir. Kalçalarına kadar uzanan dalgalı saçları vardır. Saçının bir perçemi genelde sağ gözünü kapatır. Koyu renk ve üzerinde çizgileri olan mayo benzeri bir kıyafet giyer. Boynunda ucu neredeyse yere kadar uzanan açık renkte bir eşarp sarılıdır. Dirsek korumalıkları takar. Bazı zamanlar ellerinde kalın eldivenler ve kafasında büyük bir bere olur. Diz boyu konçlu ve üzerinde geleneksel desenler olan siyah botlar giyer. Ayrıca sağ bacağının üst kısmında küçük bir gül dövmesi vardır.

Kişiliği

Smoothie oldukça rahat bir kişiliğe sahiptir. Altındaki adamlarına zamanı olursa onlara yardım edeceğini söylemiş, ancak zamanı olduğu halde hiçbir şey yapmamıştır. Yine de hiçbir şey yapmadığı için pişmanlık duymuştur.

Epey zalim birisi olduğu söylenebilir. Kendi adamlarını sıkar ve onların sularını içer. Kurbanı ağlasa da, sızlasa da onu dinlemez. Suyu çıkmış ve geriye posası kalmış kişiyi ise peçete gibi kenara fırlatır. Karşısındakileri insan olarak değil, meyve suyu kaynağı olarak görür. Düğün töreni esnasında iplere bir kadın, bir zürafa ve bir volkanik kaya asmış, onların sularını misafirlere ikram etmiştir. Ayrıca Nami'yi yakaladığı zaman dudaklarını yalamıştır.

Smoothie genelde çok rahat biri olsa da, gerektiği zaman ciddileşebilir. Ciddileştiği zaman hiç vakit kaybetmeden taktik geliştirir ve sorunu pürüzsüz bir şekilde çözmeye çalışır. Kişiliğini bildiği insanların olaylara nasıl tepki vereceklerini kafasında iyice ölçüp, tartar. Örneğin Tüm Kek Adası'nda patlak veren mahkum isyanını Koca Ana'ya duyurmamak gerektiğini, çünkü Ana'nın bunu duyunca sinirleneceğini ve onu tutamayacaklarını söylemiştir.

Bu tuhaf kişiliğine rağmen, şartlar gerektirdiğinde çok kibar biri olabilmektedir. Çay Partisi esnasında gelen konuklara çok içten ve nazik bir şekilde yaklaşmıştır.

Smoothie'nin neredeyse hiç değişmeyen bir yüz ifadesi vardır. Sadece Ana düğün pastası yemek için çıldırdığı zaman korkmuş ve paniğe kapılmıştır. Olacakları anladığı anda herkesin kaçması için bağırmıştır. Ayrıca kendisine zarar verebilecek yetenekler onu endişelendirir. Vinsmoke Reiju'nun zehir gücü için "sıkıntılı" demiştir.

Yetenek ve Güçleri

Koca Ana Korsanları'nın en yüksek rütbeli adamlarından ve aynı tayfanın Üç Tatlı Komutanı'ndan biri olan Smoothie'nin tayfa üzerinde büyük bir otoritesi vardır. Meyve Suyu Şansölyesi olduğu için Meyve Suyu Adası'nı yönetmek ve ihtiyacı olan kişilere meyve suyu temin etmekle yükümlüdür.

Görünene göre, liderlik vasıflarına sahiptir ve taktiksel anlamda adamlarını yönlendirebilir. Hızlı bir şekilde plan yaparak sorunu çabucak çözme yöntemini tercih eder.

Fiziksel Yetenekleri
Smoothie cüssesinden de anlaşılacağı üzere son derece yüksek bir fiziksel güce sahiptir. Ortalama boyuttaki insanları eline alıp rahatça kaldırabilir ve yeteneği ile hiç zorlanmadan onları sıkabilir. Aynı şekilde bir zürafayı da sıkabileceği gösterilmiştir.

Dayanıklılığı da üst seviyelerdedir. Genetiği değiştirilmiş Germa Komutanları'ndan biri olan Reiju'dan tekme yemesine rağmen bundan etkilenmemiştir. Aynı tekmenin Vinsmoke Yonji'yi nerelere uçurduğu hepinizin malumu.

Güçlü bir iradeye sahiptir. Linlin'in Haoshoku Haki patlamasına maruz kalmasına rağmen bayılmamıştır.

Şeytan Meyvesi
Smoothie, Paramecia türü gibi görünen bir Şeytan Meyvesi gücüne sahiptir. Meyvesinin gücü ile canlı yahut cansız her türlü varlığın sıkarak "suyu"nu çıkarabilir. Yine de bu işleme maruz kalan canlı varlıklar tamamen tükenir ve geriye posaları kalır. Gücün kullanımına bakılarak, kurbana acı vermediği söylenebilir. Zira Smoothie'nin sıktığı bir kadının zevk iniltileri çıkardığı görülmüştür. Canlı ve cansız kurbanlardan çıkarılan bu meyve sularının tadı çok lezzetlidir. İçen herkes aynı minvalde yorum yapmıştır. Zürafa ve volkanik bir kayadan çıkan meyve suları çok beğenilmiştir. Smoothie meyvesinin gücünü kendi üzerinde de kullanabilir. Reiju'nun bedenine zerk ettiği zehri sahip olduğu Şeytan Meyvesi'nin sıkma gücü sayesinde çıkarmıştır.

Smoothie başka varlıkların suyunu çıkarmanın yanı sıra, bedenini sıvı ile doldurabilir. Bu sayede ağırlığını ve büyüklüğünü arttırabilir. İçinde biriktirdiği bu sıvıları kılıcı vasıtası ile kesme saldırısı şeklinde kullanabilir.

Silahları
Smoothie sırtında oldukça büyük bir kılıç taşır. Kılıcın kını matkap başına benzer.

Ek Bilgiler

- Smoothie'nin adı, taze meyve ya da sebzenin suyundan harmanlanarak yapılan şekerli bir içecekten gelmektedir. Smoothie adı, Charlotte Ailesi ve Koca Ana Korsanları'nın yiyecek tabanlı teması ile uyumludur.

- Smoothie sahip olduğu 932.000.000 Belly ödül ile, seride gösterilen en yüksek dördüncü ödüle sahip kişidir. Aynı zamanda seride şimdiye kadar gösterilen en yüksek ödüllü kadın karakterdir.

- Smoothie'nin insanları sıkarak kurutma yeteneği, Suna Suna no Mi'nin nem emme gücü ile benzerlik göstermektedir.

- Smoothie en çok smoothie içmeyi sever, et yemekten ise nefret eder.

- Smoothie, Tatlı Komutanları içerisinde bir En Kötü Jenerasyon korsanı tarafından yenilmeyen tek komutandır.

Künye

Adı: Charlotte Smoothie
Okunuşu: Shārotto Sumūjī
İngilizce Adı: Charlotte Smoothie
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 846, Anime 812
Bağlantıları: Koca Ana Korsanları, Charlotte Ailesi
Unvanları: Korsan, Üç Tatlı Komutanı'ndan biri, Meyve Suyu Şansölyesi
Yaşı: 35
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 12 Ekim
Boyu: 464 cm
Ödülü: 932.000.000 Beri

Şeytan Meyvesi
Adı:
Bilinmiyor
Anlamı: Bilinmiyor
Tahmini Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Charlotte_Smoothie
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Elune sağlık.Tottaland arcin tum karakterleri çok renkli diğerlerini de çevirecek misin kisa zamanda?
Karakter olarakta neden düzgün gösterilmedi diye insan tedirgin oluyor Oda nin başka planlari mi var acaba.
 
Bana göre ilgi çekici ve güçlü bir karakter. Gevşekliğinden mi yoksa başka bir hareketi yüzünden mi bilmiyorum ama çok sevdim. İleride Koca Ana Korsanları'yla tekrar karşılaşacağımızı düşünüyorum. Orada doğru düzgün işlenir bence.
 
Bir kılıç ustası ve tuhaf bir şeytan meyvesi gücüne sahip.

Sayın E. Oda muhtemelen "Smoothie bi dur ortalık karışık zaten" diyerek kendisini OP tarihinin en pasif karakteri haline getirdi. Katakuri ile Luffy'i anca karşı karşıya getirebildi zaar. Smoothie de Katakuri kadar atak çıksaydı tayfanın kurtulamayacağı garantilenirdi.

Tekrar işleneceği zaman muhtemelen Zoro'nun rakibi olacaktır.

Peki bu Smoothie'nin sizce sonradan tayfaya katılma ihtimali var mıdır?

Not: Luffy bir şekilde Smoothie'yi CT'liyor olabilir mi bilemem. Zira Luffy zaten lastik olduğu için, onu diğer insanlara yaptığı gibi sıkabilmesi için şeytan meyvesine ihtiyacı bulunmuyor.
 
Bir kılıç ustası ve tuhaf bir şeytan meyvesi gücüne sahip.

Sayın E. Oda muhtemelen "Smoothie bi dur ortalık karışık zaten" diyerek kendisini OP tarihinin en pasif karakteri haline getirdi. Katakuri ile Luffy'i anca karşı karşıya getirebildi zaar. Smoothie de Katakuri kadar atak çıksaydı tayfanın kurtulamayacağı garantilenirdi.

Tekrar işleneceği zaman muhtemelen Zoro'nun rakibi olacaktır.

Peki bu Smoothie'nin sizce sonradan tayfaya katılma ihtimali var mıdır?

Not: Luffy bir şekilde Smoothie'yi CT'liyor olabilir mi bilemem. Zira Luffy zaten lastik olduğu için, onu diğer insanlara yaptığı gibi sıkabilmesi için şeytan meyvesine ihtiyacı bulunmuyor.
Kadın lavın suyunu sıkıyor Luffy'nin de suyunu sıkar :D Bir de CT tarzı Türkçe karşılığı olabilecek şeyler kullanmamaya dikkat edersek güzel olur.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık